hambergermenu

۱۲ بهترین نرم افزار فروشگاهی [معرفی، توضیح، مزایا، معایب]

همان‌طور که می‌دانید، در عصر تکنولوژی امروز، تغییرات گسترده‌ای در سیستم حسابداری فروشگاه‌ها و نحوهٔ رسیدگی به امور مالی آن‌ها ایجاد شده‌است. در سال‌های اخیر، فاکتورهای فروشی که به‌صورت دستی مهر می‌شدند، جای خود را به فاکتورهایی داده‌اند که با پرینترهای مخصوص چاپ شده و با دستگاه بارکدخوان هماهنگ‌اند. تمامی فروشگاه‌ها نیز هنگام فروش محصولات خود، فاکتور فروش آن را به مشتری ارائه می‌دهند. طبیعتاً مدیریت صحیح امور مالی و ارزش‌های مالی هر فروشگاه، دقت و کیفیت بالایی می‌طلبد. در حالی که پردازش امور مالی در حجم بالا، دقت و زمان زیادی نیاز دارد. این در حالی است که با استفاده از یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی، می‌توان با دقت و سرعت بالا، تمام حساب‌های مالی را پردازش کرد. آنچه در این بین اهمیت می‌یابد، انتخاب بهترین نرم افزار فروشگاهی است.

 

بهترین نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی

 

نرم افزار حسابداری فروشگاهی چیست؟

قبل از این‌که به معرفی بهترین نرم افزارهای حسابداری برای فروشگاه بپردازیم، بهتر است به تعریف دقیقی از این نرم افزار برسیم تا درک موضوع برایتان ملموس‌تر گردد. برای این منظور باید ابتدا مفهوم حسابداری فروشگاه را درک کنید. طبیعتاً در هر فروشگاهی که محصولاتی به فروش می‌رسند، یک سیستم حساب و کتاب وحود دارد که در آن تمام خریدها، فروش‌ها، موجودی کالا در انبار، حساب‌های امانی و نسیه، تعداد چک‌ها و زمان و مهلت پرداخت آن‌ها، میزان سود و زیان و مواردی از این قبیل یادداشت می‌شود.

 

به این فرایند حسابداری فروشگاه گفته می‌شود که مسلماً برای هر مرکز فروشی ضروری است. حال این فرایند در عصر تکنولوژی امروز با استفاده از نرم افزارهای خاصی تحت عنوان نرم افزار حسابداری فروشگاهی انجام می‌شود. این ابزارهای سیستمی صرفاً برای مفاهیم مختلف حسابداری تعریف شده‌اند و به‌عنوان یک دستیار مالی دقیق و سریع، داده‌ها یا اطلاعات خام را دریافت و پردازش کرده و خروجی آن گزارش‌های مالی دقیقی است که به فروشگاه‌های مختلف قاعده و نظم می‌بخشد.

 

لزوم استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی

گسترش کسب‌وکارها و پیچیده شدن فضای کاربری آن‌ها، سبب شده‌است که مدیران مالی نیز با نیازهای جدیدی مواجه شوند.‌ علاوه‌بر گسترده شدن سطح فعالیت تجاری کسب‌وکارها، قوانین مالی و مالیاتی سخت‌گیرانه‌ای نیز برای کسب‌وکارهای فروش وضع شده که نیاز آن‌ها به سیستم محاسباتی دقیق را افزایش می‌دهد.

 

به عنوان مثال یک مدیر با‌تجربه رستوران، با توجه به رقابت شدید و سخت امروزه و حجم کاری بالا و دقت فراوانی که نیازمند کارهای مدیریتی و مالی رستوران‌داری است، خوب می‌داند که با داشتن ابزار های کمکی و استفاده از تکنولوژی به کسب‌و‌کار خود، نظم بیشتری میبخشد. به همین دلیل به دنبال بهترین نرم افزار رستوران می‌گردد.

 

گستردگی کسب‌وکارها، قوانین مالیاتی تصویب‌شده در سیستم دولتی وزارت اقتصاد و سازمان بیمه و در کنار این‌ها رقابت شدید بین کسب‌وکارهای مشابه، سبب شده‌است که انتخاب و استفاده از یک نرم افزار حسابداری از حالت اختیاری خارج شده و به یک امر ضروری برای فروشگاه‌ها تبدیل شود. تا جایی که صاحبان فروشگاه‌ها و مدیران مالی آن، به‌خوبی درک کرده‌اند که در کنار تأمین سیستم حسابداری سخت‌افزاری، باید یک سیستم نرم‌افزاری جامع نیز داشته باشند.

 

روند رو به رشد تکنولوژی باعث شده‌است که روش‌های محاسباتی سنتی، ناخودآگاه حذف شده و تمام گزارش‌های مالی به شکل الکترونیک ثبت شوند. جریانی که در حال حاضر در تمام کسب‌وکارها، فروشگاه‌ها و سازمان‌ها دیده می‌شود. آنچه در این بین مورد توجه قرار می‌گیرد، انتخاب بهترین نرم‌افزار حسابداری برای فروشگاه است.

 

بهترین ویژگی‌های یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی چیست؟

همان‌طور که گفتیم، نحوهٔ عملکرد نرم‌افزارها بدین صورت است که داده‌های خام اطلاعاتی را دریافت کرده و پس از پردازش آن‌ها، این داده‌ها را به‌صورت گزارش‌های مالی ارائه می‌دهند. برای هر نرم‌افزار فروشگاهی، مفاهیم حسابداری خاصی تعریف شده‌است و نرم‌افزارها براساس این مفاهیم، به ماژول‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که ازجمله آن‌ها می‌توان به ماژول حقوق و دستمزد، حساب‌های پرداختی، دریافتی و غیره اشاره کرد.

 

مهم‌ترین ویژگی که در تمام نرم‌افزارهای حسابداری فروشگاهی وجود دارد، این است که انواع مختلف این نرم‌افزارها بر حسب ساختار و نیاز کاربری فروشگاه‌ها طراحی شده‌اند. به این صورت که یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی با نرم افزار حسابداری رستوران متفاوت است، چون ماژول‌های متفاوتی برای آن تعریف شده‌است. ویژگی این نرم افزارها درواقع همان مزایای آن‌هاست که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

 

نرم‌افزار حسابداری در صندوق های فروشگاهی

 

مزایای استفاده از نرم افزارهای حسابداری برای فروشگاه

مسلماً در استفاده از این نرم افزارها، مزایای بسیاری وجود دارد که بر شما نیز پوشیده نیست، اما اگر به چند مورد از آن اشاره‌ای داشته باشیم، خالی از لطف نخواهد بود:

 

حذف خطا در محاسبات

با توجه به قوانین مالیاتی سخت‌گیرانه‌ای که تصویب شده‌است، کوچک‌ترین خطا در ثبت گزارش‌های مالی می‌تواند برای فروشگاه‌های مختلف به خصوص فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز فروش گسترده که حجم فعالیت تجاری آن‌ها بیشتر است گران‌ تمام شود. مسلماً با استفاده از یک سیستم پردازش خودکار، خطایی در محاسبات رخ نمی‌دهد.

 

بهبود سرعت عملکرد فروشگاه‌ها

از آنجا که حجم فعالیت کسب‌وکارها افزایش پیدا کرده‌است، انتظار می‌رود سرعت رسیدگی به امور مالی و سایر امور مربوط به آن‌ها نیز به‌نسبت متعادل افزایش یابد تا رشد کسب‌وکارها امکان‌پذیر گردد. نرم افزارهای حسابداری نقش بسیار مهمی در استفادهٔ بهینه از زمان و سرعت بخشیدن به امور حسابداری دارند‌. با استفاده از این ابزارها، دیگر نیازی نیست که چندین حسابدار استخدام کنید تا مدام گزارش‌های مالی را ثبت و ضبط کنند. تمامی محسبات با جزئی‌ترین آمار به‌صورت خودکار توسط سیستم انجام شده و از اتلاف وقت، انرژی و هزینه جلوگیری می‌شود.

 

دسترسی سریع به اطلاعات

تصور کنید دسترسی به یک فاکتور یا اسناد فروش در میان انبوهی از فاکتور و اسناد کاغذی تا چه حد سخت و زمانبر خواهد بود. به‌علاوه این‌که ممکن است اسناد مهمی در میان حجم بالایی از کاغذپاره‌ها گم شوند‌. این در حالی است که نرم افزار حسابداری تمامی اطلاعات را دسته‌بندی کرده و شما می‌توانید در لحظه، به اطلاعات مالی خود دسترسی پیدا کنید. در این صورت نظارت و کنترل فرایندهای مالی نیز راحت‌تر انجام می‌شود.

 

افزایش امنیت داده‌ها

مسلماً امکان نظارت بر فرایند رسیدگی به امور مالی با استفاده از نرم افرارهای مخصوص، امنیت داده‌ها را ارتقا می‌بخشد. به‌علاوه این‌که شما می‌توانید با استفاده از نرم افزارهای ابری، از داده‌های خود نسخهٔ پشتیبان تهیه کرده و ریسک از دست دادن اطلاعات را مرتفع سازید.

 

گزارش‌های مالی دقیق

امکان دریافت انواع گزارش‌های مالی و مدیریتی به‌عنوان یکی دیگر از مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی شناخته می‌شود. این نرم افزارها به شما کمک می‌کنند که در کمترین زمان ممکن، گزارش‌های دقیق روزانه، هفتگی ماهانه و فصلی را از وضعیت فروش در فروشگاه تهیه کرده و براساس آن، نقاط ضعف فروشگاه را برای تأمین نیاز مشتری و افرایش فروش خود پوشش دهید.

 

ثبت اطلاعات مشتری

جالب است بدانید که شما می‌توانید با استفاده از این نرم افزارها، علاوه‌بر کنترل امور مالیاتی و حساب و کتاب دقیق، تمام اطلاعات مشتریان خود را به همراه حساب و کتاب آن‌ها در سیستم مالی خود ثبت کنید و از این اطلاعات برای ایجاد تعامل بیشتر با مشتریان استفاده کنید. به این ترتیب می‌توانید روی معیارهای مهم برای جلب مشتری، تمرکز بیشتری داشته باشید.

 

یادآوری زمان پاس چک

این نرم افزارهای حسابداری علاوه‌بر امکان برقراری ارتباط با دستگاه بارکد خوان، قابلیت کنترل موجودی انبار، قابلیت محاسبه میزان حقوق پرداختی، قابلیت صدور پیش فاکتور و ذخیرهٔ فاکتور در سیستم و مواردی از این قبیل، زمان چک‌ها را ثبت کرده و پیش از موعد پاس، آن را یادآوری می‌کند. درنهایت می‌توان گفت این نرم افزارهای فروشگاهی یک انتخاب ایده‌آل و ضروری برای رونق فروشگاه‌های کوچک و بزرگ هستند. اگر به‌ تازگی فروشگاه خود را باز کرده اید و یا با کمبود بودجه مواجه هستید، می‌توانید از بهترین نرم افزارهای فروشگاهی رایگان استفاده کنید که فرصت خوبی برای شماست.

 

ثبت و چاپ فاکتور در کمترین زمان با نرم‌افزار حسابداری

 

۱۲ مورد از بهترین نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی

نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی انواع مختلفی دارند و همان‌طور که گفتیم، استفاده از آن‌ها برای ثبت هر نوع تراکنش مالی در فروشگاه‌ها ضرورت دارد. آنچه در این بین مورد توجه قرار می‌گیرد، انتخاب نوع مناسب نرم افزار فروشگاهی با توجه به عملکرد و امکانات آن‌هاست. کار کردن با نرم‌افزار برای هر کسی ممکن است و پیچیدگی خاصی ندارد، اما برای کسانی که از دانش حسابداری برخوردارند و یا در دوره یا آموزشگاه های حسابداری کسب تجربه کرده اند، قطعا کار را برای آنان آسان تر میکند و به صورت حرفه ای و دقیق تری می‌‌توانند با نرم‌افزار کار کنند و خروجی دلخواه خود را از آن بگیرند. اگر تمایل به کسب دانش حسابداری دارید و به صورت حرفه ای قصد کار با نرم‌افزار را دارید برای این منظور می‌توانید با بهترین آموزشگاه های حسابداری در تهران آشنا شوید.

 

  1. 1. نرم افزار حسابداری محک

این نرم افزار حسابداری فروشگاهی معروف در دو سری عمومی و تجاری طراحی شده‌است و از ویژگی‌هایی نظیر محیط گرافیکی جذاب، تفکر حسابداری، گزارشات کامل و امکانات متعدد دیگر برخوردار است، اما پشتیبانی ضعیفی ارائه می‌دهد.

 

  1. 2. نرم افزار حسابداری باران

این نرم افزار از گروه نرم افزاری باران، جزو بهترین نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی شناخته می‌شود. نرم افزار باران در سه سطح ساده، پیشرفته و ویژه طراحی شده‌است و فروشگاه‌های کوچک تا هایپرمارکت‌ها می‌توانند متناسب با نیاز کاربری خود، نرم افزار مناسب را انتخاب کنند. از مزایای قابل‌توجهٔ نرم افزار باران، می‌توان به امکانات مختلف، قابلیت اتصال به کارت خوان و بارکدخوان، رابط کاربری ساده، یکسال پشتیبانی رایگان، آپدیت دائمی، قابلیت سفارشی‌سازی، سرعت بالا و موارد دیگر اشاره کرد و از معایب آن می‌توان به تک زبانه بودن نرم‌افزار اشاره کرد.

 

لوگو شرکت نرم‌افزار حسابداری باران

 

  1. 3. نرم افزار حسابداری پارسیان

این نرم افزار که مخصوص خرده‌فروشی‌ها و سوپرمارکتی‌هاست، در چهار سری ساده تا جامع طراحی و تولید شده و قابلیت‌هایی نظیر صدور فاکتور، اعلام زمان چک، دریافت گزارش‌های مختلف و غیره را ارائه می‌دهد. از مزایای این نرم افزار می‌توان به رابط کاربری ساده، آپدیت سالیانه رایگان و امکانات متعدد دیگر اشاره کرد، اما متأسفانه نرم افزار پارسیان پشتیبانی حضوری و اینترنتی مناسبی ندارد.

 

  1. 4. نرم افزار حسابداری هلو

این نرم افزار حسابداری نیز صرفاً برای فروشگاه‌ها طراحی شده و در چهار سری ساده تا پیشرفته و پیشرفتهٔ دوکاربره ارائه می‌شود. این نرم افزار تحت شبکه می‌تواند حجم عظیمی از اطلاعات را در مدت زمان اندکی با دقت بسیار بالا محاسبه کند. نرم افزار حسابداری هلو یک انتخاب ایده‌آل برای نظارت بر امور مالیاتی از راه دور است. با این حال در این نرم افزار، اصول سرفصل‌های حسابداری رعایت نشده است.

 

شرکت نرم‌افزار حسابداری هلو

 

  1. 5. نرم افزار حسابداری دشت همکاران سیستم

این نرم افزار حسابداری فروشگاهی در سه نسخهٔ پایه، استاندارد و پیشرفته طراحی شده و امکانات حسابداری پیشرفته‌ای ارائه می‌دهد. این نرم افزار یک سال پشتیبانی رایگان ارائه می‌دهد، اما پس از آن هزینهٔ پشتیبانی بالایی دارد.

 

  1. 6. نرم افزار حسابداری قیاس

این نرم افزار با قابلیت‌ها و مزایای متعددی که ارائه می‌دهد، این امکان را فراهم ساخته که صاحبان فروشگاه‌ها بتوانند با خیالی آسوده، به تعامل با مشتری پرداخته و در راستای رفع نیاز آن‌ها تلاش کنند. این نرم افزار تحت وب امنیت بالایی دارد، اما برای کسب‌وکارهای بزرگ مناسب نیست.

 

  1. 7. نرم افزار حسابداری شایگان

این نرم افزار برای فروشگاه‌ها و امور مالی شخصی مناسب بوده و از امکانات مختلفی مانند: حسابداری چهارسطحی، ارائه گزارشات جامع، صدور فاکتور خرید و فروش و غیره برخوردار است، اما برای کسب‌و‌کارهای بزرگ مناسب نیست و همچنین هزینهٔ خرید و پشتیبانی آن بالاست.

 

شرکت نرم‌افزار حسابداری شایگان

 

  1. 8. نرم افزار حسابداری کسبه

نسخهٔ فروشگاهی این نرم افزار برای فروشگاه‌های کوچک و بزرگ مناسب است. این نرم افزار از کاربری ساده، امکان استفاده از نسخهٔ موبایل، سیستم ارسال پیامک، به‌روزرسانی رایگان و امکانات مختلف دیگر برخوردار است.

 

  1. 9. نرم افزار حسابداری چرتکه

نرم افزار چرتکه یک نرم افزار حسابداری ساده است و برای فروشگاه‌های کوچک تا هایپرمارکت‌ها مناسب است. این نرم افزار از یکسال پشتیبانی رایگان، قابلیت ارتقا به‌صورت نامحدود و قیمت مناسب برخوردار است.

 

  1. 10. نرم افزار حسابداری پارمیس پرو

سری فروشگاهی این نرم افزار یک انتخاب ایده‌آل برای فروشگاه‌‌های کوچک تا بزرگ است و مزایایی مانند: نسخهٔ تک‌کاربره، رابط کاربری ساده و گزارشات مختلف را ارائه می‌دهد.این نرم افزار برای کسب‌‌کارهای بزرگ مناسب نیست.

 

  1. 11. نرم افزار فروشگاهی میزان

این نرم افزار حسابداری فروشگاهی ویژهٔ فروشگاه‌ها طراحی شده‌است و در نسخه‌های مختلف با قابلیت‌های متعدد برای رسیدگی به امور حسابداری و مالی با سرعت و امنیت بالا استفاده می‌شود. شما می‌توانید از این نرم افزار تحت شبکه داخلی و بستر اینترنت استفاده کنید.

 

12. نرم افزار فروشگاهی کاکتوس

این نرم افزار دارای رابط کاربری ساده و کاربردی است و در نسخه‌های مختلف برای فروشگاه‌های کوچک تا بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نرم افزار از یکسال پشتیبانی و آموزش رایگان برخوردار است.

 

جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی چیستی نرم افزار حسابداری فروشگاهی پرداختیم و ویژگی‌ها، مزایا، کاربردها و ضرورت استفاده از نرم افزار فروشگاهی را بررسی کردیم. درنهایت ۱۲ مورد از بهترین نرم افزارهای فروشگاهی را به اختصار برایتان معرفی کردیم. شما می‌توانید بر حسب نیاز خود در رسیدگی به امور مالی و حسابداری فروشگاه، یک نرم افزار مناسب را تهیه کنید.

 

بهترین نرم‌افزار های حسابداری فروشگاهی عبارتند از:

 

  • نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی محک

 

  • نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی باران

 

  • نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی هلو

 

  • نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی پارسیان

 

  • نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی دشت همکاران سیستم

 

  • نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی قیاس

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *