آموزش ماساژ در مرکز تخصصی آرت ماساژ با به روزترین متدهای آموزشی دنیا
آموزش ماساژ چیست ؟
اگرچه امروزه سبک های مختلفی از ماساژ وجود دارد، اما می توان گفت که همه آنها اصول اولیه یکسانی دارند. در این قسمت از وبلاگ Ayrest به طور مفصل اصول اولیه ماساژ را آموزش داده ایم که اساس هر ماساژی را تشکیل می دهد. هنگامی که این اصول را یاد گرفتید، می توانید تکنیک های مختلفی را برای مشتری اعمال کنید و دریابید که آنها چه چیزی را ترجیح می دهند.
شما عزیزان لیز اگر از افراد علاقه مند به شرکت در دوره آموزش ماساژ به متدهای مختلف با برترین اساتید و با به روزترین متدهای به روز دنیا هستید می توانید با کارشناسان ما در گروه تخصصی هنر ماساژ ایرانیان تماس حاصل نموده تا در زمینه دوره های آموزشی و نحوه برگذاری آن ها اطلاعات کاملی را دریافت نمائید لازم به ذکر است که در این مرکز تخصصی خدمات ماساژ نیز زیر نظر برترین افراد ارائه می گردد برای دریافت نوبت ماساژ می توانید با شماره های 09121344460 – 09105297769 تماس حاصل نمائید.
اصول اولیه ماساژ کامل بدن را می توان در 5 حرکت افلوراژ، پتریساژ، تاپوتامنت، اصطکاک و لرزش خلاصه کرد. این تکنیک ها اساس ماساژ را تشکیل می دهند و با ترکیب آنها می توان سبک خاصی از ماساژ را پیاده سازی کرد. در زیر هر تکنیک به تفصیل توضیح داده شده است.
- افلوراژ (EFFLEURAGE)
Éfleurage ریشه در یک کلمه فرانسوی به معنای لمس ملایم دارد و یکی از اساسی ترین تکنیک های ماساژ است. در این تکنیک از کف هر دو دست برای سر خوردن و مالش بدن با فشار کم استفاده می شود.
- پتریساژ (Petrissage)
تکنیک بعدی که پتریساژ نام دارد از فعل فرانسوی به معنای خمیر کردن گرفته شده است. این تکنیک عمیق تر از لایه برداری است و به شما اجازه می دهد تا عضلات و تاندون ها را ورز دهید. در ورز دادن، ماساژدرمانگر از کف دست، نوک انگشتان، بند انگشت و ساعد برای انجام حرکات آهسته و موزون شبیه به ورز دادن خمیر (حرکات دایره ای) استفاده می کند. معمولا ماساژدرمانگر از پاهای فرد شروع می کند و به تدریج به سمت بالا بدن حرکت می کند.
3. تپوتمنت (Tapotement)
Tapoment در لغت به معنای ضربه زدن است و گاهی به آن ماساژ کوبه ای نیز می گویند. این تکنیک شامل حرکات سریع و موزون مانند نوازش، سیلی زدن، کوبیدن، کوبیدن و به طور کلی مشت زدن به بدن به منظور تحریک عضلات است. تپومنت با ضربه زدن به پوست با انگشتان یا کف دست انجام می شود و بدن را برای ماساژ شدیدتر آماده می کند.
4. اصطکاک
تکنیک چهارم، ماساژ اصطکاکی نام دارد. این تکنیک شامل حرکات دایره ای کوتاه و سریع است که ماساژدرمانگر با کف دست، شست و نوک انگشتان خود انجام می دهد. از آنجایی که هدف ایجاد کشش سطحی و جذب گرما در بافت است، اصطکاک به فشار بیشتری نسبت به شکوفه یا ورز دادن نیاز دارد.
5. لرزش
ویبره آخرین تکنیک ماساژ است که برای کمک به آرامش و تسکین بدن استفاده می شود. این تکنیک در کاهش استرس و تنش، آرامش عضلات و بهبود گردش خون موثر است و معمولا در انتهای ماساژ برای کمک به آرامش و ریکاوری بدن استفاده می شود. تکنیک ارتعاش شامل ایجاد ارتعاشات بر روی پوست فرد است که در آن ماساژدرمانگر از نوک انگشتان خود برای ایجاد حرکات سریع ارتعاشی رفت و برگشت با فشار کم استفاده می کند.
اصول اولیه ماساژ
نحوه قرار دادن دست ها در حین ماساژ را یاد بگیرید
در حین ماساژ بدن از حالت های مختلف دست و حرکات و حرکات مختلف استفاده می کنید و از کف دست، انگشتان، شست، نوک انگشتان، مشت ها، ساعد و آرنج کمک می گیرید. شما باید بدانید که چگونه دستان خود را در موقعیت های مختلف ماساژ قرار دهید تا بتوانید با استفاده از تکنیک های مختلف حرکات و حالت های مختلف را انجام دهید.
کف دست: برای اعمال فشار اولیه، پخش روغن روی سطح بدن، گرم کردن و کشیدن دست ها در حین تکنیک لایه برداری استفاده می شود.
انگشتان و شست ها: برای ورز دادن، فشار دادن، گرفتن و چرخاندن ماهیچه ها در حین تکنیک ورز دادن استفاده می شود.
دست روی دست: برای اعمال فشار عمیق تر ضربات و نفوذ بیشتر به لایه های داخلی عضلات استفاده می شود.
نوک انگشتان: برای انجام حرکات دایره ای کوتاه و سریع در حین تکنیک اصطکاک استفاده می شود. همچنین برای سکته های فشار عمیق تر و نفوذ بیشتر به لایه های داخلی ماهیچه ها استفاده می شود.
مشت: برای ضربه زدن به بدن در حین تکنیک تپوتمنت و ماساژ نواحی منحنی مانند گردن استفاده می شود.
ساعد: به شما این امکان را می دهد که تکنیک لایه برداری را اجرا کنید و فشار روی دست های ماساژور را در نواحی مانند پشت یا پاها کاهش دهید.
آرنج: برای اعمال فشار عمیق تر استفاده می شود. توجه داشته باشید که فقط باید از آرنج خود برای ماساژ عضلات و نواحی گوشتی استفاده کنید و هرگز روی استخوان ها نروید.
مطابق با آخرین تاییدیه ها و شرایط دوره آموزش کاربر ماساژ، تصمیم بر این شد که به عنوان بخشی از آموزش کاربر ماساژ، تکنیک های ماساژ روسی آموزش داده شود. در این دوره، آناتومی، تکنیک های ماساژ روسی (نوازش، ماساژ، فشار، مشت و ضربه)، تفسیر کتاب کاربر ماساژ، تست نمونه سوالات و سایر موضوعات علمی و همچنین تمرین و عیب یابی زیر نظر اساتید می باشد.
آموزش کاربرماساژ
ماساژ چیست؟
فرآیند ماساژ یک مهارت و تکنیک دستی است که بر روی عضلات و بافت های نرم بدن انجام می شود. ماساژ در واقع نوعی هنر مراقبت و درمان موضعی است که بر روی عضلات بدن انجام می شود. ماساژ تاثیر زیادی بر رشد عضلات، استخوان ها و ماهیچه های بدن دارد. در واقع می توان گفت کسانی که ماساژ می دهند جزء نیروهای بهداشتی محسوب می شوند. ماساژ برای بدن بسیار مفید است و از بسیاری از بیماری ها و دردها پیشگیری می کند.
● ماساژ تایلندی: در طب سنتی تایلند از این نوع ماساژ به عنوان یک روش درمانی استفاده می شود.
● ماساژ سوئدی: این نوع ماساژ در کشورهای غربی و اروپایی رواج بیشتری دارد و این ماساژ ریلکسی است.
● ماساژ سنگ داغ: در این سبک از ماساژ درمانی از تجهیزاتی مانند سنگ داغ نیز استفاده می شود.
● ماساژ آروماتراپی: کلمه رایحه درمانی از دو کلمه آروما به معنی عطر و تراپی به معنای درمان گرفته شده است. به طور کلی، این نوع ماساژ برای دفع سموم از بدن استفاده می شود.
● ماساژ شمع: این سبک از ماساژ درمانی برای تسکین دردهای عضلانی، استخوانی و اسپاسم مناسب است.
● ماساژ با کمپرس گیاهی: این ماساژ برای تسکین درد و بهبود گردش خون در بدن مناسب است.
● ماساژ صورت: افرادی که می خواهند چهره ای شاداب، جوان و سالم داشته باشند نیز این نوع ماساژ را انتخاب می کنند.
آموزش کاربر ماساژ چرا در مرکز تخصصی مرکز هنر ماساژ ایران
این دوره زیر نظر اساتید حرفه ای و مجرب برگزار می شود. دوره های آموزشی برای علاقه مندان هر ماه برگزار می شود. این آموزش تقریباً 80 ساعت طول می کشد که بیش از نیمی از ساعت کلاس به آموزش مباحث عملی و نیمی دیگر به تکنیک های عملی اختصاص دارد.
آموزش ماساژ شیاتسو :
یکی از انواع ماساژهای درمانی، ماساژ شیاتسو ژاپنی است. در این نوع ماساژ با تکنیک های مختلف به قسمت های خاصی از بدن فشار و ضربه وارد می شود. برخلاف برخی از انواع ماساژ، استفاده از روغن در ماساژ شیاتسو ضروری نیست. علاوه بر این، فردی که ماساژ داده میشود میتواند در طول ماساژ لباس سبک و راحت بپوشد. هدف اصلی این نوع ماساژ ژاپنی رفع گرفتگی ها از بافت ها و عضلات بدن و بازگرداندن انرژی از دست رفته بدن است.
آموزش ماساژ شیاتسو چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، ریشه اصلی این نوع ماساژ به ژاپن برمی گردد. در این نوع ماساژ، ماساژور با استفاده از انگشتان و کف دست خود، فشار نسبتاً عمیق و ملایمی به قسمت های مختلف بدن بیمار وارد می کند. هدف اصلی این نوع ماساژ، درمان بیماری ها و بازگرداندن تعادل به بدن است. این کار در ماساژ شیاتسو با اعمال فشار به قسمت های مختلف بدن انجام می شود و به افزایش جریان انرژی به نام چی در بدن کمک می کند.
ژاپنی ها معتقدند انرژی به نام چی یک عامل حیاتی برای زندگی است. این انرژی از طریق خطوط خاصی در بدن به نام مریدین به فرد منتقل می شود. با این حال، عوامل خاصی مانند مواد مخدر، استرس، مصرف الکل، رژیم غذایی نامناسب و غیره وجود دارد. باعث ضعف و انسداد جریان این انرژی در بدن می شود. انجام این نوع ماساژ به شما این امکان را می دهد که نقاط تحریک شده خاصی از بدن و جریان انرژی مسدود شده را از بین ببرید.
امروزه این نوع ماساژ از اشکال مختلفی مانند شیاتسو Namikoshi و Zen Shiatsu تشکیل شده است. در طول جلسه ماساژ، برخی از ماساژورها علاوه بر تکنیک های شیاتسو، از انواع دیگر ماساژ مانند ماساژ سوئدی و طب فشاری استفاده می کنند. همان نقاط بدن که توسط طب فشاری و طب سوزنی مورد هدف قرار می گیرند در این نوع ماساژ برای رفع هرگونه انسداد در مریدین ها و جریان چی دستکاری می شوند.
پس از یک جلسه ماساژ شیاتسو، احساس آرامشی خواهید داشت که تا به حال تجربه نکرده اید. ماساژ شیاتسو با تنظیم فعالیت سیستم عصبی و تحریک گردش خون و لنفاوی شما را از هرگونه استرس، درد و بیماری دور می کند.
فواید ماساژ شیاتسو ( آموزش ماساژ شیاتسو ) :
شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که شیاتسو چگونه می تواند بر سلامت بدن تاثیر بگذارد. این نوع ماساژ نوعی درمان پیشگیرانه است که می تواند در تقویت سیستم ایمنی کمک زیادی کند. ماساژ شیاتسو با ایجاد تعادل در بدن و ذهن ماساژ گیرنده می تواند تاثیر مثبتی بر سیستم انرژی درونی فرد داشته باشد. در نهایت باعث بهبود سلامت کلی فرد و درمان بیماری های او پس از ماساژ می شود.
کاهش اضطراب و استرس و کمک به درمان افسردگی
درمان کاهش میل جنسی در مردان و زنان
با بهبود اعصاب به خواب راحت در شب کمک کنید
رفع مشکلات مفصلی و درد و تنش عضلانی مانند آرتریت، آرتروز و سیاتیک
بهبود وضعیت پوست با افزایش گردش خون در بدن
درمان برخی بیماری ها از جمله سینوزیت، برونشیت، آسم
با افزایش سطح انرژی کلی به رفع خستگی بدن کمک می کند
با رفع ناراحتی های گوارشی و روده ای به بهبود هضم غذا کمک کنید
پیشگیری از بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی
کمک به درمان آسیب های ورزشی و افزایش انعطاف پذیری فردی
افزایش تمرکز برای نگرش بهتر در زندگی
با استفاده از ماساژ شیاتسو به کاهش درد قاعدگی در دوره های دردناک و نامنظم کمک کنید
به درمان انواع سردرد به خصوص میگرن کمک می کند
وضعیت بدنی بد را بهبود بخشید
به درمان فشار خون بالا کمک می کند
بهترین ماساژ برای زنان باردار برای زایمان بهتر با رفع انسداد در لگن و باسن
تکنیک های ماساژ شیاتسو
اگر از استرس و اضطراب رنج می برید یا از بیماری خاصی رنج می برید، می توانید با تمرین تکنیک های شیاتسو، بیماری های خود را درمان کنید. در این نوع ماساژ با اعمال فشار بر روی نقاط خاص و دستکاری بافت های نرم بدن، دردهای جسمی و روحی شما تسکین می یابد. از ابتدایی ترین تکنیک های ماساژ شیاتسو ژاپنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تکنیک Canbe
با انجام این تکنیک بر روی بدن، فشار وارد بر سیستم عصبی کاهش می یابد. در این نوع ماساژ، درمانگر با انجام حرکات سبک بر روی بدن بیمار، احساس آرامش را برای بیمار به ارمغان می آورد. برای شروع این نوع ماساژ کافی است به راحتی روی تخت دراز بکشید. سپس با استفاده از دستان خود، ماساژور از پشت شما شروع کرده و به آرامی تا پاهای شما ماساژ می دهد. این تکنیک ماساژ شیاتسو به شما کمک می کند تا کاملا آرام شوید.
تکنیک کشش
تکنیک کشش یکی از حرکات اساسی آموزش ماساژ شیاتسو محسوب می شود. حرکات کششی این تکنیک به تعادل مسیرهای انرژی در بدن بیمار کمک می کند.
تکنیک فشار
در این تکنیک ماساژور از کف دست، زانو، آرنج و شست خود برای ماساژ استفاده می کند. برای بهترین اثر ماساژ، بیمار معمولاً باید روی زمین یا روی تخت ماساژ مخصوص بخوابد. زیرا درمانگر باید کنترل کافی بر بدن بیمار داشته باشد تا بتواند با اعمال فشار کافی بر بدن بیمار، مشکلات او را درمان کند.
این تکنیک با اعمال فشار بر مسیرهای انرژی بدن یا مریدین ها، به جریان انرژی اجازه می دهد تا به طور یکنواخت در سراسر بدن بیمار پخش شود. تکرار این ماساژ به بیمار کمک می کند تا به تعادل و آرامش دلپذیری دست یابد.
تکنیک چرخش
بسیاری از درمانگران از تکنیک چرخش شیاتسو برای ماساژ مفاصل استفاده می کنند. در این روش، درمانگر مفاصل خاصی مانند زانو را با حرکات دایره ای ماساژ می دهد. این حرکات چرخشی به کاهش درد در این نواحی کمک می کند. این تکنیک می تواند در کاهش درد مچ پا نیز موثر باشد.