نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند علوم چهارم ⚡️ [ پاســخ کامــل و درست ]
نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند علوم چهارم را در ادامه برای شما عزیزان قرار دادیم
دقیق و درست ترین جواب ها را در ادامه می توانید ببینید.
با بخش آموزش از مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.
نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند علوم چهارم
جواب این سوال :
نخستین روش تهیه نمک خوراکی با سنگ نمک است که مهندسان معدن در حین عملیات بهره برداری از معادن نفت و آب گاهی اوقات به معدن نمک برمی خورند و با آزمایش روی سنگ نمک از میزان خوب بودن آن اعلام نظر میکنند.
برای آزمایش سنگ نمک قبل از تولید نمک خوراکی، حتما باید با بکارگیری مته نوک الماسی از هسته سنگ نمک نمونه برداری کرد. در صورتی که نقطه خاصی برای فرآیند کشف معدن نمک خوراکی انتخاب شود، باید میله ها را در مرکز ته نشست نمک فرو برد.
سپس دستگاهی شبیه یک اره زنجیری عظیم الجثه را برای ایجاد شیاری با ارتفاع حدود 15 سانتی متر، عرض 20 متر و عمق 3 متر در نمک سطح کف به کار گرفت. پس مجموعه گوداا هایی با استفاده از یک اره الکتریکی حاوی مقداری کاربید تنگستن در نمک زیرین ایجاد میشوند.
پس از آن، باید گودالها را با ماده منفجرهای مانند دینامیت یا نیترات آمونیوم پر کرد. سپس کلاهبردهای انفجاری الکتریکی متصل شده به سیمهای بلند نیز را وصل کرده و انفجار را از فاصلهای ایمن انجام داد. فرآیند حفر و انفجار به همان صورتی که سطوح پایهای نمک سقف محل معدن را نگه داشته اند، تکرار میشود.
این فرآیند را روش اتاق و ستون نامگذاری کرده اند و در معادن زغال سنگ نیز کاربرد دارد میشوند. پس از این مرحله، تکههای کوچکتری با اندازهای تقریباً کمتر از 23 سانتی متر به دست میآیند.
تکههای بزرگتر در میان آروارههای فلزی و دندانههای میخکوب شده یک ستون چرخان خرد میشوند؛ سپس نمک را به محل دومین فرآیند خرد کردن در خارج از معدن منتقل میکنند. در این مرحله یک گریزلی و خرد کننده کوچکتر اندازه تکهها را تا حدود 8 سانتی متر کاهش میدهد.
در این نقطه ماده خارجی در فرآیندی به نام “چینش” از نمک جدا میشود. آنها فلزات را با آهن ربا و دیگر مواد را به صورت دستی از نمک جدا میکنند.
همچنین احتمال دارد مواد سنگی را با برادفورد شکن، یک ظرف استوانهای فلزی چرخان که دارای سوراخهایی در سطح زیرین خود است، جدا کنند. به این صورت که نمک در ظرف استوانهای تخلیه شده و پس از برخورد با کف ظرف، شکسته شده و از سوراخها بیرون میآیند.
مواد سنگی معمولاً سختتر از نمک هستند، بنابراین در این فرآیند شکسته نشده و از سوراخها نیز عبور نخواهند کرد. سپس نمک چیده شده را برای سومین مرحله خرد کردن منتقل میکنند.
در این مکان یک گریزلی و خرد کننده کوچکتر تکههای 5.2 سانتی متری را تولید میکنند. در صورتی که به تکههای کوچکتری نیاز داشته باشیم، باید نمک را از خرد کنندهای دیگر عبور دهیم. این خرد کننده از دو استوانه فلزی که در جهت مخالف یکدیگر میچرخند، تشکیل شده است.
اگر هم نیازمند نمک خالص تری باشیم، سنگ نمک را در آب حل کرده و اعمال بیشتری را بر روی آن انجام میدهیم. در غیر این صورت، نمک خرد شده را به منظور تنظیم اندازه از تورهای سیمی عبور داده، سپس بسته بندی کرده و برای مصرف کننده میفرستیم.
پیدا کردن جواب ها با استفاده از سایت باحال مگ
در مجله اینترنتی باحال مگ سعی کردیم ، جواب سوالات را برای کاربران قرار دهیم و از طرفی دسترسی راحت به پاسخ سوالات را به صورت کاملا رایگان برای کاربران فراهم کنیم.
منبع : باحال مگ