hambergermenu

تاریخچه لیورپول

تاریخچه لیورپول ، دوران مربی های مختلف ، افتخارات ، فراز و نشیب ها ، ورزشگاه ها و سایر اطلاعات مهم در مورد تیم فوتبال لیورپول در ادامه ذکر شده است.

 

با مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

باشگاه فوتبال لیورپول یکی از موفق ترین تیمهای انگلستان است که از زمان تاسیس این باشگاه در سال 1892 چندین جام از جمله 18 لیگ و 6 جام اروپایی را به دست آورده است.

 

باشگاه فوتبال لیورپول همچنین با توجه به نحوه بازی سراسر هجومی خود یکی از محبوب ترین باشگاه ها در میان فوتبال دوستان است.

 

ویدیوی جالب از لیورپول

در ادامه ویدیویی از لیورپول را برای شما عزیزان قرار دادیم.

 

برای دیدن ویدیو روی آن کلیک کنید.

 

 

 

سال تاسیس باشگاه فوتبال لیورپول

تاریخ سرشار از افتخار لیورپول در سال 1892 توسط تعدادی افراد معروف آغاز شد.

 

ورزشگاه این باشگاه، آنفیلد، در اصل به رقیب محلی این تیم اورتون تعلق داشت، تا زمانی که یک نزاع منجر به ایجاد یک زمین جدید در گودیسون پارک شد.

 

جان هولدینگ، تاجر محلی، با یک استادیوم خالی در دست تصمیم گرفت تا یک تیم فوتبال جدید یعنی باشگاه فوتبال لیورپول را تاسیس کند.

 

اولین مسابقه رقابتی تیم لیورپول در 3 سپتامبر 1892 در حالی برگزار شد که آن آن ها به راحتی هایر والتون را 8 – 0 شکست دادند.

 

در سالهای آینده، لیورپول در اولین تلاش خود به سطح اول فوتبال انگلستان رسید و اولین بار در سال 1901 فاتح این رقابت ها شد.

 

در ادامه با کسب موفقیت های بیشتر در داخل و خارج از میدان، از جمله عناوین مختلف قهرمانی، نام این باشگاه بیش از پیش بر سر زبان ها افتاد.

 

 

باشگاه بر قله بزرگی و افتخار در دهه 1960

دهه 1960 را می توان به عنوان دوره ای در نظر گرفت که در آن لیورپول به واقع شکوفا شد.

 

بیل شنکلی سلطنت خود را به عنوان مربی باشگاه آغاز کرد و مدت زیادی طول نکشید که طرفداران از رویکرد و آرمان های او تقدیر و تشکر کردند.

 

پس از هفت سال دوری، لیورپول برای اولین بار در سال 1964 به سطح اول لیگ فوتبال رسید.

 

تنها چند ماه بعد، این باشگاه اولین پیراهن تمام قرمز خود را با تعریف شنکلی به عنوان نمادی به معنای قدرت و خطر معرفی کرد.

 

تنها دو سال طول کشید تا این تیم برای اولین بار در سطح اول اولین عنوان قهرمانی خود را تحت رهبری بیل شنکلی به دست آورد.

 

باشگاه فوتبال لیورپول در سال 1964 اولین بار وارد رقابت های اروپایی شد و در نیمه نهایی در مقابل اینتر میلانی قرار گرفت که در نهایت با شکست بنفیکا در خانه به قهرمانی رسید.

 

لیورپول در سال 1966 با حضور در جام برندگان جام اروپا به اولین فینال اروپایی خود رسید اما در وقت های اضافی مقابل بوروسیا دورتموند متحمل شکست شد.

 

برنامه برجسته محبوب Match of the Day اولین برنامه خود را در سال 1964 با پیروزی 3 – 2 لیورپول برابر آرسنال پخش کرد.

 

آنفیلد پنج سال بعد به عنوان اولین مکان پخش رنگی این برنامه انتخاب شد .

 

در آن دیدار لیورپول با نتیجه 2 بر صفر وستهم را شکست داد!

 

قهرمانی لیورپول در لیگ قهرمانان 2019

 

دهه های 1970 و 1980 سرشار از شکوه و افتخار

این دوره زمانی بدون شک موفق ترین دوره این باشگاه تا به امروز است.

 

پیش از رسیدن به دهه 70 ، عشق بیل شنکلی به بازی و شخصیت کاریزماتیک او، دوران جدیدی را برای باشگاه به ارمغان آورد.

 

اولین موفقیت اروپایی لیورپول در سال 1973 با پیروزی بر باشگاه بوروسیا مونشن گلادباخ در فینال جام یوفا حاصل شد.

 

یک سال بعد استعفای شنکلی با شوک و ناراحتی روبرو شد، اما پس از آن دوران باب پیزلی آغاز شد که در آن موفقیت به اشکال مختلفی رخ داد.

 

پیزلی به عنوان یکی از موفق ترین مربیان فوتبال کشور شناخته می شود که 6 عنوان لیگ، 3 جام اروپایی و 9 جام داخلی را کسب کرده است.

 

پیزلی از آغاز در تسلط لیورپول در انگلیس و اروپا حضور داشت و تنها سرمربی بود که تا زمان قهرمانی 3 گانه زیدان با رئال مادرید، موفق به قهرمانی با یک تیم واحد در اروپا شده بود.

 

جو فاگن در سال 1983 جایگاه را از پیزلی تحویل گرفت و در حالی که دوره مربیگری او کوتاه بود، در سال اول برنده سه جام شد و به همین دلیل در تاریخ باشگاه به عنوان یک قهرمان کوچک در نظر گرفته می شود.

 

در سال 1985 ، سر کنی دالگلیش با تبدیل شدن به یکی از اولین سرمربی-بازیکن ها در تاریخ، وضعیت قهرمانی خود را به سطح کاملاً جدیدی رساند.

 

دالگلیش که در میان متعصبان آنفیلد ملقب به “پادشاه” بود، این تیم را به سمت موفقیت های دیگری از جمله هجدهمین عنوان قهرمانی لیگ هدایت کرد.

 

به دنبال استعفای شوکه آور او در اوایل دهه 90 ، سلطنت لیورپول به عنوان تیم غالب انگلیس شروع به لغزش کرد.

 

 

شروع افت لیورپول در دهه 1990

پس از موفقیت باور نکردنی دوران پیشین، باشگاه لیورپول در دهه 1990 با افت شدیدی مواجه شد، که حتی تا اکنون نیز تا حدی احساس می شود.

 

این باشگاه در سال 1990 برنده هجدهمین لیگ خود شد و برای عنوان نوزدهم 30 سال انتظار کشید تا فصل جاری که در آستانه کسب این عنوان قرار دارد.

 

گراهام سونس، یکی از اسطوره های باشگاه، جایگزین کنی داگلیش شد اما دوران ضعیف او سه سال بیشتر دوام نداشت.

 

سونس فقط موفق به کسب یه جام حذفی شد.

 

روی اوانز یکی از اعضای دیرینه لیورپول در سال 1994 زمام امور را به دست گرفت، اما تنها موفق به کسب یک عنوان جام اتحادیه شد.

 

قبل از اینکه جرارد هولییر فرانسوی فقط چند ماه بعد به عنوان سرمربی منصوب شود، به عنوان کمک مربی به اوانز پیوست.

 

سال های رو به پایان دهه 1990 به خاطر ظهور برخی از بهترین استعدادهای محلی لیورپول به یاد می آید.

 

طولی نکشید که دو نفر از بزرگترین مهاجمان این باشگاه، رابی فاولر و مایکل اوون، در میان هواداران آنفیلد محبوب شدند.

 

جیمی کاراگر اولین بازی خود را در سال 1997 انجام داد و شور و اشتیاق او مدت ها بود که در قلب دفاع احساس می شد.

 

البته نباید کاپیتان خارق العاده را فراموش کنیم!

 

استیون جرارد اولین بازی رسمی خود را در نوامبر 1998 در برابر بلکبرن روورز در لیگ برتر انجام داد. بقیه، فقط تاریخ سازی است.

 

احساسات مختلف بین 2000 تا 2010

چه راهی بهتر برای ورود به هزاره جدید با کسب سه جام! در سال 2001 لیورپول موفق به کسب جام حذفی، جام اتحادیه و جام یوفا با مربیگری جرارد هولییر شد.

 

در اواخر فصل، هولییر در بین دو نیمه بازی مقابل لیدز یونایتد در لیگ دچار بیماری شد و یک بیماری قلبی او را برای مدت چند ماه از این کار دور کرد.

 

با وجود موفقیت در فصل 2001 / 2000 لیورپول نتوانست انتظارات را برآورده کند.

 

منتقدین عمدتاً خریدهای نقل و انتقالاتی هولییر را به عنوان دلیل تعدادی از فصول ضعیف در سال های بعد ذکر کردند.

 

الحاجی دیوف با عکس العمل های جنجالی خود بیشتر از توانایی فوتبالی اش شناخته شد در حالی که سلیف دیائو و برونو چیرو نتوانستند نام خود را در ذهن فوتبالدوستان آنفیلد ثبت کنند.

 

اولین فصل حضور این مربی اسپانیایی برای همیشه به خاطر یکی از بزرگترین بازگشت های ورزشی در استانبول و کسب پنجمین جام اروپایی لیورپول به یاد می آید.

 

فصل بعد با پیروزی دراماتیک لیورپول بر وستهم در فینال جام حذفی همراه بود. در سال 2007 ، لیورپول برای بار دوم تحت هدایت بنیتز راهی فینال لیگ قهرمانان اروپا در آتن شد اما آث میلان با پیروزی توانست انتقام خود را پس از فینال استانبول از لیورپول بگیرد.

 

با روی کار آمدن مالکان جدید آمریکایی، اوضاع به سرعت در لیورپول ترسناک شد.

 

تام هیکس و جورج گیلت به دلیل وعده های دروغین و اختلافات عمومی با بنیتز و ریک پری رئیس اجرایی خیلی زود با عکس العمل هواداران مواجه شدند.

 

از زمان پیروزی در جام حذفی 2006 جامی به دست نیامد و اعتراضات در تابستان 2010 به اوج خود رسیدند.

 

کلوپ و بازیکن لیورپول

 

امید برای یک بازگشت امیدبخش

بخش بعدی تاریخ لیورپول ما را به سال های دهه 2010 میلادی منتقل می کند که رافا بنیتز جای خود را به روی هاجسون، سرمربی فولام، داد.

 

انتخابی که باعث ناامیدی هواداران لیورپول شد. پس از اتفاقات ناگوار چه در زمین و چه در خارج، نبرد شدید برای کسب مالکیت باشگاه به نقطه اوج خود رسید.

 

در نهایت در 15 اکتبر 2010 گروه ورزشی Fenway مستقر در بوستون پس از یک چالش حقوقی در دیوان عالی کشور حق مالکیت خود را به دست آورد.

 

پیام فوری آنها به هواداران واضح بود. اجازه دهید اقداماتمان حرف بزنند.

 

دوره تصدی هاجسون اوضاع را از بد، بدتر کرد و این مسئله موجب برکناری او مدت کمی پس از تغییر مالکیت شد.

 

در ابتدای سال 2011 ، سر کنی دالگلیش، محبوب هواداران، به باشگاه بازگشت و اولین بازی او مقابل کسی غیر از رقیب قدیمی سر الکس فرگوسون از منچستریونایتد نبود.

