hambergermenu

طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی ( خوشمزه ترین ها + دستور تهیه )

تازه عروسم غذا چی درست کنم ؟ برای پاسخ به این پرسش با باحال مگ همراه باشید.

 

بادمجان و سیب‌زمینی، دو ماده غذایی بسیار خوشمزه هستند که در بیشتر خانه‌ها یافت می‌شوند و کمتر کسی وجود دارد که آن‌ها را دوست نداشته باشد.

 

سیب‌زمینی دارای کربوهیدرات پیچیده است که علاوه بر تأمین قند لازم بدن، باعث جهش ناگهانی قند خون نمی‌شود و با دارابودن ویتامین‌ها و مواد معدنی، خواص زیادی از جمله کاهش فشارخون و بهبود سلامت قلب دارد.

 

بادمجان نیز یک منبع غنی از فیبر، ویتامین‌هایی مثل A  و B، کلسیم، فسفر و… است. این ماده به بهبود متابولیسم و عملکرد دستگاه گوارش کمک شایانی می‌کند.

 

در این مطلب، طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی را به شما خواهیم گفت تا بتوانید غذاهای مفید و خوشمزه‌ای درست کنید.

 

غذا با بادمجان و سیب زمینی

 

طرز تهیه خورش قیمه‌بادمجان با سیب‌زمینی

نیم کیلوگرم گوشت خرد شده (خورشتی)

 

چهار عدد بادمجان متوسط

 

بین نیم یا یک پیمانه لپه

 

بین سه تا پنج عدد سیب‌زمینی متوسط

 

یک عدد پیاز متوسط

 

سه تا پنج عدد گوجه‌فرنگی متوسط

 

ادویه شامل نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

زعفران دم‌کرده غلیظ دو قاشق غذاخوری

 

خورش قیمه‌بادمجان یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که موردپسند اکثر افراد قرار می‌گیرد و می‌تواند برای مهمانی‌ها نیز انتخاب خوبی باشد.

 

برای تهیه این غذا باید از شب قبل لپه‌ها را در آب بخیسانید. برای شروع پخت قیمه، یک قابلمه را بر روی شعله متوسط گاز قرار داده و پیاز را به‌صورت نگینی یا رنده شده در آن بریزید تا کمی سبک شده و رنگ آن کاراملی شود.

 

سپس گوشت را اضافه کنید و اندکی تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند. در مرحله بعد نوبت به‌اضافه کردن فلفل سیاه و زردچوبه و اندکی تفت‌دادن آن‌ها می‌رسد. در نهایت، مقدار کافی آب جوش اضافه کرده و زیر شعله را کم کنید تا گوشت‌ها به طور کامل بپزند.

 

در قابلمه‌ای جداگانه، لپه‌ها را با مقداری آب و نمک می‌پزیم. سپس لپه‌های پخته شده را با رب گوجه تفت می‌دهیم و گوجه‌ها را رنده می‌کنیم. این مواد را به گوشت‌های در حال پخت اضافه می‌کنیم.

 

در مرحله آخر نیز بادمجان‌ها را سرخ‌کرده و در اواخر پخت به همراه نمک و زعفران به غذا اضافه می‌کنیم.

 

زمانی که قیمه به روغن افتاد، آماده است و می‌توانید سیب‌زمینی‌های خلالی سرخ شده را به آن اضافه کرده و سرو کنید.

 

برخی از افراد برای طعم و بوی بهتر، به این غذا لیموعمانی و چوب دارچین هم اضافه می‌کنند.

 

یک نکته مهم در طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی این است که غذای حاوی بادمجان را نباید زیاد هم بزنید. چون بادمجان‌ها له می‌شوند و ظاهر خوبی پیدا نمی‌کنند.

 

طرز تهیه گراتن بادمجان و سیب‌زمینی

چهار عدد بادمجان (بادمجان دلمه‌ای بهتر است)

 

چهارصد گرم گوشت چرخ‌کرده

 

یک عدد پیاز بزرگ

 

چهار عدد سیب‌زمینی متوسط

 

دو لیوان شیر

 

بیست گرم کره

 

دو قاشق سوپ‌خوری آرد سفید

 

رب گوجه‌فرنگی به میزان کافی

 

پنیر پیتزا به میزان کافی

 

روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن به میزان کافی

 

برای درست‌کردن گراتن خوشمزه، بادمجان‌ها را حلقه‌ای خردکرده و در روغن سرخ کنید. سپس آن‌ها را از ظرف خارج کرده و در تابه، پیاز و گوشت را تفت دهید. پس از تغییر رنگ گوشت، رب را نیز اضافه کرده و تفت دهید، بعد نمک و ادویه را نیز اضافه کنید.

 

در این مرحله باید به سراغ آماده‌کردن سس بشامل برویم. برای تهیه سس، کره را که در دمای محیط بوده و نرم شده در تابه می‌ریزیم و آرد را به آن اضافه می‌کنیم تا ماده‌ای خمیر مانند به دست بیاید.

 

سپس شیری که به دمای محیط رسیده، آرام‌آرام به این ترکیب اضافه کرده و هم می‌زنیم تا آرد به طور کامل حل شده و مایعی یکنواخت داشته باشیم.

 

در نهایت جعفری، نمک، فلفل سیاه و آویشن را نیز اضافه کرده و صبر می‌کنیم تا مخلوط به غلظت دلخواه برسد.

 

ظرف مناسب برای فر را انتخاب کرده و پس از چرب کردن کف آن، یک‌لایه بادمجان در کف ظرف قرار دهید، سپس مخلوط گوشت، سس بشامل، پنیر پیتزا و سیب‌زمینی‌ها را هم به شکل لایه‌لایه قرار دهید تا به لایه آخر برسید.

 

لایه آخر باید پنیر پیتزا و سس بشامل باشد. در این قسمت از طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی، در نهایت روی ظرف را فویل کشیده و آن را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. این غذا به طور معمول در حدود ۳۰ دقیقه آماده می‌شود.

 

طرز تهیه ته‌چین مرغ و بادمجان

چهار پیمانه برنج

 

سه تا چهار عدد بادمجان بزرگ

 

یک عدد سینه کامل مرغ

 

یک لیوان آب مرغ

 

دو عدد سیب‌زمینی بزرگ

 

دو عدد گوجه‌فرنگی

 

زعفران غلیظ دو تا چهار قاشق غذاخوری

 

نمک و فلفل سیاه و ادویه پلویی به میزان کافی

 

برای تهیه این غذای خوشمزه، باید اول برنج را برای مدت دو تا سه ساعت در آب و مقداری نمک بخیسانید.

 

بهتر است برای ته‌چین از برنج‌های نیم‌دانه استفاده کنید. بعد باید سینه مرغ را بپزید. به این منظور مرغ را به همراه یک عدد پیاز کوچک، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه و مقداری آب بپزید.

 

در صورت تمایل و برای خوش‌طعم‌تر شدن مرغ می‌توانید یک عدد چوب دارچین متوسط و یک عدد هل را نیز به آن اضافه کنید. پس از پخته‌شدن مرغ، آن را ریش‌ریش کرده و کنار بگذارید.

 

بادمجان و سیب‌زمینی را به‌صورت حلقه‌هایی با ضخامت متوسط برش بزنید و با نمک و ادویه در روغن سرخ کنید. گوجه‌ها را نیز حلقه‌حلقه کنید.

 

برنج را هم بپزید و پس از آبکش کردن، ادویه پلویی و زعفران را به آن اضافه کنید و مقداری هم بزنید. در این مرحله ظرف مناسب را انتخاب کرده و کف و دیواره‌ها را به طور کامل با روغن چرب کنید.

 

روغن پیشنهادی ما در این مرحله روغن جامد و حیوانی است. سپس یک‌لایه برنج در کف ظرف بریزید و آن را با استفاده از کفگیر یا قاشق مقداری فشرده کنید.

 

بعد مرغ و در لایه‌های بعدی، گوجه حلقه شده، بادمجان و سیب‌زمینی قرار دهید و دوباره یک‌لایه برنج بریزید. در این قسمت از طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی، دقت کنید که لایه آخر ته‌چین باید برنج باشد. در نهایت می‌توانید روی ظرف را سلفون کشیده و آن را در مایکروفر بپزید یا اینکه بر روی گاز با شعله کم قرار دهید.

 

طرز تهیه بادمجان شکم پر

 

غذای بادمجان شکم پر

 

دو عدد بادمجان دلمه‌ای

 

دویست گرم گوشت چرخ‌کرده

 

یک عدد سیب‌زمینی درشت

 

یک عدد پیاز، یک حبه سیر و یک عدد فلفل‌دلمه‌ای

 

یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

 

نمک، فلفل، آویشن و پاپریکا به میزان لازم

 

بادمجان‌ها را به‌خوبی بشویید و بدون اینکه پوست بگیرید، از وسط نصف کرده و برای حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه قرار دهید.

 

پس از اینکه از فر خارج کردید و منتظر ماندید تا بادمجان‌ها کمی خنک شوند. شکم بادمجان‌ها را با قاشق خالی کنید. پیاز و سیب‌زمینی را نگینی خردکرده و تفت دهید.

 

گوشت چرخ‌کرده و سیر رنده شده را نیز به آن اضافه کنید تا به‌خوبی تفت بخورد و گوشت تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه و ادویه را اضافه کنید و نصف لیوان آب جوش بریزید و صبر کنید تا مواد به‌خوبی بپزند.

 

پس از پخت کامل، بادمجان‌ها را در ظرفی مناسب قرار داده و شکم آن‌ها را با مخلوط گوشت پر می‌کنیم. در صورت تمایل می‌توانید بر روی بادمجان‌ها پنیر پیتزا هم بریزید. این غذای خوشمزه، در فر ۱۸۰ درجه، ۱۵ دقیقه‌ای حاضر می‌شود.

 

طرز تهیه گیزاتما یا قیزاتما، غذای محلی و خوشمزه ارومیه

دو عدد بادمجان

 

دو عدد کدوسبز

 

دو عدد سیب‌زمینی متوسط

 

چهار عدد گوجه‌فرنگی متوسط

 

یک عدد فلفل‌دلمه‌ای

 

یک عدد هویج

 

سه حبه سیر

 

روغن، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی

 

در مرحله اول، بادمجان‌های شسته شده را پوست بکنید، به شکل دلخواه برش زده و در روغن سرخ کنید.

 

در انتهای مطلب طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی، به شما روش گرفتن تلخی بادمجان را نیز خواهیم گفت.

 

پس از سرخ‌شدن، بادمجان را از تابه خارج کنید و برای سیب‌زمینی، کدو، هویج و فلفل‌دلمه‌ای هم همین مراحل را انجام دهید. تمامی این مواد را بر روی دستمال‌های مخصوص قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

 

در تابه، حبه‌های سیر له شده را با ادویه‌ها تفت دهید و سپس گوجه‌های پوره شده را به آن اضافه کنید.

 

پس از اینکه آب گوجه‌ها تا حدودی تبخیر شد، سبزیجات سرخ شده را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا کمی بپزند و آب گوجه‌ها به‌خوبی تبخیر شده و شود. در این مرحله غذای شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرفی سرو کنید. گیزاتما معمولاً به همراه ماست و نان سرو می‌شود.

 

طرز تهیه دمپختک بادمجان

چهار پیمانه برنج

 

یک عدد پیاز بزرگ

 

یک تا دو حبه سیر (اختیاری)

 

بین شش تا نه عدد گوجه‌فرنگی متوسط

 

چهار عدد سیب‌زمینی متوسط

 

چهار عدد بادمجان متوسط

 

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان کافی

 

ادویه پلویی به میزان کافی (اختیاری)

 

برای تهیه این غذا، در مرحله اول سیب‌زمینی را نگینی خردکرده و تفت دهید. این کار به این منظور انجام می‌شود که لایه بیرونی سیب‌زمینی‌ها سفت شود تا در غذا له نشوند.

 

سپس سیب‌زمینی‌ها را از ظرف خارج کرده و بادمجان‌های ورقه‌ای را در حدی که رنگ آن‌ها عوض شود تفت می‌دهیم و از ظرف خارج می‌کنیم. در صورت تمایل می‌توانید برای ظاهر مجلسی‌تر، بادمجان‌ها را هم نگینی خرد کنید.

 

در ادامه طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی، پیازها را نیز اندکی تفت دهید و پس از طلایی شدن، سیر و مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید.

 

گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کرده یا با استفاده از غذاساز، کاملاً پوره کنید. پوره گوجه را به سیر و پیاز اضافه کرده و حرارت را بالا ببرید و صبر کنید تا پوره گوجه پنج دقیقه بجوشد.

 

پس از جوشیدن، سیب‌زمینی را با ادویه‌ها اضافه کنید و هم بزنید. برنجی که از قبل خیسانده‌اید هم به این ترکیب اضافه کرده و به‌خوبی مخلوط کنید. در نهایت بادمجان‌ها را اضافه کنید و خیلی آرام هم بزنید تا له نشوند.

 

به این مواد تا جایی آب اضافه کنید که به‌اندازه یک‌بند انگشت بالاتر از آن‌ها قرار بگیرد. سپس صبر کنید تا به جوش آید و تبخیر شود.

 

در این مرحله شعله گاز را کم کرده و دم کن را بگذارید و برای مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه منتظر باشید تا غذا دم بکشد.

 

طرز تهیه کراکت سیب‌زمینی و بادمجان

شش عدد بادمجان متوسط

 

سه عدد سیب‌زمینی متوسط

 

دو عدد تخم‌مرغ بزرگ

 

پنج قاشق غذاخوری آرد

 

پنج قاشق غذاخوری پودر سوخاری

 

سه قاشق غذاخوری جعفری خرد شده

 

سه قاشق غذاخوری پنیر پیتزا یا پارمسان رنده شده

 

نمک و فلفل و پودر سیر به مقدار کافی

 

یکی از ساده‌ترین غذاهای این لیست که در مدت‌زمان کوتاهی آماده می‌شود و طعم خوبی دارد، کراکت سیب‌زمینی است. برای درست‌کردن کراکت، سیب‌زمینی‌های پوست‌کنده را قطعه‌قطعه کنید و با نمک و آب به‌خوبی بپزید.

 

بادمجان‌های پوست‌کنده را نیز آب پز کنید. پس از پخت کامل، آن‌ها را به‌وسیله گوشت‌کوب یا غذاساز، به‌خوبی له کنید.

 

تخم‌مرغ‌ها و ادویه را به این ترکیب اضافه کرده و به‌خوبی ورز دهید. پنیر رنده شده، ادویه‌ها، جعفری و آرد و پودر سوخاری نیز اضافه کرده و تا جایی ورز دهید که مایه سفت و منسجمی داشته باشید.

 

نکته مهم در طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی این است که اگر مایه کراکت شل بود، می‌توانید به آن کم‌کم آرد اضافه کنید تا به انسجام برسد.

 

سپس در ظرفی روغن را داغ کنید. دستتان را با آب مرطوب کرده و به میزان کافی از مایه کراکت، فرم دلخواه بدهید و در روغن داغ سرخ کنید.

 

فوت و فن‌های استفاده از بادمجان

بادمجان یکی از مواد غذایی است که فواید بسیار زیادی برای بدن دارد. اما باید انواع مناسب را خریداری کرده و به شیوه مناسبی آن را آماده کنید تا تلخ نشود. نکات مهم برای آماده‌سازی صحیح بادمجان به شرح زیر هستند.

 

بادمجان چین اول طعم بهتری دارد و چین‌های بعدی طعم تلخ و تخم‌های زیاد دارند. همیشه سعی کنید بادمجان‌های چین اول را خریداری کنید.

 

یک بادمجان خوب، باید پوست براقی داشته باشد و هیچ زخم و ترکی بر روی آن نباشد. همچنین کلاهک‌های بلندتر و کشیده‌تر، نشان‌دهنده تلخی کمتر بادمجان‌ها هستند.

 

پس از خرید بادمجان، برای گرفتن تلخی می‌توانید آن‌ها را پس از شستشوی کامل، پوست بگیرید و به مدت پانزده تا سی دقیقه در آب‌نمک قرار دهید. سپس آبکشی کنید و با یک پارچه نخی یا با دست، آب اضافه آن‌ها را بگیرید. این روش علاوه بر گرفتن تلخی بادمجان‌ها، جذب روغن ‌آن‌ها در هنگام سرخ‌شدن را نیز کاهش می‌دهد.

 

اگر پس از سرخ‌کردن بادمجان‌ها متوجه شدید که تلخ هستند، می‌توانید آن‌ها در بین ۲ تا ۴ دقیقه در آب‌نمک در حال جوش قرار دهید.

 

برای سرخ‌کردن بادمجان‌ها از شعله متوسط استفاده کنید و به‌صورت منظم پشت‌ورو کنید تا نسوزند.

 

برای اینکه بادمجان در هنگام سرخ‌شدن روغن کمتری مصرف کند می‌توانید آن‌ها را به طور کامل به ماست آغشته کرده و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید. سپس ماست روی بادمجان‌ها را پاک‌کرده و آن‌ها را سرخ کنید.

 

جمع‌بندی

در این مطلب طرز تهیه انواع غذا با بادمجان و سیب ‌زمینی را که راحت آماده می‌شوند به شما توضیح دادیم. سیب‌زمینی و بادمجان مواد غذایی سرشار از خاصیت و در دسترسی هستند که طعم بسیار خوبی دارند.

 

سعی کنید برای ایجاد تنوع در غذاهای خود و بهره‌مندی از خواص این دو ماده، آن‌ها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. شما چه غذاهای دیگری با بادمجان و سیب‌زمینی می‌شناسید؟ آن‌ها را به ما معرفی کنید.

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *