برای استخدام در کارخانهها از کجا باید شروع کنیم؟
اشتغال در کارخانهها و واحدهای صنعتی، یکی از مهم ترین گزینههای اشتغالزایی در ایران محسوب میشود. بهگونهای که این مراکز صنعتی فرصت های شغلی مختلفی را برای کارجویان با تخصصها و مهارتهای گوناگون فراهم کردهاند که از جمله آنها میتوان به فرصت استخدام مدیر کارخانه، مهندس صنایع، کارشناس روابط عمومی، مدیر منابع انسانی و کارگر ساده اشاره کرد.
اما برای استخدام در کارخانهها از کجا باید شروع کرد؟ چگونه میتوان از آگهی های استخدامی واحدها و مراکز صنعتی مطلع شد؟ و چگونه میتوان آمادگی لازم برای استخدام در کارخانهها را پیدا کرد؟ در مقاله پیش رو برای آشنایی بیشتر کارجویان با فرایند جذب و استخدام کارخانهها و واحدهای صنعتی، این موضوع را بررسی کرده و به سوالات مطرح شده پاسخ خواهیم داد.
برای استخدام در کارخانهها از کجا باید شروع کرد؟
همانطور که گفته شد، کارخانهها بستر مناسبی را برای استخدام در موقعیت های شغلی مختلف ایجاد کردهاند که بهعنوان نمونه میتوان به استخدام در موقعیت شغلی کارگر فنی، کارشناس کنترل کیفیت، مهندس برق، مهندس مکانیک و استخدام مدیر کارخانه در تهران و شهرستان ها اشاره کرد. برای استخدام در کارخانه باید سه مرحله زیر را طی نمود:
- پیداکردن آمادگی لازم و کسب مهارتهای موردنیاز برای جذب و استخدام در کارخانهها
- اطلاع پیدا کردن از آگهی های استخدام کارخانهها
- ساخت و ارسال رزومه برای کارخانههای موردنظر
در ادامه درباره هر یک از این مراحل توضیح خواهیم داد.
پیداکردن آمادگی لازم و کسب مهارتهای موردنیاز برای جذب و استخدام در کارخانهها
استخدام در کارخانهها نیز مانند هر محیط کار دیگری نیازمند شرایط و مهارتهای خاصی است. به همین دلیل اگر قصد دارید در یکی از موقعیت های شغلی مرتبط با کارخانهها و مراکز صنعتی استخدام شوید، ابتدا باید آمادگی لازم برای این کار را پیدا کرده و مهارتهای موردنیاز برای آن را کسب نمایید.
در ادامه به مهم ترین شرایط لازم برای استخدام در کارخانه از جمله استخدام مدیر کارخانه، مهندس صنایع، مدیر منابع انسانی و کارگر فنی خواهیم پرداخت.
تحصیلات موردنیاز
هر موقعیت شغلی در کارخانه به تحصیلات و مدارک ویژهای نیاز دارد و برای جذب استخدام در حوزه موردنظر باید مدارک موردنیاز آن را داشت. برخی از فرصت های شغلی همچون موقعیت شغلی کارگر ساده و کارگر فنی به تحصیلات دانشگاهی نیاز ندارند و اغلب با داشتن مدرک دیپلم میتوان بهعنوان کارگر ساده یا فنی در کارخانه استخدام شد.
اما برای جذب و استخدام در برخی از موقعیت های شغلی مانند مهندس صنایع، مهندس برق و مهندس مکانیک، به تحصیلات دانشگاهی نیاز خواهد بود و کارجویان معمولا باید دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در زمینههای گفته شده باشند.
سابقه کار مرتبط
داشتن سابقه کار مرتبط نیز یکی دیگر از شرایط لازم برای استخدام در کارخانهها از جمله استخدام مدیر کارخانه، مدیر منابع انسانی، کارشناس روابط عمومی و کارشناس شبکه های اجتماعی محسوب میشود. این موضوع اغلب به چالش و دغدغه بزرگی برای تازه فارغالتحصیلان تبدیل میشود. چرا که این افراد در ابتدای مسیر شغلی بوده و هنوز سابقه کار موردنیاز برای این شغل را ندارند.
اما جوانانی که تازه تحصیلات دانشگاهی خود را به اتمام رساندهاند، میتوانند بهعنوان کارآموز در موقعیت شغلی مرتبط با تحصیلاتشان در یکی از کارخانهها مشغول به کار شده و تجربه کاری لازم برای کار حرفهای را کسب کنند. علاوه بر این، در اغلب اوقات، کارفرما یا مدیر منابع انسانی کارخانه، کارآموز را در صورت داشتن توانمندی، در انتهای دوره کارآموزی بهصورت رسمی جذب و استخدام میکند.
مهارتهای سخت و نرم موردنیاز
کارجویان علاوه بر داشتن تحصیلات موردنیاز و سابقه کار مرتبط، باید مهارتهای نرم و سخت موردنیاز برای استخدام در موقعیت های شغلی موجود در کارخانهها همچون فرصتهای استخدام مدیر کارخانه، مدیر منابع انسانی و مدیر روابط عمومی را داشته باشند.
از جمله مهارتهای نرم موردنیاز برای فعالیت در کارخانه میتوان به مهارتهایی مانند توانایی کار بهصورت گروهی، مهارت مدیریت زمان، مهارتهای ارتباط موثر و مهارت سازماندهی و انجام بهموقع کارها اشاره کرد.
علاوه بر این، هر یک از موقعیت های شغلی موجود در کارخانهها و مراکز صنعتی نیاز به مهارتهای فنی و تخصصی ویژهای دارند. شما میتوانید این مهارتها همچون مهارتهای نرمافزاری را با شرکت در دوره های آموزشی معتبر حضوری یا آنلاین به دست آورده و مدرک معتبر و گواهینامههای مرتبط آن را نیز دریافت کنید. تسلط به زبان انگلیسی نیز یکی از شرایط موردنیاز برای برخی از موقعیت های شغلی موجود در کارخانهها محسوب میشود.
نحوه اطلاع پیدا کردن از آگهی های استخدام کارخانهها
در بخش قبل با مهارتها و شرایط لازم برای استخدام در کارخانهها آشنا شدیم. اما چگونه میتوان از آگهی های استخدام کارخانهها و مراکز صنعتی همچون آگهی استخدام مدیر کارخانه، کارشناس کنترل کیفیت، مدیر منابع انسانی و مهندس مکانیک مطلع شد؟ از جمله مهم ترین روشهای آگاهی پیداکردن از فرصت های شغلی موجود در کارخانهها میتوان به دو گزینه زیر اشاره کرد:
جستجوی فرصت های شغلی در سایت های کاریابی
در حال حاضر، بسیاری از کارفرمایان و مدیران منابع انسانی، آگهی های استخدامی خود را در سایت های کاریابی معتبر مانند سایت استخدام و کاریابی جاب ویژن، سایت ایران استخدام و جابینجا منتشر میکنند. کارجویان میتوانند با جستجوی موقعیت شغلی یا کارخانه موردنظر خود در اینگونه سایتها به جدیدترین فرصت های شغلی موردنظرشان دسترسی پیدا کنند.
شبکه های اجتماعی همچون لینکدین، توییتر و تلگرام
یکی دیگر از روشهای اطلاع پیداکردن از آگهیهای استخدام در کارخانهها از جمله آگهیهای استخدام مدیر کارخانه، کارشناس حسابداری، مدیر روابط عمومی و کارگر ساده، دنبالکردن صفحات کاری کارفرمایان و کارخانهها در شبکه های اجتماعی همچون لینکدین، توییتر و تلگرام است. امروزه کارفرمایان بسیاری فرصتهای شغلی موجود در سازمانها و کارخانههای خود را از طریق فضای مجازی منتشر میکنند. کارجویان میتوانند از این طریق با سرعت بیشتری به جدیدترین موقعیت های شغلی باز دسترسی پیدا کنند.
ساخت و ارسال رزومه برای کارخانههای موردنظر
طبق نظر بسیاری از متخصصین منابع انسانی، یکی از مهمترین عوامل موفقیت در مصاحبه شغلی و جذب و استخدام در کارخانهها، داشتن یک رزومه کاری حرفهای و استاندارد است. کارجویانی که تمایل به استخدام در کارخانهها دارند، باید با استفاده از ابزار رزومه ساز آنلاین رایگان که در برخی از سایت های کاریابی معتبر وجود دارد و یا بهصورت دستی، رزومهای حرفهای و مناسب بسازند.
رزومه ایجاد شده باید دارای قسمتهای مختلفی همچون سوابق تحصیلی، تجربههای کاری، مهارتها و گواهینامههای مرتبط با موقعیت شغلی موردنظر باشد.
در نهایت، پس از کسب مهارتهای موردنیاز و شرایط لازم برای استخدام در کارخانهها و پیداکردن موقعیت شغلی موردنظر در کارخانه یا مرکز صنعتی دلخواه خود با استفاده از سایت های کاریابی یا شبکه های اجتماعی، باید رزومه کاری خود را برای کارفرما ارسال کرد. کارفرمایان و مدیران منابع انسانی پس از بررسی رزومههای متقاضیان، افراد منتخب را به مصاحبه شغلی دعوت خواهند کرد. درصورتیکه شما بتوانید مصاحبه شغلی را نیز با موفقیت پشت سر بگذارید، میتواند در موقعیت شغلی موردنظر در کارخانه دلخواهتان جذب و استخدام شوید.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مقاله با بررسی مهارتهای موردنیاز و شرایط لازم برای استخدام در کارخانهها، روشهای اطلاع پیداکردن از آگهی های استخدامی کارخانهها و ساخت و ارسال رزومه برای فرصت های شغلی موجود به این سوال مهم که «برای استخدام در کارخانهها از کجا باید شروع کنیم؟» پاسخ دادیم. همانطور که گفته شد، کارخانهها و مراکز صنعتی در ایران بستر مناسبی را برای ایجاد موقعیت های شغلی گوناگون و اشتغالزایی فراهم کردهاند که از جمله آنها میتوان به استخدام مدیر کارخانه، مدیر روابط عمومی، کارشناس منابع انسانی و مهندس صنایع اشاره کرد.
با جستجو در سایت های کاریابی معتبر و شبکه های اجتماعی همچون لینکدین و توییتر میتوان از جدیدترین فرصت های شغلی کارخانهها مطلع شد و رزومه کاری خود را برای کارفرما ارسال نمود. در صورت تایید رزومه، دعوتشدن به مصاحبه شغلی و با موفقیت پشت سر گذاشتن این مرحله، میتوانید در موقعیت شغلی موردنظر خود در کارخانه دلخواهتان استخدام شوید.
دیدگاه ها
میگن یونیفرم تو کارخونه اگه استخدام شی چه مدله خب ساده با لباس مجلسی که نمیام که ، اینقدر همه چی سخت نکنید عقده ای های دهاتی پخمه عن گریگوری خیلی همه چی عالیه شما هم زر می زنید انگار تعلیم برای چند تا بچه سخته بی چاره بچه ها ،و حقا چی بگم به امید اینکه ما خودکشی، خیلی چیزها رو نبینیم بی چاره بچه ها ولی لطفا دوستان زیر ۲۵ سخته وواقعا آدم باید درد ها رو ببینه هرچند بعضی ها فیکن فک کنم خودشون فهمیدن کارهاشون عجیبه با مردم عادی حرف زدیم اونا همینو گفتن آخه اونهمه امکانات عزیزم چه شکلی به هرحال من درد درک می کنم چون خودم اسیر درد شدم کمونیسم وار چه زن چه مرد بچه ها، من کارمند فروشگاه ۷ ام از ما خرید کنید کاری می کنیم مثل شاهان ، اشراف زادگان اون رئیس پشم سیبیل ایکاش بره به جهنم دهاتی عوضی دیپلمه 🖕🖕 غیر قانونی اومده زر زرم میکنه متولد ۶۹ هنوز درس نخونده نکبت پست فطرت پر مدعا. دهاتی اخراجم کنید شرف داره به کار تو جاییکه رییست دیپلمه است کمونیسم وار آدم جیگرش می سوزه