hambergermenu

فیزیوتراپی زانو چه تاثیری بر درمان زانو درد دارد؟ + مزایای فیزیوتراپی زانو

تاثیرات فیزیوتراپی زانو بر درمان آن

فیزیوتراپی زانو یکی از مهمترین جنبه‌های مراقبتی برای بهبود و درمان درد و مشکلات زانو است. این روش علمی به بررسی دقیق و ارزیابی جامع، اندام پایین، به عبارت دیگر از لگن تا پاها، می‌پردازد.

 

پزشکان متخصص با انجام ارزیابی‌های دقیق می‌توانند علت و میزان درد زانو را تشخیص داده و برای بهبود و کاهش درد، راهکارهای درمانی مناسب ارائه کنند. این راهکارها به طور عمده شامل ترکیبی از تکنیک‌ های فیزیوتراپی، تمرینات ورزشی متناسب با وضعیت فرد و تغییرات در سبک زندگی می‌باشند.

 

در این مقاله، قصد داریم به بررسی فیزیوتراپی زانو و درمان درد آن ، همچنین به مزایای انجام این کار بپردازیم. بنابراین با مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

تاثیرات فیزیوتراپی زانو بر درمان آن

برای تسکین درد زانو، روش‌هایی مانند الکتروتراپی و مدالیته‌های موضعی کاربرد دارند، اما استفاده از درمان‌های طولانی‌مدت مانند ورزش درمانی نیز موثر است. این روش‌ها با افزایش انرژی برای کاهش درد و سرعت بخشیدن در التیام درد همراه هستند.

 

در این قسمت قرار است به تاثیرات فیزیوتراپی بر بهبود درد زانو بپردازیم.

 

درمان دستی : متخصص فیزیوتراپی با استفاده از حرکات دستی ماهرانه، مفصل‌ها و بافت‌های نرم را ماساژ می دهد و باعث بهبود دامنه حرکتی و هم‌ترازی مفاصل می‌شود.

 

این تکنیک‌های درمان دستی شامل ماساژ، کشش، حرکات اصلاحی و تکنیک‌های آزادسازی است که بر روی سیستم میوفاسیال و مفاصل تأثیر مثبتی دارند. استفاده از این روش‌ها، با کاهش ورم، التهاب، و درد همراه است و تأثیرات مثبت آن در پژوهش‌های مختلف تأیید شده است.

 

2.استفاده از کمپرس های سرد و گرم : این روش یک روش ساده برای کاهش درد و ورم زانو و کمک به فرآیند التیام طبیعی بدن است. پس از آسیب‌دیدگی شدید زانو، کمپرس سرد بهتر است که بر روی ناحیه آسیب‌دیده قرار گیرد تا خونرسانی در آن منطقه کاهش یابد و در نتیجه‌ی ورم و درد زانو کاهش پیدا کند.

 

اگر درد بعد از مدتی همچنان ادامه داشت، استفاده از کمپرس گرم می‌تواند جریان خون را در منطقه آسیب دیده افزایش داده و فرآیند التیام را سرعت بخشد.

 

3.تحریک عصب به وسیله الکتریک : تحریک الکتریکی عصب از روی پوست (TENS) یک روش فیزیوتراپی است که از جریان الکتریکی ضعیف برای درمان درد زانو استفاده می‌شود. این جریان الکتریکی توسط الکترودهای کوچک به بدن منتقل می‌شود، که متخصص فیزیوتراپی آنها را در نزدیکی نقطه درد قرار می‌دهد.

 

برخی بیماران، بعد از استفاده از TENS، کاهش درد زانو را تجربه کرده‌اند، زیرا این جریان الکتریکی، عصب‌ها را تحریک کرده و پیام‌های مختلفی را به مغز ارسال می‌کند.در نتیجه باعث میشود که سیگنال‌های درد مختل شوند.

 

نظریه دیگر مبنی بر اثرات TENS، آن است که این تحریک الکتریکی باعث ترشح طبیعی مسکن در بدن می‌شود. در نتیجه، کاهش درد زانو را فراهم می‌کند.

 

 

4.اولتراسوند تراپی : استفاده از اولتراسوند ، یکی از روش‌های فیزیوتراپی برای درمان درد زانو است. در این روش از امواج فراصوت استفاده می‌کنند ، که این امواج، شنیده نمی شوند چرا که در محدوده فرکانسی انسان قرار نمیگیرند.

 

این امواج، به‌صورت حرارتی و عمقی عمل می‌کنند و می‌توانند عضلات را گرم و شل کرده و قبل از انجام حرکات اصلاحی، خواص ارتجاعی عضلات را افزایش دهند.

 

همچنین، با تأثیر بر سلول‌ها، فرآیند التیام‌بخشی را تسهیل می‌کنند. با این حال، باید از زیاده‌روی در استفاده از این روش خودداری کرد؛ زیرا ممکن است باعث آسیب دیدگی بافت‌ها شود. همچنین باید توجه داشت، استفاده از این روش برای کودکان توصیه نمی‌شود.

 

5.لیزر درمانی : لیزر درمانی به عنوان یک روش موثر در فیزیوتراپی زانو شناخته می‌شود که بسیاری از فیزیوتراپیست‌ها از آن برای کاهش درد زانو استفاده می‌کنند.

 

این تکنولوژی از انرژی الکترومغناطیسی، با استفاده از گسیل القایی تابش (LASER)، استفاده می‌کند. این نوع لیزر، بدون اثر گرمایی قوی، تأثیر قابل توجهی بر التیام بافت نرم و مدیریت درد دارد.

 

نور مورد استفاده در این روش، به طور خاص توسط آنزیم‌ها، هموگلوبین، فیبروبلاست‌ها و بافت عصبی جذب می‌شود و منجر به تخلیه گرانول‌ها و افزایش عملکرد فیبروبلاست‌ها می‌گردد.

 

این تأثیرات باعث فعال شدن فرآیندهای فاگوسیتیک (بیگانه‌خواری) در ناحیه آسیب‌دیدگی می‌شوند و به تجمع کلاژن و افزایش قدرت کششی منجر می‌شود.

 

ورزش درمانی و فیزیوتراپی زانو

یکی از روش‌های برتر در فیزیوتراپی برای بهبود دردهای زانو، انجام تمرینات خاص فیزیوتراپی زانو می‌باشد. این تمرینات، با تقویت عضلات لگن و مچ پا، منجر به استحکام و استقرار فعالیت مفصل زانو می‌شوند.

 

همچنین این فعالیت‌ها باعث کاهش فشار و تنش در مفاصل زانو در طول روز میشوند. در این قسمت به انواع روش های فیزیوتراپی زانو اشاره میکنیم.

 

1.به طور مستقیم بلند کردن پا : برای انجام حرکت بلند کردن پا به صورت مستقیم، ابتدا دراز بکشید. سپس یک زانو را خم کنید و پا را صاف روی زمین قرار دهید. زانوی پایی که صاف است را سفت نگه دارید و آن را به سمت بالا بلند کنید تا به ارتفاع زانوی خم شده دست پیدا کنید.

 

در این حالت، عضلات چهارسر ران و فلکسورهای لگن تحت فشار قرار می‌گیرند. با درگیر شدن شکم، لگن خود را ثابت نگه دارید. بهتر است این حرکت را در دو ست و هر ست شامل ده تکرار، انجام دهید.

 

2.انجام دادن حرکت پل : برای انجام حرکت پل، ابتدا دراز بکشید و هر دو زانو را خم کنید، اما مطمئن شوید که پاها با استخوان لگن فاصله دارند. باسن خود را منقبض کرده و تا جایی که میتوانید از زمین فاصله بگیرید و باسن خود را بالا بیاورید.

 

در همین حال، سعی کنید انگشتان پا را از زمین بلند کنید و وزن خود را به پاشنه وارد کنید. این کار باعث فعال شدن بیشتر عضلات همسترینگ و باسن می‌شود. قبل از بلند کردن مجدد، فقط برای ضربه زدن، باسن را به آرامی پایین بیاورید. این حرکت را در دو ست و هر ست شامل ده تکرار، انجام دهید.

 

3.اسکات با استفاده از توپ و دیوار : برای اجرای این تمرین، یک توپ را بین کمر و دیوار قرار دهید و یک قدم به جلو بروید، استخوان ران پاها را از هم دور نگه دارید. با خم کردن باسن و زانوها، ران‌هایتان را تقریباً موازی زمین قرار دهید. حال، پشت خود را صاف نگه دارید و زانوهای خود را روی مچ پا قرار دهید. با منقبض کردن باسن، به حالت اولیه خود بازگردید.

 

اگر توپ در دسترس نباشد، می‌توانید از به تنهایی از دیوار استفاده کنید. به پشت به دیوار تکیه دهید و یک قدم به جلو بروید. پشت خود را به سمت پایین دیوار بلغزانید تا ران‌های شما تقریباً موازی زمین شوند.

 

با فشار دادن پشت و باسن به دیوار، این وضعیت را برای پنج الی ده ثانیه حفظ کنید. سپس از عضلات باسن برای بلند کردن خود استفاده کنید. این تمرین را دو ست ده تایی تکرار کنید.

 

مزایای انجام فیزیوتراپی زانو

 

مزایای فیزیوتراپی زانو

-کاهش درد

-بهبود قابلیت حرکتی زانو

-تقویت عضلات

-انجام حرکات اصلاحی و بازگشت به ورزش

 

منبع : باحال مگ

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *