طرز تهیه نان مغز دار [نان کره ای]
با طرز تهیه نان مغز دار یا نان کره ای در خدمت شما هستیم. امیدواریم از خوردن این نان خوشمزه ی گردویی لذت ببرید. با مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.
? مواد لازم
- شیر ولرم 1 لیوان
- آب ولرم 1/2 لیوان
- ماست 1/2 لیوان
- تخم مرغ 1 عدد
- خمیر مایه 1ق س
- شکر 1 ق غ
- نمک 1 ق م
- مخلوط کره و روغن مایع 150 گرم
- زرد چوبه 1ق م
- آرد تا جایی که خمیر به دست نچسبد(آرد شیرینی)
? مواد میانی یا مغز نان
- آرد 2 پیمانه
- زرد چوبه 2 ق چ
- نمک 1 ق چ
- کره 100 گرم
- روغن مایع 1/3 لیوان
? رومال نان
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- شیر یا ماست 1ق م
- روغن مایع 1 ق م
- کنجد و سیاه دانه
اگر خمیر مایه تازه باشد نیاز به عمل آوری آن نیست.داخل یک ظرف بزرگ همه ی مواد تر و زرد چوبه،خمیر مایه و شکر را اضافه کرده مخلوط میکنیم.بعد نمک و آرد را تا جایی اضافه میکنیم که خمیر به دست نچسبد .
زیاد آرد اضافه نمیکنیم که خمیر سفت شود .خمیر باید نرم باشد. خمیر که جمع شد هشت دقیقه ورز میدهیم ویا صد مرتبه داخل ظرف میکوبیم .
این کار به رسیدن خمیر کمک میکند.بعد روی آن را پوشش داده چهل و پنج دقیقه کنار شوفاژ یا جایی گرم تر از دمای آشپزخانه استراحت میدهیم.
تا خمیر آماده شود مواد میانی را آماده میکنیم چون باید خنک شود.
برای مواد میانی همه ی مواد را داخل تابه میریزیم و حدود ده تا پانزده دقیقه تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.نیاز به تفت زیاد نیست.
وقتی حجم خمیر دو برابر شد ، هوای خمیر را میگیریم یعنی یک ورز کوچک میدهیم .بعد از خمیر به اندازه ی یک پرتقال برداشته، کمی آنرا در دست باز کرده از مواد میانی وسط آن قرار داده خمیر را جمع میکنیم. باید حواسمان باشد از مواد میانی به کناره ی خمیر نخورد ،چون روغنی است اجازه نمیدهد خمیر بسته شود .
قسمت جمع شده را زیر کار قرار داده و روی سطح آرد پاشی قرار داده، کمی با وردنه باز میکنیم .بعد داخل سینی فر قرار میدهیم.
بعد روی آنها مخلوط زرده تخممرغ،شیر و روغن با قلمو مالیده و کنجد و سیاه دانه (به دلخواه) میریزیم و داخل فر که از یک ربع قبل با دمای صدوهشتاد درجه روشن کردهایم قرار میدهیم .
داخل فر حتماً یک ظرف آب قرار میدهیم تا نان ها خشک نشوند و بعد روی نان ها را با پارچه ی تمیز میپوشانیم و بعد از خنک شدن داخل نایلون قرار میدهیم.
مطالب پیشنهادی در مورد آشپزی