انواع آجر سفال در صنعت ساخت و ساز

چکیده : آجر سفال یکی از مصالح مورد نیاز در صنعت ساخت و ساز میباشد، این نوع آجر استفاده بسیار بالایی دارد و همچنین انواع مختلفی دارد که در این مطلب در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

 

انواع آجر سفال یکی از مهمترین و قدیمی‌ترین مصالح ساختمانی است که قدمت بسیار طولانی دارد. آجر سفال با عنوان بلوک سفالی نیز شناخته می‌شود. به دلیل وجود حفره‌های بین آجر سفال، وزن آن بسیار کاهش یافته است. به همین دلیل با کمک به کاهش وزن ساختمان، به افزایش مقاومت آن کمک شایانی می‌کند. همچنین خلا موجود در حفره‌های آجر، موجب شده است که این آجرها تا حدودی عایق صوت باشند.

 

به دلیل مزیت‌های این آجر و هزینه مقرون به صرفه آن، در بین مدیران پروژه‌های ساختمانی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. این آجر از لحاظ ابعاد، رنگ و کاربرد تنوع بسیار بالایی دارد. آشنایی با انواع آجر سفال به شما کمک خواهد کرد که انتخاب مناسب‌تری داشته باشید.

 

انواع آجر سفال

 

انواع آجر سفال

کارخانه‌های آجر پزی مختلف، انواع آجر سفال با ویژگی‌های متنوع را تولید می‌کنند. این آجرها از لحاظ ابعاد، رنگ، کیفیت و کاربرد و محل استفاده با یکدیگر تفاوت داردند. یکی از مهمترین معیارهای دسته بندی انواع آجر سفال از لحاظ ابعاد است. این آجرها در ابعاد 5.5، 7، 8، 10، 12، 15، 20 و 25 سانتی متری تولید می‌شوند. با توجه به کاربرد آجرها، باید از آجر با ابعاد مناسب استفاده کرد. برای مثال برای دیوارچینی، نباید از آجری با ابعاد بسیار کوچک استفاده کرد.

 

یکی دیگر از معیارهای تشخیص انواع آجر سفال با کیفیت، رنگ آنها می‌باشد. سطح آجر با کیفیت به دلیل به کارگیری مواد اولیه مرغوب و پخت مناسب، رنگ یک دستی دارد. آجرهای سفال با کیفیت معمولا دارای رنگ زرد یک دست می‌باشند که نشان دهنده مرغوب بودن مواد اولیه و پخت مناسب آن است. سطح آجر مرغوب باید یک دست و بدون لک باشد. آجر اصفهان یکی از مرغوب‌ترین انواع آجر سفال است.

 

اگر رنگ آجر سفال متمایل به قرمز باشد، نشان دهنده استفاده از مواد اولیه نامرغوب است. تیره بودن رنگ آجر سفال، نشان دهنده دمای پخت غیر استاندارد آجر است. این آجر کیفیت پایینی خواهد داشت و مقاومت آن مناسب نخواهد بود. اگر بر روی سطح آجر، جوش وجود دارد، به معنای پخت بیش از حد آجر است.

 

یکی از مهمترین معیارهای دسته بندی انواع آجر سفال از لحاظ کاربرد و محل استفاده آن‌ها است. آجرهای سفالی از لحاظ محل استفاده به دو دسته اصلی دیواری و سقفی تقسیم می‌شوند. آجرهای سفال به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

 

  • آجر سفال تیغه‌ای

 

  • آجر سفال فوم دار

 

  • آجر سفال سقفی

 

آجر سفال تیغه‌ای

اولین و قدیمی‌ترین مورد از انواع آجر سفال، آجر سفال تیغه‌ای می‌باشد. این آجر در ساخت دیوارهای خارجی و داخلی سازه‌ها کاربرد دارد. مواد اولیه این آجر خاک رس، شن  و آهک است. این آجرها در کوره‌های آجرپزی با دمای 900 درجه سانتی گراد پخته می‌شوند. آجر سفال تیغه‌ای از مقاوم‌ترین و پرفروش مصالح ساختمانی است که ماندگاری و طول عمر بالایی داد. این آجر معمولا در سایزهای زیر تولید می‌شوند.

 

10*20*20

 

15*20*20

 

10*20*25

 

15*20*25

 

مهمترین ابعاد انواع آجرسفال تیغه‌ای عبارتند از:

 

آجرسفال تیغه 15 سانتی: وزن تقریبی این آجر حدود  3 کیلوگرم است. این آجر به دلیل اینکه ضخامت بیشتری دارد، نسبت به سایر سفال‌ها با ضخامت کمتر، خاصیت عایق بالاتری دارد.

 

آجرسفال تیغه 10 سانتی: این آجر حدود 2 کیلوگرم وزن دارد.

 

آجر سفال تیغه چینی

 

آجر سفال فوم دار

یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های آجر سفال، پایین بودن وزن آن است. امروزه به علت افزایش طبقات ساختمان، مصالحی که وزن کمتری دارند، به دلیل کمک به کاهش وزن ساختمان محبوبیت بیشتری دارند. به این ترتیب ساختمان در برابر خطراتی چون زلزله مقاومت و ایمنی بیشتری دارد. در نتیجه طول عمر بالاتری نیز دارد.

 

یکی از انواع آجر سفال، آجر سفال فوم دار است. در این آجر برخی از حفره‌های آجر با فوم پر شده است. این آجرها عایق صدا و حرارت هستند؛ به همین دلیل یکی از بهترین متریال‌ ساختمان سازی محسوب می‌شوند. زیرا علاوه بر وزن سبک، عایق بسیار عالی هستند. این آجر با عناوین آجر عایق، تیغه یونولیت دار یا تیغه فوم دار نیز شناخته می‌شود.

 

بر روی آجر سفال فوم دار، شیارهایی وجود دارد که موجب چسبندگی بهتر ملات و آجر می‌شود و به استحکام بیشتر سازه کمک می‌کند. این آجر در ابعاد 10*20*20، 15*20*20، 10*20*25 و 15*20*25 موجود است.

 

آجر سفال های فوم دار فقط به صورت درجه یک تولید می‌شود و آجر سفال فوم دار درجه دو وجود ندارد. آجر سفال فوم دار 15 سانتی متری، حدود 3 کیلوگرم وزن دارد.

 

آجرسفال پشم و شیشه

آجر سفال پشم و شیشه یکی از انواع آجر سفال عایق صدا و حرارت است. در بین حفره‌های این آجر پشم شیشه تعبیه شده است، تا خاصیت عایق آجر افزایش یابد. به همین دلیل قیمت نسبتا بالاتری دارد. کاربرد اصلی این آجر در دیوارچینی است. این آجر معمولا 15 سانتی‌متر طول دارد و با کیفیت‌های درجه یک و درجه دو تولید می‌گردد.

 

آجر سفال سقفی

یکی از انواع آجر سفال قدیمی که امروزه چندان کاربرد ندارد، آجر سفال سقفی است. از این آجر در فاصله بین دو تیرچه برای پوشاندن سقف استفاده می‌شد. اما به دلیل اینکه در این روش، وزن سازه و هزینه نهایی آن افزایش می‌یابد، معمولا صاحبان پروژه، از یونولیت برای ساخت سقف استفاده می‌کنند.

 

آجر سفال

 

سخن آخر

کارخانه‌های آجر پزی انواع آجر سفال را در دو مدل درجه یک و درجه دو تولید می‌کنند. سفال‌های درجه یک نسبت به سفال درجه دو کیفیت بالاتری دارند. آجر سفال درجه یک وزن کمتری دارد و موجب کاهش وزن کلی ساختمان می‌شود. همچنین آجرهای درجه یک، ترک و شکستگی کمتری دارند. آجرهای درجه یک در ابعاد مشخص و دقیق تهیه می‌گردند.

 

انواع آجر سفال درجه، کیفیت پایین‌تری دارند. این آجرها لایه‌های ضخیم‌تری دارند و سنگین‌تر هستند. همچنین این آجرها ترک و خراش بیشتری دارد. همچنین آجر درجه دو ممکن است یک الی دو سانتی متر با سایز واقعی اختلاف داشته باشد. آجرهای درجه دو نسبت به آجر سفال درجه یک قیمت مناسب‌تر و مقرون به صرفه‌تری دارند. اما اگرسبک سازی ساختمان مد نظر شما است، باید از سفال درجه یک استفاده کنید.

 

در هنگام خرید آجر سفال دقت کنید که شکل سفال منظم بوده و رنگ آن یکنواخت باشد. بافت انواع آجر سفال باید همگون باشد. همچنین یکی از نشانه‌های آجر با کیفیت این است که جداره آن به راحتی خش دار نمی‌شود. برای اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت از انواع آجر سفال می‌توانید به سایت ایران نیاز مراجعه نمایید.

 

 

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات متنی