پنیر پارمزان برای چه غذاهایی استفاده میشود؟
پنیر پارمزان یکی از شناختهشدهترین و محبوبترین انواع پنیر در دنیا است. این پنیر با بافت سخت و عطر و طعم غنیاش، از مواد اولیه ثابت در آشپزی ایتالیایی بوده و در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
در حقیقت، پنیر پارمزان در کنار آنکه یک چاشنی خوشمزه بوده و میتواند بهطرز چشمگیری طعم غذاها را دلچسب کند، بهعنوان یک ماده غذایی سرشار از ترکیبات مغذی نیز شناخته میشود.
برای آشنایی بیشتر با این پنیر، ما در این مطلب ابتدا به معرفی اجمالی این پنیر و فوایدش میپردازیم و سپس به انواع غذا با پنیر پارمزان و طرز تهیه این غذاهای پنیری اشاره میکنیم.
پنیر پارمزان چیست؟
پنیر پارمزان، که بهطور رسمی با نام پارمیجانو رِجیانو شناخته میشود، پنیری با بافت خشک، سخت و دانهدار بوده و طعم خاص و آجیلی دارد.
این پنیر از شیر تازه گاوهای پرورشیافته در استانهای شمالی ایتالیا و در طی فرآیندی طولانی و سنتی تولید میشود.
در حقیقت، پنیر پارمزان برای اینکه به عطر و طعم غنی خود برسد، میبایست برای حداقل ۱۲ ماه در انبارهای خشک و سرد نگهداری شده و با گذشت زمان کهنهتر و مرغوبتر شود.
پنیر پارمزان حاوی مقادیر بالایی از کلسیم و پروتئین بوده، که برای ساخت و ترمیم بافتهای بدن و حفظ سلامت استخوانها و دندانها ضروری هستند.
این پنیر همچنین شامل ویتامینهای B، D و K بوده و از این رو میتواند نقشی در تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست ایفا کند. علاوهبر آن، پارمزان دارای چربیهای سالمی است که انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکنند.
چگونه پنیر پارمزان را مصرف کنیم؟
پنیر پارمزان بهخاطر بافت خشک و طعم غنیاش، بهصورت رندهشده، برشزده یا پودری در انواعی از غذاها استفاده میشود.
برای مثال، شما میتوانید از آن بهعنوان چاشنی در انواع پاستا، پیتزا، ساندویچ، سوپها، سالادها و حتی بهعنوان پیشغذا با نانهای مختلف استفاده کنید. بنابراین چندین نوع غذا با پنیر پارمزان میتوان درست کرد، که در ادامه محبوبترین آنها را معرفی میکنیم.
پنیر پارمزان برای چه غذاهایی استفاده میشود؟
اکنون که مشخص شد چگونه پنیر پارمزان را مصرف کنیم، وقت آن است که به معرفی و طرز تهیه انواع غذا با پنیر پارمزان بپردازیم.
پاستا آلفردو
پاستا آلفردو از آن غذاهای لذیذی است که هر زمان نام پنیر پارمزان به میان میآید، بیشتر مردم ابتدا یاد این غذا میافتند؛ برای تهیه این غذا به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- پاستا پنه یا فتوچینی
- پنیر پارمزان رندهشده
- فیله مرغ
- قارچ
- خامه
- کره
- شیر
- آویشن
- سیر ریز خردشده
برای درست کردن سس پاستا آلفردو، در یک ماهیتابه کره را ذوب کرده و آن را با سیر برای چند دقیقه تفت دهید. سپس شیر و خامه را به ترکیب قبلی اضافه کنید.
پس از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و پنیر پارمزان رندهشده را اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا پنیر ذوب و سس غلیظ شود.
در تابهای دیگر، تکههای مرغ را با مقدار کافی روغن تفت داده و بگذارید کامل پخته شود؛ سپس قارچهای اسلایسشده را اضافه کرده و بگذارید تا طلاییرنگ شوند. در نهایت، پاستای پخته و آبکششده را بههمراه مرغ و قارچ، با سس آلفردو مخلوط کرده و میزان نمک و ادویههایش را اندازه کنید.
لازانیا
از دیگر غذاهای پنیری که بزرگ و کوچک به آن علاقه دارند، لازانیا است. برای تهیه این غذا با پنیر پارمزان به مواد اولیه زیر نیاز داریم:
- ورق لازانیا
- پنیر پارمزان رندهشده
- پنیر موزارلا
- گوشت چرخکرده
- سس گوجهفرنگی
- روغن زیتون
- پیاز خردشده
- هویج رندهشده
- ادویه لازانیا
برای درست کردن لازانیا، ابتدا ورقهای لازانیا را پخته و آبکش کنید.
سپس در یک تابه، روغن زیتون را گرم کرده و پیاز و هویج را در آن تفت دهید؛ گوشت چرخکرده را به مخلوط اضافه کرده و بعد از آنکه گوشت رنگ عوض کرد، سس گوجهفرنگی و ادویه لازانیا را به مخلوط اضافه کنید.
در ظرف فر، لایهای از ورقهای لازانیا را بچینید، سپس مخلوط گوشت را اضافه کرده و روی آن ابتدا کمی پنیر موزارلا و سپس پودر پارمزان بپاشید.
این کار را تا زمان تمام شدن مواد تکرار کرده و یادتان باشد که حتما لایه آخر را با پنیر پارمزان بپوشانید تا طلاییرنگ و ترد شود.
سالاد سزار
با اینکه اسمش سالاد است، اما همه ما خوب میدانیم که این سالاد خودش بهتنهایی میتواند یک غذای اصلی بسیار لذیذ و سیرکننده باشد. برای تهیه این غذا با پنیر پارمزان میبایست مواد اولیه زیر را مهیا کنید:
- کاهوی رومی یا کاهو پیچ
- پنیر پارمزان رندهشده
- فیله مرغ
- نان تست (برشزده)
- روغن زیتون
- سس سزار
- سیر
- آرد سوخاری
- نمک و فلفل به میزان لازم
برای درست کردن سالاد سزار ابتدا کاهو را درشت خرد کرده و در ظرفی بریزید. نان تست را به مکعبهای کوچک برش زده و پس از مخلوط کردن با روغن زیتون و سیر، آن را در فر برشته کنید.
فیله مرغ را بهصورت پهن برش زده و سوخاری کنید؛ البته میتوانید آن را با استفاده از پنیر مدادی به شکل رول سوخاری هم دربیاورید. در نهایت، مرغ سوخاری، نان تست و پنیر پارمزان را روی کاهو ریخته و سس سزار را اضافه کنید.
اگر میخواهید خودتان سس سزار را تهیه کنید، میتوانید روغن زیتون، سس مایونز، سس خردل و آبلیمو را با هم ترکیب کنید.
گراتن بادمجان و سبزیجات
برای کسانی که علاقه به مصرف گوشت و مرغ ندارند، میتوان انواعی از غذاهای پنیری مانند گراتن بادمجان یا گراتن سبزیجات را پیشنهاد کرد. برای تهیه این گراتنهای خوشمزه، شما به ترکیبی از سبزیجات و مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- بادمجان
- کدو سبز
- هویج
- سیبزمینی
- گل کلم
- کلم بروکلی
- روغن زیتون یا کره
- پنیر پارمزان رندهشده
- سس گوجه
برای درست کردن گراتن بادمجان تنها کافیست که بادمجانها را ورقهورقه کرده و با روغن کمی تفت داده یا گریل کنید.
سپس در ظرف مخصوص فر، لایهای از بادمجانها را چیده و با مقداری سس گوجه و پنیر پارمزان روی آنها را کاور کنید.
این لایهها را آنقدر تکرار کنید تا مواد تمام شوند؛ البته حتما آخرین لایه گراتن باید پودر پارمزان باشد تا با دمای فر، سطح گراتن طلاییرنگ شود.
از طرفی، در تهیه گراتن سبزیجات، شما میتوانید علاوهبر بادمجان، از سیبزمینی، کدو سبز، هویج، گلکلم یا کلم بروکلی نیز استفاده کنید.
بدین صورت که تمام این مواد را بهصورت حلقهای یا تکههای کوچک برش زده و با کره ذوبشده یا روغن زیتون ترکیب کنید. سپس سبزیجات را در ظرف مخصوص فر چیده و روی آنها را با لایهای از پنیر پارمزان بپوشانید.
مک اند چیز
مکاندچیز یا ماکارونی با پنیر، نوعی غذا با پنیر پارمزان و چدار است، که غالبا وقتی کسی یکبار آن را خورده باشد، دیگر نمیتواند آن را از وعدههای غذاییاش حذف کند. برای تهیه این غذای پنیری و دلچسب، تنها به چند نوع ماده اولیه نیاز دارید:
- ماکارونی
- پنیر پارمزان
- پنیر چدار
- پودر سوخاری
- آرد
- کره
- شیر
برای درست کردن مکاندچیز، ماکارونیها را بپزید و کنار بگذارید. سپس در قابلمهای دیگر، برای تهیه سس بشامل، کره را ذوب کرده و بعد از اضافه کردن آرد، آنقدر آن را هم بزنید تا کمی طلایی شود.
در ادامه، شیر را کمکم اضافه کرده و بگذارید سس به یک قوام نسبی و غلظت مناسب برسد. اکنون وقت آن است که پنیر پارمزان و چدار (و در صورت دلخواه، مقداری خامه) را به سس اضافه کرده و بگذارید تا پنیرها ذوب شوند.
در نهایت، ماکارونی پختهشده را با سس مخلوط کرده و در ظرف فر بریزید. یادتان باشد روی غذا را با پودر سوخاری و کمی پنیر پارمزان بپوشانید تا سطح آن طلایی و برشته شود.
پیتزا مارگاریتا و سبزیجات
گروه دیگری از انواع غذا با پنیر پارمزان، پیتزاهایی مانند مارگاریتا و پیتزای سبزیجات هستند.
معمولا بیشتر پیتزاها به خودیِ خود خوشمزه هستند، حال تصور کنید که با پنیر پارمزان، عطر و طعم این غذاها چقدر میتواند غنیتر و جذابتر شود. برای تهیه این غذاهای پنیری پرطرفدار به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- خمیر پیتزا
- سس گوجهفرنگی
- پنیر موزارلا
- پنیر پارمزان
- برگ ریحان تازه
- کدو سبز، بادمجان، فلفل دلمهای رنگی و قارچ
- روغن زیتون
برای تهیه پیتزا مارگاریتا ابتدا روی خمیر پیتزا مقداری سس گوجهفرنگی بمالید.
در نهایت، تنها کافیست که پنیر پارمزان و موزارلا را روی سس پخش کرده و برگهای ریحان تازه و مقداری روغن زیتون روی آن بریزید.
برای تهیه پیتزای سبزیجات نیز، پس از آغشته کردن سطح خمیر پیتزا با سس گوجه فرنگی، سبزیجات دلخواه را خرد کرده و بهطور یکنواخت روی خمیر بریزید.
سپس کمی نمک، فلفل و روغن زیتون اضافه کرده و پنیر موزارلا و پارمزان را روی سبزیجات بریزید.
استیک گوشت یا مرغ
انواع استیک همیشه جز غذاهای بسیار محبوبی هستند که کمتر کسی خوردن آنها را رد میکند. بنابراین اگر گوشت قرمز یا مرغ در منزل دارید، میتوانید این غذا با پنیر پارمزان را با مواد اولیه زیر در منزل درست کنید:
- فیله یا راسته گوشت قرمز
- سینه مرغ
- پنیر پارمزان
- روغن زیتون
- سیر خردشده
- نمک و فلفل سیاه
برای تهیه استیک گوشت، آن را به ضخامت دلخواه برش زده و با نمک و فلفل و کمی روغن زیتون مرینیت کنید.
سپس در تابهای داغ با کمی روغن، دو طرف گوشت را به مدت لازم (بسته به میزان پخت مورد نظر) سرخ کنید تا سطح آن برشته شده و داخل آن آبدار بماند. برای درست کردن استیک مرغ نیز، سینه مرغ را با نمک، فلفل، سیر خردشده و کمی روغن زیتون مزهدار کنید. سپس در تابهای با حرارت متوسط، فیله مرغ را به اندازهای سرخ کنید که طلاییرنگ و کاملا مغزپخت شود.
غذا با پنیر پارمزان ی چیز دیگس!
پنیر پارمزان بهعنوان یکی از پنیرهای محبوب و مغذی، در انواعی از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
از پاستا و لازانیا گرفته تا سالاد سزار و گراتن، این پنیر طعم و مزهای بسیار ویژه به غذاها میبخشد. البته علاوهبر غنیتر کردن مزه غذاها، پنیر پارمزان سرشار از مواد مغذی مانند کلسیم و پروتئین نیز بوده که میتواند در روند بهبود سلامت بدن بسیار کمککننده باشد.
در نهایت، با استفاده از پنیر پارمزان، شما میتوانید انقلابی در شیوه آشپزی خود ایجاد کرده و عطر و مزههای جدیدی خلق کنید.
منبع: لینک