نحوه پخت کباب کوبیده نذری با دستگاه کباب زن
معمولا پختن غذای نذری در تمام شهر های ایران در مناسبت های مذهبی خاص مخصوصا در ماه محرم رواج زیادی دارد و غذای نذری در تنوع های زیادی طبخ می شود. یکی از محبوب ترین و پر طرفدار ترین غذا در بین ایرانیان کباب کوبیده می باشد که برخی از افراد این غذای خوشمزه را به عنوان نذری در بین مردم پخش می کنند. برای پخت کباب کوبیده، به یک دستگاه برای سیخ کردن کباب ها نیاز است. از دستگاه کباب زن محک می توان برای درست کردن این غذای خوشمزه استفاده کرد.
طرز تهیه کباب کوبیده نذری
کباب کوبیده یکی از محبوب ترین نوع کباب در بین ایرانیان می باشد که ماده اصلی آن را گوشت چرخ کرده تشکیل می دهد. این غذا به همراه چلو سرو و خورده می شود. کباب کوبیده را می توان با استفاده از گوشت های مختلفی مانند گوشت گوسفند، گوشت مرغ و گاو درست کرد. محبوب ترین کباب کوبیده در بین ایرانیان کباب تهیه شده با گوشت گوسفند به همراه مقداری چربی می باشد که وجود مقداری پیاز طعم آن را بسیار خوشمزه می کند. برای تهیه کباب کوبیده نیاز است تا به مقدار کافی گوشت راسته گوسفندی را به همراه گوشت قلوه گاه گوساله و دنبه گوسفندی را داخل چرخ گوشت بریزید و سپس در دو مرحله گوشت را چرخ کنید تا کاملا ترکیب و یکدست شوند.
سپس به مقدار کافی پیاز را رنده کنید و با فشار دست آب آنها را به کامل بگیرید و آب پیاز را به مدت 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید و با گذشت زمان گفته شده آب پیاز را به گوشت های چرخ کرده اضافه کنید. بعد از ترکیب شدن گوشت چرخ کرده با آب پیاز می توانید نمک، فلفل و مقداری زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی با دست ورز دهید تا گوشت حالت چسبناک و منسجم داشته باشد. این کار را تا زمانی ادامه دهید که با بلند کردن مایه کباب از داخل کاسه گوشت تکه تکه نشود و به صورت یکدست بلند شود. وقتی که مایه کباب به صورت کامل منسجم شد یک سلفون روی ظرف بکشید و مایه کباب را به مدت 2 ساعت در داخل یخچال قرار دهید.
بعد از آماده شدن مایه کباب می توانید گوشت را داخل مخزن بگذارید و اهرم موجود در دستگاه را فشار دهید تا گوشت به سیخ بچسبد. وجود هاشور ها بر روی قالب کباب زن باعث می شود تا بتوانید کباب کوبیده را به صورت سنتی آماده کنید. با استفاده از دستگاه کباب زن حجم زیادی از کباب کوبیده را سیخ گیری کنید و تمام این مراحل بدون دخالت دست انجام می شود. همچنین یک تایمر برای گرم کردن گوشت وجود دارد تا مواد به راحتی به سیخ بچسبند.
درست کردن کباب کوبیده نذری با دستگاه کباب زن
بعد از سیخ کردن کباب کوبیده می توانید با استفاده از دستگاه کباب پز کباب کوبیده را طبخ کنید. کباب پز ها در انواع مختلف گازی و ذغالی در بازار وجود دارند که با توجه به سلقیه و نیاز شما می توانید از این دستگاه برای پخت کباب استفاده کنید. برای استفاده از کباب پز گازی تنها کافی است دکمه یا درجه تعبیه شده در دستگاه را روشن کنید و بعد از روشن شدن دستگاه گاز در المنت های کباب پز پخش می شود و شما می توانید سیخ ها را بر روی دستگاه قرار دهید. استفاده از کباب پز ذغالی طعم عالی و دودی به کباب ها می دهد و به دلیل اینکه روغن مصرف نمی شود روش بسیار سالم و مناسبی برای پخت کباب می باشد. بعد از کباب کردن و پخت کامل کوبیده می توان آن را به همراه چلو برای نذری دادن به مردم پخش کنید.
درواقع نذری دادن یکی از فرهنگ و سنت های قدیمی و خوب در بین ایرانیان می باشد که یک قرار معنوی بین انسان و خداوند متعال است. مردم می توانند با توجه به سلیقه و توان خود در این سهم بزرگ شریک شوند و در این ایام محرم از این ثواب بی بهره نمانند.
برای پخت کباب کوبیده نذری در ماه محرم مهم است که از مواد غذایی با کیفیت استفاده کنید و نیاز است تا از تجهیزات آشپزخانه صنعتی نظیر دستگاه کباب زن و کباب پز صنعتی خوب و با کیفیت مناسب برای پخت استفاده کنید. استفاده از تجهیزات صنعتی به این دلیل است که قرار است برای تعداد بالا غذا تهیه شود و ویژگی این دستگاه ها متناسب با تعداد بالا برای تهیه و آماده کردن غذا می باشد.