hambergermenu

بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی چیست؟ ۵ طبع روغن های خوراکی

چکیده : بهترین روغن خوراکی چیست؟ در این مطلب درباره روغن های خوراکی و طبع آن ها به شکل کامل صحبت کردیم و از مضرات آن نیز گفتیم.

 

بهترین روغن خوراکی

 

روغن یکی از بخش‌های مهم آشپزی ایرانی محسوب می‌شود و می‌توان گفت که پخت یک غذای خوشمزه و خوش‌طعم بدون روغن مناسب، امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

از طرفی، مصرف بیش از حد روغن‌های جامد و سرخ‌کردنی ممکن است تهدیدی برای سلامتی به همراه داشته باشد. لذا آشنایی با بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی باعث می‌شود تا کمترین آسیب و بیشتری خواص را از روغن خوراکی به دست آورید.

 

بهترین روغن خوراکی چیست؟

 

بهترین روغن خوراکی

 

بهترین روغن‌های خوراکی، روغن‌هایی هستند که باعث حفظ سلامت بدن می‌شوند. بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی از اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 و امگا 6 بهره می‌برد و به تقویت سلامت قلب، مغز و عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

 

یک روغن خوراکی مناسب، باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن می‌شود و از این طریق به جلوگیری از التهابات عروقی، بیماری‌های قلبی و بروز سکته کمک می‌نماید.

 

روغن سالم خوراکی حاوی آنتی اکسیدان‌های مهمی مانند فنول‌ها و ویتامین E است و از این طریق سلول‌ها از آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کند و همنین سلامت پوست، مو و ناخن را تقویت می‌نماید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بهترین برند روغن زیتون به صفحه https://behtarinkoo.ir/8-of-the-best-brands-of-olive-oil-iranian-and-foreign مراجعه کنید

 

 

طبع روغن های خوراکی

روغن زیتون یکی از روغن‌های پرمصرف در سراسر جهان است که برای پخت‌وپز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. اطلاع یافتن از طبع و مزاج این روغن می‌تواند به شما کمک شایانی کند؛ چراکه با مصرف درست و به‌موقع آن می‌تواند اثرات بسیار مفیدی روی بدن بگذارد.

 

روغن‌های خوراکی هر کدام طبع متفاوتی دارند که در ادامه به منظور آشنایی بیش‌تر با بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی به بررسی طبع روغن‌های خوراکی مختلف از نظر طب سنتی می‌پردازیم:

 

  • طبع روغن گیاهی زیتون

 

روغن زیتون گیاهی

 

طبع روغن زیتون بسته به اینکه از چه نوع زیتونی برای ساخت آن استفاده شده است، می‌تواند متفاوت باشد. به طوری که اگر زیتون کاملا رسیده باشد، طبع روغن زیتون نهایی گرم و نسبتا تر خواهد بود؛ چرا که زیتون کاملا رسیده طبع گرمی دارد و از نظر رطوبت در حالت تعادل رو به تر قرار می‌گیرد.

 

همچنین در صورتی که زیتون نرسیده باشد، طبع روغن زیتون سرد و خشک خواهد بود. لازم به ذکر است که زیتونی که کاملا رسیده باشد، برای تولید روغن و مصرف عامیانه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

  • طبع روغن کنجد

با توجه به اینکه کنجد طبع گرم و تر دارد، بنابراین روغن کنجد نیز از طبع گرم و تر برخوردار است. مصرف روغن کنجد علاوه بر تأمین سلامتی باعث تعادل در طبع بدن می‌شود و سردی مواد غذایی را از بین خواهد برد.

 

  • طبع روغن میخک

این روغن خوراکی از طبع گرم و خشک برخوردار است و فواید بسیاری از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد باکتری، ضد انگل، حاوی آنتی اکسیدان، مناسب برای دندان درد، کاهش سر درد، مناسب برای سلامت پوست، کاهش درد گوش، درمان‌کننده مشکلات تنفسی و غیره را در طب سنتی دارد.

 

  • طبع روغن حیوانی گوسفندی

روغن گوسفندی برخلاف شیر و گوشت گوسفند، طبع گرمی دارد و در دسته بندی مزاج سرد قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است که معمولا از روغن گوسفندی به خاطر قیمت بالاتر و بوی تندی که دارد، در مهمانی ها و به مقدار کم بر روی برنج ایرانی استفاده می‌کنند.

 

  • طبع روغن گاوی

روغن گاوی نیز مانند روغن گوسفندی برخلاف روغن گوشت گاو و گوساله، از طبع گرمی برخوردار است و با طبع انسان نیز سازگارتر است. همچنین این روغن به دلیل فواید زیادی که دارد و طبع گرم و قیمت مناسب، برای مصارف روزانه بسیار مفید خواهد بود.

 

مضرات روغن های خوراکی

در کنار بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی شاید این سوال در ذهنتان خطور کرده باشد که آیا روغن‌های خوراکی برای ما ضرر هم دارند؟ در ادامه با اشاره به روغن‌های خوراکی مختلف به ضررهای احتمالی هر کدام از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

  • روغن هسته پالم

روغن هسته پالم یکی از روغن‌های نباتی در جهان است که از اسیدهای اشباع بسیار مضری بهره می‌برد. جامد بودن روغن هسته پالم باعث می‌شود تا تمایل به رسوب چربی در جدار عروق بیشتر گردد و مصرف آن در درازمدت باعث بالا رفتن کلسترول خون در بدن شود.

 

  • روغن زیتون

 

روغن زیتون

 

روغن زیتون به خوبی خود از فواید زیادی برخوردار است و هیچ‌گونه ضرری ندارد. ولی هنگام مواجهه با درجه حرارت زیاد، باعث از دست دادن مواد مفید و مغذی خود می‌شود و برای مصارف سرخ کردنی با دمای بالا مجاز نخواهد بود.

 

لازم به ذکر است که روغن زیتون بدون بوی تصفیه شده، هنگام فرآیند تصفیه و خالص شدن، میزان زیادی از موارد ترکیبات اصلی و عطر خود را از دست می‌دهد و بسیاری از چربی‌های لازم که برای سلامت قلب مفید هستند، از بین می‌روند.

 

  • روغن دنبه

روغن دنبه از دنبه یا چربی گوسفند تهیه می‌شود و از قدیم تاکنون دارای طرفداران بسیاری است. در صورتی که بدن و سیستم بدنی قوی دارید و یا مزاجتان خیلی گرم است، این روغن حیوانی برای شما بسیار مفید خواهد بود.

 

اما اگر فعالیت بدنی مناسبی ندارید و به نوعی بی‌تحرک هستید، توصیه می‌کنیم از خوردن روغن دنبه خودداری نمایید؛ چرا که مصرف این روغن باعث رسوب در رگ‌هایتان می‌شود و درنتیجه شما را بیمار می‌کند.

 

بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی

از نظر طب سنتی در مصرف روغن‌ها بهتر است تا از روغن‌های طبیعی استفاده کرد و این روغن‌ها را باید به اندازه در رژیم غذایی قرار داد.

 

این موضوع باعث می‌شود تا بتوانید بسیاری از پروتئین‌های مورد نیاز بدن را از طریق مصرف روغن خوراکی تهیه کرد.

 

در ادامه به منظور معرفی بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی به معرفی برخی از مهم‌ترین روغن‌های خوراکی می‌پردازیم:

 

  • روغن ارده کنجد

روغن ارده کنجد یکی از بهترین گزینه‌ها برای جایگزین روغن مایع مملو از چربی اشباع است و از آن می‌توان برای پخت و پز یا سرخ کردن در آشپزخانه استفاده کرد. از فواید این روغن خوراکی می‌توان به میزان پروتئین بالای آن، خاصیت پیشگیری از سرطان و حفظ سلامت قلب و عروق و طعم بی‌نظیر کنجد اشاره نمود.

 

  • روغن کنجد

این روغن نیز مانند روغن ارده کنجد از دانه روغنی همین گیاه تهیه می‌شود و برای تهیه روغن کنجد از روش پرس سرد استفاده می‌گردد. نحوه تولید روغن در این روش به‌گونه‌ای است که خواص کنجد در این روغن بیشتر خواهد بود. از فواید روغن کنجد می‌توان به خواص آنتی‌اکسیدان، تقویت قلب، جلوگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز اشاره کرد.

 

  • روغن زیتون

روغن زیتون به عنوان بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی شناخته می‌شود و جزو روغن‌های گیاهی است که مصرف خارجی آن فواید بسیار گسترده‌ای دارد.

روغن خوراکی زیتون از دانه زیتون به دست می‌آید و از آن می‌توان برای پخت و پز نیز استفاده کرد.

این روغن گیاهی مزایای بسیاری دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به خواص روغن زیتون برای کاهش کلسترول ، کاهش وزن، کنترل دیابت سطح 2، جلوگیری از پیری زود‌رس، جلوگیری از التهابات و بهبود گوارش و درمان و جلوگیری از کبد چرب اشاره نمود.

 

محصولات زیتون دلفین برای انواع پخت‌وپز، سرخ‌کردن و حتی برای استفاده به‌عنوان خواص درمانی قابل‌استفاده است. این برند مشهور در فراوری زیتون درجه یک باغات زنجان و تولید انواع فرآورده‌های زیتون بسیار موفق عمل کرده است و امروز یکی از تولیدکنندگان بهترین روغن زیتون ایرانی و خارجی به‌حساب می‌آید.

 

  • روغن مغز آفتابگردان

 

روغن آفتابگردان

 

روغن آفتابگردان با روش پرس سرد از مغز آفتابگردان تهیه می‌شود و بسیاری از افراد آن را به عنوان یک روغن گیاهی سودآور می‌شناسند.

 

علاوه بر سودآوری روغن آفتابگردان، این روغن فواید گسترده‌ای مانند بهبود سلامت قلب، افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود وضعیت پوست، جلوگیری از ابتلا به سرطان، کاهش کلسترول خون، محافظت از بدن در برابر آسم و کاهش التهابات را دارد.

 

سخن پایانی

روغن‌های خوراکی به دو دسته گیاهی و حیوانی دسته‌بندی می‌شوند که هر کدام از این روغن‌ها از خواص و مضرات مختلفی برخوردار هستند و برای انتخاب بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی لازم است تا به نحوه تولید آن و چگونگی مصرف روغن توجه کنید.

 

روغن دلفین

 

کسب اطلاعات لازم جهت انتخاب بهترین روغن خوراکی از نظر طب سنتی باعث می‌شود تا سالم‌ترین انواع مواد غذایی را در مصارف آشپزی استفاده کنید.

 

لذا برای انتخاب یک روغن خوراکی سالم بهتر است تا به موارد مختلفی از جمله فرآوری بهینه، میزان مناسب اسیدهای چرب ضروری، نقطه دود بالای محصول و غیره توجه داشته باشید.

 

کارشناسان دلفین با نگاهی به این موارد به معرفی بهترین روغن‌های خوراکی از نظر طب سنتی پرداختند و همانطور که مشاهده کردید، هر کدام از روغن‌های خوراکی ذکر شده از فواید بسیاری برخوردار هستند.

 

لازم به ذکر است که در صورت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید با مشاوران ما در مجموعه دلفین ارتباط برقرار کنید.

 

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات متنی