بررسی رنگهای مقاوم صنعتی ( پودری، کورهای و الکترو استاتیک)

صنعت تولید رنگهای صنعتی به نسبت سالهای گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است. رنگ صنعتی مطابق با استانداردهای جهانی تولید میشود. این رنگ به دلیل فرمولاسیون متفاوت و ویژگیهای منحصر به فرد مورد توجه قرار گرفته است.
انواع رنگ صنعتی در برابر خوردگی و مواد شیمیایی از مقاومت کافی برخوردار هستند. همچنین انواع مختلف این محصول از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند. رنگ صنعتی مقاومت قابل توجهی در برابر حلالها دارد. این رنگ خاصیت چسبندگی بسیار بالایی داشته و به راحتی روی سطوح مختلف میچسبد. انواع مختلف این محصول شامل: رنگ کورهای، رنگ پودری، رنگ پلی اورتان و… هستند، که هر یک از ویژگیهای خاصی پشتیبانی میکنند. در ادامه به شرح برخی از این رنگها میپردازیم.
رنگهای مقاوم صنعتی کدام اند؟
رنگهای صنعتی مقاوم، پوششهای تخصصی هستند که برای محافظت از سطوح در برابر عوامل مخرب محیطی، شیمیایی و فیزیکی طراحی شدهاند.
این رنگها در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، هوافضا، ساخت و ساز و تولید استفاده میشوند. از جمله رنگهای مقاوم صنعتی میتوان به رنگهای پودری، کورهای و الکترواستاتیک اشاره کرد که در ادامه به شرح کامل هر یک پرداختهایم:
رنگ پودری چیست؟
رنگ پودری بر اساس یک فرمولاسیون متفاوت و با ترکیبات شیمیایی منحصر به فرد تولید شده است. از ترکیبات اصلی این رنگ میتوان به: رزین، پیگمنت، فیلر و.. اشاره کرد. رنگ پودری بهترین لایه محافظ برای دیوار به شمار میآید.
این محصول در بازه زمانی کوتاه مدتی خشک میشود. این رنگ انواع مختلفی دارد و بر اساس نیاز و خواسته خود میتوانید گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید. انواع رنگ پودری در برابر رطوبت سختی متفاوتی دارند. هنگام رنگ آمیزی رنگ پودری نیازی به ترکیبات آلی ندارید.
در واقع نحوه استفاده از این رنگ بسیار راحت و آسان میباشد. این محصول در مقایسه با سایر رنگها دوام و مقاومت بیشتری دارد. از ویژگیهای اصلی رنگ پودری میتوان به مقاومت بسیار بالای آن در برابر آلودگی اشاره کرد. این محصول دوستدار محیط زیست میباشد؛ به همین جهت مورد توجه قرار گرفته است.
پروسه رنگ آمیزی رنگ پودری | تک مرحلهای |
تنوع رنگ پودری | نامحدود |
مهمترین ویژگی رنگ پودری | عدم ایجاد آلودگی و دوستدار محیط زیست |
نحوه استفاده از رنگ پودری | بسیار راحت و آسان |
کاربرد رنگ پودری
برخلاف تمامی باورهای رایج رنگ پودری در صنایع مختلف کاربرد گستردهای دارد. به طوری که این محصول در لیست پرکاربردترین رنگهای موجود در بازار قرار دارد.
خدمات رنگ پودری کوره ای الکترواستاتیک در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از دلایل اصلی کاربرد گسترده این محصول مزایا و ویژگیهای بیشماری آن میباشد. کاربردهای اصلی این رنگ شامل موارد زیر هستند:
- مناسب برای رنگ آمیزی سطوح مختلف : رنگ پودری به منظور رنگ آمیزی سطوح مختلف نظیر: چوب، فلز، دیوار و… مورد استفاده قرار میگیرد. از این رنگ میتوان به عنوان لایه محافظتی در صنایع مختلف نیز استفاده کرد.
- بهترین گزینه برای فعالیتهای هنری : هم اکنون برای فعالیتهای هنری مختلف از انواع مختلف رنگ پودری استفاده میشود. این رنگ به دلیل کاربرد گستردهای که دارد، به شهرت جهانی رسیده است.
رنگ کورهای چیست؟
در پاسخ به سوال رنگ کورهای چیست باید اشاره کرد، رنگ کورهای یک نوع رنگ صنعتی است. این محصول به دو صورت مایع و پودری تولید میشود.
این رنگ در سایه ویژگیهای منحصر به فردی که دارد؛ مورد توجه قرار گرفته است. این محصول نقش یک لایه محافظتی را ایفا میکند. این رنگ کمترین میزان از آسیب را به محیط زیست وارد میکند. همچنین رنگ کورهای برای رنگ آمیزی سطوح فلزی پیشنهادی مناسب به شمار میآید. به منظور رنگ آمیزی ابتدا روی سطح مورد نظر رنگ کورهای پاشیده خواهد شد.
در مرحله بعدی جسم از کوره عبور خواهد کرد. تحت چنین شرایطی ذرات پودری ذوب شده و روی سطح یک لایه سخت و مقاوم ایجاد خواهد شد.
در کنار توضیحات بالا اگر علاقه دارید که بدانید پلی اورتان چیست ، باید اشاره نمود، که این رنگ نوع خاصی از رنگ صنعتی میباشد. این محصول بر پایه مواد پلیمری ساخته شده و در برابر عوامل مخرب محیطی از مقاومت کافی برخوردار است.
کاربرد رنگ کوره ای
شاید در نگاه اول فکر کنید، که رنگ کورهای کاربردی در صنایع مختلف ندارد. در صورتی که چنین باوری کاملا اشتباه و غلط است. رنگ کورهای در بسیاری از صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
این رنگ در صنایعی که رنگ کردن دقیق و حرفهای فلزات حرف اول را میزند؛ کاربرد گستردهای دارد. به واسطه این رنگ میتوانید سطوح فلزی را در برابر عوامل مخرب نظیر: زنگ زدگی و خوردگی مقاوم کنید. اگر به دنبال یک پوشش رنگی متناسب و ایده آل برای سطوح فلزی هستید، از رنگ کورهای استفاده نمایید.
این رنگ در صنایع مختلف نظیر: خودروسازی، لوازم خانگی، کابینت سازی و.. کاربرد گستردهای دارد. فعالان صنعتی در بخشهای مختلف بر اساس نیاز خود از انواع مختلف این رنگ استفاده میکنند.
رنگ الکترواستاتیک چیست؟
رنگ الکترواستاتیک، نوعی رنگ پودری است که با استفاده از بار الکتریکی به سطح فلزی اعمال میشود.
این رنگ پس از پخت در کوره، پوششی سخت و مقاوم ایجاد میکند که در برابر عوامل محیطی، شیمیایی و فیزیکی از سطح محافظت میکند. رنگ الکترواستاتیک به دلیل پوشش یکنواخت، مقاومت بالا و تنوع رنگی، در صنایع مختلف کاربرد دارد.
کاربرد رنگ الکترواستاتیک
رنگ الکترواستاتیک به دلیل مزایای متعددی که دارد، در صنایع مختلف کاربردهای گستردهای پیدا کردهاست. در زیر به برخی از مهمترین کاربردهای این نوع رنگ اشاره شدهاست:
- صنایع خودروسازی: رنگآمیزی قطعات داخلی و خارجی خودروها، رینگها و سایر اجزای فلزی.
- لوازم خانگی: رنگآمیزی بدنه یخچالها، ماشینهای لباسشویی، اجاق گازها و سایر لوازم خانگی فلزی.
- صنایع ساختمانی: رنگآمیزی درب و پنجرههای فلزی، نردهها، حفاظها و سایر سازههای فلزی.
- مبلمان فلزی: رنگآمیزی انواع مبلمان فلزی مانند صندلیها، میزها و قفسهها.
- تجهیزات صنعتی: رنگآمیزی دستگاهها و تجهیزات صنعتی، تابلوهای برق و سایر قطعات فلزی.
- محصولات روشنایی: رنگآمیزی انواع محصولات روشنایی مانند پروژکتور، وال واشر و چراغ خیابانی.
- تجهیزات اداری: رنگآمیزی انواع تجهیزات اداری فلزی مانند فایلها، قفسهها و پارتیشنها.
- تجهیزات ورزشی: رنگآمیزی تجهیزات ورزشی فلزی مانند دستگاههای بدنسازی و دوچرخهها.
تفاوت رنگ پودری و رنگ کورهای با رنگ الکترواستاتیک
در حالت کلی این رنگها شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. رنگ الکترو استاتیک از طریق شارژ الکتریکی روی سطوح مختلف قابل اجرا است.
در صورتی که برای اجرای رنگ کورهای باید جسم را برای یک بازه زمانی مشخص در داخل کوره قرار داد. از طرفی رنگ پودری نیازی به چنین عملیاتی ندارد و در مجاورت با هوا خشک میشود. رنگ پودری به لحاظ بافت تفاوت بسیار زیادی با رنگ الکترو استاتیک و رنگ کورهای دارد. همچنین فرمولاسیون شیمیایی به کار رفته در هر محصولی متفاوت میباشد.
پروسه زمانی خشک شدن رنگ الکترواستاتیک و رنگ کورهای کمی طولانیتر است. این رنگها به صورت دو مرحلهای اجرا میشوند؛ به همین دلیل نیاز به زمان بیشتر جهت خشک شدن دارند.
رنگ پودری روی سطح مختلف قابل اجرا است. در صورتی که برای اجرای رنگ کورهای و الکترواستاتیک با محدودیتهای خاصی مواجه هستید. این رنگها را میتوان روی برخی از اجسام خاص اجرا کرد. قبل از استفاده از رنگهای صنعتی حتما به چنین مواردی توجه داشته باشید.
جمع بندی
به نسبت سالهای گذشته صنعت تولید رنگهای صنعتی دچار تغییر و تحول شده است. هم اکنون انواع مختلف رنگهایصنعتی با ویژگیهای متفاوت و منحصر به فرد تولید و به بازار عرضه میشوند.
از سری نمونههای پرفروش و محبوب میتوان به رنگهای پودری و کورهای اشاره کرد. رنگ پودری در صنایع مختلف کاربرد گستردهای دارد.
این محصول در انواع مختلف تولید و به فروش میرسد. رنگ کورهای روی اجسام فلزی اجرا میشود. برای اجرای این رنگ باید روی سطح مورد نظر رنگ کورهای پاشیده شود. در مرحله بعدی جسم در داخل کوره قرار خواهد گرفت، تا ذرات رنگ ذوب شوند. رنگ کورهای در صنعت خودروسازی، تولید لوازم خانگی و… مورد استفاده قرار میگیرد.