hambergermenu

نحوه اخذ رتبه و گرید شرکتها در الی ثبت

رتبه بندی شرکت یا اخذ گرید، عبارت است از فرآیند بررسی و ارزیابی دقیق یک شرکت به لحاظ کمیت و کیفیت خدمات ارائه شده، عملکردهای فنی و مالی طبق معیارهای قابل اندازه‌گیری و مشخصی که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تعریف کرده است. در واقع شرکت‌های مختلف برای عقد قرارداد با شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی، همچنین حضور در مناقضات دولتی بزرگ حتما باید دارای گواهی رتبه‌ بندی یا گرید اخذ شده از سازمان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری باشند؛ به همین دلیل اولین اقدامی که پس از ثبت شرکت و تعیین حوزه اختصاصی فعالیتی آن باید انجام شود، اخذ رتبه یا گرید است. در این مقاله قصد داریم درباره مدارک مورد نیاز‌، مراحل، هزینه‌ها، فواید رتبه بندی شرکت و به طور کلی نحوه اخذ رتبه و گرید شرکت‌ها در الی ثبت صحبت کنیم.

 

نحوه اخذ رتبه و گرید شرکتها در الی ثبت

 

رتبه بندی شرکت چیست و انواع آن کدام است؟

همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، همه شرکت‌های ثبت‌شده را از نظر حضور کارکنان متخصص و با تجربه، صلاحیت و کیفیت ارائه خدمات، سوابق کاری، عملکردهای فنی و توان مالی با معیارهایی مشخص و یکسان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد و آن‌‌ها را رتبه بندی می‌کند‌. هدف از انجام فرآیند رتبه بندی شرکت توسط معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، ارائه گواهی رتبه‌ بندی برای نشان دادن صلاحیت و توانایی‌های یک شرکت و امکان حضور آن در مناقضات دولتی و عقد قرارداد با شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی است. شرکت‌ها با اخذ گرید از نقاط قوت و ضعف خود آگاه می‌شوند و با توجه به آن، اهداف خود را تعیین می‌کنند‌. انواع رتبه بندی در پنج گروه شامل شرکت‌های پیمان‌کاری،شرکت‌های مشاوره‌ای، شرکت‌های انفورماتیک، شرکت‌های انبوه‌سازی و شرکت‌های EPC صنعتی و غیر صنعتی انجام می‌شود‌.

 

رتبه بندی شرکت در الی ثبت

 

شرایط رتبه بندی شرکت‌های پیمانکاری

شرکت‌های پیمانکاری با اخذ رتبه می‌توانند میزان اعتبار و باکیفیت بودن خدمات خود را به اثبات برسانند و با کسب رتبه یک به عنوان برترین رتبه پروژه‌های پیمانکاری مهمی را انجام دهند یا در مناقصه‌های بزرگ مربوط به حوزه کاری خود شرکت کنند. رتبه بندی این شرکت‌ها از رتبه یک تا رتبه پنج است‌ و به مدت چهار سال اعتبار دارد. شاخه‌های رتبه پیمانکاری عبارت‌اند از: شاخه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شاخه ابنیه و ساختمان، شاخه آب و فاضلاب، شاخه راه‌ و ترابری یا حمل و نقل، شاخه صنعت و معدن، شاخه کشاورزی و فضای سبز، شاخه کاوش‌های زمینی، شاخه برق و نیرو، شاخه تاسیسات و تجهیزات، شاخه نفت و گاز.

 

نظارت بر فعالیت‌های پیمانکار، اجرای پروژه‌های عمرانی، اجرای قراردادهای مربوط به حوزه ساخت، مهم‌ترین وظایف شرکت‌های پیمانکار در شاخه‌های مختلف است. در رتبه بندی شرکت‌های پیمانکاری ملاک‌هایی مانند بهره‌گیری از نیروهای متخصص، کیفیت و کمیت پروژه‌های انجام شده، توان مالی شرکت مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. تمام شرکت‌های پیمانکاری باید به همراه گواهینامه صلاحیت پیمانکاری در مناقصات دولتی شرکت کنند‌؛ در واقع بدون ارائه گواهی رتبه بندی شرکت، هیچ شرکت پیمانکاری حق شرکت در مناقضات یا بستن قرارداد با سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی را نخواهد داشت‌‌. طبق قانون، هیچ یک از سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی مجاز به عقد قرارداد با شرکت‌های بدون گواهی رتبه بندی نیستند‌.

 

مدارک مورد نیاز برای رتبه بندی شرکت‌های پیمانکاری در الی ثبت

  • کپی برابر اصل مدارک شناسایی و کارت ملی همه اعضای هئیت مدیره و سهامداران شرکت

 

  • کپی برابر اصل مدارک ثبتی شرکت مانند اساسنامه و تقاضانامه

 

  • ارائه اظهارنامه مالیاتی

 

  • سوابق بیمه اعضای هئیت مدیره به همراه تاریخ شروع و اتمام آن

 

  • کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضای هئیت مدیره

 

  • رونوشت کارت پایان خدمت افراد فارغ‌التحصیل طی سه سال اخیر

 

  • پرینت گواهی تامین اجتماعی

 

  • گواهی عدم سوءپیشینه همه اعضای هئیت مدیره

 

  • ارائه عکس پرسنلی سه در چهار تمام اعضای هئیت مدیره

 

اخذ رتبه مشاور در الی ثبت


شرایط رتبه بندی شرکت‌های مشاور

رتبه بندی شرکت‌های مشاور از رتبه یک تا رتبه سه است. هر شرکت مشاوره‌ای که دارای کیفیت خدمات و صلاحیت بیشتری باشد، رتبه یک به عنوان بهترین رتبه را دریافت می‌کند. به شرکت‌های مشاور که کیفیت خدمات و صلاحیت کم‌تری داشته باشند، رتبه سه تعلق می‌گیرد. شاخه‌های رتبه مشاور عبارت‌اند از: شاخه مهندسی آب، شاخه راه و ترابری، شاخه انرژی، شاخه معماری، شاخه پست و مخابرات، شاخه مطالعات کشاورزی، شاخه نفت و گاز، شاخه صنعت و معدن، شاخه مطالعات آماری، شاخه شهرسازی و شاخه گروه‌های تخصصی مشترک. هدف از رتبه بندی شرکت‌های مشاوره‌ای به اثبات رساندن مهارت‌ها و قابلیت‌های آن‌ها در انجام فعالیت‌های مربوط به حوزه کاریشان است‌.

 

شرکت مشاوری که بتواند رتبه یک را کسب کند، مجوز انجام پروژه‌‌های مهم و بزرگ، همچنین شرکت در مناقصات سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی را به دست می‌آورد. ثبت شرکت مشاور مورد نظر، ثبت برند، داشتن مدرک تحصیلی مهندسی یا کارشناسی فنی حداقل دو سوم از اعضای هیئت مدیره شرکت، داشتن هفت سال سابقه بیمه برای یکی از اعضای هیئت مدیره، داشتن نرم‌افزارهای مورد نیاز و سایر امکانات فنی، ارائه گواهی مالیاتی و تایید تراز مالی شرکت، مهم‌ترین شرایط مورد نیاز برای اخذ رتبه شرکت مشاوره‌ای است. اعتبار رتبه بندی شرکت‌های مشاور دو سال است و بعد از اتمام دو سال باید تمدید شود‌.

 

مدارک مورد نیاز برای رتبه بندی شرکت‌های مشاور در الی ثبت

  • کپی برابر اصل مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره و سهامداران شرکت

 

  • کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضای هئیت مدیره و سهامداران شرکت

 

  • گواهی رتبه بندی قبلی شرکت

 

  • کپی برابر اصل کارت پایان خدمت فارغ‌التحصیلان طی سه سال گذشته

 

  • ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی

 

  • مدارک شرکت، شامل مدارکی مانند اساسنامه، تقاضانامه و …

 

  • سوابق کاری شرکت‌های قید شده در گواهی تامین اجتماعی

 

  • ارائه اظهارنامه مالیاتی

 

  • آدرس و شماره تلفن سهامداران و اعضای امتیازآور

 

  • سوابق بیمه

 

اخذ رتبه انفورماتیک در الی ثبت


شرایط رتبه بندی شرکت‌های انفورماتیک

به شرکت‌هایی که در حوزه تکنولوژی‌های مربوط به امور تجاری نرم‌افزارهای کامپیوتری یا تجارت انواع سخت‌افزار مشغول فعالیت هستند، شرکت‌های انفورماتیک گفته می‌شود. این شرکت‌ها از رتبه یک تا رتبه هفت، رتبه بندی می‌شوند‌. به شرکت‌هایی انفورماتیکی که کیفیت و صلاحیت بالاتری دارند، رتبه یک و به شرکت‌هایی که کیفیت و صلاحیت آن‌ها نسبت به سایر شرکت‌ها پایین‌تر است، رتبه هفت تعلق می‌گیرد. رتبه بندی شرکت‌های انفورماتیک بر اساس معیارهایی مانند درآمدهای عملیاتی شرکت در طول دو سال گذشته، اظهارنامه مالیاتی، قید موضوع شرکت در اساسنامه، میزان تخصص، تجربه و سوابق کاری اعضای هیئت مدیره شرکت، امتیاز مربوط به دستمزدهای پرداختی در نظر گرفته می‌شود.

 

شاخه‌های رتبه انفورماتیک عبارت‌اند از: شاخه مشاوره و ارائه طرح برای پروژه‌های انفورماتیکی، شاخه خدمات انفورماتیکی، شاخه تولید نرم‌افزار به همراه پشتیبانی، شاخه تولید مواد سخت‌افزاری به همراه پشتیبانی، شاخه تولید و پخش برنامه‌های کامپیوتری، شاخه تامین امنیت بخش اطلاعات، شاخه خدمات اطلاع‌رسانی شبکه‌ای، شاخه آموزش و پژوهش انفورماتیکی، شاخه امنیت پخش اطلاعات، شاخه تولید، پخش ملزومات و قطعات جانبی، شاخه ارائه سیستم‌های ابزاری و نرم‌افزاری.

 

مدارک مورد نیاز برای رتبه بندی شرکت‌های انفورماتیک

  • کپی برابر اصل همه مدارک شناسایی اعضای هئیت مدیره و سهامداران

 

  • کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضای هئیت مدیره و سهامداران

 

  • کپی برابر اصل اساسنامه ثبت شرکت

 

  • سوابق بیمه همه اعضای هئیت مدیره

 

  • ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی

 

  • ارائه درخواست رتبه بندی و اخذ گرید در سایت ساجات

 

  • عکس پرسنلی سه در چهار اعضای هئیت مدیره

 

  • ارائه اظهارنامه مالیاتی

 

  • ذکر رعایت قوانین انفورماتیک در سربرگ امضا شده شرکت، توسط هئیت مدیره و سهامداران

 

اخذ رتبه پیمانکار در الی ثبت


شرایط رتبه بندی شرکت‌های انبوه‌سازی

به شرکت‌هایی که بر اساس آئین‌نامه وزارت مسکن و شهرسازی، طبق قوانین ملی ساختمان دارای پروانه اشتغال هستند و در طول پنج سال گذشته موفق به ساخت سه واحد مسکونی در روستاها، پنج واحد مسکونی در شهرهای دارای ۲۵۰ هزار نفر جمعیت و ده واحد مسکونی در شهرهای بزرگ با جمعیت کلان شده‌اند، شرکت‌های انبوه‌سازی گفته می‌شود. رتبه بندی شرکت‌های انبوه‌سازی نیز بر اساس شرایطی مانند ثبت شرکت، ثبت برند، ثبت تغییرات شرکت، داشتن تحصیلات مرتبط با حوزه ساختمان‌سازی برای شرکای شرکت، اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت، عملکرد و سابقه کاری درخشان، داشتن توانایی لازم برای مدیریت سرمایه و برآورده کردن نیازهای مالی انجام می‌شود‌.

 

رتبه بندی شرکت‌های انبوه‌سازی دارای چهار رتبه، شامل رتبه ارشد به عنوان بهترین رتبه، رتبه یک، دو و سه است. به شرکت‌هایی که دارای صلاحیت و کیفیت پایین‌تری هستند، رتبه سه تعلق می‌گیرد. بالاترین و بهترین رتبه، یعنی رتبه ارشد نیز متعلق به شرکت‌های انبوه‌سازی با عملکرد باکیفیت است. رتبه‌بندی شرکت‌های انبوه‌سازی دارای تاریخ اعتبار است و بعد از سه سال اعتبار آن‌ها به اتمام می‌رسد و باید دوباره تمدید شوند.

 

مدارک مورد نیاز برای رتبه بندی شرکت‌های انبوه‌سازی

  • مدارک شناسایی و تحصیلی اعضای هئیت مدیره و سهامداران

 

  • مدارک مربوط به سرمایه غیر نقدی شرکت و سهامداران

 

  • مدارک اعتبارات و تسهیلات بانکی

 

  • مدارک مشخص کردن وام و تسهیلات بانکی

 

  • مدارک مستند کیفیت انجام پروژه‌ها

 

  • پروانه اشتغال به کار

 

  • فتوکپی برابر با اصل مدارک در دفتر اسناد رسمی و دادگستری

 


رتبه بندی شرکت‌های طراحی و ساخت (EPC)

شرکت‌های EPC که با نام شرکت‌های طراحی و ساخت نیز شناخته می‌شوند، شرکت‌هایی هستند که خدمات مهندسی، خدمات تحویل کالا و تجهیزات، عملیات اجرایی ساختمانی و نصب تجهیزات را با سرعت بسیار بالایی انجام می‌دهند. EPC مخفف عبارت Engineering, Procurement and Construction و به معنی مهندسی، تامین کالا، ساخت و اجراست. در پروژه‌های شرکت‌های EPC پیمانکار وظیفه دارد، تمام مراحل طراحی، مهندسی، تدارکات و ساخت پایانی پروژه را انجام دهد.

 

شاخه‌های رتبه EPC صنعتی و غیر صنعتی عبارت‌اند از: شاخه طراحی و ساخت ساختمان‌های آموزشی، مسکونی، اداری، تجاری، ورزشی، پژوهشی و درمانی، شاخه طراحی و ساخت نما و دکوراسیون داخلی، شاخه طراحی و ساخت آبی شامل سد، خطوط مخابراتی آبی، سیستم‌های آب و فاضلاب، مهندسی رودخانه‌ها، تونل‌های زیرزمینی، شاخه طراحی و ساخت راه‌ها شامل راه‌سازی، حفر تونل‌ها، حمل و نقل ریلی، فرودگاه‌، بنادر کشتیرانی، لنگرگاه‌ها، راه‌ها و جاده‌ها، شاخه طراحی و ساخت سیستم‌های کشاورزی شامل کشاورزی، دامپروری، شیلات‌داری، پرورش آبزیان، فضای سبز، سیستم‌های آبیاری، شاخه طراحی، ساخت و مرمت آثار باستانی شامل بازسازی آثار تاریخی و فرهنگی، مقاوم‌سازی بناهای قدیمی باارزش، معرفی آثار تاریخی و فرهنگی، پژوهش‌های تاریخی و فرهنگی.

 

رتبه EPC چهار سال اعتبار دارد و میزان تخصص و توانایی‌های شرکت‌های طراحی و ساخت را نشان می‌دهد. کارفرمایانی که قصد دارند پروژه‌های خود را برون‌سپاری کنند، به رتبه EPC توجه دارند. اخذ رتبه‌های مشاور و پیمانکاری بر اساس آئین‌نامه، فعال بودن شرکت در قالب طراحی و ساخت، کسب امتیاز هئیت مدیره در رتبه پیمانکاری، فعالیت در حوزه طراحی، مهندسی، اجرایی و راه‌اندازی، مهم‌ترین موارد لازم برای کسب رتبه EPC هستند‌.

 

اخذ رتبه epc در الی ثبت

 

مدارک مورد نیاز برای رتبه بندی شرکت‌های طراحی و ساخت (EPC)

  • آگهی ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی

 

  • کپی برابر اصل مدارک شناسایی اعضای هئیت مدیره

 

  • کپی برابر اصل مدارک تحصیلی و کارت پایان خدمت اعضای هئیت مدیره و سهامداران

 

  • ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت

 

  • ارائه سوابق بیمه کارکنان شرکت

 

  • سوابق کاری و قراردادهای پانزده سال اخیر

 

  • عکس پرسنلی سه در چهار اعضای هئیت مدیره

 

رتبه بندی شرکت چه لزومی دارد؟

در بخش‌های قبلی مقاله نیز اشاره کردیم که امکان عقد قرارداد، همکاری با بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی، بدون انجام مراحل رتبه بندی شرکت و اخذ گرید در شرکت‌های معتبر فعال در این زمینه مانند الی ثبت، غیر ممکن است؛ زیرا شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی فقط به شرکت‌هایی که دارای اعتبار و رتبه‌ بندی خوبی هستند، اجازه شرکت در مناقصه‌های بزرگ و انجام پروژه‌های خود را می‌دهند. در واقع رتبه بندی شرکت اعتبار و توانمندی‌های شرکت‌های پیمانکاری، مشاوره‌ای، انفورماتیک، انبوه‌سازی، طراحی و ساخت یا EPC را نشان می‌دهد‌. هر چه رتبه این شرکت‌ها بهتر باشد، شانس آن‌ها برای همکاری با سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی، جلب اعتماد آن‌ها به میزان زیادی افزایش می‌یابد. تمام شرکت‌های نامبرده برای ثبت برند به اخذ رتبه نیاز دارند؛ در واقع شرکت‌ها با ارائه خدمات خوب و باکیفیت و اخذ رتبه‌های برتر به ثبت برند خود نیز کمک زیادی می‌کنند.

رتبه بندی شرکت چه فوایدی به همراه دارد؟

  • موفقیت شرکت در جذب مشتری با کسب رتبه بهتر

 

  • ارائه دورنمایی از وضعیت شرکت

 

  • شناسایی نقاط ضعف و قوت شرکت

 

  • امکان دریافت گواهی‌نامه صلاحیت برای شرکت در مناقضات دولتی

 

  • جلب اعتماد و توجه سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاران

 

  • کمک به سرمایه‌گذاران برای انتخاب شرکت‌هایی با توانایی فنی و مالی

 

  • اجرای پروژه‌های بزرگ توسط بهترین شرکت‌ها

 

  • آگاهی از امکانات شرکت برای عقد قرارداد با خیال آسوده

 

  • تعیین صلاحیت و توانایی‌های شرکت

 

  • امکان بستن قرارداد با شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی

 

  • افزایش شانس همکاری با شرکت‌های دولتی و شرکت‌های بین‌المللی

 

  • توسعه و بهبود عملکرد شرکت برای اجرای بهتر پروژه‌های بزرگ و تخصصی

 

  • امکان مقایسه شرکت‌های رتبه بندی با شرکت‌های مشابه و همنوع

 

  • کمک به ثبت برند شرکت‌های پیمانکاری و مشاوره‌ای

 

  • تبدیل شرکت‌ها به شرکت‌هایی کارآفرین

 

  • تعلق گرفتن راحت تسهیلات مالی بهتر و بیشتر به شرکت

 

  • ایجاد فضای رقابتی بین شرکت‌ها برای کسب رتبه بهتر

 

  • کمک به توسعه، افزایش رشد و آبادانی کشور

 

هزینه رتبه بندی شرکت به چه بخش‌هایی تقسیم می‌شود؟

بخشی از هزینه‌های رتبه بندی، هزینه گرفتن اسناد مورد نیاز است. هزینه ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی، هزینه مربوط به زمان پروژه، هزینه‌های اجرای پروژه، هزینه‌های دولتی تعیین شده از سوی سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه، هزینه واریز شده به بانک مرکزی مربوط به سامانه ساجات، هزینه‌های مربوط به کارشناسی پرونده‌ها و مدارک ارائه شده برای رتبه بندی توسط سازمان‌های تخصصی و تحویل آن به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، هزینه‌های عملیاتی مربوط به اجرای قوانین و استانداردها به عنوان سنگین‌ترین هزینه، هزینه‌های فیش واریزی برای سامانه ساجات و هزینه مربوط به کپی مدارک مورد نیاز، مواردی هستند که هزینه نهایی رتبه بندی شرکت را مشخص می‌کنند.

 

تمدید رتبه شرکت چیست و چه شرایطی دارد؟

هر رتبه‌ای که برای شرکت‌های مختلف تعیین می‌شود، تا مدت مشخصی اعتبار دارد و بعد از مدتی به انقضا می‌رسد؛ به همین دلیل شرکت‌ها باید برای تمدید رتبه اقدام کنند. شرکت‌ها برای تمدید رتبه حتما باید بر اساس آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مشخص شده برای شرکت‌ها پیش بروند. اگر شرکت در این مدت موفق به حفظ رتبه و کیفیت عملکرد خود باشد، به آسانی می‌تواند رتبه خود را مجددا تمدید کند. شرکت‌ها با انجام پروژه‌های تخصصی و فعالیت مستمر، رتبه خود را حفظ می‌کنند و اجازه دارند با نیروهای انسانی قبلی به کار خود ادامه بدهند.

 

چنانچه شرکتی طی مدت زمان اعتبار رتبه شرکت، هیچ فعالیت مثبتی انجام نداده باشد و بدون پیشرفت راکد باقی بماند، در فرآیند تمدید رتبه با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد و دیگر اجازه ندارد با نیروهای قبلی به کار خود ادامه دهد. یکی از شرایط تمدید رتبه برای شرکت‌های بدون پیشرفت، قطع همکاری با نفرات قبلی و جذب نیروهای جدید و متخصص است. به این نکته نیز توجه داشته باشد که برای تمدید رتبه بندی شرکت فقط تا دوبار می‌توان اقدام کرد و بعد از دوبار تمدید، شرکت مورد نظر باید رتبه جدید دریافت کند. عدم اقدام برای دریافت رتبه جدید برای شرکت منجر به از دست دادن رتبه فعلی خواهد شد. بهترین زمان برای اقدام به تمدید رتبه شرکت، 4 ماه قبل از پایان تاریخ اعتبار آن است.

 

  • اعتبار رتبه شرکت‌های پیمانکاری 4 سال

 

  • اعتبار رتبه شرکت‌های مشاور 2 سال

 

  • اعتبار رتبه شرکت‌های انفورماتیک 2 سال

 

  • اعتبار رتبه شرکت‌های انبوه‌سازی 3 سال

 

  • اعتبار رتبه شرکت‌های طراحی و ساخت (EPC) 4 سال

 

اخذ رتبه و گرید الی ثبت

 

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم تمام نکات مربوط به نحوه اخذ گرید شرکت‌ها و اخذ رتبه الی ثبت را توضیح دهیم. الی ثبت بیشتر از 20 سال است که در زمینه دریافت رتبه بندی شرکت‌های پیمانکاری و شرکت‌های مشاور مشغول فعالیت است و خدمات باکیفیتی را به متقاضیان ارائه می‌دهد. مشاوران حقوقی الی ثبت مراحل رتبه‌ بندی شرکت را با تجربه و مهارت بالای خود با تضمین کیفیت و با مناسب‌ترین هزینه انجام می‌دهند. امیدواریم با مطالعه این مقاله به تمام اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کرده باشید.

 

منبع : الی ثبت

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *