با بهترین چوب نمای ساختمان، خانهای رویایی بسازید!
اگر این روزها در محلههای مختلف شهر قدم بزنید، متوجه میشوید که نمای بسیاری از ساختمانها با استفاده از چوب دیزاین شده است.
نمای ساختمان طرح چوب حالتی مدرن و در عین حال اصیل به سازه میبخشد. با این حال طراحان جی پی وود به خوبی میدانند که نمیشود هر نوع چوبی را برای طراحی نمای خانه به کار گرفت.
چوب نما باید علاوه بر زیبایی دارای مقاومت بسیار زیادی باشد. به همین دلیل خرید ترموود نما، اقدام بسیار هوشمندانهای به نظر میرسد.
در این مطلب قصد داریم شما را با بهترین چوب نمای ساختمان آشنا کنیم و ویژگیهای آن را زیر ذرهبین بگذاریم.
طراحی نمای ساختمان با چوب
با توجه به پیشرفت صنعت ساخت و ساز متریال زیادی برای طراحی نمای سازه به کار میروند. نمای چوب در ساختمان همواره یکی از محبوبترین گزینهها برای طراحی نمای داخلی و خارجی سازه است.
چوبهای معمولی پس از مدتی دچار پوسیدگی و فرسایش میشدند و همین مسئله زیبایی نمای سازه را از بین میبرد.
به همین دلیل انسانها به فکر طراحی چوب مناسب برای نمای ساختمان افتادند. در واقع هدف این بود که بتوان از آن محصول در شرایط مختلفی استفاده کرد و نتیجه خوبی به دست آورد.
انواع چوب نمای ساختمان
همانطور که گفته شد، پیشرفت صنعت ساختمانسازی سبب شد که محصولات متنوعی برای طراحی نمای سازه تولید شوند. برخی از این محصولات با طرح چوب و برخی دیگر حاصل تغییرات خود چوب هستند.
در این بخش انواع چوب برای نمای ساختمان را معرفی میکنیم و ویژگیهای هر یک را شرح میدهیم.
نمای چوبی با HPL
HPL یا High Pressure Laminate از ورقهای ترکیبی لایههای سلولوزی و رزین فنولیک تشکیل شده است. این ورقها با روکشهای مختلفی پوشانده میشوند که از محبوبترین آنها میتوان به طرح چوب اشاره کرد.
ورقهای HPL در ضخامتهای 6 الی 12 میلیمتری تولید میشوند و در دیزاین نما یا به عنوان چوب نمای داخلی ساختمان، به کار میروند. از مزایای این متریال میتوان به مقاومت مکانیکی بالا، دوام نسبتا خوب، تنوع رنگی زیاد و نصب آسان اشاره کرد.
از سوی دیگر HPL دارای معایبی است که پیش از خرید باید به آن توجه کنید. بزرگترین محدودیت روکشهای اچ پی ال، عدم امکان استفاده از آنها در همه شرایط محیطی است.
این متریال مقاومت کمی در برابر باکتریها و قارچها دارد و به راحتی در فضای مرطوب دچار پوسیدگی میشود. در نتیجه بکارگیری آن در شرایط آب و هوایی با رطوبت بالا کار هوشمندانهای نیست. از دیگر معایب HPL میتوان به عدم مقاومت آن در برابر خراشیدگی اشاره کرد.
بکارگیری چوب پلاست در نمای سازه
از دیگر انواع چوب در نمای ساختمان میتوان به چوب پلاست اشاره کرد. چوب پلاست یا چوب پلاستیک (Wood Plastic Composit) نوعی متریال است که از ترکیب آرد با انواع پلاستیک pp، pe و pvc تولید میشود.
چوب پلاست در مدلهای توپر و توخالی تولید میشود و کاربردهای مختلفی دارد. قیمت مناسب، تنوع طرح و رنگ، مقاومت در برابر حشرات و نگهداری آسان بخشی از مزایای این متریال محسوب میشوند.
در مقابل باید از معایب این متریال نیز سخن بگوییم. چوب پلاست استحکام و مقاومت فیزیکی کافی ندارد و ممکن است در اثر ضربه یا زلزله دچار شکستگی شود. از طرف دیگر وزن این متریال نسبت به چوب بالاتر است که این مورد تاثیر زیادی در کاهش ایمنی سازه دارد!
چوب سخت IPE در نمای سازه
چوبهای وارداتی IPE جزئی از برترین انواع چوبهای سخت هستند که زیبایی منحصر به فردی دارند. تراکم بافت و چگالی بالای این چوب، آن را در برابر هرگونه ضربه یا فرسایش مقاوم ساخته است. به علاوه اینکه IPE مقاومت بسیار خوبی در برابر باد و باران دارد.
با این حال باید در نظر بگیرید که وارداتی بودن این چوب سبب میشود قیمت آن به طرز غیرقابل باوری بالا باشد. از سوی دیگر نصب این چوب کار چندان راحتی نیست و به نیروی متخصص نیاز دارد.
به علت تراکم بافت بالا، چوب سخت IPE دارای وزن بسیار زیادی است و برای نصب آن در نمای سازه باید تدابیر ایمنی جدی در نظر گرفت.
استفاده از چوب ترمو در نمای ساختمان
ترموود (Thermowood) یا چوب ترمو، حاصل اعمال فرآیندهای پیچیده بر روی چوب خام است. در واقع چوب درختان کاج، صنوبر یا زبان گنجشک در فرآیند ترموودینگ، تحت دما و فشار بالا قرار میگیرند.
این مسئله سبب میشود که رطوبت بافت چوب کاهش پیدا کند و ترموود ویژگیهای مثبت بیشماری داشته باشد. این چوب در بین سایر چوب های نمای ساختمان سرآمد است.
زیبایی فوقالعاده و سایر ویژگیهای مثبت این چوب آن را به بهترین چوب برای نمای ساختمان تبدیل کرده است.
امروزه این چوب بیشترین کاربرد را در طراحی نمای ساختمان یا حتی دکوراسیون داخلی دارد. شاید بتوان تنها ایراد این محصول را گرانتر بودن آن نسبت به سایر چوبها دانست.
با این حال با مقایسه ویژگیهای ترموود و قیمت آن، به این نتیجه میرسیم که استفاده از این چوب نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت. برای مثال میتوان با بکارگیری ترموود از ایجاد هزینههای اضافی برای تعویض یا بازسازی نما جلوگیری کرد.
دلایل استفاده از ترموود در نمای ساختمان
حالا که مرحله معرفی بهترین چوب برای نمای ساختمان را پشت سر گذاشتهایم، باید دلایل استفاده از چوب ترمو در نمای ساختمان را به خوبی بررسی کنیم.
بدیهی است که مزایای زیادی سبب شدهاند که ترموود به بهترین چوب نمای ساختمان تبدیل شود. به همین دلیل قصد داریم چند مورد از مهمترین مزایای استفاده از چوب نمای ساختمان ترموود را بررسی کنیم.
زیبایی طبیعی ترموود
بافت چوبی ترموود در فرآیند ترموودینگ حفظ میشود و همین مسئله زیبایی نمای سازه به شکل چشمگیری افزایش میدهد. استفاده از این چوب در نمای بیرون ساختمان میتواند گرما و صمیمیت فضا را به رخ بکشد و یادآور طبیعت باشد.
به همین دلیل میتوان در پروژههای مختلف شاهد طراحی نمای داخلی ساختمان با چوب ترموود بود.
سازگاری با محیط زیست
یکی از ویژگیهای مثبت دکور با چوب ترموود، سازگار بودن آن با محیط زیست است. در واقع به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی در روند تولید این چوب، چرخه بازگشت آن به طبیعت بسیار مطلوب و بیدردسر است.
این مسئله سبب شده که طراحان زیادی، چوب ترمو را در نمای ساختمانهای مختلف به کار بگیرند.
طول عمر بالا
بدیهی است که همه افراد خواهان طولانی بودن عمر نمای ساختمان خود باشند. ویژگیهای مختلف ترموود سبب میشود که این چوب برای مدت زمان زیادی زیبایی و مقاومت خود را حفظ کند. در نتیجه شاهد افزایش دوام و طول عمر این متریال هستیم.
مقاوم در برابر رطوبت
چوبهای معمولی با قرار گرفتن در معرض رطوبت دچار پوسیدگی میشوند. تغییراتی که طی فرآیند ترموودینگ ایجاد میشود، چوب ترمو را در برابر رطوبت و آب مقاوم میسازد.
در نتیجه استفاده از چوب ضد آب نمای ساختمان، میتوان به راحتی این چوبها با آب شستشو داد. به علاوه اینکه لازم نیست نگران تخریب این متریال به وسیله باران باشید.
استحکام زیاد
برخی از افراد نگران این هستند که طوفان و باد شدید، نمای چوبی ساختمان را تخریب کند. چوب ترمو در برابر هر نوع ضربه، فشار یا فرسایش مقاومت میکند. همین مسئله سبب میشود که بتوان این متریال را در نمای ساختمانهای مختلف به کار گرفت.
سازگاری با انواع شرایط آب و هوایی
ایران کشوری چهار فصل است و هر گوشه آن از آب و هوای مختلفی برخوردار است. خوشبختانه میتوان چوب ترمو را در هر شرایط آب و هوایی به کار گرفت و نگران آسیب رسیدن به آن نبود.
از سوی دیگر نمای چوب پلاست ساختمان به دلیل داشتن مواد شیمیایی، آسیب جدی به طبیعت وارد میکند.
مقاومت در برابر آفت
با توجه به کاهش میزان رطوبت در بافت چوب، هیچگونه حشره، قارچ یا کپک نمیتواند در این فضا زنده بماند. در نتیجه این تغییر شاهد طول عمر بیشتر محصولات جی پی وود، عدم وجود بوی بد و مزاحمت حشرات هستیم.
ثبات ظاهری
چوب نمای ساختمان دائما در معرض موارد آسیبزننده قرار دارد. چوب ترمو در برابر تابش خورشید یا بارش باران و برف مقاومت بسیار زیادی دارد و به راحتی رنگ نمیبازد. همین امر سبب میشود که نمای سازه برای سالهای طولانی، به زیبایی روز اول باشد!
چگالی کم
در طی فرآیند ترموودینگ، رطوبت بافت چوب از بین میرود و فضای متخلخلی ایجاد میشود که هر کدام پر از هوا است!
به دلیل ایجاد این حفرههای هوا، چوب ترمو از وزن و چگالی کمی برخوردار است. این مسئله ایمنی نمای سازه را در هنگام بروز زلزله یا سایر بلایای طبیعی افزایش میدهد.
کاربرد چوب ترمو در نمای بیرونی ساختمان
همانطور که گفته شد، ترموود یکی از برترین انواع چوب نمای ساختمان است. جهت طراحی نمای چوب بیرون ساختمان راههای مختلفی وجود دارد.
این مسئله به نظر کارفرما و شرایط پروژه بستگی دارد. میتوان تمام سطح بیرون سازه را به ورقهای چوبی ترموود پوشاند و ساختمان سراسر چوبی به وجود آورد. گویی این سازه جلوهای مدرن از کلبههای قدیمی است!
از طرف دیگر میتوان برای جلوگیری از بالا رفتن هزینهها، تنها بخشی از نمای ساختمان با چوب ترموود پوشیده شود.
برای مثال یکی از مدلهای پرطرفدار در کشورمان، طراحی فضای بالکن آپارتمانها با چوب ترموود است. این اقدام سبب مدرن شدن نما میشود و جلوهای لاکچری به آن میبخشد.
جهت طراحی نمای ساختمان با چوب ترمووود، میتوانید از چوب ترموی چهار تراش نما استفاده کنید. این محصول جی پی وود به شکل اختصاصی برای دیزاین نمای ساختمان تولید میشود و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
بسته به شرایط پروژه میتوانید این چوب را با ضخامتهای مختلفی تهیه کنید و به راحتی در محیط پروژه به کار بگیرید.
نکات مهم در خرید چوب ترمو
با وجود مزایای چوب ترمو، احتمالا تصمیم به خرید آن گرفتهاید! با این حال باید در خرید چوب نمای ساختمان برخی نکات را در نظر بگیرید.
آگاهی نسبت به این موارد به شما کمک میکند که متریالی باکیفیت بهتر خریداری کنید و از نتیجه نهایی پروژه خوشنود باشید. در ادامه مهمترین نکات خرید ترموود را ذکر میکنیم.
خرید ترموود متناسب با نیاز پروژه
پیش از خرید ترموود باید در مورد ایده خود با طراحان مشاورت کنید و نوع محصول مورد نیاز را به دقت مشخص کنید.
همچنین باید در نظر داشته باشید که میزان چوب را متناسب با ایده و حتی اندکی بیشتر تخمین بزنید تا در اجرای پروژه به مشکل نخورید.
البته با توجه به اینکه اندازه ترموود توسط دستگاههای پیشرفته تنطیم میشود، تمام قطعات از اندازه دقیقی برخوردار هستند. در نتیجه در هنگام اجرای پروژه به مشکل بر نمیخورید.
شخصیسازی نمای ظاهری چوب ترمو
ترموود به عنوان چوب نما ساختمان به صورت خام دارای رنگ قهوهای روشن با رگههای تیره و ظاهر مات است.
با این حال میتوان رنگ چوب ترمو را متناسب با هر سلیقه و شرایط محیطی پروژه تغییر داد. از سوی دیگر میتوان با بکارگیری جلادهنده مخصوص، براقیت چوب ترمو را افزایش داد.
بنابراین در هنگام خرید ترموود این موارد را در نظر داشته باشید و متریال مورد نیاز را تهیه کنید.
تخمین زدن قیمت نهایی
چوب ترموود نسبت به سایر چوبهای موجود در بازار قیمت بالاتری دارد. این مسئله به دلیل وارداتی بودن مواد اولیه این محصول است که قیمتش تحت تاثیر نوسانات بازار ارز قرار میگیرد.
البته باید در نظر بگیرید که چوبهای ترمو ایرانی نسبت به انواع وارداتی دارای قیمت کمتری هستند.
با این حال پیش از شروع هر پروژه ساختمانی باید قیمت نهایی آن را تخمین زده و با بودجه خود مقایسه کنید. دقت کنید که با خرید بدون واسطه از کارخانه، میتوانید تا حد زیادی هزینه نهایی پروژه را کاهش بدهید.
بررسی شرایط محیطی
با وجود اینکه چوب ترمو با تمامی شرایط آب و هوایی ایران سازگار است، باید پیش از خرید و بکارگیری این محصول با مشاوران شرکت تولیدکننده صحبت کنید. چرا که شرایط محیطی میتواند بر میزان طول عمر ترموود به کار رفته در نمای ساختمان یا فضای درونی آن بیافزاید.
بررسی کیفیت ترموود
مهمترین نکته در خرید ترموود، بررسی دقیق کیفیت آن است. زیرا بیکیفیت بودن این چوب میتواند همه ویژگیهای آن را زیر سوال ببرد!
در نتیجه باید در هنگام خرید چوب ترمو، بهترین گزینه را انتخاب کنید. در واقع باید چوب ترمو را از یک کارخانه منصف و معتبر خریداری کنید تا به مشکل برنخورید.
گروه تولیدی جی پی وود یکی از برترین تولیدکنندههای چوب ترمو در کشور است که محصولات خود را با ضمانت به مشتریان ارائه میدهد.
این گروه در طی فعالیت چند ساله خود توانسته رضایت افراد زیادی را به خود جلب کند. شما میتوانید جهت دریافت مشاوره و بررسی جزئیات محصولات با مشاوران گروه جی پی وود در ارتباط باشید.
کلام آخر
ترموود یکی از بهترین انواع متریال است که در پروژههای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت دیزاین نمای ساختمان سبب شد که بسیاری از طراحان این چوب را در سازههای مختلف به کار بگیرند.
در این مطلب بهترین چوب نمای ساختمان را به شما معرفی کردیم و ویژگیهای مختلفش را به خوبی زیر ذرهبین قرار دادیم. البته کاربرد چوب ترمو تنها به نمای بیرونی ساختمان محدود نمیشود و در بخشهای مختلف میتوان آن را به کار گرفت.
اگر قصد خرید ترموود از جی پی وود را دارید، میتوانید با کارشناسان فروش در تماس باشید.