hambergermenu

طرز تهیه رب گوجه خانگی با مخلوط‌کن

چکیده : بسیاری از خانم‌های ایرانی دوست دارند به‌جای خرید رب عمده، خودشان این چاشنی را در خانه تهیه کنند؛ اما آماده‌سازی آن به این سادگی‌ها نیست و قلق‌های فراوانی دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه رب گوجه خانگی آشنا کنیم.

 

رب گوجه‌فرنگی یکی‌از چاشنی‌های اصلی غذاهای ایرانی است که بدون آن نمی‌توان از طعم غذاهای خوشمزه‌ای مانند قیمه یا ماکارونی، آن هم با ته‌دیگ سیب‌زمینی لذت برد!

 

ازآنجاکه کیفیت رب گوجه‌فرنگی به‌طور مستقیم روی طعم نهایی غذا تاثیر می‌گذارد، بسیاری از خانم‌های ایرانی دوست دارند به‌جای خرید رب عمده، خودشان این چاشنی را در خانه تهیه کنند؛ اما آماده‌سازی آن به این سادگی‌ها نیست و قلق‌های فراوانی دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه رب گوجه خانگی آشنا کنیم.

 

طرز تهیه رب گوجه فرنگی با مخلوط کن

 

راهنمای گام‌به‌گام تهیه رب گوجه‌فرنگی در خانه

وقتی حرف از طرز تهیه، به‌میان می‌آید، قبل از هرچیز باید نگاهی به مواد لازم بیندازیم. در جدول زیر، مواد اولیه را برای تهیه حدود یک شیشه رب گوجه خانگی آورده‌ایم:

 

مواد و وسایل لازم

مقدار

گوجه‌فرنگی

4 کیلوگرم یا بیشتر

نمک

2 قاشق غذاخوری

روغن مایع

3 قاشق غذاخوری

ظرف شیشه‌ای جوشانده شده

به تعداد کافی

مخلوط‌کن خانگی

یک عدد

 

حالا نوبت آغاز کار است. درادامه، تک‌تک گام‌هایی که باید برای تهیه رب گوجه خانگی انجام دهید را به شما توضیح می‌دهیم.

 

گام اول: شستن گوجه‌فرنگی

اولین کاری که باید برای داشتن رب گوجه‌فرنگی خوش‌رنگ و تازه انجام دهید، شستشوی گوجه‌ها است.

 

بعضی از افراد این گام را چندان جدی نمی‌گیرند و ماجرای شستشوی واقعی گوجه‌فرنگی‌ها را به خیساندن آن‌ها در مقداری آب، محدود می‌کنند؛ درحالی‌که یکی از رازهای کپک‌نزدن رب گوجه، در همین شستشوی دقیق و جداکردن گوجه‌های خراب از سالم نهفته است.

 

گام دوم: خرد و یکدست‌کردن گوجه‌ها

در دومین گام از طرز تهیه رب گوجه خانگی به خردکردن گوجه‌ها می‌رسیم. گوجه‌فرنگی‌ها را به‌اندازه‌ای خرد کنید که بتوانید آن‌ها را بدون مشکل در دستگاه مخلوط‌کن بریزید؛ البته نیازی نیست که گوجه‌ها را نگینی خرد کنید، همین اندازه که از حالت به‌اصطلاح دُرُسته خارج شوند کفایت می‌کند.

 

بعد از این کار، گوجه‌های خردشده را داخل مخلوط‌کن بریزید تا پوره شوند. گام نهایی در این بخش، گذراندن پوره گوجه‌ها از یک صافی است تا دانه‌های گوجه از آن جدا شوند و پوره‌ای یکدست داشته باشید.

 

گام سوم: پختن پوره گوجه‌فرنگی

در سومین گام از طرز تهیه رب گوجه خانگی به پختن پوره‌ها می‌رسیم. یک قابلمه استیل را روی گاز بگذارید و پوره‌های گوجه‌فرنگی را بدون افزودن هیچ ماده دیگری درون آن بریزید.

 

حالا باید به پوره گوجه‌فرنگی اجازه دهید تا حسابی بپزد، آب اضافی خود را ازدست بدهد و به غلظتی که باید برسد. یادتان باشد که در گام‌های نهایی این بخش، وقتی که پوره درحال غلیظ‌شدن است، بخشی از آن به بیرون از قابلمه، پاشیده می‌شود.

 

ازآنجاکه رب در حال جوشیدن، بسیار داغ است، می‌تواند به شما آسیب بزند و آشپزخانه‌تان هم را به میدان جنگ تبدیل کند!

 

برای جلوگیری از این وضعیت، یک آبکش استیل را روی درب قابلمه بگذارید. با این کار، از پاشیده‌شدن رب به در و دیوار آشپزخانه‌ و خودتان، جلوگیری می‌کنید. از طرفی، سوراخ‌های آبکش استیل، اجازه ورود و خروج هوا را به قابلمه می‌دهند و در فرایند پختن رب گوجه خانگی شما مشکلی به وجود نمی‌آورند.

 

تست نهایی رب گوجه‌فرنگی

 

گام چهارم: تست نهایی رب گوجه‌فرنگی

بعداز آن‌که رب گوجه‌فرنگی حسابی جوشید، باید درلحظه مناسب، آن را از روی اجاق بردارید تا نسوزد. انتخاب این لحظه مناسب به میزان غلظتی که شما از رب خود انتظار دارید، بستگی پیدا می‌کند.

 

معمولا رب‌های خانگی با جوشیدن می‌توانند به غلظت رب‌های صنعتی نزدیک شوند. بعداز آن‌که رب شما به غلظت مناسب رسید، روغن مایع و نمک را به آن اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید؛ سپس، شعله را خاموش کنید و بگذارید رب گوجه، کمی خنک شود.

 

گام پنجم: آماده‌کردن شیشه‌های رب

در این گام از طرز تهیه رب گوجه خانگی به یکی از بخش‌های مهم می‌رسیم که می‌تواند از زحمت‌هایی که تا این لحظه برای تهیه رب گوجه خانگی کشیدید، محافظت کند و آن، جوشاندن شیشه‌های خالی رب است.

 

برای این کار، ابتدا چند شیشه مناسب را برای رب‌های خود انتخاب کنید؛ سپس، آن‌ها را همراه با درب‌هایشان در یک قابلمه بگذارید، روی آن‌ها را تا نیمه، آب بریزید و اجاق را روشن کنید. اجازه دهید ظرف‌های شیشه‌ای شما حدود 20 دقیقه در قابلمه بجوشند؛ سپس، آن‌ها را به آرامی از قابلمه بیرون بیاورید و بگذارید سرد شوند.

 

گام ششم: کنسروکردن رب گوجه‌فرنگی خانگی

کنسروکردن شیشه‌های رب گوجه‌فرنگی، گامی فراموش‌شده، اما حیاتی در طرز تهیه رب گوجه خانگی است؛ چون نه‌تنها طعم و تازگی رب شما را حفظ می‌کند بلکه جلوی بزرگ‌ترین دشمن رب‌های خانگی، یعنی کپک می‌ایستد؛ اما افراد کمی هستند که زحمت انجام این بخش را به خود می‌دهند. برای این کار، ابتدا رب گوجه‌فرنگی را داخل شیشه‌های جوشانده شده بریزید.

 

سپس درب آن‌ها را ببندید و شیشه‌های رب را داخل یک قابلمه قرار دهید، تا نیمه‌های قابلمه را با آب پر کنید، زیر اجاق را روش کنید و اجازه دهید تا شیشه‌های حاوی رب گوجه‌فرنگی حدود 20 دقیقه در قابلمه بجوشند. در این طرز تهیه رب گوجه خانگی، رب‌ها تا زمانی که درب آن‌ها را باز نکنید، سالم باقی می‌مانند. پس از بازشدن هم می‌توانید کمی روغن مایع روی سطح رب بریزید تا از کپ‌زدن آن جلوگیری کنید.

 

6 فوت کوزه‌گری در مورد پختن رب گوجه فرنگی در خانه

مواردی که درادامه برای‌تان توضیح می‌دهیم، به شما کمک می‌کنند تا بهترین نتیجه را از به‌کارگیری طرز تهیه رب گوجه خانگی بگیرید.

 

  • اگر می‌خواهید رب شما خوش‌رنگ باشد، در طول پخت درب قابلمه را روی آن نگذارید.

 

  • از گوجه‌هایی که با نام «گوجه ربی» شناخته می‌شوند برای تهیه رب گوجه‌فرنگی استفاده نکنید؛ چون با این کار ربی بی‌کیفیت و آماده کپک‌زدن به‌دست می‌آورید.

 

  • هنگام خرد و یکدست‌کردن گوجه‌ها پوست آن‌ها را جدا نکنید تا ربی خوش‌رنگ داشته باشید.

 

  • هنگام پخت پوره گوجه از حرارت متوسط استفاده کنید.

 

  • اگر از گوجه‌فرنگی‌های گوشتی استفاده کنید، به‌ازای هر چهارکیلو گوجه یک‌کیلو رب گوجه‌فرنگی به‌دست می‌آورید. البته اگر گوجه‌ها آبکی باشند این نسبت بسیار کمتر می‌شود.

 

درکنار موارد بالا، بعد از هربار تهیه رب گوجه‌فرنگی خانگی، تجربه‌های بیشتری را به‌دست می‌آورید که در پخت‌های بعدی به شما کمک می‌کنند.

 

با چالش زمان‌بربودن تهیه رب گوجه‌فرنگی خانگی چه کنیم؟

همان‌طور که در طرز تهیه رب گوجه خانگی دیدید، این فرایند، می‌تواند نیمی از روز شما را به‌خود اختصاص دهد. تازه این درصورتی است که برای پختن رب گوجه‌فرنگی از آشپزخانه استفاده نکرده باشید و رب خود را در حیاط یا فضای باز پخته باشید؛ چون در غیر این صورت، بعد از تمام‌شدن فرایند پختن رب گوجه‌فرنگی باید به سراغ تمیزکردن آشپزخانه بروید و خود این کار نصف دیگر روزتان را هم از شما می‌گیرد.

 

اگر شما شاغل باشید، به‌احتمال زیاد نمی‌توانید این فرایند را طی کنید؛ اما در عوض می‌توانید با خرید رب عمده از عمده ‌فروشی، به‌سراغ برندهای معتبر رب گوجه‌فرنگی کارخانه‌ای بروید. با این کار، هم در زمان و هزینه خود صرفه‌جویی می‌کنید و هم با تهیه مواد غذایی عمده از برندهای معتبر، کمک‌حال سلامتی خودتان و خانواده‌تان هستید.

 

چگونه مواد غذایی عمده را تهیه کنیم؟

 

چگونه مواد غذایی عمده را تهیه کنیم؟

خرید مواد غذایی عمده از عمده فروشی،‌ یکی از چالش‌هایی است که می‌تواند سر راه شما قرار بگیرد؛ چون تعداد فروشگاه‌های عرضه محصولات معتبر عمده، چندان زیاد نیستند و اگر مراقبت نباشید، محصولاتی بی‌کیفیت را به اسم عمده به شما تحمیل می‌کنند.

 

یکی از فروشگاه‌های آنلاین و معتبر محصولات عمده که کار خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرده است، بنک استار نام دارد؛ این مجموعه، با گلچین‌کردن بهترین محصولات از برندهای معتبر داخلی در زمینه مواد غذایی عمده و انواع محصولات بهداشتی، شوینده‌ها و غیره، بستری را برای خرید با قیمت تضمینی و کیفیتی عالی در اختیار شما قرار می‌دهد. وجود پشتیبانی ۲۴ساعته درکنار ارسال رایگان و ضمانت بازگشت‌وجه درصورت ناراضی‌بودن از خرید، تنها چندمورد از ویژگی‌های برتر این فروشگاه هستند.

 

همین امروز می‌توانید با خرید رب عمده از این فروشگاه عمده فروشی، خودتان را از کلنجاررفتن با طرز تهیه رب گوجه خانگی، نجات دهید!

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *