همه چیز در مورد میخ پرچ و مهره پرچی
چکیده : در این محتوا قصد داریم تا درباره میخ پرچ و مهره پرچی با شما صحبت کنیم. لطفا حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مقدمه
میخ پرچ و مهره پرچی از مهمترین و پرکاربردترین ابزارهایی هستند که از آن ها برای اتصال دو یا چند شی استفاده میشود. از این رو در ادامه مطلب مشخصات فنی میخ پرچ و مهره پرچی، کاربرد این ابزارها و انواع میخ پرچ و مهره پرچی را بررسی کنیم.
میخ پرچ چیست؟
همانطور که اشاره نمودیم از میخ پرچ (Riveting Nails)به منظور اتصال دو یا چندین وسیله استفاده میشود. در حال حاضر از این ابزار در صنایع مختلف به وفور استفاده میشود. البته زمانی این وسیله مورد نیاز است که بخواهید یک اتصال دائمی بین دو شی ایجاد کنید. به عبارت دیگر یکی از بهترین راهکارها برای ایجاد یک اتصال دائمی استفاده از انواع میخ پرچ است.
برقراری اتصال دائمی از طریق این میخ از آن جهت مهم است که میتواند هم مقاومت کششی و هم برشی را تحمل کند. در صورتی که سایر پیچ ها فقط می توانند مقاومت کششی را تحمل کنند. اتصال دائمی به این معنی است که امکان باز کردن اتصالات دیگر امکانپذیر نیست؛ برخلاف اتصالات پیچ و مهره.
نکته دیگر این است که پیچ آلن سر تخت و یا پیچ آلن استوانه میخ پرچ نیستند. بسیاری از کاربران به این دلیل که این دو پیچ پس از اتصال به صورت کامل با قطعه هم سطح می شوند فکر می کنند این پیچ ها از نوع میخ پرچ هستند. در صورتی که اینگونه نیست.
زمانی که قصد دارید با استفاده از این میخ یک اتصال دائمی برقرار کنید باید به یکسری نکات توجه نمایید. از جمله این نکات می توان به نحوه نصب میخ پرچ و آلیاژ میخ پرچ اشاره کرد.
انواع میخ پرچ
یکی از مهمترین نکاتی که در زمان پرچ کاری باید به آن دقت کنید این است که میخ پرچ انواع مختلفی دارد. عملیات پرچ کاری فقط شامل اتصال دو فلز هم جنس به هم نمیباشد. در برخی مواقع کاربران نیاز دارند یک قطعه شکننده یا قطعه ای که مقاومت کمتری دارد مثل پلاستیک را به فلز متصل کنند. گاهی هم نیاز است یک فلز را به یک فلز نرم پرچ کرد.
این فاکتورها سبب شدند انواع میخ پرچ طراحی و تولید شود تا نیازهای کاربران برطرف گردد. با توجه به این موضوع میخ های پرچ شامل انواع زیر هستند:
- میخ پرچ شانهای
- افشان
- ضد زنگ
- تو پر
- قسمتی خالی و نیمه پر
- میخ پرچهای کور
با توجه به اینکه میخ های پرچ انواع مختلفی دارند کاربران در ابتدا باید این انواع را بشناسند و سپس مناسب ترین میخ را برای عملیات پرچ کاری انتخاب کنند. تنوع میخ های پرچ نشان می دهد که برای هر نوع پرچ کاری باید میخ مخصوص را انتخاب نمود. هر کدام از این میخ ها ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. از این رو می توان برای اتصالات مختلف از آن ها کمک گرفت.
یکی از بهترین راهکارها برای انتخاب بهترین میخ پرچ این است که نوع و جنس فلز پرچ با نوع فلز کوپل شده یکی باشد. با توجه به این فاکتور باید بگوییم میخ های پرچ از نظر جنس هم متنوع هستند. به این صورت که شامل میخ های پرچ مسی، آلومینیومی، استیل و … می باشند.
نکته دیگری که در انتخاب میخ های پرچ باید به آن توجه کنید اندازه میخ است. میخ های پرچ را بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی می کنند که اندازه میخ یکی از این فاکتورها است.
کاربرد میخ پرچ
با توجه به مطالب بالا دریافتیم که میخ های پرچ به منظور اتصال دائمی مورد استفاده قرار می گیرند و بعد از اتصال جدایی دو قطعه غیرممکن است. بنابراین اگر میخواهید دو قطعه را به صورت دائمی و به سرعت به هم وصل کنید میخ های پرچ بهترین گزینه هستند.
میخ های پرچ از دو قسمت بدنه و میخ تشکیل میشوند. بدنه شامل یک قسمت استوانه ای است که میخ در سمت سر این ابزار قرار دارد. شکل میخ و بدنه و همچنین جنس این دو بخش با توجه به نوع کاربرد این وسیله متفاوت است. به همین دلیل این ابزار در جنس های مختلفی تولید می گردد. به این صورت که جنس میخ این ابزار شامل جنس های استیل، آلومینیوم و فولادی است.
ولی در بین این جنس ها میخ های پرچ فولادی با روکش گالوانیزه از بقیه پرکاربردتر می باشند. جنس بدنه میخ های پرچ نیز متفاوت است و شامل جنس های فولاد، آلومینیوم، مس و استیل می باشند. در بین این جنس ها پرکاربردترین میخ پرچی، میخی است که جنس بدنه آن از آلومینیوم باشد.
این تنوع جنس بدنه و میخ میخ های پرچ سبب شد از این ابزار در صنایع مختلفی استفاده شود که از جمله آن می توان به صنعت خودروسازی، ساخت کانکس، مبلمان و … اشاره کرد.
انواع اتصالات با استفاده از میخ های پرچ
با استفاده از این میخ ها دو مدل اتصال می توان انجام داد. این اتصالات شامل اتصال لبه به لبه یا lap joint و اتصال مشترک یا butt joint هستند.
درست است گفتیم این ابزار یک اتصال دائمی به وجود می آورد اما برخی مشکلات و ایرادات سبب اختلال در این اتصال دائمی می شوند. مثلا اگر کیفیت آلیاژ این میخ پایین باشد به مرور زمان دچار خوردگی می شود و این خوردگی منجر به خراب شدن اتصال می گردد. عامل دیگری که سبب خراب شدن اتصالات می شود رعایت نکردن فاصله پیچ ها در زمان اتصال است.
انواع میخ پرچ بر اساس شکل ظاهری
همانطور که اشاره نمودیم میخ های پرچ را بر اساس فاکتورهای مختلفی تقسیم بندی می کنند. از جمله این فاکتورها می توان به نوع قطعه کار، ضخامت آن ها، شکل ظاهری و همچنین طول پرچ ها اشاره کرد. شکل میخ پرچ نیز از دیگر دلایل طبقه بندی این ابزار است. با توجه به این فاکتورها میخ های پرچ در انواع زیر در بازار موجود می باشند:
- پرچ دائم یا پرچ توپر
- پرچ نیمه لوله ای یا نیمه پر
- پرچ کور یا توخالی
- میخ پرچ آلومینیومی یا ضد زنگ
- پرچ افشان
- پرچ ضربه ای یا چکشی
- پرچ میخی
- میخ پرچ لوله ای
- پرچ قارچی
پرچ دائم یا توپر چیست؟
این میخ پرچ را از آن جهت توپر میگویند که قسمت بدنه آن یک استوانه فلزی توپر است. همچنین قسمت سر یا میخ آن گرد می باشد. همانطورکه اشاره نمودیم هر نوع میخ پرچی کاربرد خاص خود را دارد. پرچ های دائمی توپر نیز از این قاعده مستثنی نیستند. از این پرچ ها در صنایعی که به استحکام بالایی نیاز دارند نظیر صنعت پل سازی و هواپیما استفاده میشود.
زمانی از این مدل پرچ استفاده می شود که به دو طرف قطعه دسترسی داشته باشید. برای اینکه اتصال از طریق این ابزار انجام گیرد باید از چکش یا ابزار پرچ کن استفاده نمود.
پرچ نیمه پر یا لوله ای چیست؟
قسمت سر یا همان میخ این پرچ نیز گرد است. تفاوت این پرچ با مدل قبلی این است که یک سوراخ در وسط آن قرار دارد. یعنی قسمت بدنه این پرچ یک استوانه توخالی است.
پرچ کور یا توخالی چیست؟
ظاهر این مدل میخ پرچ تقریبا شبیه به مدل نیمه لوله ای است. با این تفاوت که تحمل بار این پرچ نسبت به مدل نیمه لوله ای کمتر می باشد. همچنین مقاومت این لوله در برابر خوردگی کمتر است. این ویژگی ها نشان می دهد در پروژه هایی که حساسیت کار بالا است استفاده از پرچ کور انتخاب خوبی نیست.
از طرف دیگر زمانی می توانید از این مدل پرچ استفاده کنید که حتما به یک طرف قطعه دسترسی داشته باشید.
پرچ آلومینیومی و ضد زنگ چیست؟
همانطور که از نام این نوع پرچ مشخص است جنس بدنه آن از آلومینیوم می باشد. خاصیت ضد زنگ بودن این پرچ سبب شد بهترین گزینه برای مناطق مرطوب باشد.
پرچ شانه دار
این پرچ از دو طرف تشکیل شده است. یک طرف آن به صورت شانه ای توپر می باشد که در برخی مدل ها دارای سوراخ و در برخی دیگر زبانه ای کوچک دارد. از طرف دیگر دارای کلاهک است. این کلاهک در شکل های مختلفی ساخته می شود که شامل بیضی، مسطح، دکمه ای و شمشیری می باشند. این نوع پرچ نیز با جنس های مختلفی ساخته میشود.
از محبوب ترین جنس های میخ پرچ شانه دار می توان به فولاد، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و همچنین برنج یا مس اشاره کرد. این نوع پرچ از ویژگی هایی مثل سرعت عمل بالا و برقراری اتصال محکم برخوردار می باشد. نکته جالب توجه این است این نوع پرچ می تواند اتصال دائمی و محکم ایجاد کند ولی قطعه قابلیت چرخش دارد.
قدرت مونتاژ بالا از دیگر قابلیت های این ابزار است. به همین دلیل بهترین گزینه برای اتصال قطعه های رزوه دار میباشد.
پرچ افشان
این نوع پرچ به منظور اتصال صفحه های نرم مثل کاغذ، پارچه و سایر متریال های اینچنینی استفاده می شود. دلیل این امر این است که این پرچ قابلیت پخش فشار در سطح را دارد و در زمان عملیات آسیبی به صفحات وارد نمی کند. البته از این ابزار برای اتصالات چند صفحه ای نیز استفاده می شود. پرچ افشان دارای قاعده های فلزی و مربعی است.
پرچ ضربه ای و چکشی چیست؟
این نوع پرچ در شکل های مختلفی ساخته می شوند به همین دلیل کاربردهای متنوعی دارد. از این پرچ برای اتصال اسکلت های فلزی، صنعت کشتی سازی، پروفیل ها و … استفاده می شود. به طور کلی از این پرچ می توان تا قطر 36 میلی متر استفاده کرد.
البته نحوه استفاده از این ابزار به دو دسته سرد و گرم تقسیم می شود. به این صورت که اگر از روش سرد استفاده کنید تا عمق 10 میلیمتر قابل استفاده است. اما در روش گرم از عمق 10 تا 36 متر کاربرد دارد.
پرچ میخی چیست؟
بدنه این نوع پرچ یک استوانه توخالی است. از این پرچ برای اتصال ورقه های فلزی استفاده می شود. معمولا از این ابزار برای اتصال ورقه های بدنه خودروها و وسایل آشپزخانه استفاده میگردد.
پرچ لوله چیست؟
از یکسری از پرچ ها به منظور اتصال ورقه های فلزی نازک استفاده می شود. پرچ لوله ای یکی از آن ها است. این پرچ را به این جهت لوله ای می گویند که دارای بدنه لوله ای است. این بدنه را از جنس های مختلفی می سازند. از جمله این جنس ها می توان به برنج، آلومینیوم، مس و همچنین فولاد نرم اشاره کرد.
همانطور که اشاره نمودیم از این ابزار به منظور اتصال ورقه های نرم و سبک، ورقه های چرم، مقوا و … استفاده می شود. اگر قصد آببندی دارید به هیچ وجه از این مدل پرچ استفاده نکنید.
پرچ قارچی چیست؟
از این مدل پرچ نیز برای اتصال ورقه های نرم و سبک، ورقه های مصنوعی چرم و یا ورقه هایی که فقط به یک طرف آن دسترسی دارند استفاده می شود. در زمان استفاده از این مدل پرچ حتما باید یک طرف ورقه صاف و بدون هیچ ناهمواری باشد.
مهره پرچی چیست؟
یکی دیگر از ابزارهایی که به منظور اتصال بین قطعات استفاده می شود مهره پرچ است. این ابزار پرکاربرد در صنعت در انواع مختلفی ساخته می شود. هدف از ساخت و طراحی این مهره این است قطعاتی که نازک هستند و ضخامت کمی دارند و امکان اتصال محکم آن ها از طریق سایر پیچ ها امکانپذیر نیست با استفاده از این مهره به هم وصل شوند.
مهره های پرچی در ابتدا فقط به منظور اتصال قطعات پلاستیکی هواپیماها مورد استفاده قرار می گرفتند. اما وقتی کاربران با مزایای آن آشنا شدند کاربرد آن افزایش یافت. از مهمترین مزایای مهره پرچ می توان به کاربری آسان و استحکام بالا اشاره کرد. این مزایا سبب شدند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گیرد.
معمولا صنایعی که قطعات خود را از طریق پیچ ها به هم وصل می کنند از مهره پرچی به وفور استفاده می کنند. کاربری آسان مهره پرچ (Rivet nut) سبب شده نحوه نصب آن راحت و سریع باشد.
مهره پرچ چیست؟
مهره پرچ (Rivet nut) یک قطعه است که می تواند سایر قطعات را به هم وصل کند. از جمله این قطعات می توان به رزین ها، فلزات و قطعات پلاستیکی اشاره کرد. مهره های پرچی را در مدل های مختلفی تولید می کنند. ولی نحوه استفاده اکثر آن ها به این صورت است که باید در زمان اتصال در یک طرف قطعات مورد نظر قرار بگیرند.
از دیگر دلایلی که سبب شد مهره های پرچی انواع مختلفی داشته باشند جنس مهره است. این مهره ها در جنس های گالوانیزه، آلومینیومی، استیل، برنج، مس و … تولید می شوند. این تنوع جنس سبب شد این مهره کاربردهای متعددی داشته باشد. بیشترین کاربرد این مهره ها در ساخت ماشین های صنعتی و دستگاه های تولید است.
مهره های پرچی در ابتدا فقط در صنایع نظامی و هوا فضا مورد استفاده قرار می گرفتند. قدمت این مهره به دهه 1930 میلادی برمی گردد. در این زمان برای اتصال قطعات هواپیما خصوصا قطعات پلاستیکی از این مهره ها استفاده می شد.
یکی دیگر از دلایل متنوع بودن این مهره ها شکل ظاهری آن ها است. در حال حاضر مهره های پرچ را در شکل های گرد، مهره پرچی گرد ته بسته، گرد ته باز، شش ضلعی، شش گوش ته باز، شش گوش ته بسته، نیمه شش گوش، شش ضلعی لبه دار، بدون لبه و همچنین با لبه نازک تولید می کنند.
مهره پرچ که یک ابزار حلقوی است هم به صورت گرد و هم چند ضلعی تولید می شود. اگر به داخل این مهره نگاه کنید یک سوراخ رزوه شده را می بینید که از این سوراخ به منظور اتصال پیچ ها استفاده می شود. به عبارت دیگر این مهره به منظور اتصال از یک رابطه نر و مادگی استفاده می کند.
برای استفاده از مهره های پرچی از پرچ کن دستی یا اتوماتیک و بادی استفاده می شود.
مزایای مهره های پرچی چیست؟
استفاده از این مهره ها مزایای زیادی دارد که از مهمترین آن ها می توان به هزینه کم و استحکام بالا اشاره کرد. از طرف دیگر این مهره ها به گونه ای طراحی شدند که پرچ کردن با آن ها سریع و آسان است. این مزایای سبب شدند مهره های پرچی بهترین گزینه برای اتصال قطعات در صنایع حساس نظیر ماشین سازی و هوافضا باشد.
از دیگر مزایای این مهره ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد رزوه های ایمن با سرعت بالا
- هزینه مقرون به صرفه در زمان نصب
- نصب و اتصال بدون کوچکترین آسیبی به سطوح قطعات
- به وجود آوردن رزوه ها بدون هیچ محدودیتی. حتی اگر دسترسی فقط به یک طرف سطوح امکانپذیر بود.
- امکان نصب بر روی ورقه هایی که ضخامت کمی دارند.
- قابل استفاده در پروفیل ها و لوله های توخالی
- با این مهره می توان اتصال انواع متریال های نرم و سبک مثل آلومینیوم، رزین، فایبرگلاس و … را انجام داد.
- در مراحل مختلف تولید و مونتاژ می توان از مهره های پرچ استفاده کرد.
- نیاز به تمیزکاری و نظافت مجدد ندارد.
- می توان پیچ و مهره ها را بعد از اتصال باز و بسته کرد و هیچ محدودیتی در باز و بسته کردن آن ها نیست.
- برخورداری از مقاومت بالا
- نیازی به پرداخت هزینه بعد از نصب نیست. حتی اگر سطوح مورد نظر رنگ شده یا آبکاری شده باشند.
- استفاده از مهره های پرچ سبب صرفه جویی در زمان و هزینه ها می شود.
این قابلیت ها و مزایا سبب شدن امروزه از مهره های پرچی به عنوان جایگزین جوشکاری استفاده شود. روش جوشکاری هم گازهای سمی زیادی تولید می کند و هم در حین کار به صفحات و قطعات آسیب وارد می کند. در صورتی که مهره های پرچی هیچکدام از این ایرادات را ندارند.
قابلیت های مهره های پرچی
اگر قصد اتصال صفحاتی را دارید که ضخامت کمی دارند و امکان ایجاد رزوه در آن ها نیست بهتر است از مهره پرچ استفاده کنید. در چنین شرایطی مهره های پرچی هم اتصال محکمی ایجاد می کنند و هم هزینه نصب بسیار کمی دارند.
از دیگر قابلیت های مهره های پرچی آسان نمودن فرایند اتصال است. از آنجایی که با این مهره ها می توان به صورت یکطرفه صفحات را به هم وصل کرد فرایند اتصال سازی آسان تر می شود. به عبارت دیگر زمانی که از این مهره ها استفاده می شود نیاز نیست حتما به پشت قطعات دسترسی داشت. به طور کلی مهره های پرچی به گونه ای طراحی شدند که فقط لازم است به یک طرف کار نصب شوند. نکته جالب توجه این است که با همین اتصال یک طرفه یک اتصال مستحکم بین تمام کار برقرار می شود.
از آنجایی که این مهره ها هیچگونه آسیبی به سطوح کار وارد نمی کنند در اتصال قطعات گالوانیزه حتی سطوحی که رنگ و آبکاری شده اند استفاده می گردد.
از دیگر قابلیت های مهره پرچی این است که در برابر تغییرات آب و هوایی، عوامل محیطی و خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.
انواع مهره پرچ
مهره های پرچی را بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی می کنند که از جمله آن ها می توان به شکل ظاهری و جنس مهره اشاره کرد.
یکی دیگر از دلایل متنوع بودن این مهره ها سایز است. سایز مهره های پرچ را با حرف M نشان می دهند. بر این اساس مهره های پرچ از سایز M3 الی M12 در بازار موجود هستند. بنابراین کاربران در زمان خرید این محصول باید به اندازه سطح مقطع کار دقت کنند و متناسب با نیاز خود این مهره ها را انتخاب کنند.
از دیگر عوامل تاثیرگذار بر استحکام و کارایی این مهره ها می توان به میزان رزوه های سطح داخلی و همچنین میزان چرخش آن ها اشاره نمود. از دیگر فاکتورهایی که سبب شد مهره های پرچی مختلفی در بازار موجود باشد می توان به قطر ساقه، طول پرچ، مواد به کار رفته در ساخت این محصول و همچنین آبکاری این مهره ها اشاره کرد.
یکی از مزایای تمام مهره های پرچی این است که حین عملیات هیچ آسیبی به قطعات کار وارد نمی کند. اما در بین این مهره ها مهره های پرچی لبه دار و مهره پرچی بدون لبه از سایر مهره ها بهتر است و به هیچ وجه آسیبی به قطعات وارد نمی کنند. در ادامه چند نمونه از محبوب ترین انواع مهره های پرچی را معرفی می کنیم.
مهره پرچ گرد
یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین مهره های پرچی مهره پرچی گرد است که از نوع لبه دار می باشد. این مدل مهره هم با بدنه صاف و هم با بدنه رزوه دار تولید می شود که کاربران باید با توجه به نیاز خود آن ها را انتخاب کنند.
از مهمترین ویژگی های این محصول می توان به مقاومت بالا در برابر چرخش، لرزش و نشت مایعات اشاره کرد. مهره های پرچی گرد خود در مدل های مختلفی تولید می شوند. مثلا برخی از این مهره ها دارای انتهای بسته هستند. از این مدل مهره پرچی گرد در قطعاتی که در معرض نفوذ آب و مایعات هستند استفاده می شود. چرا که از نشت مایعات جلوگیری می کنند.
به طور کلی مهره پرچی گرد برای اتصال قطعات سبک نظیر کامپوزیت، فایبرگلاس، پلاستیک و … استفاده می شود.
مهره پرچ شش گوش یا شش ضلعی
این نوع مهره های پرچی نیز از نوع لبه دار هستند. در دهانه این محصول لبه هایی وجود دارد. سطح داخلی این مهره رزوه دار است و بلند می باشد. مهمترین ویژگی مهره های پرچی شش گوش مقاومت بالا در برابر چرخش است. بنابراین زمانی که این مهره ها نصب و پرچ شدند نمی توان به راحتی آن ها را باز کرد.
مهره پرچی شش گوش در مدل های ته باز، ته بسته و نیمه شش گوش که نیمی از آن گرد است تولید می شود. مهره پرچ شش گوش نیز مقاومت بالایی در برابر نشت آب دارد و از استحکام بالایی برخوردار است. به همین دلیل در صنایع مختلف اعم از صنایع چوب و مبلمان، واگن سازی، ماشین آلات، صنایع دریایی و .. استفاده می شود.
مهره پرچی بدون لبه
در ساخت این مهره از متریال های مختلف نظیر فولاد کم کربن، مس و آلومینیوم استفاده می شود. به همین دلیل این مهره از استحکام بالایی برخوردار است. شکل ظاهری این مهره پرچی به صورت استوانه می باشد که داخل آن رزوه دارد. قابلیت های این نوع مهره پرچی سبب شد از آن در ساخت پروفیل ها، وسایل چوبی، قطعات توخالی، وسایل پلاستیکی و … استفاده شود.
این مهره در اندازه و ارتفاع، طول و ضخامت و همچنین اندازه دهانه متفاوت تولید می گردد. به همین دلیل مدل های مختلفی دارد. این فاکتورها سبب شدند مهره های پرچی بدون لبه را دسته بندی کنند. این دسته بندی شامل m3 تا m12 می باشد. در زمان انتخاب این مهره ها باید به ضخامت کار توجه کنید.
به این صورت که اگر ضخامت قطعات شما کم است باید از مهره های پرچی بدون لبه ای استفاده کنید که ارتفاع کمی دارند. این انتخاب سبب افزایش ایمنی و استحکام کار می شود.
از دیگر ویژگی های این مدل مهره پرچی می توان به نصب آسان و سریع اشاره کرد. به همین دلیل از این محصول در صنایع مختلف استفاده می شود. از جمله این صنایع می توان به لوازم خانگی، خودروسازی، کشتی سازی، تولید تجهیزات پزشکی، تولید و نصب پنل های خورشیدی و … اشاره کرد.
مهره های پرچی سرخزینه
اگر به دنبال امن ترین مهره پرچی هستید مهره سرخزینه بهترین انتخاب است. مهمترین دلیل این قابلیت نوع طراحی مهره می باشد که به صورت مخروطی است. این طراحی سبب می شود قطعات اتصالی به صورت ناگهانی از هم جدا نشوند. معمولا این مدل مهره پرچ را از جنس فولاد محکم می سازند. البته بر روی این مهره پوششی از گالوانیزه سرد یا گرم، کرومات و فولاد ضد زنگ قرار دارد.
این قابلیت ها سبب شد بیشترین کاربرد مهره پرچی سرخزینه در تولید قطعات ماشین و خودروسازی باشد. از همه مهمتر اینکه این مهره امکان باز و تعویض شدن دارد.
میزان قدرت انواع مهره پرچی
میزان قدرت کششی یا بار شکست مهره های پرچی به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:
- اندازه و جنس مهره ها: همانطور که اشاره نمودیم این مهره ها در اندازه و با جنس های مختلفی ساخته می شوند. طبیعی است که هر کدام از جنس ها قدرت کششی و تحمل بار خاص خود را داشته باشند. از نظر اندازه هم مطمئنا مهرههای بزرگتر قدرت بیشتری نسبت به مهره های کوچکتر دارند. از نظر جنس مهره هایی که از جنس فولاد هستند نسبت به سایر مهره ها قدرت کششی بالاتری دارند.
- ضخامت: عامل دیگری که بر روی قدرت مهره های پرچی تاثیر می گذارد ضخامت است. به این صورت که هرچه مهره ضخیم تر باشد قویتر است.
- نوع نصب مهره ها: مهره هایی که با ابزارهای مناسب نصب شده اند مقاومت بیشتری دارند.
البته باید متذکر شویم تنها فاکتور لازم برای خوب بودن مهره پرچ ها قدرت کشش و تحمل بار نیست. چرا که تمام مهره پرچ ها قدرت کششی خوبی دارند. یک مهره پرچی خوب باید از مواد باکیفیت تولید شده باشد. همچنین طراحی اتصال آن باید مورد توجه باشد.
کاربردهای مهره پرچی
با توجه به قابلیتها، مزایای و متنوع بودن مهره پرچ ها از این محصول در صنایع مختلفی استفاده میشود که عبارتند از:
- به منظور اتصال ورقه های فلزی در بدنه خودروها، کشتی و …
- به منظور اتصال قطعات پلاستیکی در ساخت اسباب بازی، صنعت لوازم خانگی و …
- به منظور نصب قفسه و کابینت ها به دیوار و سقف
- به منظور اتصال بخش های مختلف خودرو مثل موتور، باربند، شاسی و …
- به منظور تعمیر قطعات آسیب دیده و شکسته
- در زمان نصب تابلوها و آینه ها به دیوار
- در تولید دستگاه های ورزشی، یخچال فریزر، تجهیزات اداری و …
- و …
برای خرید انواع مهره پرچی و میخ پرچ میتوانید به وبسایت اتصالات نوین پویا مراجعه نمایید.