hambergermenu

روش های جداسازی مخلوط ها علوم هشتم ❤️ [ پاســـخ کامـــل و درست ]

روش های جداسازی مخلوط ها علوم هشتم را در ادامه برای شما عزیزان قرار دادیم

 

دقیق و درست ترین جواب ها را در ادامه می توانید ببینید.

 

با بخش آموزش از مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

 

پاسخ روش های جداسازی مخلوط ها علوم هشتم

 

پاسخ این سوال :

 

جدا سازی اجزای مخلوط ها:
اجزای تشکیل دهنده یک مخروط را می توان با توجه به نوع مخلوط جدا کرد. در زیر به انواع روش های جدا سازی مخلوط ها می پردازیم.

 

روش جداسازی مخلوط های ناهمگن جامد در جامد:

برای جداسازی این مخلوط ها می توان از یکی از شیوه های زیر کمک گرفت.

 

الک کردن

این روش زمانی کاربرد دارد که ذرات تشکیل دهنده مخلوط از نظر اندازه متفاوت باشند.

 

کاربرد خاصیت مغناطیسی

اگر یکی از اجزای تشکیل دهنده مخلوط براده آهن باشد یا فلزی با خاصیت مغناطیسی باشد، به راحتی می توان آن را به کمک یک آهنربا از سایر اجزاء جدا کرد.

جداسازی با توجه به چگالی اجزاء

در برخی مخلوط ها اجزای تشکیل دهنده از نظر چگالی متفاوت اند. از این رو با استفاده از این خاصیت می توان با فرو بردن مخلوط در آب، جزء سنگین تر را جدا کرد.

روش جداسازی خاک از ماسه :

خاک و ماسه یک مخلوط ناهمگن جامد در جامد است. حال چگونه می توان اجزای آن را از هم جدا کرد؟

 

برای این منظورمی توان از تفاوت چگالی خاک و ماسه استفاده کرد. با اضافه کردن آب به مخلوط، خاک که سبک تر است، روی آب شناور شده و ماسه که چگالی بیشتری دارد، زیر آب می رود. سپس با سرریز کردن می توان خاک را از ماسه جدا کرد.

 

روش جداسازی مخلوط ناهمگن جامد در مایع:

در این نوع مخلوط، جزء جامد در مایع حل نشده است. از این رو می توان با سرریز کردن یا فیلتر کردن فرآیند جداسازی را انجام داد.

 

روش جداسازی مخلوط همگن جامد در مایع:

در این نوع مخلوط جزء جامد در مایع حل شده است مثل محلول آب نمک یا آب شکر

 

از این رو برای جداسازی باید از روش تبلور استفاده کرد. در روش تبلور از تفاوت انحلال پذیری ماده استفاده می شود یعنی آنقدر ماده جامد را در مایع می ریزند که دیگر حل نشود. به این مرحله سیر شدن محلول می گویند. سپس محلول را به تریج سرد کرده تا بخشی از ذرات جامد حل شده به شکل بلور هایی از حلال جدا شود. سرد کردن، انحلال پذیری را کم می کند که نتیجه آن ایجاد بلورهای جسم حل شونده است. هر چه سرعت تبلور بیشتر باشد، بلور های حاصل ریز ترند و اگر محلول سیر شده به آهستگی سرد شود، بلور ها درشت تر خواهد بود.

 

با استفاده از روش تبلور می توان از مخلوط سیر شده و همگن جامد در مایع شکر در آب ، نبات تهیه کرد.

 

روش جداسازی مخلوط ناهمگن مایع در مایع:

مخلوط های آب و روغن، آب و نفت و سرکه و روغن ، مخلوط های مایع در مایعی هستند که دو جزء آن در هم حل نشده اند. برای جداسازی این مخلوط ها می توان از قیف جداکننده استفاده کرد.

 

شکل زیر یک قیف جدا کننده را نشان می دهد. زمانی که مخلوط در آن ریخته شده و شیر قیف باز شود، اول مایعی خارج می شود که چگالی بیشتری دارد.

 

روش جداسازی مخلوط همگن مایع در مایع:

در مخلوط همگن مایع در مایع، دو مایع در هم حل شده اند مثل آب و الکل. بنابراین با توجه به تفاوت نقطه جوش مایعات می توان با فرآیند تقطیر اجزای مخلوط را از هم جدا ساخت.

 

در روش تقطیر، مخلوط را می جوشانند. مایعی که نقطه جوش کمتری دارد سریع تر به جوش آمده و بخار می شود. اگر این بخار در معرض سرما قرار بگیرد مجدد مایع شده و از مخلوط جدا می گردد.

 

 

پیدا کردن جواب ها با استفاده از سایت باحال مگ

در مجله اینترنتی باحال مگ سعی کردیم ، جواب سوالات را برای کاربران قرار دهیم و از طرفی دسترسی راحت به پاسخ سوالات را به صورت کاملا رایگان برای کاربران فراهم کنیم.

 

منبع : باحال مگ

 

دسته بندی :

محمد محمدی

علاقه مند به سئو ، تولید محتوا ، دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای آنلاین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *