همه چیز درباره ساختار باتری گوشی موبایل

امروزه تلفنهای همراه، به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی انسانها مبدل شدهاند.
این تلفنهای همراه جهت انجام فعالیتهای درخواستی مصرف کنندگان و حتی مهمتر از آن روشن ماندن، نیاز به تأمین انرژی از یک منبع تغذیهای دارند. منبع تغذیهایی و تأمینکننده انرژی این محصولات، تحت عنوان باتری موبایل شناخته میشود.
نقش کلیدی باتری موبایل قابل انکار نمیباشد، چرا که پیش از شروع هر فعالیتی از طرف تلفنهای همراه میبایست گوشی را راه اندازی کرد. همچون همهی قطعات الکترونیکی، باتری موبایل نیز جهت ارائه بهترین کارایی و ماندگاری کیفیت در طولانی مدت، نیازمند نگهداری به شیوههای صحیح و …. است. آشنایی اجمالی با ساختار این باتریهای موبایل، به مصرف کنندگان، فرصت شناخت بیشتر روشهای صحیح نگهداری از این محصول کاربردی را خواهد داد. از این رو در ادامه با تشریح برخی ویژگیهای ساختاری باتری موبایل، به شما در امر شناخت آن، کمک خواهیم کرد:
انواع باتری موبایل
یکی از اولین ویژگیهایی که در روند بررسی ساختار باتری موبایل میبایست به آن مبادرت ورزید، نوع باتری است. به طور کلی باتری گوشیهای تلفن همراه، اغلب در دو نوع باتری لیتیوم یونی و باتری لیتیوم پلیمری تولید و به بازار عرضه میشوند. این دو نوع باتری موبایل، از جمله پرکاربردترین و پرمتقاضیترین محصولات تولید شده در این زمینه هستند.
اما شاید برایتان جالب باشد که چرا لیتومی بودن در هر دوی این مدلها مشترک است؟ دلیل این امر را میتوان در وزن بسیار پایین، قابلیت ساخت در هر شکل و مدل، میزان خود دشارژی بسیار کم و محدود و …. جستجو نمود. البته تفاوتهای عمدهای بین این دو سبک ساختاری وجود دارد که تنها با مراجعه به یک متخصص، مشخص و مبین خواهد شد.
اجزای سازندهی باتری تلفن همراه
باتریهای موبایل که معمولا به شکل مربع و یا مستطیل ساخته میشوند در قسمت فوقانی خود ۲ الی ۴ لبهی طلایی رنگ به نام پلیت دارند. اگر تنها دو پلیت در ساختار باتری تعبیه شده باشد، یعنی یک پلیت مثبت و دیگری منفی است.
کاربرد این پلیتها ایجاد ارتباط بین باتری موبایل با بخشهای تعیین کننده انرژی همانند برد و سی پی یو و غیره است. کار پلیتهای سه و چهار پایه نیز به همین منوال است. در واقع این پلیتها نقش رابط بین کلید روشن و خاموش شدن گوشی با اجزا را نیز بازی میکنند.
قطعهی دیگری درون باتری موبایل قرار دارد به نام BTEMP. این قطعه، کاربرد قطعهی مشابه قطعهی NTC در گوشیهای قدیمیتر را بر عهده دارد. اما وظیفه آن چیست؟ هنگامی که گوشی موبایل به وسیله شارژ به جریان برق وصل میشود، میبایست به میزان معینی انرژی دریافت کند. گاه این انرژی ورودی بیش از میزان معین شده میشود و داغ شدن باتری موبایل و …. را به دنبال خواهد داشت. قطعه مذکور تا جایی که بتواند از داغ شدگی، جلوگیری میکند.
ساختمان باتری موبایل
شاید یکی از مهمترین مسایل تاثیرگذار بر کیفیت و انتخاب باتری موبایل را بتوان بر هم چینش ساختمان آن در نظر گرفت چرا که عدم توانایی و تبحر سازنده در سر هم کردن ساختمان باتری به خوبی، خطرات جبران ناپدیزی چون انفجار باتری موبایل و …. را در پی خواهد داشت. برای توضیح این بخش در ابتدای امر میبایست اذعان داشت مقاومت داخلی گوشی و ولتاژ آن کاملا به ساختار باتری وابسته است. هنگامی که تلفن همراه با استفاده از شارژر به جریان برق متصل میشود، انرژی در قطب مثبت و منفی شارش مییابد. به این صورت که الکترونها از قطب مثبت به سمت قطب منفی حرکت کرده و موجب واکنش گوشی به این انتقال انرژی شیمیایی میشوند. حال آنکه باتریها دارای قابلیت ذخیره انرژی بوده و تا هنگامی که انرژی مورد نیاز را درون خود مستتر داشته باشند، بدون وصل بودن به شارژر نیز کار خواهند کرد.
ساختار داخلی باتری
درون باتری موبایل به طور معمول یک کاتد، یک اند و یک الکترولیت تعبیه شده است. جنس الکترولیت به کار رفته در ساختار باتریها، کاتد اکسید فلزی است. همچنین محتوی مخلوط عنصری به نام نیکل یا آهن یا گرافیت و کبالت است که در واقع درونش یون لیتیوم یا نمک لیتیوم الکترولیت وجود دارد.
از آنجا که کسب اطلاعات در حوزه ساختار و عملکرد باتری موبایل، در دسته توضیحات تخصصی قرار میگیرد، لازم است برای آموختن بیشتر و کاربردیتر به یک متخصص مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه رجوع به سایت یا فروشگاهی که این دسته اطلاعات را برای کاربران خود قرار دادهاند حائز اهمیت است.
از اینکه تا پایان مقاله با ما بودید متشکریم.