 

نشانه های پیشرفت واضح بود و داگلیش توانست با پیروزی در فینال جام اتحادیه برابر کاردیف سیتی اولین جام لیورپول پس از 6 سال را برای این تیم به ارمغان بیاورد.

 

باتوجه به این که این موفقیت مقطعی بود، مالکان به این نتیجه رسید پیشرفت های کافی در سایر زمینه ها حاصل نشده است.

 

در یک حرکت جسورانه، مالکان باشگاه برندان راجرز، سرمربی جوان و نسبتاً بی تجربه سوانزی سیتی را جایگزین اسطوره باشگاه کنی داگلیش کردند.

 

طولی نکشید که این مربی به لطف شخصیت کاریزماتیک و متعهد خود و ارائه فوتبال تهاجمی در میان هواداران محبوبیت کسب کرد.

 

فصل اول راجرز نشانه های پایدار و در عین حال امیدوارکننده ای از پیشرفت را نشان داد و خریدهای ژانویه او یعنی دنیل استوریج و فیلیپه کوتینیو این امر را حتی بیشتر پیش برد.

 

در طول فصل 2014 / 2013 لیورپول زیر نظر این مربی پیشرفت قابل توجهی را نشان داد و تیم تحت هدایت او هیجان انگیزترین فوتبال را پس از سال ها در این باشگاه به نمایش گذاشت.

 

لیورپول در خط دفاع شکننده نشان می داد اما خط حمله هیجان انگیز به همراه رهبری کاپیتان جرارد آن ها را به رقیبی جدی برای منچسترسیتی در راه قهرمانی لیگ برتر بدل کرد.

 

اما سرانجام، ترکیب مرگبار لوئیز سوارز و دنیل استوریج نیز موفق به کسب قهرمانی پس از 20 سال نشد.

 

به نظر می رسید زمان انتقال سوارز به بارسلونا به زودی فرا می رسد اما هزینه این انتقال نیز برای لیورپول چندان موثر نبود.

 

اولین فصل بدون سوارز و اولین برگشت به لیگ قهرمانان اروپا ناامید کننده بود و با شکست 6 – 1 مقابل استوک سیتی در آخرین مسابقه جرارد برای قرمزها همراه بود.

 

واضح بود که لیورپول راه خود را تحت هدایت برندان راجرز گم کرده است و او در اکتبر 2015 جای خود را یورگن کلوپ مربی سابق بوروسیا دورتموند داد، یک اتفاق هیجان انگیز که بسیار مورد تحسین سوی هواداران قرار گرفت.

 

یک باشگاه در حال رشد

وقت آن است که از تاریخ لیورپول به لیورپول فعلی برسیم.

 

لیورپول یورگن کلوپ در حال نمایش یکی از بهترین بازی های هجومی فوتبال است که تا به حال دیده اید.

 

این مربی آلمانی با بردن تیمش به فینال جام اتحادیه، لیگ اروپا و لیگ قهرمانان اروپا در کمترین زمان ممکن اعتماد هواداران را جلب کرد.

 

رویکرد پرشور و کاریزماتیک این مربی صحنه های باورنکردنی را در کنار زمین به نمایش گذاشته است و جای تعجب ندارد که طرفداران به او علاقه مند شده اند.

 

از زمان حضور وی در لیورپول تاکنون باشگاه بازیکنان جدیدی مانند محمد صلاح، سادیو مانه، ویرژیل وان دایک و اندی رابرتسون را به خدمت گرفته و ستاره محلی ترنت الکساندر-آرنولد نیز شکوفا شده است که همگی مورد تحسین هواداران قرار گرفته اند.

 

سومین فصل سرمربیگری کلوپ منتج به نایب قهرمانی لیورپول در لیگ قهرمانان اروپا و بازگشت آن ها به قله فوتبال اروپا شد.

 

این تیم به سختی تلاش کرد اما حریف تجربه و مهارت رئال مادرید که به دنبال سیزدهمین قهرمانی اروپایی خود در کیف بود، نشد.

 

با این حال، این شکست نتوانست لیورپول را از صحنه دور کند.

 

آن ها فصل بعد بهتر و قوی تر بازگشتند تا منچسترسیتی را برای قهرمانی در لیگ برتر به چالش بکشند.

 

کسب 97 امتیاز باورنکردنی برای غلبه بر مردان گواردیولا کافی نبود، اما موفقیت های بیشتر در راه بود.

 

پس از بازگشت دراماتیک مقابل بارسلونا در یک شب تاریخی دیگر در آنفیلد، لیورپول حضور خود را در دومین فینال پیاپی لیگ قهرمانان اروپا در مادرید تثبیت کرد.

 

یک پنالتی زودهنگام توسط محمد صلاح و یک ضربه در لحظات پایانی به وسیله دیووک اوریگی برای کسب ششمین قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا کافی بود.

 

پس از یک شب پر از جشن، صدها هزار نفر در خیابان های لیورپول منتظر آن ها بودند تا قدردانی خود را نشان دهند.

 

لیورپول در ادامه موفقیت های خود تحت نظر یورگن کلوپ، فصل جاری لیگ برتر انگلستان را نیز به بهترین نحو ممکن آغاز کرد و اکنون با ایجاد فاصله ای دست نیافتنی با رقیبان خود در آستانه شکستن طلسم قهرمانی لیگ جزیره پس از 30 سال است.

 

ویرجیل فن دایک بازیکن لیورپولی

 

تغییرات ورزشگاه خانگی لیورپول در طول سال ها

استادیوم آنفیلد ممکن است به عنوان ورزشگاه خانگی باشگاه فوتبال لیورپول به یاد آورده شود اما در قدیم این ورزشگاه برای مدت 8 سال زمین خانگی رقیب محلی لیورپول یعنی اورتون بود!

 

اگر مشاجره ای در مورد اجاره این ورزشگاه به وجود نمی آمد، ممکن بود هرگز باشگاه لیورپول شکل نمی گرفت.

 

اولین مسابقه لیورپول که در این زمین معروف برگزار شد، پیروزی 7 بر یک خانگی در بازی دوستانه مقابل روتهام تاون بود.

 

فقط 200 تماشاگر حضور داشتند اما این جمعیت در نخستین بازی لیگ فوتبال در سال 1893 در برابر لینکلن سیتی به 5000 نفر افزایش یافت.

 

این ورزشگاه در طی سالیان متفاوت تغییرات زیادی کرده است.

 

یکی از اولین تحولات مهم در سال 1895 با ساخت یک سکوی جدید که گنجایش پذیرایی از 3000 تماشاگر را داشت، رخ داد.

 

این سکو با یک شیروانی قرمز و سفید از هم جدا طراحی شده است به طوری که مشابه سکوی اصلی سنت جیمز پارک، واقع در نیوکاسل یونایتد می باشد.

 

در سال 1903 سکوی آنفیلد رود و سه سال بعد سکوی نمادین اسپیون کوپ ساخته شد.

 

کوپ از آن زمان به یک سکوی نمادین در بین جامعه فوتبال بدل شده و هواداران دارای بیشترین شور و شوق را در خود جای می دهد.

 

آخرین تغییرات اعمال شده در ورزشگاه آنفیلد نیز در سالیان اخیر رخ داد به طوری که موجب افزایش ظرفیت این ورزشگاه به 54074 نفر شد.

 

امیدواریم این متن برای شما مفیده بوده باشد.

 

می توانید نیم نگاهی به سایر تاریخچه ها داشته باشید .(فقط کافیست روی آن کلیک کنید)

 

تاریخچه یوونتوس 

تاریخچه آث میلان

تاریخچه بارسلونا 

تاریخچه اینتر میلان

تاریخچه چلسی 

تاریخچه آرسنال 

 

منبع : باحال مگ 

دسته بندی :

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *