hambergermenu

تازه عروسم غذا چی درست کنم ؟ ( لیست بهترین پیشنهاد ها )

تازه عروسم غذا چی درست کنم ؟ برای پاسخ به این پرسش با باحال مگ همراه باشید.

 

اگر از خود یا دیگران می‌پرسید که تازه عروسم غذا چی درست کنم و نمی‌دانید که چگونه یک غذای ساده و خوشمزه بپزید، مطلب پیش رو بهترین کمک برای شماست.

 

در این مطلب آموزش چند غذای همه‌پسند و راحت را به طور کامل به شما ارائه می‌دهیم و تمام فوت و فن‌هایی که برای درست‌کردن خوشمزه‌ترین غذاها به آن احتیاج دارید را به شما خواهیم گفت.

 

حتی اگر تازه‌عروس نباشید هم بهتر است که این مطلب را تا انتها دنبال کنید. چراکه پر از تکنیک‌های عالی آشپزی است که احتمالاً آن‌ها را به طور کامل نمی‌دانستید.

 

تازه عروسم غذا چی درست کنم ؟

 

خورشت قورمه سبزی

سیصد و پنجاه گرم گوشت گوسفندی خورشتی

 

پانصد گرم سبزی قورمه (نسبت مناسبی از گشنیز، تره، جعفری، شنبلیله)

 

یک پیمانه لوبیاقرمز

 

دو عدد پیاز متوسط

 

سه عدد لیموعمانی

 

یک‌سوم پیمانه روغن (هر نوع روغن مثل مایع یا حیوانی)

 

میزان لازم از نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

 

آماده‌سازی مواد اولیه

یک آشپز ایرانی ماهر، باید حتماً به نحوه پخت قورمه سبزی جاافتاده و خوش‌طعم مسلط باشد.

 

در مرحله اول، باید لوبیا را بخیسانید. در این آموزش از لوبیای قرمز استفاده می‌کنیم. اما در شهرهای مختلف ایران از انواع مختلف لوبیا مثل چیتی و چشم‌بلبلی هم برای تهیه خورش استفاده می‌کنند.

 

هر نوع لوبیایی که انتخاب کردید را به مدت بیست و چهار ساعت در آب و مقدار کمی نمک بخیسانید.

 

دقت کنید که از بیست و چهار ساعت بیشتر نشود. چراکه لوبیاها وارد فرایند تخمیر خواهند شد. پس از این مدت، لوبیا را در زودپز بپزید. زودپز را توصیه می‌کنیم، چراکه خواص لوبیاها را حفظ خواهد کرد. بهتر است همیشه برای پخت حبوبات از زودپز استفاده کنید.

 

در این مرحله از مطلب تازه عروسم غذا چی درست کنم، نوبت به آماده‌سازی سبزی خورش می‌رسد. در اوایل زندگی می‌توانید سبزی قورمه را به‌صورت آماده از فروشگاه‌های مختلف تهیه کنید.

 

اما اگر خودتان تمایل به انجام تمام مراحل دارید، به‌خاطر داشته باشید که سبزی خورشت باید چهل درصد تره، سی و پنج درصد جعفری، بیست درصد گشنیز و تنها پنج درصد شنبلیله داشته باشد.

 

رعایت این نسبت‌ها اهمیت بسیار بالایی دارد. به طور مثال، بیشتر ریختن شنبلیله منجر به تلخ شدن غذا خواهد شد.

 

سبزی‌ها را آماده کرده و خرد کنید. سپس روی حرارت و در تابه بدون روغن قرار دهید.

 

زمانی که حجم سبزی‌ها تقریباً یک‌سوم شد، میزان گفته شده روغن را اضافه کرده و تا زمانی که سبزی کمی تیره شود تفت دهید.

 

در برخی مناطق، سبزی‌ها را تا جایی که سیاه شود سرخ می‌کنند. این کار ممکن است رنگ و عطر خوبی به غذا بدهد. اما تمام خواص سبزی را از بین می‌برد. بهتر است که سبزی را در حد معقولی سرخ کنید.

 

مراحل نهایی پخت خورش

پیاز را به‌صورت نگینی و کاملاً ریز خرد کنید و با حدود یک قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی بر روی حرارت ملایم بگذارید.

 

پس از اینکه پیازها شفاف و سبک شدند، گوشت را به همراه نمک و زردچوبه و فلفل اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند تفت دهید.

 

در این مرحله لوبیاهای پخته و آبکشی شده را به همراه سبزی اضافه کرده و آب جوش را تا جایی که دو بندانگشت از مواد خورشت بالاتر بیاید، اضافه کنید.

 

در قابلمه را ببندید و بین دو تا سه ساعت اجازه دهید تا گوشت‌ها کاملاً بپزند. برای مقوی‌تر شدن خورش، می‌توانید به آن قلم گاو یا گوسفند هم اضافه کنید.

 

نکته مهم در این قسمت از مطلب تازه عروسم غذا چی درست کنم، این است که لیموعمانی را باید در یک ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید.

 

برای گرفتن تلخی لیموها، آن‌ها را به مدت نیم ساعت در آب گرم بخیسانید و قبل از انداختن در قابلمه، با چنگال سوراخ کنید.

 

اگر خورش ترش‌تری را می‌پسندید، می‌توانید یک قاشق غذاخوری گرد غوره یا لیمو نیز به غذا اضافه کنید.

 

در نهایت نیز پلو را به شیوه‌ای که در ادامه توضیح خواهیم داد حاضر کنید. این غذا به همراه سالاد شیرازی محشر خواهد شد و توصیه می‌کنیم حتماً امتحان کنید.

 

خورش هویج

سیصد گرم گوشت خورشتی

 

چهار عدد هویج بزرگ

 

یک عدد پیاز بزرگ

 

پنج تا ده عدد آلوبخارا

 

یک تا دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

 

دو تا چهار قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ

 

شکر و آب‌لیمو ترش به میزان کافی

 

ادویه‌ها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و چوب دارچین به میزان کافی

 

خورش هویج یکی از ساده‌ترین خورش‌های پیشنهادی به تازه عروسان است. برای تهیه این خورش کافی است پیاز را نگینی خردکرده یا رنده کنید و تفت دهید.

 

پس از آنکه پیازها سبک شدند و رنگ آن‌ها شفاف شد، گوشت را اضافه کرده و تا جایی تفت دهید که رنگ آن عوض شود.

 

سپس زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را هم تفت دهید و یک چوب دارچین و مقداری آب اضافه کنید. سپس در قابلمه را بسته و صبر کنید تا گوشت‌ها به طور کامل بپزند.

 

هویج‌ها را شسته و پوست گرفته و به‌صورت خلالی خرد کنید. سپس در یک تابه، کره یا روغن حیوانی را داغ‌کرده و هویج‌ها را به آن اضافه کنید.

 

شعله گاز در این مرحله باید متوسط باشد. پس از چند دقیقه تفت‌دادن، بسته به سلیقه خودتان، مقداری شکر و آب‌لیمو ترش هم اضافه کنید و تا زمانی که رنگ هویج‌ها روشن‌تر شد، تفت‌دادن را ادامه دهید.

 

در این مرحله در آموزش خورش هویج در مطلب تازه عروسم غذا چی درست کنم، نوبت به مرحله نهایی رسیده است.

 

در سی دقیقه آخر پخت گوشت، آلو و هویج را به همراه زعفران اضافه کرده و زیر شعله را کم کنید تا خورش به‌خوبی جا بیفتد. به‌خاطر داشته باشید که این خورش باید غلیظ باشد و نباید آب زیادی داشته باشد. این خورش خوشمزه و ساده را به همراه پلوی ساده یا زعفرانی سرو کنید.

 

زرشک‌پلو با مرغ

چهار تکه مرغ

 

چهار پیمانه برنج

 

یک پیمانه زرشک

 

دو عدد پیاز متوسط

 

یک تا دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

 

دو تا سه قاشق غذاخوری شکر

 

یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو، یک قاشق غذاخوری گلاب

 

چهار قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ

 

پنجاه گرم کره و به میزان لازم روغن

 

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

 

تهیه پلو

زرشک‌پلو با مرغ یکی از غذاهایی است که هر تازه‌عروسی باید آن را یاد بگیرد. خوشبختانه این غذا در زمان کوتاه و به‌راحتی آماده می‌شود و بسیار سخت است که کسی بتواند این غذا را بدمزه درست کند!

 

برای تهیه زرشک‌پلو با مرغ خوشمزه، در ابتدا باید برنج را در آب و مقداری نمک بخیسانید. پس از حداقل دو تا چهار ساعت خیساندن، برنج را با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن خارج شده و برنج از پخت به هم نچسبد.

 

سپس برنج را در قابلمه پرازآب بریزید و تا زمان به جوش‌آمدن آب صبر کنید. در این زمان، برنج را به طور مداوم هم بزنید و زمانی که برنج ری کرد و دانه‌های آن زیر فشار دو انگشت له می‌شدند، آن را آبکش کنید.

 

سپس در کف یک قابلمه، مقدار کمی روغن بریزید و پس از ریختن برنج، در آن را ببندید تا دم بکشد.

 

تهیه مرغ

برای طبخ مرغ نیز روش‌های متنوعی وجود دارد. یکی از بهترین روش‌ها که در مطلب تازه عروسم غذا چی درست کنم به آن می‌پردازیم، این است که مرغ را در قابلمه‌ای به همراه پیاز بپزید.

 

در واقع باید مرغ و حلقه‌های پیاز را به‌صورت لایه‌لایه در قابلمه چیده و پس از ریختن مقداری زردچوبه و یک قاشق غذاخوری آب، در آن را ببندید تا با آب پیاز به طور کامل بخارپز شوند.

 

این مرحله به طور معمول بیست دقیقه طول خواهد کشید و در طول آن، حتماً غذا را چک کنید تا آب آن تمام نشود. پس از بیست دقیقه که آب پیاز به‌خوبی به خورد مرغ رفت، چهار لیوان آب و مقداری نمک اضافه کنید و بگذارید تا مرغ به طور کامل بپزد.

 

پس از پخت کامل، مرغ را در ماهیتابه‌ای با دیواره بلند بریزید و آن را به طور کامل سرخ کنید. سپس رب گوجه را نیز اضافه کرده و آن را تفت دهید.

 

در نهایت ادویه، گلاب، آب‌لیمو ترش تازه و یک قاشق غذاخوری زعفران غلیظ را به همراه یک فنجان آب اضافه کرده و در ظرف را ببندید تا سس به‌خوبی به خورد مرغ‌ها برود.

 

برای داشتن طعم بهتر و در صورت تمایل، می‌توانید فلفل‌دلمه‌ای، هویج و کرفس قطعه‌قطعه‌شده هم به سس مرغ اضافه کنید. اگر به بوی زهم مرغ نیز حساسیت زیادی دارید، می‌توانید قبل از پخت، مرغ‌ها را برای بیست دقیقه در آب و یک پیمانه سرکه قرار دهید.

 

تهیه زرشک و زعفران

تهیه زعفران کار بسیار ساده‌ای است. برای اینکه زعفران شما خوب رنگ بدهد، آن را در هاون بکوبید و سپس چندتکه یخ بر روی آن بریزید.

 

پس از آب‌شدن یخ‌ها تا نیمه، مقداری آب جوش اضافه کنید تا به زعفران‌ها شوک وارد شود و رنگ بهتری داشته باشند.

 

در این قسمت از آموزش غذا در مطلب تازه عروسم غذا چی درست کنم، به سراغ زرشک‌ها بروید. برای آماده‌سازی زرشک از قبل آن را پاک‌کرده و در مقداری آب بخیسانید.

 

خیساندن زرشک در آب، به پفکی شدن و کاهش میزان اسیدی بودن آن کمک می‌کند. پس از اینکه زرشک‌ها را آبکش کردید و به‌خوبی خشک شدند، آن‌ها را در تابه گرم شده بریزید و بنا به سلیقه خودتان، مقداری شکر هم اضافه کنید.

 

پس از گذشت حدود سی ثانیه تا یک دقیقه، یک قاشق غذاخوری آب به تابه اضافه کنید. این کار به پفکی شدن زرشک‌های شما کمک می‌کند.

 

سپس کره را اضافه کنید و زرشک را با شعله ملایم تفت دهید. در این مرحله دقت را بالا برده و شعله گاز را کم کنید. چراکه زرشک‌ها سریع می‌سوزند و سیاه می‌شوند.

 

در نهایت، مقداری گلاب و زعفران دم‌کرده را به این ترکیب اضافه کرده و زیر شعله را خاموش کنید. می‌توانید در صورت تمایل خلال پسته و بادام نیز اضافه کنید. زرشک‌پلو با مرغ خوشمزه و مجلسی آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

 

پاستا آلفردو

 

غذای پاستا آلفردو

 

پانصد گرم پاستا (فتوچینی بهتر است)

 

چهارصد گرم سینه یا فیله مرغ

 

سه فنجان آب مرغ پخته شده

 

۲۵۰ گرم قارچ ورقه‌ای

 

یک عدد پیاز سفید بزرگ

 

دو لیوان خامه غلیظ (مثل خامه صبحانه پاکت صورتی)

 

نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و آویشن به میزان لازم

 

نصف لیوان پنیر پارمسان (اختیاری)

 

طرز تهیه پاستا

برای تهیه این غذا، در گام اول پیازها را تفت دهید و پس از طلایی شدن، از تابه خارج کنید. قارچ‌ها را نیز تفت دهید.

 

دقت داشته باشید که تفت‌دادن قارچ بهتر است با شعله زیاد و سرعت بالا صورت بگیرد تا آب نیندازند. مرغ‌هایی که به قطعات مکعبی تقسیم کرده‌اید را هم تا جایی که رنگ آن‌ها تغییر کند و اصلاً صورتی نباشند، تفت دهید.

 

در این قسمت از مطلب آموزشی تازه عروسم غذا چی درست کنم، توجه کنید که به مرغ باید ادویه‌ها را نیز اضافه کنید.

 

به طور معمول یک قاشق چایخوری نمک، نصف قاشق چایخوری فلفل، پودر سیر و آویشن کافی خواهد بود. بااین‌حال میزان دقیق ادویه‌ها را باید باتوجه‌به طعم غذای خود و پس از چشیدن تعیین کنید.

 

در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق غذاخوری روغن‌زیتون و در حدود نصف لیوان ریحان تازه خرد شده را به این مواد اضافه کنید. سپس مواد را با هم ترکیب کرده و پس از اضافه کرده آب مرغ، اجازه دهید تا بپزند.

 

در این فاصله، در حدود پنج لیتر آب را با مقداری نمک و روغن در قابلمه بریزید و پس از به جوش‌آمدن آب، پاستاها را به آن اضافه کنید. پس از گذشت پنج تا ده دقیقه و وقتی که پاستاها نرم شده بودند، آن‌ها را آبکش کنید و مواد تفت خورده را به همراه پنیر به پاستاها اضافه کنید.

 

غذا در این مرحله آماده سرو است. اما مدل دم‌کشیده بیشتر با ذائقه ایرانیان جور است و شما می‌توانید برای مدت ده تا پانزده دقیقه این غذا را برای دم‌کشیدن روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

 

فوت و فن‌های آشپزی برای تازه‌عروس‌ها

یکی از اصلی‌ترین رازهای یک غذای خوشمزه، استفاده از مواد اولیه تازه و باکیفیت است. سعی کنید تا جایی که می‌توانید مواد غذایی را به‌صورت تازه خریداری کنید. اگر هم سرتان شلوغ است و وقت کمی برای آشپزی دارید، می‌توانید مواد غذایی را خریداری کرده و پس از بسته‌بندی مناسب، در فریز نگهداری کنید تا همیشه تازه و در دسترس باشند.

 

به‌عنوان کسی که در حال مطالعه مطلب تازه عروسم غذا چی درست کنم هستید، بدانید که یکی دیگر از رازهای غذای خوشمزه، استفاده از ادویه‌های مناسب است. شما می‌توانید ادویه‌های ترکیبی و مناسب هر غذا را از عطاری تهیه کرده یا با ترکیب ادویه‌های مختلف، غذایی خوش و عطر و خوش‌طعم درست کنید. به طور مثال ترکیب فلفل سیاه، پودر لیمو، پودر گشنیز، رازیانه و پودر شنبلیله، عطر و طعمی فوق‌العاده به قورمه سبزی شما خواهد داد.

 

اگر غذای شما بیش از حد ترش شد. نگران نباشید و غذا را دور نریزید! با اضافه‌کردن مقداری شکر و نمک می‌توانید ترشی غذا را تا حد زیادی کاهش دهید. اگر سوپ شما ترش شد نیز از همان سبزیجات موجود در سوپ، مقدار بیشتری به آن اضافه کنید.

 

برای شورشدن غذا نیز چندین راه‌حل مؤثر و کاربردی وجود دارد. می‌توانید یک قاشق غذاخوری نوشابه به آن اضافه کنید. یا اینکه سیب‌زمینی را به چندین قطعه تبدیل کرده و درون خورش خود قرار دهید و پس از نیم ساعت آن‌ها را خارج کنید. اضافه‌کردن مقداری سرکه یا آبلیمو نیز برای رفع شوری غذا مؤثر است. البته این مواد را باید آرام‌آرام و پس از چشیدن غذا اضافه کنید.

 

اگر برنج شما در حال دم‌کشیدن ته گرفت و کل آن بوی سوختگی گرفته بود، یک‌تکه نان را بر روی آن قرار داده و تا زمان سرو در قابلمه را ببندید. نان بوی سوختگی را به طور کامل از بین خواهد برد.

 

جمع‌بندی

در این مطلب، مهم‌ترین و ساده‌ترین غذاهایی که یک تازه‌عروس باید بلد باشد را به همراه تکنیک‌های مهم پخت به شما معرفی کردیم.

 

اگر تازه‌عروس هستید و هنوز دست‌پخت خیلی خوبی ندارید، نگران نباشید. آشپزی هنری است که با تکرار و تمرین بهتر می‌شود و شما به‌زودی، با کسب تجربه‌های بیشتر به آشپز ماهری تبدیل خواهید شد.

 

یک نکته‌ی مهم دیگر در مقاله تازه عروسم غذا چی درست کنم، این است که دستور غذاهای خود را فقط از منابع معتبر بردارید.

 

برخی دستورهای ارائه شده در منابع متفرقه مانند برخی پیج‌های اینستاگرامی و سایت‌ها، اشتباه هستند و نتیجه آن‌ها خوب از آب در نمی‌آید. آیا شما دستور غذای ساده و خوشمزه دیگری بلدید؟ آن را با ما به اشتراک بگذارید.

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *