درمان طبیعی سرفه های کهنه و نو – طب اسلامی
در این مقاله ابتدا چند نکته کلی در مورد سرفه بیان می کنیم، سپس به علت ابتلا به سرفه می پردازیم و در نهایت درمان انواع سرفه را مورد بررسی قرار می دهیم.
چند نکته ی مهم در مورد سرفه
1 – سرفه همانند سرماخوردگی، ورم چشم، جوش و دمل جزء بیماری های مفید به شمار می آید.
2 – سرفه باعث پیشگیری از بیماری های متعدد مانند فلج شامل سکته مغزی، ام اس، میوپاتی و مانند آنها می شود و شاید علت شیوع ام اس و فلج ، درمان سرفه باشد.
3 – برای سرفه و سرما خوردگی درمان هایی بیان شده است ولی تا جایی که قابل تحمل است نباید درمان شود و اگر طولانی شود یا سرفه قدیمی و کهنه باشد یا از تحمل خارج شود باید درمان شود.
4 – درمان سرفه با داروهای اهل بیت علیهم السلام مفید بوده و سبب پیشگیری از فلج هستند در حالیکه درمان طب شیمیایی و جدید نوعا دارای الکل هستند.
علت ابتلا به سرفه
1 – اگر خشک باشد به احتمال زیاد به علت مشکل در قلب است که نباید درمان شود چون با فلج در ارتباط است.
2 – اگر همراه با خلط باشد علت آن عفونت ریه است. خلط برای بدن مضر است و سبب بیماری های متعدد مانند ضعف چشم، بدبویی دهان ، فراموشی و مرگ می شود که درمان نکردن آن سبب خروج خلط های مضر میشود.
درمان انواع سرفه
1 – داروی کاشم (انجدان رومی-درمان شاخص سرفه) و شکر نیشکر (سرخ یا قهوه ای) را بمیزان مساوی ترکیب کرده و بدون آب یا عسل و … بمدت 1 الی 2 روز به میزان یک قاشق غذاخوری مصرف کنید.
نکته : کاشم درمان شاخص و پالایش کننده ریه و بهترین داروی سرفه است و شکر سرخ نیز بلغم و خلط را از بین میبرد که یکی از علل سرفه نیز بلغم و خلط می باشد.
2 – دو لیوان آب روی مقداری رازیانه ریخته و بجوشانند تا یک لیوان باقی بماند، سپس به اندازه یک گندم داروی جامع امام رضا علیه السلام را در دهان گذاشته و با آب رازیانه همانند قرص بخورند یا در آب رازیانه حل کرده و مصرف شود.
نکته : بهتر است برای سرفه، میزان عسل در داروی جامع امام رضا علیه السلام نصف میزان داروی معروف بوده و عاقرقرحا نیز به آن اضافه نشده باشد.
3 – داروی ترکیبی شافیه حضرت موسی علیه السلام بمیزان یک فندق در شب.
4 – دم کرده گل ختمی جهت رفع خشکی سرفه
مطالب پیشنهادی در زمینه طب سنتی