سوالات متن درس اول فلسفه یازدهم انسانی ❤️ [ گام به گام درس ۱ + جواب ]
سوالات متن درس سوم فلسفه یازدهم انسانی ❤️ [ گام به گام درس ۳ + جواب ]
جواب سوالات متن درس سوم فلسفه یازدهم انسانی را در ادامه برای شما عزیزان قرار دادیم.
دقیق و درست ترین جواب ها را در ادامه می توانید ببینید.
گام به گام سوالات متن درس سوم فلسفه دوازدهم انسانی در ادامه مطلب وجود دارد.
با بخش آموزش از مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.
پاسخ سوالات متن درس سوم فلسفه یازدهم انسانی
بهترین جواب ها برای سوالات متن درس سوم فلسفه یازدهم انسانی :
۱) ما انسان ها چگونه تصمیم می گیریم و عمل می نماییم؟
پاسخ: هر یک از ما باورهایی درباره جهان، انسان، مرگ، عدالت، زیبایی و نظایر آن داریم که گاه با باورهای دیگران یکسان است و گاهی هم متفاوت و مختلف. ما با همین باورها زندگی میکنیم و براساس آنها تصمیم میگیریم و عمل مینماییم.
۲) چگونه می توانیم حدس بزنیم که دیگران در زندگی خود به دنبال چه اهدافی هستند و زندگی آنان چه معنایی دارد؟
پاسخ: اگر ما اطرافیان خود را زیر نظر بگیریم، میتوانیم از لابهلای حرفهایی که میزنند یا رفتارهایی که دارند، برخی از ریشههای فکری آنان را کشف کنیم و بدانیم که آنها چه عقیده و طرز فکری دارند و اگر بتوانیم این طرز فکرها و عقیدهها را خوب تحلیل کنیم، میتوانیم حدس بزنیم که آنها در زندگی خود به دنبال چه اهدافی هستند و زندگی برای آنان چه معنایی دارد.
۳) چه کسانی اهل تفکر فلسفی هستند؟
پاسخ: برخی انسانها، فارغ از اشتغالات روزانه، لحظاتی به تفکر درباره باورهای خود میپردازند و نسبت به پذیرش آن باورها میاندیشند. آنان میخواهند به ریشۀ باورهای خود برسند و چرایی قبول آنها را مرور کنند. اینان، در حقیقت، اهل تفکر فلسفی هستند و میکوشند بنیانهای فکری خود را در چارچوب عقل و منطق قرار دهند.
۴) چه زمانی ما به آزاد اندیشی می رسیم و شخصیتی مستقل کسب می کنیم؟
پاسخ: اندیشیدن فیلسوفانه، تأمل کردن درباره باورهای مربوط به زندگی است؛ آموختن چرایی و یافتن دلایل درستی یا نادرستی باورها؛ پذیرفتن باورهای درست و کنار گذاشتن باورهای نادرست. در این صورت، خودمان بنیانهای فکری خود را میسازیم و به آزاد اندیشی میرسیم و شخصیتی مستقل کسب میکنیم.
سوالات متن جای خالی درس سوم فلسفه یازدهم انسانی
۵) با توجه به نقش باورهای زندگی در تعیین و انتخاب اهداف، انسان ها را می توان به چند دسته تقسیم کرد؟
پاسخ: ۱- برخی آدمها کمتر به اموری مانند حقیقت انسان و جهان میاندیشند و به همان اندازهای که از دور و برشان آموختهاند، قناعت میکنند، در نتیجه در انتخاب هدف نیز دقت نظر چندانی ندارند و بیشتر دنباله روی دیگرانند.
۲- برخی آدمها در این امور میاندیشند و در بسیاری موارد به دانشی درست درباره جهان و انسان میرسند؛ در نتیجه میتوانند هدف قابل قبولی برای زندگی برگزینند و زندگی آنان معنای درستی پیدا کند.
۳- برخی نیز نگرشی نادرست درباره جهان و انسان دارند. اینان، در انتخاب هدف به خطا رفته و زندگی آنان معنای نادرستی به خود گرفته است.
۶) فواید تفکر فلسفی را نام ببرید.
پاسخ: ۱- دوری از مغالطهها ۲- استقلال در اندیشه ۳- رهایی از عادت های غیر منطقی
۷) فلسفه چگونه اندیشه های فلسفی درست را از تفکرات غلط تشخیص می دهد؟
پاسخ: یکی از فواید آموختن منطق توانایی تشخیص مغالطهها و خارج کردن آنها از باورهاست. فلسفه از این توانایی منطقی کمک میگیرد تا اندیشههای فلسفی درست از تفکّرات غلط تشخیص داده شود و راه رسیدن به اعتقادات درست هموار گردد.
۸) تلاش فیلسوفان برای کاستن از مغالطه ها با چه هدفی صورت می گیرد؟
پاسخ: فیلسوفان میکوشند با کاستن از مغالطهها، فهم درستی از حقایق، چه در عالم هستی و چه در مسائل بنیادی زندگی، ارائه دهند و آن را با گفتار مناسبی که خالی از مغالطه باشد، بیان کنند. آنها همچنین میکوشند نمونههایی از مغالطههای فلسفی را جهت عبرت گرفتن دیگران، نشان دهند؛ چرا که برخی افراد گاهی بدون اینکه دقت کنند، در زندگی خود، باوری را که مبنای آن یک مغالطه است، پذیرفته و براساس آن تصمیم میگیرند و عمل میکنند.
۹) دو ویژگی فیلسوف واقعی را نام ببرید؟
پاسخ: فیلسوف واقعی هیچ سخنی را بدون دلیل نمیپذیرد و عقیدهاش را بر پایه خیالات، تبلیغات و تعصّب بنا نمیکند. او درباره استدلالها میاندیشد و اگر به درستیشان پیببرد، آنها را میپذیرد.
۱۰) فرق اندیشه فیلسوف با عموم مردم در مسائل بنیادین فلسفی در چیست؟
پاسخ: عموم مردم در مسائل بنیادین فلسفی میاندیشند و نظر میدهند؛ درباره خدا، آزادی، اختیار، خوشبختی و رنج. فرق فیلسوف با مردمان دیگر این است که اوّلاً فیلسوف درباره همین مسائل به نحو جدّی فکر میکند؛ ثانیا با روش درست وارد این قبیل مسائل میشود و پاسخ میدهد. او تابع برهان و استدلال است؛ نه تابع افراد و اشخاص.
۱۱) افلاطون که از بزرگترین فیلسوفان تاریخ است، تمثیلی دارد که به ……. مشهور است.
پاسخ: «تمثیل غار»
۱۲) تفاوت فیلسوف با دیگر مردم در مسائل بنیادین فلسفه چیست؟
پاسخ: فیلسوف درباره مسائل بنیادین و اساسی مانند خدا، اختیار ، خوشبختی و … به طور جدی و عمیق فکر می کند.
با روش صحیح وارد این مسائل شده و پاسخ می دهد.
او تابع برهان و استدلال است نه تابع افراد و اشخاص.
۱۳) فیلسوفان چگونه باعث رهایی افراد از عادت های غیر منطقی می شوند؟
پاسخ: افراد متفکر و اندیشمند جامعه افکار و عادت های مردم را مورد نقد و ارزیابی قرار می دهند و اگر منطبق با عقل و استدلال نبود آنها را نمی پذیرند و تلاش می کنند سایر مردم را از باطل بودن آن افکار آگاه کنند.
۱۴) هدف افلاطون از بیان تمثیل غار چیست؟
پاسخ: او می خواهد در این تمثیل نشان دهد که چگونه فلسفه ، انسان را به سمت آزادی حقیقی هدایت می کند.
نمونه سوال های متن درس 3 فلسفه یازدهم
۱۵) در تمثیل غار افلاطون چه پیام ها و نکاتی وجود دارد؟
پاسخ: الف) برای رسیدن به آزادی حقیقی باید از زندان جهل و غفلت و تعصب رها شد.
ب) رسیدن به حقیقت و شناخت امری تدریجی است.
ج) انسان ها از نور و حقیقت برتر( خداوند) غافل شده و به دنبال تعصبات جاهلانه خود هستند.
د) شناخت حقیقت ، اراده و تلاش انسان را می طلبد و معرفت با اجبار و اکراه حاصل نمی شود.
۱۶) شرایط زندانیان در تمثیل غار را توصیف کنید.
پاسخ: آنان در غار به بند کشیده شده اند و توانایی حرکت ندارند / هرگز روشنایی و بیرون از غار را ندیده اند و فقط روبروی خود را می بینند/ روی این مردم به دیوار و پشتشان به دهانه غار است و تنها سایه اشیاء بیرون را روی دیوار غار در مقابل خود می بینند و آن را واقعی می پندارند.
۱۷) با توجه به تمثیل غار اگر یکی از زندانیان را مجبور کنند که از غار بیرون برود چه اتفاق رخ می دهد؟
پاسخ: روشنایی چشمهایش را خیره می سازد و نمی تواند عین اشیایی را که تاکنون تنها سایه های آنان را می دیده است درست ببیند و اگر بخواهد در خود روشنایی بنگرد چشم هایش به دردی طاقت فرسا مبتلا خواهد شد پس از روشنایی گریخته و به سایه ها پناه می برد و عقیده اش به سایه ها استوارتر می شود.
۱۸) برای اینکه مردم عقاید و افکار باطل خود را کنار بگذارند فیلسوفان باید چه صفاتی را دارا باشند؟
پاسخ: اسقامت و پایداری
صبوری
نا امید نشدن حق طلبی و دلسوزی
۱۹) هنگامی که زندانی آزاد شده از بند به درون غار بازگردد و به اطرافیان بگوید این سایه ها حقیقی نیستند واکنش زندانیان چیست؟
پاسخ: حرف او را باور نمی کنند و سخنش را خنده دار می دانند و گمان می کنند بینایی اش را از دست داده است.
اهمیت درس فلسفه
موضوع علم فلسفه علیا (متافیزیک یا الهیات) در اصل (وجود) صرف و عوارض و حالات مختلف آن است و به جهان از منظر وجودی واحد و پیوسته می نگرد.
فلسفه علیا از این جهت که عام ترین و کامل ترین موضوع را دارد از علوم دیگر جامع تر است و به دلیل بهره گیری از روش استدلال و برهان از علوم دیگر یقینی تر می باشد.
در علم فلسفه به پرسشهای کلی مربوط به عقل، مبدا پیدایش دنیا ، نظام خلقت ، ماهیت ها ، وجودیت، دانش، ارزشها، ذهن و زبان پاسخ داده می شود.
چنین سوالاتی اغلب به عنوان مشکلاتی مطرح میشوند که باید مورد مطالعه قرار گیرند یا حل شوند.
هرچند قبل از سقراط متفکرانی دیگر وجود داشته اند اما کلمه فلسفه اولین بار توسط سقراط مورد استفاده قرار گرفت. در زمان او عده ای که خود را سوفیست (به معنای دانشمند) می نامیدند ادراک انسان را ملاک حقیقت و واقعیت می دانستند و مغالطه به کار می بردند.
سقراط برای احتراز از همردیف شدن با سوفیست ها نام (فیلوسوفیا) را که به معنای آن اشاره شد ، برای خود برگزید که بعد ها کم کم فلسفه به معنای علم به کار رفت و سفسطه ( مصدر به معنای سوفیست گری) بر مغالطه کاری اطلاق گردید.
شش روش مطالعه
خواندن بدون نوشتن خط کشیدن زیرنکات مهم حاشیه نویسی خلاصه نویسی کلید برداری خلاقیت و طرح شبکه ای مغز
1-خواندن بدون نوشتن: روش نادرست مطالعه است . مطالعه فرآیندی فعال و پویا است وبرای نیل به این هدف باید از تمام حواس خود برای درک صحیح مطالب استفاده کرد. باید با چشمان خود مطالب را خواند، باید در زمان مورد نیاز مطالب را بلند بلند ادا کرد و نکات مهم را یادداشت کرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگیر شده و حضوری فعال و همه جانبه در یادگیری داشت و هم در هنگام مورد نیاز ، خصوصا” قبل از امتحان ، بتوان از روی نوشته ها مرور کرد و خیلی سریع مطالب مهم را مجددا” به خاطر سپرد .
2- خط کشیدن زیر نکات مهم :این روش شاید نسبت به روش قبلی بهتر است ولی روش کاملی برای مطالعه نیست چرا که در این روش بعضی از افراد بجای آنکه تمرکز و توجه بروی یادگیری و درک مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط کشیدن زیر نکات مهم می گردد .حداقل روش صحیح خط کشیدن زیر نکات مهم به این صورت است که ابتدا مطالب را بخوانند و مفهوم را کاملا” درک کنند و سپس زیر نکات مهم خط بکشند نه آنکه در کتاب بدنبال نکات مهم بگردند تا زیر آن را خط بکشند .
3- حاشیه نویسی :این روش نسبت بدو روش قبلی بهتر است ولی بازهم روشی کامل برای درک عمیق مطالب و خواندن کتب درسی نیست ولی می تواند برای یادگیری مطالبی که از اهمیتی چندان برخوردار نیستند مورد استفاده قرار گیرد.
4- خلاصه نویسی : در این روش شما مطالب را میخوانید و آنچه را که درک کرده اید بصورت خلاصه بروی دفتری یادداشت می کنید که این روش برای مطالعه مناسب است و از روشهای قبلی بهتر می باشد چرا که در این روش ابتدا مطالب را درک کرده سپس آنها را یادداشت می کنید اما بازهم بهترین روش برای خواندن نیست .
5- کلید برداری :کلید برداری روشی بسیار مناسب برای خواندن و نوشتن نکات مهم است . در این روش شما بعد از درک مطالب ، بصورت کلیدی نکات مهم را یادداشت می کنید و در واقع کلمه کلیدی کوتاهترین، راحتترین ،بهترین وپرمعنی ترین کلمه ای است که با دیدن آن، مفهوم جمله تداعی شده و به خاطر آورده می شود .
6- خلاقیت و طرح شبکه ای مغز: این روش بهترین شیوه برای یادگیری خصوصا” فراگیری مطالب درسی است .در این روش شما مطالب را میخوانید بعد از درک حقیقی آنها نکات مهم را به زبان خودتان و بصورت کلیدی یادداشت می کنید و سپس کلمات کلیدی را بروی طرح شبکه ای مغز می نویسد ( در واقع نوشته های خود را به بهترین شکل ممکن سازماندهی می کنید و نکات اصلی و فرعی را مشخص می کنید)تا در دفعات بعد به جای دوباره خوانی کتاب ، فقط به طرح شبکه ای مراجعه کرده وبا دیدن کلمات کلیدی نوشته شده بروی طرح شبکه ای مغز ، آنها را خیلی سریع مرور کنید . این روش درصد موفقیت تحصیلی شما را تا حدود بسیار زیادی افزایش میدهد و درس خواندن را بسیار آسان می کند. و بازده مطالعه را افزایش میدهد.
رشته انسانی برای چه افرادی مناسب است؟
نکته اول این است که رشته انسانی زمینههای شغلی گستردهای دارد و ممکن است ما این رشته را فقط با حقوق یا قضاوت یا شغل معلمی بشناسیم اما اصلا به این صورت نیست و در رشته انسانی تعداد زیادی از رشتههای دیگر هم وجود دارد؛
اما اگر فردی هستید که از به عملیاتهای محاسباتی که در رشته ریاضی فیزیک است علاقه ندارید و یا با رشتههای پزشکی و پیراپزشکی هم نمیتوانید ارتباط برقرار کنید، میتوان گفت که رشته انسانی ممکن است همان رشتهای باشد که بهدنبال آن هستید. حتی در مقطع دبیرستان هم رشتههای انسانی، تعدادی از دروس دردسر ساز برای دانشآموزان مانند فیزیک و شیمی را ندارد و از این حیث افرادی که به این دروس علاقه ندارند خیالشان راحت است. اما از طرف دیگر دروس تخصصی این رشته هم به چشم میخورد که باید با آنها دست و پنجه نرم کنید؛ اما در کل نگران نباشید با اندکی تمرین و تلاش به سادگی میتوانید با دروس این رشته ارتباط برقرار کنید.
نکته بعدی هم شانس قبولی در رشته انسانی است که نسبت به رشته تجربی بالاتر است. با توجه به اینکه در حال حاضر تعداد شرکت کنندگان کنکور در رشته انسانی حدود یک سوم رشته تجربی است، شانس قبولی در انسانی بالاتر از رشته تجربی است و همین میتواند یک نکته مثبت برای داوطلبان این رشته باشد.
منبع : باحال مگ
دسته بندی :