hambergermenu

معرفی جی ‌اف ‌آر سی مناسب‌ترین نما

با پیشرفت علم مواد اولیه و ابزارهای پیشرفته‌ای برای طراحی و تولید نما به وجود آمده‌اند. بعضی مصالح تولید شده کاملا جدید بوده و مشابه آنها را قبلا نداشتیم اما بسیاری از مصالح جدید، همان مصالح قبلی اما با ویژگی‌های بهتر هستند.

 

هم مصالح کاملا جدید و هم مصالح مشابه مصالح قدیمی، ویژگی‌های مفیدی مثل سبکی و مقاومت بالا دارند.

 

یکی از بهترین مصالح ساختمانی برای نمای ساختمان‌ها بتن جی‌اف‌آرسی است. این بتن تا حدود زیادی مانند بتن‌های سنتی است اما بالاخره تفاوت‌هایی نیز دارد که از آنها متمایز شده است.

 

تفاوت بزرگ این نوع بتن با بتن‌های سنتی، استفاده شدن نوعی الیاف شیشه در ترکیبات این بتن است. وجود این الیاف در بتن، مقاومت آن را در برابر گرما، رطوبت و صدا بسیار بالا می‌برد.

 

به همین دلیل ساختمان‌هایی که نماهایی همچون نمای جی‌اف‌‌آرسی دارند از ارزش مالی بالاتری برخوردارند.

 

معرفی جی ‌اف ‌آر سی مناسب‌ترین نما

 

نمای جی‌ اف‌ آر سی چیست؟

نمای ساختمانی جی‌اف‌آرسی که با نام جی‌آرسی نیز شناخته می‌شود در واقع نوعی پنل سیمانی آماده است. این نما با مواد کامپوزیتی تولید می‌شود و محتویات آن شامل سیمان سیاه، سیمان سفید، نوعی سنگ دانه و البته الیاف شیشه‌ای است.

 

گاهی اوقات برای مفیدتر کردن ویژگی‌های این پنل، مواد دیگری مثل پیگمنت‌ها و… نیز به این ترکیبات که گفتیم اضافه می‌شوند. این نماها مقاومت بسیار بالایی در برابر مواد شیمیایی و شرایط متغییر آب‌و‌هوایی دارند به همین دلیل انتخاب بسیار مناسبی برای نمای انواع ساختمان‌ها هستند.

 

مزایای جی‌ اف‌ آر‌ سی

در سال‌های اخیر نمای جی‌اف‌آر‌سی طرفداران زیادی در بین مردم و نماکاران پیدا کرده است. شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که علت این همه محبوبیت چیست؟ علت این محبوبیت‌ها در واقع به مزیت‌های زیاد و فوق‌العاده نمای جی‌اف‌آر‌سی برمی‌گردد.

 

در ادامه مهم‌ترین این مزیت‌ها را عنوان می‌کنیم تا شما هم با آنها آشنا شوید.

 

  • استحکام چندین برابری بتن جی‌اف‌آر‌سی در برابر بتن‌های معمولی
  • وزن بسیار سبک و مقاومت بالا در برابر تغییرات آب‌و‌هوایی
  • مقاومت بالا در برابر بلایای طبیعی
  • انعطاف‌پذیری بسیار بالا و کاربرد در معماری سنتی، ایرانی_اسلامی و مدرن
  • نصب بسیار ساده و بدون نیاز به مهارت در زمان کم
  • مناسب برای استفاده در تمامی مناطق آب‌و‌هوایی
  • جذب کمترین میزان آلودگی‌های محیطی و اعمال کمترین آسیب به محیط زیست
  • تنوع زیاد در طرح و نقش و سازگاری با تمام سلیقه‌ها
  • صرفه‌جویی بیشتر در مصرف مواد بتنی و کمتر شدن ضایعات

 

معایب جی‌اف‌آر‌سی

درست است که مزیت‌های زیادی برای نمای جی‌اف‌آر‌سی عنوان کردیم اما این نوع بتن معایبی نیز نسبت به بتن‌های معمولی دارد که باید قبل از استفاده از آن، آنها را به طور کامل بشناسید.

 

  • هزینه تولید و در نهایت قیمت تمام شده بالاتر به دلیل مواد افزودنی زیاد
  • کم شدن مقاومت جی‌اف‌آر‌سی پس از مدت‌های طولانی
  • نیازمند بودن ترکیب بتن جی‌اف‌آر‌سی برخلاف پنل آماده آن، به مهارت و تخصص
  • تغییر کردن رنگ نماهای جی‌اف‌آر‌سی پس از مدت‌های طولانی

 

معایب جی‌اف‌آر‌سی

 

انواع محصولات جی‌اف‌آر‌سی

تنوع محصولات نمای جی‌اف‌آر‌سی در واقع در رنگ و طرح این محصولات است و ترکیبات مواد سازنده این محصولات تفاوتی با یکدیگر ندارند.

 

درست است که گفتیم گاهی اوقات علاوه بر مواد گفته شده، مواد دیگری نیز به ترکیبات اضافه می‌شوند تا استحکام محصول را بالا ببرند اما این مسئله خیلی تنوع ایجاد نمی‌کند.

 

تفاوت‌های طرح و رنگ این محصولات، به عنوان بزرگ‌ترین عامل تنوع در آنها شناخته می‌شود. در نتیجه طرح‌های متفاوت، وزن و ابعاد این محصولات نیز با یکدیگر تفاوت خواهند داشت.

 

هر شرکتی که در زمینه تولید محصولات جی‌اف‌آر‌سی فعالیت دارد نیز طراحی‌های خاص خود را دارد. یعنی تنوع محصولات شرکت‌ها با یکدیگر تفاوت دارد و ممکن است یک طراحی جی‌اف‌آرسی خاص را نتوانید در محصولات تمامی شرکت‌های این حوزه پیدا کنید. به همین دلیل شرکت تولیدکننده را نیز شاید بتوانید جزو تفاوت‌ها بشمارید.

 

عامل دیگر تفاوت کاربرد محصولات نیز می‌تواند باشد. البته این مسئله باز هم به طراحی نمای جی اف آر سی برمی‌گردد.

 

به این صورت که آن دسته از محصولات که طراحی‌های شلوغ و پرجزئیات دارند، برای استفاده در تزئینات سقف‌ها و دیوارهای مکان‌های پر رفت و آمدی مثل بانک و هتل انتخاب بهتری هستند.

 

به بیانی دیگر جی‌اف‌آر‌سی نوعی متریال گران‌قیمت است و برای برج‌ها و ساختمان‌های بلند مناسب‌ترین نما این نمای پیش‌ساخته است.

 

سخن آخر

نمای ساختمان‌ها از قدیم‌الایام مورد مهمی در ساختمان‌سازی بوده است. فرقی ندارد که معماری چه کشوری را بررسی کرده باشید، معماری کشورهای اروپائی، ایران و حتی معماری اسلامی نیز به این موضوع اهمیت می‌دهند.

 

مصالح مورد استفاده برای ساختن این نماها، با توجه به سبک‌های متفاوت نماکاری، کمی با یکدیگر تفاوت دارند. در سال‌های اخیر با پیشرفت علم، مصالح جدیدتری ساخته شده‌اند که نسبت به مصالح قدیمی ویژگی‌های کلی بسیار بهتری دارند.

 

جی‌آر‌سی، یکی از جدیدترین مصالح تولید‌ شده در بازار است که ویژگی‌های مثبت بسیار زیادی دارد. در این مقاله ابتدا تعریف جی‌اف‌آر‌سی را عنوان کردیم و پس از آن مزایا و معایب این محصولات را نسبت به بتن‌های معمولی‌تر عنوان کردیم.

 

مسلما شرکت‌های تولیدکننده پس از نمونه اولیه، انواع مختلفی از محصولات نمای جی‌اف‌آر‌سی را با خلاقیت طراحان خود طراحی و تولید کرده‌اند. کمی درباره این تنوع نیز با شما صحبت کردیم.

 

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *