سوالات متن درس دوم فلسفه یازدهم انسانی ❤️ [ گام به گام درس ۲ + جواب ]
سوالات متن درس اول فلسفه یازدهم انسانی ❤️ [ گام به گام درس ۱ + جواب ]
جواب سوالات متن درس اول فلسفه یازدهم انسانی را در ادامه برای شما عزیزان قرار دادیم.
دقیق و درست ترین جواب ها را در ادامه می توانید ببینید.
گام به گام سوالات متن درس اول فلسفه دوازدهم انسانی در ادامه مطلب وجود دارد.
با بخش آموزش از مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.
پاسخ سوالات متن درس اول فلسفه یازدهم انسانی
بهترین جواب ها برای سوالات متن درس اول فلسفه یازدهم انسانی :
۱) هر سوالی که برای ما پیش می آید، گویای چه چیزی است؟
پاسخ: هر سؤالی که برای ما پیش میآید، گویای آن است که چیزی را نمیدانیم و به دنبال دانستن آن هستیم. همین که از خود میپرسیم «امروز به کجا باید بروم به کتابخانه یا به ورزشگاه و یا …؟» بدین معناست که هنوز نمیدانیم کدام را باید انتخاب کنیم و به دنبال دانستن آن هستیم.
۲) تفکر چیست؟
پاسخ: تفکر، واسطه رسیدن انسان از مجهولات به معلومات و از پرسشها به پاسخ هاست.
۳) مراحل اندیشه ورزی و تفکر در انسان را به ترتیب نام ببرید؟
پاسخ: ۱- روبهرو شدن با مسئله
۲- طرح سؤال
۳- تفکر در اندوختهها
۴- رسیدن به پاسخ
۴) دو مرتبه از تفکر را نام ببرید؟
پاسخ: تفکر غیر فلسفی – تفکر فلسفی
۵) منظور تفکر غیر فلسفی و تفکر فلسفی چیست؟
پاسخ: تا زمانی که انسان با همان سؤال های معمولی و روزانه روبهروست و به دنبال پاسخ آنهاست، در مرحله اوّل تفکر قرار دارد که میتوان آن را «تفکر غیرفلسفی» نامید. امّا اگر انسانی از این مرحله تفکر عبور کرد و با جدیت و پیوسته به سؤالهای دسته دوم پرداخت، وارد مرتبه دوم تفکر شده که میتوان آن را «تفکر فلسفی» نامید.
۶) مراحل تفکر فلسفی را به ترتیب نام ببرید؟
پاسخ: ۱- روبهرو شدن با مجهولها و مسئلههای فلسفی
۲- طرح پرسشهای فلسفی
۳- رجوع به معلومات و تفکر در اندوختهها و انتخاب معلومات مناسب با سؤال
۴- رسیدن به دریافت فلسفی و تحقق شناخت و معرفت
۷) فطرت اول و فطرت ثانی را از نظر ملاصدرا تعریف کنید؟
پاسخ: ملاصدرا، فیلسوف بزرگ اسلامی مشغول بودن به امور عادی زندگی و تفکر در آنها را «فطرت اوّل» و ورود به آن پرسشهای اساسی و تفکر در آنها را «فطرت ثانی»، یعنی فطرت دوم مینامد.
۸) ملاصدرا، ماندن در کدام فطرتت را شایسته انسان نمی داند؟
پاسخ: وی ماندن در فطرت اوّل را شایسته انسان نمیداند و از انسانها میخواهد که بکوشند از فطرت اوّل عبور کنند و به فطرت ثانی که مرحلهای برتر و عالیتر است، برسند.
سوالات متن جای خالی درس اول فلسفه یازدهم انسانی
۹) چه عاملی موجب ظهور دانش فلسفه شد؟
پاسخ: تلاشهای بشر برای پاسخ قانونمند موجب ظهور دانشی به نام «فلسفه» شده است.
۱۰) لفظ فلسفه چه ریشهای دارد و عربی شده کدام کلمه است؟
پاسخ: لفظ فلسفه ریشه یونانی دارد. این لفظ عربی شده کلمه «فیلوسوفیا» است.
۱۱) فیلسوفیا مرکب از چند کلمه است و هر کدام چه معنایی دارند؟
پاسخ: فیلوسوفیا مرکب از دو کلمه «فیلو» به معنی دوستداری و «سوفیا» به معنی دانایی است.
۱۲) چه کسی لفظ فلسفه را بر سر زبان انداخت و عمومی کرد؟
پاسخ: فیلسوف بزرگ یونان ، سقراط
۱۳) چه کسانی خود را سوفیست می خواندند و این لفظ به چه معناست؟
پاسخ: دانشمندان زمان سقراط و قبل از او خود را «سوفیست» یعنی دانشمند میخواندند.
۱۴) سوفیست ها به چه چیزی اشتغال داشتند و مهمترین هدف آنها چه بود؟
پاسخ: دغدغه برخی از سوفیستها، که بیشتر به تعلیم سخنوری و وکالت اشتغال داشتند، بیان واقع و دفاع از حقیقت نبود؛ این گروه پیروزی بر رقیب را مهمترین هدف میدانستند.
۱۵) سوفیست ها در استدلال های خود از چه چیزی کمک می گرفتند؟
پاسخ: در استدلالهای خود بیشتر از مغالطه کمک میگرفتند که به ظاهر درست به نظر میرسید، امّا در واقع غلط بود.
۱۶) به کارگیری مغالطه در استدلال های سوفیست ها سبب چه چیزی شد؟
پاسخ: این رویّه به تدریج سبب شد که این گروه از دانشمندان برای حقیقت و واقعیت ارزش و اعتباری قائل نباشند و بگویند هرکس هرچه خودش میفهمد همان حقیقت و واقعیت است.
۱۷) کلمه های سوفیست و سفسطه بعدها چه معنایی پیدا کردند؟
پاسخ: بعدها کلمه سوفیست (دانشمند) مفهوم اصلی خود را از دست داد و مفهوم مغالطه کار به خود گرفت و کلمۀ «سفسطه» هم که در زبان عربی از لفظ «سوفیست» گرفته شد، معنای مغالطهکاری پیدا کرد.
۱۸) چرا سقراط خود را سوفیست نخواند؟ او خود را چه نامید؟
پاسخ: سقراط به سبب تواضع و فروتنی در برابر دانایی و علم و شاید به خاطر هم ردیف نشدن با سوفیستها، مایل نبود او را «سوفیست» یا دانشمند بخوانند و از این رو خود را فیلوسوفوس (فیلسوف)، یعنی دوستدار دانش نامید.
نمونه سوال های متن درس 1 اول فلسفه یازدهم
۱۹) سیر تدریجی معنای فلسفه را بنویسید؟
پاسخ: – فلسفه به معنای دوستداری دانایی
– فلسفه به معنای مطلق دانش
– فلسفه به معنای دانش خاص
۲۰) هر دانشی از دو جهت از سایر دانشها متمایز و جدا میشود، آنها را بنویسید.
پاسخ: ۱- از جهت موضوعی که آن دانش درباره آن بحث میکند.
۲- از جهت روشی که در آن دانش مورد استفاده قرار میگیرد.
۲۱) علوم ریاضی ، شیمی و اخلاق درباره چه موضوعی بحث می کنند؟
پاسخ: دانش ریاضیات درباره مقدار و کمیت است. شیمی درباره ساختمان مواد و ترکیب میان آنهاست. اخلاق درباره چگونگی کسب فضیلتها و دوری از بدی هاست.
۲۲) موضوع فلسفه چیست و فیلسوف در مورد چه اموری کاوش می کند؟
پاسخ: فلسفه درباره یک موجود خاص بحث نمیکند، بلکه به بررسی اصلِ وجود و حقیقتِ جهان، طبیعت و انسان میپردازد. فیلسوف دربارهٔ آن دسته از ویژگیهای موجودات صحبت میکند که مربوط به هستی و موجودیت آنهاست. به همین خاطر، مباحث فلسفی پایه و اساس مباحث سایر علوم به شمار میآیند.
۲۳) روش حل مسائل فلسفی چگونه است؟
پاسخ: مسائل فلسفی که به اصل و اساس جهان و انسان مربوط هستند، نمیتوان از حواس یا آزمایش بهره برد و یا از ابزاری مانند میکروسکوپ و تلسکوپ کمک گرفت. در این موارد فقط باید به توانایی عقل و استدلالهای عقلی تکیه کرد و با تفکر و تعقل و تجزیه و تحلیل دانستهها به حل مسئله و کشف مجهول نزدیک شد.
۲۴) مسائل فلسفی از جهت روش ، مانند مسائل کدام علم است؟
پاسخ: مسائل فلسفی، از جهت روش، مانند مسائل ریاضی هستند که استفاده از حواس و ابزار به حلّ آنها کمک نمیکند و فقط با عملیات فکری و استدلالی باید به جواب مسئلهها دست یافت.
۲۵) فرق فلسفه با سایر علوم به لحاظ موضوع چیست؟
پاسخ: سایر علوم هر کدام به موضوع خاصی از میان موضوعات جهان و زندگی انسان میپردازند. امّا فلسفه این گونه نیست. فلسفه درباره یک موجود خاص بحث نمیکند، بلکه به بررسی اصلِ وجود و حقیقتِ جهان، طبیعت و انسان میپردازد. فیلسوف درباره آن دسته از ویژگی های موجودات صحبت میکند که مربوط به هستی و موجودیت آنهاست. به همین خاطر، مباحث فلسفی پایه و اساس مباحث سایر علوم به شمار می آیند.
اهمیت درس فلسفه
موضوع علم فلسفه علیا (متافیزیک یا الهیات) در اصل (وجود) صرف و عوارض و حالات مختلف آن است و به جهان از منظر وجودی واحد و پیوسته می نگرد.
فلسفه علیا از این جهت که عام ترین و کامل ترین موضوع را دارد از علوم دیگر جامع تر است و به دلیل بهره گیری از روش استدلال و برهان از علوم دیگر یقینی تر می باشد.
در علم فلسفه به پرسشهای کلی مربوط به عقل، مبدا پیدایش دنیا ، نظام خلقت ، ماهیت ها ، وجودیت، دانش، ارزشها، ذهن و زبان پاسخ داده می شود.
چنین سوالاتی اغلب به عنوان مشکلاتی مطرح میشوند که باید مورد مطالعه قرار گیرند یا حل شوند.
هرچند قبل از سقراط متفکرانی دیگر وجود داشته اند اما کلمه فلسفه اولین بار توسط سقراط مورد استفاده قرار گرفت. در زمان او عده ای که خود را سوفیست (به معنای دانشمند) می نامیدند ادراک انسان را ملاک حقیقت و واقعیت می دانستند و مغالطه به کار می بردند.
سقراط برای احتراز از همردیف شدن با سوفیست ها نام (فیلوسوفیا) را که به معنای آن اشاره شد ، برای خود برگزید که بعد ها کم کم فلسفه به معنای علم به کار رفت و سفسطه ( مصدر به معنای سوفیست گری) بر مغالطه کاری اطلاق گردید.
شش روش مطالعه
خواندن بدون نوشتن خط کشیدن زیرنکات مهم حاشیه نویسی خلاصه نویسی کلید برداری خلاقیت و طرح شبکه ای مغز
1-خواندن بدون نوشتن: روش نادرست مطالعه است . مطالعه فرآیندی فعال و پویا است وبرای نیل به این هدف باید از تمام حواس خود برای درک صحیح مطالب استفاده کرد. باید با چشمان خود مطالب را خواند، باید در زمان مورد نیاز مطالب را بلند بلند ادا کرد و نکات مهم را یادداشت کرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگیر شده و حضوری فعال و همه جانبه در یادگیری داشت و هم در هنگام مورد نیاز ، خصوصا” قبل از امتحان ، بتوان از روی نوشته ها مرور کرد و خیلی سریع مطالب مهم را مجددا” به خاطر سپرد .
2- خط کشیدن زیر نکات مهم :این روش شاید نسبت به روش قبلی بهتر است ولی روش کاملی برای مطالعه نیست چرا که در این روش بعضی از افراد بجای آنکه تمرکز و توجه بروی یادگیری و درک مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط کشیدن زیر نکات مهم می گردد .حداقل روش صحیح خط کشیدن زیر نکات مهم به این صورت است که ابتدا مطالب را بخوانند و مفهوم را کاملا” درک کنند و سپس زیر نکات مهم خط بکشند نه آنکه در کتاب بدنبال نکات مهم بگردند تا زیر آن را خط بکشند .
3- حاشیه نویسی :این روش نسبت بدو روش قبلی بهتر است ولی بازهم روشی کامل برای درک عمیق مطالب و خواندن کتب درسی نیست ولی می تواند برای یادگیری مطالبی که از اهمیتی چندان برخوردار نیستند مورد استفاده قرار گیرد.
4- خلاصه نویسی : در این روش شما مطالب را میخوانید و آنچه را که درک کرده اید بصورت خلاصه بروی دفتری یادداشت می کنید که این روش برای مطالعه مناسب است و از روشهای قبلی بهتر می باشد چرا که در این روش ابتدا مطالب را درک کرده سپس آنها را یادداشت می کنید اما بازهم بهترین روش برای خواندن نیست .
5- کلید برداری :کلید برداری روشی بسیار مناسب برای خواندن و نوشتن نکات مهم است . در این روش شما بعد از درک مطالب ، بصورت کلیدی نکات مهم را یادداشت می کنید و در واقع کلمه کلیدی کوتاهترین، راحتترین ،بهترین وپرمعنی ترین کلمه ای است که با دیدن آن، مفهوم جمله تداعی شده و به خاطر آورده می شود .
6- خلاقیت و طرح شبکه ای مغز: این روش بهترین شیوه برای یادگیری خصوصا” فراگیری مطالب درسی است .در این روش شما مطالب را میخوانید بعد از درک حقیقی آنها نکات مهم را به زبان خودتان و بصورت کلیدی یادداشت می کنید و سپس کلمات کلیدی را بروی طرح شبکه ای مغز می نویسد ( در واقع نوشته های خود را به بهترین شکل ممکن سازماندهی می کنید و نکات اصلی و فرعی را مشخص می کنید)تا در دفعات بعد به جای دوباره خوانی کتاب ، فقط به طرح شبکه ای مراجعه کرده وبا دیدن کلمات کلیدی نوشته شده بروی طرح شبکه ای مغز ، آنها را خیلی سریع مرور کنید . این روش درصد موفقیت تحصیلی شما را تا حدود بسیار زیادی افزایش میدهد و درس خواندن را بسیار آسان می کند. و بازده مطالعه را افزایش میدهد.
رشته انسانی برای چه افرادی مناسب است؟
نکته اول این است که رشته انسانی زمینههای شغلی گستردهای دارد و ممکن است ما این رشته را فقط با حقوق یا قضاوت یا شغل معلمی بشناسیم اما اصلا به این صورت نیست و در رشته انسانی تعداد زیادی از رشتههای دیگر هم وجود دارد؛
اما اگر فردی هستید که از به عملیاتهای محاسباتی که در رشته ریاضی فیزیک است علاقه ندارید و یا با رشتههای پزشکی و پیراپزشکی هم نمیتوانید ارتباط برقرار کنید، میتوان گفت که رشته انسانی ممکن است همان رشتهای باشد که بهدنبال آن هستید. حتی در مقطع دبیرستان هم رشتههای انسانی، تعدادی از دروس دردسر ساز برای دانشآموزان مانند فیزیک و شیمی را ندارد و از این حیث افرادی که به این دروس علاقه ندارند خیالشان راحت است. اما از طرف دیگر دروس تخصصی این رشته هم به چشم میخورد که باید با آنها دست و پنجه نرم کنید؛ اما در کل نگران نباشید با اندکی تمرین و تلاش به سادگی میتوانید با دروس این رشته ارتباط برقرار کنید.
نکته بعدی هم شانس قبولی در رشته انسانی است که نسبت به رشته تجربی بالاتر است. با توجه به اینکه در حال حاضر تعداد شرکت کنندگان کنکور در رشته انسانی حدود یک سوم رشته تجربی است، شانس قبولی در انسانی بالاتر از رشته تجربی است و همین میتواند یک نکته مثبت برای داوطلبان این رشته باشد.
منبع : باحال مگ
دسته بندی :