hambergermenu

ناهار سریع چی درست کنم ؟ ( ایده های خوشمزه + طرز تهیه )

ناهار سریع چی درست کنم

ناهار سریع چی درست کنم ؟ برای پاسخ به این پرسش با باحال مگ همراه باشید.

 

آیا تاکنون برایتان پیش‌آمده است که خسته از سرکار برگشته باشید و تازه متوجه شوید که ناهار ندارید؟ شاید هم بچه‌داری زمان کافی برای آشپزی را به شما ندهد، یا اینکه مهمان سرزده‌ای درست موقع ناهار به خانه شما بیاید و شما سردرگم شوید که حالا باید چه‌کار کنید.

 

مسلماً وقتی که زمان کوتاهی برای آشپزی دارید، نمی‌توانید به سراغ بسیاری از غذاها به‌خصوص غذاهای اصیل ایرانی مانند خورش قورمه سبزی و ته‌چین مرغ بروید و باید فکر بهتری بکنید. این مطلب پاسخ کاملی به سؤال ناهار سریع چی درست کنم است و در آن طرز تهیه شش غذای یک‌ساعته و فوری را به شما آموزش می‌دهیم. این غذاها درعین‌حال که بسیار سریع آماده می‌شوند، خوشمزه هم هستند. پس حتماً تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

 

ماکارونی

مواد لازم برای تهیه ماکارونی

ماکارونی۵۰۰ گرم
گوشت چرخ‌کرده یا ترکیب گوشت و سویا۲۵۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
فلفل‌دلمه‌ اییک عدد خرد شده
رب گوجه‌فرنگییک تا دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
پودر آویشن و پودر پاپریکااز هر کدام یک قاشق چایخوری
قارچ ورقه‌ای و یک عدد سیب‌زمینی خرد شدهدویست گرم (در صورت تمایل)

 

ماکارونی یکی ساده‌ترین غذاهایی است که می‌توانید در روزهای شلوغ درست کنید و اطمینان داشته باشید که بیشتر افراد خانواده نیز آن را می‌پسندند. برای تهیه ماکارونی فوری در ابتدا یک ظرف بزرگ آب را روی شعله گاز قرار دهید و صبر کنید تا به جوش آید. پس از به جوش‌آمدن، مقداری نمک و روغن اضافه کرده و ماکارونی‌ها را در آب بریزید تا نرم شوند. زمان انتظار برای نرم‌شدن ماکارونی بسته به نوع و قطر آن متفاوت بوده و بین ۶ تا ۸ دقیقه است. در این مدت، هرچند لحظه یکبار ماکارونی‌ها را هم بزنید تا به هم نچسبند.

طرز تهیه ماکارونی

مرحله 1 : آماده‌کردن مایه گوشتی

در فاصله‌ای که ماکارونی برای نرم‌شدن بر روی گاز است، باید مخلوط گوشتی را حاضر کنید. مایه گوشتی ماکارونی تنوع بسیار بالایی دارد. شما می‌توانید آن را با گوشت قرمز، گوشت مرغ و حتی بدون گوشت و تنها با سویا حاضر کنید.  در این آموزش ما ترکیبی از گوشت قرمز و سویا را استفاده می‌کنیم. برای تهیه ماکارونی سویا را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بگذارید تا خیس بخورد. می‌توانید یک تا دو قاشق غذاخوری شیر نیز اضافه کنید تا سویا طعم بهتری به خود بگیرد.

 

در یک ماهیتابه مناسب، پیاز را به‌صورت ریز و نگینی خردکرده و با حدود دو قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید. سپس زردچوبه را اضافه کرده و پس از اندکی تفت‌دادن، سویاهایی که به‌خوبی آبکش شده‌اند و آب آن‌ها را گرفته‌اید اضافه کنید.

 

مرحله 2 : تفت مواد

بعد از اینکه سویا حداقل ۱۰ دقیقه تفت خورد، گوشت را به همراه پاپریکا و آویشن اضافه کرده و صبر کنید تا رنگ گوشت به‌خوبی عوض شده و کاملاً سرخ شود. بعد فلفل‌دلمه‌ای را اضافه کنید و دقت کنید که فلفل نباید زیاد حرارت ببیند، چراکه تلخ می‌شود. در نهایت رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و اندکی تفت دهید تا سس گوشتی شما حاضر شود. اضافه‌کردن قارچ ورقه‌ای و سیب‌زمینی نگینی به این ترکیب هم اختیاری است و غذای شما را خوشمزه‌تر می‌کند.

 

مرحله 3 : ترکیب‌کردن مواد

برای مرحله آخر، یک قابلمه را روی گاز بگذارید تا داغ شود و کف آن را با مقداری روغن چرب کنید. می‌توانید از سیب‌زمینی ورقه‌ای یا نان لواش نیز برای ته‌دیگ غذا استفاده کنید. سپس یک‌لایه ماکارونی آبکش شده و یک‌لایه گوشت را به ترتیب بریزید تا مواد شما تمام شود. در ظرف را به‌خوبی ببندید و اجازه دهید ماکارونی شما با شعله ملایم حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دم بکشد. غذای خوشمزه شما با صرف زمانی در حدود یک ساعت آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

 

خوراک گوجه و بادمجان

مواد لازم برای تهیه گوجه و بادمجان

بادمجان۴ عدد متوسط
گوجه‌فرنگی۴ تا ۶ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگیدو قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد بزرگ
سیر۴ حبه
ادویه‌هامیزان کافی (در حدود دو قاشق چایخوری نمک، یک قاشق چایخوری زردچوبه و فلفل)

خوراک گوجه و بادمجان نیز یک غذای بسیار راحت و فور است که می‌توانید آن را به‌تنهایی، همراه نان و یا حتی به همراه برنج نیز سرو کنید.

 

طرز تهیه خوراک گوجه و بادمجان

مرحله 1 : آماده‌کردن بادمجان ها

برای درست‌کردن این غذا، در ابتدا باید بادمجان‌ها را آماده کنید. بادمجان را بشورید، پوست بگیرید و سپس آن را در یک‌کاسه بزرگ آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. این کار بیست دقیقه طول می‌کشد. سپس تابه‌ای را به‌خوبی داغ‌کرده و بادمجان را در آن سرخ کنید. پس از سرخ‌شدن، بادمجان‌ها را درآورده و بر روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود.

 

مرحله 2 : سرخ کردن و ترکیب مواد

پیازی که نگینی خرد کرده‌اید را به تابه اضافه کرده و تفت دهید. سیر را نیز خردکرده یا پوره کنید و به پیاز اضافه کنید. این مواد را به‌صورت مداوم هم بزنید تا نسوزند. بعد رب گوجه را اضافه کرده و تا جایی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته شده و رنگش باز شود. پس از اضافه‌کردن ادویه‌ها و اندکی تفت‌دادن آن‌ها، گوجه‌هایی که به سلیقه خودتان از وسط نصف کرده یا حلقه کرده‌اید را به مواد اضافه کنید و در حدود سه لیوان آب به ظرف اضافه کنید.

 

بعد از اینکه آب به جوش آمد، بادمجان را نیز افزوده و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا غذا آماده شود.

 

کباب تابه‌ای، یک پیشنهاد عالی

مواد لازم برای تهیه کباب تابه ای

گوشت چرخ‌کرده۳۵۰ گرم
پیاز۱ عدد بزرگ
میزان کافی از ادویه‌هایک قاشق چایخوری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه
پیاز۱ عدد بزرگ
گوجه‌فرنگی۳ عدد
رب۲ تا ۳ قاشق غذاخوری رب برای سس

 

 

کباب تابه‌ای نیز یک ناهار بسیار پرطرفدار و ساده است که آن را در مطلب آموزشی ناهار سریع چی درست کنم به شما توصیه می‌کنیم. شما می‌توانید این غذا را در سریع‌ترین زمان ممکن آماده کرده و سرو کنید. برای درست‌کردن این غذای خوشمزه، پیاز را رنده کرده و آبش را به‌خوبی بگیرید و در یک‌کاسه عمیق بریزید. سپس گوشت و ادویه‌ها را اضافه کرده و تا جایی ورز دهید که کاملاً یکدست شده و چسبناک شود. اگر قوام گوشت در این مرحله کم بود، می‌توانید در حدود یک قاشق غذاخوری آرد گندم یا آرد نخودچی نیز اضافه کنید. اگر بیشتر فرصت داشتید، گوشت را یک ساعت در یخچال بگذارید تا بیشتر خودش را بگیرد.

 

یک تابه را روی شعله گاز قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید. آماده‌سازی کباب‌ها را می‌توانید به دو روش انجام دهید. یا اینکه مقداری از آن را برداشته و شکل دهید و در تابه سرخ کنید. یا اینکه تمام مواد را در ماهیتابه پهن کنید و پس از اینکه لایه زیری خودش را گرفت، با کفگیر آن را به شکل عمودی برش بزنید.

 

برای درست‌کردن سس گوجه نیز اول گوجه‌ها را از وسط نصف کرده و در تابه تفت دهید تا نرم شوند. بعد رب گوجه و ادویه را نیز اضافه کرده و چنددقیقه‌ای تفت دهید. بعد مقدار کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا سس به قوام برسد. می‌توانید سس را در کنار گوشت سرو کنید یا اینکه گوشت‌ها را نیز برای دقایقی در سس بگذارید تا طعم سس به خوردشان برود. آماده‌سازی و پخت این غذا نهایتاً یک ساعت زمان می‌برد.

 

مک‌اند چیز (پاستا با پنیر)

مواد لازم برای تهیه مک اند چیز

ماکارونییک بسته ۵۰۰ گرمی ماکارونی فرمی
شیریک و نیم پیمانه
پنیر پیتزا رنده شدهدو تا سه پیمانه
کرهسه قاشق سوپ‌خوری
ادویهشامل یک‌دوم قاشق چایخوری نمک و مقداری فلفل سیاه
خامه با شیرسه‌چهارم پیمانه خامه رقیق شده با شیر در صورت تمایل

 

در این قسمت از مطلب ناهار سریع چی درست کنم، برای تهیه این پاستای فوری و خوشمزه، در ابتدا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید تا گرم شود. اگر فر نداشتید، می‌توانید این غذا را در تابه نیز حاضر کنید.

 

در مرحله بعد، پاستاها را در آب در حال جوش با مقداری نمک و روغن بریزید تا نرم شوند. پاستای مناسب برای این غذا شکل لوله‌ای یا سیم تلفنی است. البته می‌توانید از مدل‌های دیگر نیز استفاده کنید. درصورتی‌که دوست دارید رنگ غذای شما زردتر باشد، می‌توانید مقداری زردچوبه نیز به آب اضافه کنید. بعد از اینکه اطراف پاستا نرم شد و اطراف آن هنوز سفت و سفیدتر بود، آن را آبکش کنید. (به این حالت پاستا آل دنته گفته می‌شود.)

 

در مرحله بعد، یک تابه بیاورید و کره و آرد را با شعله ملایم در آن تفت دهید. بعد ادویه را اضافه کنید و شیر و در صورت تمایل خامه را به‌آرامی اضافه کرده و مرتب هم بزنید. در این مرحله باید مواد را به مدت حداقل پنج دقیقه و مرتب هم بزنید تا سس گلوله گلوله نشده و یکدست باشد. در آخر گاز را خاموش کرده و پنیر را به سس اضافه کنید.

 

در مرحله آخر یک ظرف بیاورید و سس و پاستا را در آن ریخته و به‌خوبی با هم ترکیب کنید. سپس به مدت بیست دقیقه در فر قرار دهید. می‌توانید پنیر ورقه‌ای چدار و مقداری جعفری یا ریحان خرد شده نیز بر روی غذای خود بریزید. مک اند چیز فوری و خوشمزه شما، در کمتر از یک ساعت حاضر می‌شود.

 

میرزاقاسمی

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی

بادمجانچهار عدد
سیر تازهچند حبه
رب گوجه‌فرنگینصف قاشق غذاخوری
گوجه تازهچهار تا پنج عدد
ادویهنمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
تخم‌مرغچهار عدد

 

نوبت به میرزاقاسمی می‌رسد. برای تهیه میرزاقاسمی که یک غذای فوری و خوشمزه است باید در ابتدا بادمجان‌ها را کبابی کنید. به این منظور می‌توانید آن‌ها را با پوست بر روی شعله گاز قرار دهید و بچرخانید تا تمامی قسمت‌ها کباب شوند.

 

بعد از اینکه مغز بادمجان‌ها به‌خوبی پخته شد، آن‌ها را کنار بگذارید تا سرد شوند. در مرحله بعدی گوجه‌ها را به‌خوبی رنده کرده و سیر را تاحدامکان ریز کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و سیر و زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید. بعد بادمجان‌ها را هم پوست گرفته و ساطوری ریز کنید و در تابه بریزید. در نهایت گوجه را نیز اضافه کرده و با گذاشتن درب تابه و کم‌کردن شعله، اجازه دهید تا مواد به‌خوبی پخته شوند.

 

بعد از اینکه آب مواد کشیده شد، ادویه‌ها، رب گوجه و در صورت تمایل مقداری آب‌لیمو را اضافه کرده و سپس تخم‌مرغ‌ها را بر روی مواد بشکنید و بگذارید خود را بگیرند. بعد از اینکه تخم‌مرغ خودش را گرفت و سفت شد، مواد را هم بزنید تا به‌خوبی یکدست شود. در این مرحله غذای شما حاضر است و می‌توانید آن را با نان، برنج یا حتی به‌تنهایی سرو کنید. میرزاقاسمی یک غذای فوری است و یک‌ساعته حاضر می‌شود.

 

آب‌دوغ‌خیار

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی

ماست پرچرب۲۰۰ گرم
خیاردو تا چهار عدد
دوغ نعنایینیم لیتر
کشمش و گردوی ریز خرد شدهدویست گرم
خامه صبحانهدو قاشق غذاخوری (اختیاری)
سبزی معطریک دسته از هر سبزی معطر (نعنا، تره، شوید، جعفری)

 

اگر به دنبال یک ناهار سریع و خوشمزه در یک روز گرم تابستانی هستید و می‌پرسید ناهار سریع چی درست کنم، آب‌دوغ‌خیار سنتی ایرانی یکی از بهترین توصیه‌ها برای شما خواهد بود که در کمتر از نیم ساعت حاضر می‌شود. برای آماده‌سازی این غذای خوشمزه، در ابتدا دو عدد خیار را به‌صورت نگینی خرد کنید. اینکه خیار را با پوست یا بدون آن در غذا استفاده کنید، کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. سپس سایر مواد مثل سبزی و گردو را نیز خردکرده و همه را در یک‌کاسه بزرگ بریزید.

 

برای آماده‌سازی قسمت مایع، در ابتدا ماست را در یک‌کاسه بریزید و به‌خوبی هم بزنید تا روان و یکدست شود، در این مرحله می‌توانید برای داشتن طعمی خاص‌تر، خامه را نیز به ترکیب اضافه کنید. سپس دوغ را آرام‌آرام به ماست اضافه کرده و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. پس از اضافه‌کردن مواد خرد شده به این کاسه، آب‌دوغ‌خیار فوری آماده خواهد شد. به‌خاطر داشته باشید که به جز خیار، ماست و دوغ، سایر مواد ذکر شده قابل‌حذف هستند و می‌توانید این غذا را در ساده‌ترین و سریع‌ترین شکل ممکن نیز آماده کنید.

 

جمع‌بندی

مطلبی که مطالعه کردید، طرز تهیه شش غذای فوری و خوشمزه برای ناهار بود. اگر کارمند یا بچه‌دار هستید و روزهای شلوغی را می‌گذرانید، این غذاها می‌توانند کمک بزرگی برای شما باشند. برای اینکه بتوانید زمان کمتری را در آشپزخانه صرف کرده و غذاهای خود را سریع‌تر حاضر کنید، بهتر است که تا جایی که می‌توانید مواد را از قبل آماده کرده و نگهداری کنید.

 

به طور مثال باید همیشه گوشت چرخ شده و مرغ در فریزر خود داشته باشید. همچنین می‌توانید فلفل‌دلمه‌ای و بادمجان را نیز خردکرده و در فریزر نگه‌داری کنید. شما غذاها و ترفندهای دیگری را برای آشپزی سریع و پاسخ به سؤال ناهار سریع چی درست کنم می‌شناسید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *