۸ تفاوت vrf و داکت اسپلیت که قبل از انتخاب باید بدانید!

 

8 تفاوت vrf و داکت اسپلیت که قبل از انتخاب باید بدانید!

 

شاید خرید یک کولر گازی برای خانه کار سختی نباشد اما زمانی که کار به انتخاب سیستم سرمایشی برای یک واحد اداری کامل می ‌رسد، نمی ‌توان بدون هیچ تحقیقی یک گزینه را انتخاب کرد. آگاهی از سیستم‌ های مرسوم بازار، مانند داکت اسپلیت و همینطور اجزا و قطعات و شیوه نصب، همانند ضرورت نصب دریچه بازدید داکت اسپلیت، کمک می ‌کند تا انتخاب هوشمندانه‌ تری داشته باشید. تفاوت vrf و داکت اسپلیت تنها در قیمت تمام شده نیست، بلکه هر کدام ویژگی ‌های منحصر به فرد خود را دارد.

 

آشنایی با سیستم داکت اسپلیت

 

آشنایی با سیستم داکت اسپلیت

 

این سیستم یکی از مرسوم ‌ترین روش ‌ها برای خنک کردن محیط بوده و از دو بخش بیرونی و داخلی تشکیل شده است. پنل بیرونی به واسطه کانال مخصوص به بخش داخلی ساختمان متصل می ‌شود تا بتواند محیط مورد نظر شما را خنک کند. پنل ‌های داخلی می ‌تواند بیشتر از یکی بوده و چندین اتاق را به صورت همزمان پوشش دهد اما مشکلی که معمولا در این بین وجود دارد این است که دمای ورودی به داخل محیط یکسان بوده و تمام اتاق‌ ها به یک مقدار خنک خواهند شد.

 

این موضوع یکی از مهم‌ ترین موارد در بررسی تفاوت Variable Refrigerant Flow و داکت اسپلیت است.

 

معرفی سیستم تهویه مطبوع vrf

 

معرفی سیستم تهویه مطبوع vrf

 

برای اینکه بتوانید تفاوت vrf و داکت اسپلیت را درک کنید، بهتر است حتما با مفاهیم هر یک از این دو مورد بیشتر آشنا شوید. Vrf ها از دو بخش داخل ساختمان و خارج از آن تشکیل شده و همانند داکت اسپلیت با توجه به فرمان کاربر محیط را خنک می ‌کنند. با این حال سیستم اصلی آن کمی با اسپلیت فرق داشته و پنل ‌های داخلی آن نیز می‌ تواند شکل و ظاهر متفاوتی به خود بگیرد. سیستم گاز خنک کننده در vrf تنها به اندازه نیاز به مدار تزریق می‌ شود و از این رو دستگاه با فشار کمتری روبرو خواهد بود.

 

این شرایط برای ساختمان‌ هایی که چندین پنل داخلی دارند، بسیار مفید است. ممکن است یک نفر دمای اتاق خود را روی 17 درجه و دیگری روی 20 درجه تنظیم کند. در چنین حالتی، هر اتاق به اندازه‌ای که فرمان گرفته عمل می ‌کند و به همان درجه خنک خواهد شد. این سیستم مقدار گاز خنک کننده دقیقی را مستقیما به پنل داخل هر اتاق برده و هر فرد از چنین تنظیماتی لذت خواهد برد.

 

تفاوت های اساسی vrf و داکت اسپلیت

در ادامه به بررسی کامل تفاوت های سیستم داکت اسپلیت و VRF اشاره می شود تا انتخاب برای شما آسان گردد.

 

مقایسه مصرف انرژی Duct Split و VRF

سیستم معمولی که در دستگاه ‌های خنک کننده وجود دارد این است که مقداری گاز مبرد به منظور کاهش دمای اتاق استفاده شده و موتور نیز با فشرده ‌سازی آن، فرآیند را آغاز می‌ کند. Vrf قاعده بازی را تغییر داده و توانسته با بررسی نیاز هر پنل داخلی، تنها به اندازه نیاز از گاز خنک کننده استفاد کند. از این رو فشار وارد شده به موتور کمتر بوده و مصرف برق آن نیز کمتر می ‌شود. با مقایسه فاکتور برق این دو تجهیز با یکدیگر، می‌ توان دید که هزینه برق و مصرف انرژی vrf بسیار کمتر از نمونه‌ های مشابه است.

 

تفاوت vrf و داکت اسپلیت در هزینه خرید اولیه

به دلیل تکنولوژی ساخت بهتر vrf و همینطور پنل‌ های هوشمندتر، قیمت این دستگاه ‌ها بیشتر از اسپلیت بوده و هنگام خرید باید بودجه بیشتری را به آن اختصاص دهید. البته در طول زمان با صرفه جویی در مصرف برق، بخشی از این هزینه جبران شده و از طرفی به محیط زیست نیز آسیب کمتری می ‌رسد اما در نهایت داکت اسپلیت امتیاز این بخش را به خود اختصاص می ‌دهد. پنل‌های داخلی vrf قیمت بسیار بالایی ندارند اما قسمت خارجی آن بسیار گران خواهد بود.

 

تفاوت نحوه اتصال vrf و Duct Split

در سیستم‌ های vrf شاهد این موضوع هستیم که به واسطه لوله ‌های مسی، جریان گاز مبرد به پنل ‌های داخلی منتقل می‌ گردد اما در سیستم داکت اسپلیت بیشتر از کانال ‌های هوایی استفاده شده و هوای خنک به واسطه فشار باد فن به پنل‌ های داخلی می ‌رسد.

 

مقایسه مکان نصب مناسب سیستم vrf و داکت اسپلیت

پنل بیرونی vrf ها بسیار بزرگ‌ تر است و باید روی پشت بام قرار گیرد. با این حال داکت اسپلیت توانایی قرارگیری در داخل تراس را نیز داشته و از این رو می ‌توانید سیستم تهویه هر واحد را به صورت مستقل برپا کنید. با وجود نسخه ‌های کوچک‌تر vrf، سایز مرسوم آنها اجازه نصب داخل بالکن را نمی‌ دهد. همچنین باید دقت کنید که پنل ‌های خارجی هردو به جهتی نصب شوند که باد گرم خروجی به سایر تجهیزات نزدیک آسیبی وارد نکند.

 

میزان آلودگی صوتی در سیستم های داکت اسپلیت و VRF

Vrf ها بسیار کم صدا بوده و در محیط ‌هایی که به تمرکز بالایی احتیاج است، بیشتر به کار می ‌رود. در مقابل داکت اسپلیت به دلیل کمک گرفتن از جریان پر فشار هوای خنک، صدای زیادی تولید کرده و هنگام خروج هوا از پنل ‌های داخلی می ‌توان به راحتی تمرکز افراد را به هم بریزد.

 

تفاوت vrf و داکت اسپلیت در هوشمندی سیستم

قبل ‌تر در خصوص اینکه vrf امکان تنظیم چند دمای مختلف را دارد صحبت کردیم. نکته جالب ‌تر اینکه این تجهیز می ‌تواند به صورت همزمان باد گرم و سرد تولید کرده و هر اتاق را با توجه به خواست کاربر آماده کند. در داکت اسپلیت شاهد چنین موردی نبوده و تمام خروجی ‌ها می‌توانند یک دمای مشخص داشته باشند و در فصول سرد نیز تمام اتاق‌ ها گرم خواهند شد.

 

میزان سختی نصب دو سیستم

داکت اسپلیت به فضای بیشتری در سقف‌ های کاذب برای کانال کشی نیاز دارد و زحمت اجرای آن بیشتر است اما در مقابل vrf به دقت بیشتری هنگام اتصال پنل ‌ها نیاز داشته و برای مدیریت فشار گاز مبرد، باید لوله کشی به درستی صورت گیرد.

 

به صورت کلی اجرای صحیح یک سیستم vrf سخت تر از داکت اسپلیت است.

 

تفاوت vrf و Duct Split در سیستم مرکزی

داکت اسپلیت با توجه به کانال کشی انجام شده در ساختمان تمام اتاق‌ ها را خنک می‌ کند اما نمی‌ توان از آن به عنوان سیستم مرکزی استفاده کرد، زیرا هر واحد به یک پنل خارجی مجزا نیاز خواهد داشت.

 

با این حال vrf که از طریق لوله ‌های مسی به پنل‌ های خود متصل می‌ شود، توانایی خنک کردن واحدهای بیشتری را دارد. البته vrf نیز با محدودیت ‌هایی از نظر فاصله هر پنل داخلی با یکدیگر و همینطور فاصله عمودی پنل مرکزی با دیگر طبقات ساختمان روبرو بوده و شاید در برج ‌های بلند نتوان از این سیستم نیز بهره برد.

 

کلام آخر؛ انتخاب میان vrf و داکت اسپلیت

هر کدام از این سیستم ها با توجه به تکنولوژی، قیمت و کارکرد، نظر خریداران مشخصی را به خود جلب می‌ کنند. در صورتی که می ‌خواهید با کمترین هزینه اولیه یک سیستم خنک کننده برای واحد خود تهیه کنید، داکت اسپلیت بهترین گزینه خواهد بود. البته در شرایطی که امکان کانال کشی در کل ساختمان را ندارید و از طرفی مصرف برق نیز برای شما مسئله است، vrf می ‌تواند تا سال‌ ها کنار شما باشد.

 

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات متنی