hambergermenu

چگونه یک جلسه مشاوره را شروع کنیم؟ (نحوه آمادگی مراجع و مشاور)

حتماً این تجربه را داشته‌اید که شروع برخی کارها برای شما دشوار است. در واقع، وقتی می‌خواهید برای اولین بار یک کاری را انجام دهید، نمی‌دانید آن را چگونه شروع کنید.

 

مشاوره دادن و یا دریافت مشاوره نیز به همین شکل است. خصوصاً اگر بار اولی باشد که برای این کار اقدام می‌کنید. در نتیجه، همین ابهام‌های ذهنی باعث می‌شود که برخی از کارهای خود را به تعویق بیندازیم.

 

اگر مشاور هستیم، زمان جلسه را به تعویق می‌اندازیم. همچنین، در نقش مراجع نیز ممکن است از چنین رفتار اجتنابی استفاده کنیم. با این حال، اگر بدانیم که چگونه یک جلسه مشاوره را شروع کنیم؟ از این چرخه اجتناب فاصله می‌گیریم. در نتیجه، با آرامش بیشتری آن را شروع می‌کنیم.

 

چگونه یک جلسه مشاوره را شروع کنیم؟

 

چگونه یک جلسه مشاوره را شروع کنیم؟

 

برای شروع یک جلسه مشاوره ما نیاز داریم که ابتدا به چند سؤال اساسی پاسخ دهیم. اگر مراجع هستید و قصد دریافت مشاوره دارید، باید از خود بپرسید:

 

  1. 1. چرا می‌خواهم مشاوره دریافت کنم؟

 

  1. 2. مشکل اصلی من چیست؟

 

  1. 3. با چه عبارت‌هایی آن را بیان کنم بهتر است؟

 

  1. 4. چه انتظاری از مشاور دارم؟

 

  1. آیا مایل هستم به نکاتی که گفته می‌شود، عمل کنم؟

 

از طرفی، اگر مشاور هستید و قصد خدمت‌رسانی به دیگران را دارید باید مشخص کنید که:

 

  1. 1. دانش و توانایی لازم برای انجام مشاوره را دارم؟

 

  1. 2. برای چه مسائلی می‌توانم مشاوره بدهم؟

 

  1. 3. آشنایی لازم با فرم‌های مصاحبه تشخیصی و دریافت شرح حال مراجع برای من حاصل شده است؟

 

  1. 4. و اینکه، هدف من از انجام این مشاوره چیست؟

 

به طور کلی، فرقی نمی‌کند که مراجع باشید یا مشاور، در هر حال باید برای ورود به جلسه مشاوره آمادگی‌هایی را کسب کنید تا بدانید چگونه یک جلسه مشاوره را شروع کنیم؟

 

مهمترین نکات برای شروع یک جلسه مشاوره

 

How to start a counseling session

 

زمانی که برای دریافت یا دادن مشاوه اقدام می‌کنید باید بدانید انجام برخی کارها بسیار مهم است.

 

پس، اگر در این فضا قرار گرفتید و متوجه شدید که دستورات لازم رعایت نشده، باید برای تغییر شرایط اقدام کنید.

 

در غیر این صورت، مشاوره نتیجه مطلوبی نخواهد داشت و همچنین، نیمه‌کاره رها می‌شود.

 

مجله روانشناسی باتابان برخی از مهمترین نکات لازم برای شروع یک جلسه مشاوره را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

سعی کنید ارتباط برقرار کنید

یکی از اشتباهات بسیار رایج در میان مشاوران، عدم توجه به برقراری ارتباط مناسب با مراجع است.

 

در واقع، مهمترین بخش یک جلسه مشاوره ایجاد ارتباط میان مراجع و مشاور است. زیرا، زمانی یک مشاوره اثرگذار است که این ارتباط به شیوه سالم برقرار شود.

 

چنانچه، این ارتباط حالت وابستگی و یا در مقابل آن، اجبار و دلزدگی داشته باشد، فضای مشاوره به جای آنکه گرهی از کار باز کند، به تشدید مشکل دامن می‌زند.

 

پس، اگر مشاور هستیم و نمی‌دانیم چگونه یک جلسه مشاوره را شروع کنیم؟ باید به این نکته توجه داشته باشیم که، در قدم اول همدلی همراه با برقراری ارتباط متعارف با مراجع، مهمترین کار است.

 

برای برقراری این ارتباط باید از فنون مشاوره استفاده کنید. در واقع، بسیار مهم است که به مراجع این اختیار را بدهیم تا در رابطه با موضوعاتی که تمایل دارد صحبت کند.

 

همچنین، از قضاوت کردن و یا تأیید و رد کردن هر صحبت یا عملکرد خصوصاً در جلسات اول پرهیز شود.

 

به طور کلی، مراجعی که آزاد گذاشته شود و احساس فشار برای بیان مشکل خود نداشته باشد، از مقاومت کردن فاصله می‌گیرد. در نتیجه، راغب است که جلسات مشاوره را ادامه دهد.

 

از ایجاد انگیزه غافل نشوید

 

ایجاد انگیزه در جلسه اول مشاوره

 

از جمله مهمترین نکات مورد توجه یک مشاور برای آغاز جلسه مشاوره توجه به انگیزه دادن به مراجع است. این حالت زمانی ایجاد می‌شود که ما بتوانیم ارتباط خوبی با مراجع برقرار کنیم.

 

پس از آن باید با عبارات انگیزشی مناسب، مراجع را نسبت به دریافت مشاوره و حل مشکل تشویق کنیم. بنابراین، بسیار مهم است که یک مشاور کاملاً واقع بین نباشد.

 

زیرا، با مواجه با مشکلات مراجع در بن‌بست قرار می‌گیرد. در حقیقت، یک مشاور باید خوشبین باشد و مراجع را تشویق کند تا بتواند نسبت به حل مشکل خود اقدام کند و بهترین راه را انتخاب کند.

 

مصاحبه مناسب و با کیفیتی انجام دهید

همه‌ی مشاوران می‌دانند که شروع یک جلسه مصاحبه بسیار مهم است. بنابراین، این یک دغدغه رایج میان متخصصان است که چگونه یک جلسه مشاوره را شروع کنیم؟

 

تا بهترین خروجی را داشته باشد. فراموش نکنیم، جلسه اول برای دریافت اطلاعات لازم در رابطه با مشکل مراجع و تشخیص گذاری بسیار هم است.

 

بنابراین، باید اصول مصاحبه را بدانید و بتوانید مهمترین نکات را از گفته‌های مراجع در بیاورید. در نتیجه، تشخیص درست به شما کمک می‌کند تا با یک شروع خوب، نتیجه گیری بهتری داشته باشید.

 

ابزارهای تشخیصی مناسب را در دسترس داشته باشید

برخی از مواقع، پس از دریافت اطلاعات شخصی مراجع؛ نیاز است تا از برخی ابزارهای تشخیصی مناسب برای دریافت اطلاعات بیشتر استفاده کنید.

 

بنابراین، همراه داشتن ابزارها و فرم‌های لازم برای طرح سؤال و شروع مناسب یک جلسه به شما بیشتر کمک می‌کند.

 

مقاومت نکنید

اگر مراجع هستید، توجه کنید که هدف شما از شروع این جلسه چیست؟

 

زیرا، اگر بخواهید مشکل شما برطرف شود، باید بتوانید خیلی خوب مسائل آزار دهنده و مشکلات ایجاد شده را بیان کنید.

 

اگر مایل نباشید در این رابطه صحبت کنید، مشاور نمی‌تواند به شما کمک کند. اگر حس می‌کنید گفت و گو کردن در رابطه با مشکل شما را آزار می‌دهد، همین نکته را نیز با مشاور خود در میان بگذارید. در این صورت، ابتدا مشاور شما را آرام می‌کند و سپس، به سایر مسائل می‌پردازد.

 

نتیجه گیری

نحوه شروع یک جلسه مشاوره بسیار مهم است. بنابراین، اگر ما مراجع و نیازمند دریافت راهنمایی هستیم، باید بتوانیم از مقاومت کردن فاصله بگیریم.

 

همچنین، بر روی هدفی که به دنبال آن مشاوره را انتخاب کرده‌ایم فکر کنیم. در نتیجه، با عبارات صریح و شفاف در رابطه با آن صحبت کنیم. از طرفی، اگر مشاور هستیم و می‌خواهیم دانش خود را به اشتراک بگذاریم؛ باید از فنون مشاوره مانند همدلی، برقراری ارتباط مناسب و … برای شروع جلسه مشاوره و در نتیجه، کیفیت دادن به آن آگاه باشیم. همچنین، آن‌ها را به کار بگیریم.

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *