تعمیر درب اتوماتیک و قطعات آن
تعمیر درب اتوماتیک یکی از پر جستوجوترین کلماتی است که این روزها در اینترنت سرچ می شود و کاربران بسیاری به دنبال یادگیری تعمیر درب اتوماتیک هستند اما از آنجاییکه این شغل یک تخصص ویژه است و نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد، ما سعی کردیم در این مقاله بطور خلاصه و جامع راجع به اجزای درب اتوماتیک، کارکرد قطعات درب اتوماتیک و تعمیر درب اتوماتیک توضیح دهیم.
در اماکن پرتردد مانند بانکها، فروشگاهها، اداره جات و دیگر دربهای ورودی که کاربران تردد زیادی دارند، از درب های اتوماتیک استفاده زیادی می شود.
با توجه به تعداد کارکرد درب اتوماتیک از موتور با توانهای مختلف استفاده میشود.
مزیت استفاده از درب اتوماتیک در زیبایی درب، ساخت درب اتوماتیک در اندازه دلخواه، اشغال فضای کم و همچنین ضریب اطمینان و امنیت بالا و در نهایت ساختن درب برای هر نوع ابعاد و اندازه میباشد.
با توجه به کاربرد زیاد درب اتوماتیک، در حال حاضر تعمیر درب برقی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
اجزای تشکیل دهنده درب اتوماتیک
درب های اتوماتیک از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که هرکدام آنها کارکرد خاصی دارند بنابراین برای تعمیر درب اتوماتیک ابتدا باید سراغ شناخت قطعات درب برویم تا بتوانیم به راحتی کارکرد درب را بدانیم.
لتهای ثابت
لت ثابت یا همان فریم دور شیشه سکوریت است که به صورت ثابت به زمین و یا دیوار نصب میشود.
فریم شیشه را میتوانیم با هر رنگی که به دکور محل نصب متناسب باشد رنگ کنیم.
لت های متحرک
لت های متحرک درب شیشهای اتوماتیک وظیفه حرکت کشویی را در سیستم درب اتوماتیک بر عهده دارند که از قاب آلومینیومی و شیشه سکوریت تشکیل شده است.
فریم دربها را توسط هانگر به ریل درب وصل میکند و با تسمه حرکت موتور را به فریمها میدهد.
چشمی یا سنسور مانع
چشمی ها وظیفه تشخیص مانع یا جلوگیری از برخورد افراد را به هنگام ورود یا خروج به درب اتوماتیک را بر عهده دارند.
چشمی درب اتوماتیک به ۳ دسته تقسیم میشوند ۱.چشمی پرده ای.۲.چشمی دو منظوره.۳. چشمی بین دری
هانگر
هانگر نگهدارنده درب متحرک است که درب را روی ریل نگه میدارد و به وسیله چرخهایی که در هانگرها تعبیه شده حرکت کشویی به دربها میدهد .
وظیفه دیگر هنگر اتصال تسمه به هنگر میباشد که حرکت دورانی موتور را به حرکت خطی تبدیل مینماید.
ریل درب اتوماتیک
یکی از مهمترین قطعاتی که برای تعمیر درب اتوماتیک باید در نظر داشته باشید، تعمیر ریل درب اتوماتیک است.
ریل درب اتوماتیک به صورت ثابت بر روی شاسی درب اتوماتیک نصب میشود.
وظیفه ریل بسیار مهم میباشد زیرا فریمهای متحرک، فریمهای ثابت موتور درب، برد درب اتوماتیک، موتور درب، هرزگرد و در آخر هنگر های درب برقی بر روی آن سوار میگردد.
موتور درب اتوماتیک
موتور درب اتوماتیک از روتور و استاتور و همچنین چندین چرخ دنده تشکیل شده حرکت درب را به وسیله تسمه به هنگر و سپس به دربهای محرک انتقال میدهد.
مقدار کارکرد موتور در کورس باز یا بسته شدن درب اتوماتیک به وسیله انکودر به موتور فرمان میدهد.
نحوه کار انکودر به این صورت میباشد که به ازای حرکت درب از ابتدای کورس تا انتهای کورس درب موتور چند دور میچرخد.
پس مقدار کار کرد موتور بر اساس مقدار دور موتور جهت کورس دلخواه میباشد.
تعمیر برد درب اتوماتیک
برد درب اتوماتیک که به اصطلاح هسته اصلی درب اتوماتیک شناخته می شود، نقش بسیار مهمی در تعمیر درب اتوماتیک برای کارشناسان و متخصصان درب اتوماتیک دارد چراکه اکثر وقت ها مشکل خرابی درب اتوماتیک از قطعات روی برد میباشد.
کنترل باکس یا برد درب اتوماتیک وظیفه دارد که تمامی فرمانهای ورودی از سمت کلید دستی و یا ریموت و برنامه دریافتی از طریق تکنسین دربهای اپراتور را به سیستم انتقال دهد.
برد درب اتوماتیک محل نصب چشمی ها، کلید دستی، قفل درب اتوماتیک و همچنین سه راه میباشد.
متعلقات درب اتوماتیک
متعلقات درب اتوماتیک شامل قطعات جانبی هستند که کارهای تکمیلی را انجام میدهند مانند لاستیک بین درب، مویی زیر درب، هرزگرد تسمه و استپ دربها میباشد که هر کدوم از آنها در عملکرد سیستم بسیار تاثیر گذارند.
عیبهای که در درب اتوماتیک بوجود میآیند.
خرابی موتور درب اتوماتیک
مشکل درکنترل باکس یا برد درب اتوماتیک
تغیر فرم لتها
ناهمواری در بستر ریل
خرابی چشمی ها
شکستن هرزگرد یا پارده شدن تسمه
خراب شدن موتور درب اتوماتیک
اگر درب اتوماتیک کامل بسته نشود و یا کامل باز نشود و موقع بسته شدن خود به خود باز شود و یا انتهای کورس درب ضربه بزند و یا کلا حرکتی انجام ندهد به احتمال زیاد موتور درب اتوماتیک نیاز به تعمیر دارد.
معمولاً چرخ دنده موتور و یا انکودر موتور نیاز به تعمیر دارد.
خرابی برد درب اتوماتیک
برد درب اتوماتیک از قطعات مختلفی ساخته شده است و هر قطعه وظیفه خاصی را برعهده دارد اما به دلیل اینکه قطعات بسیار ظریفی روی برد درب اتوماتیک وجود دارد، شناخت قطعات و تعمیر برد درب اتوماتیک از اهمیت بسیاری برخوردار است.
برخی از مهمترین مشکلاتی که برای تعمیر برد درب اتوماتیک باید در نظر داشته باشید را در ادامه توضیح داده ایم:
خرابی فریم ها
فریم های درب اتوماتیک بر اثر برخورد با افراد یا گیر کردن به زمین ممکن است دچار دفرمگی یا خراب شدن جای پیچهای سفت کننده فریم شود که بسیار خطرناک میباشد و ممکن است شیشه سکوریت از داخل فریم افتاده و پس از برخورد به زمین بشکند و دچار حادثه شود.
باید در نظر داشت که در صورت بازدید سطحی از فریمها مشاهده تغییر ابعاد و یا جدا شدن فریم عمودی از افقی شده بود حتما برق درب اتوماتیک را خاموش نمایید و با شرکت تعمیر درب اتوماتیک مانند پادرا درب ،تعمیرات مرکزی و یا دربهای اتوماتیک ابراهیمی تماس برقرار نماید.
خرابی چشمی ها
در صورت خراب شدن چشمی درب اتوماتیک دربها باز میشوند و دیگر بسته نمیشوند با این مورد خرابی اگر روبه رو شدید به احتمال زیاد مشکلی در چشمی ها یا سیم کشی چشمی به وجود آمده است.
در صورت به وجود آمدن این عیب سیم کشی چشمی ها رو چک کنید که معمولا چهارتا یا هشت عدد سیم دارند در صورت قطع شدن سیمها چشمی دچار اختلال در عملکرد میشود.
باید توجه داشت روشن بودن چراغ چشمی دلیلی بر سالم بودن چشمی نیست چون احتمال دارد سیمهای فرمان چشمی قطعی داشته باشد و یا سیستم فرمان چشمی خراب شده باشد.
خرابی تسمه یا هرزگرد
در صورتی که برق سیستم وصل باشد و کلید دستی بر روی اتوماتیک باشد ولی درب اتوماتیک با دست باز و بسته شود، احتمالاً هرزگرد شکسته یا تسمه بریده و یا تسمه از روی موتور باز شده که دراینصورت تکنیسین مورد نظر باید اقدام به تعویض یا تعمیر تسمه کند.
توجه داشته باشید که تعویض تسمه درب اتوماتیک بسیار کار دقیقی میباشد و در صورت خطا در نصب آن ممکن است درب کامل بسته یا باز نشود.
نتیجه گیری
تعمیر درب برقی یا درب اتوماتیک یک تخصص ویژه ای است که هرکسی قادر به انجام دادن آن نیست و نیاز به تجربه و مهارت بالا دارد به همین دلیل ما سعی کردیم با کمک مجموعه فنی سایت تعمیرات مرکزی، مقاله جامعی در باب تعمیر درب برقی آماده کنیم.
در صورتیکه شما عزیزان نیاز به خدمات نصب و تعمیر درب اتوماتیک دارید، ما شرکت تعمیرات مرکزی را به شما پیشنهاد میکنیم، این مجموعه با بیش از یک دهه تجربه و تخصص در خدمت شماست.