hambergermenu

راهنمای سفر به رفسنجان ( راهنمای جامع برای سفری به یادماندنی به رفسنجان )

راهنمای سفر به رفسنجان

راهنمای سفر به رفسنجان، مکان های دیدنی رفسنجان، جاذبه های تاریخی رفسنجان و … در ادامه برای شما قرار داده شده است. رفسنجان، دیار باغ های پسته از استان کرمان است که در شمال غربی این استان قرار دارد. رفسنجان، شهر پسته زارها مقصدی منحصر به فرد برای گردشگران است که تجربه ای متفاوت برای مسافران از سفر در دل کویر کرمان رقم می زند. خواندن راهنمای سفر به رفسنجان، ممکن است شما را به دیدن این شهر علاقه‌مند کند.

 

با بخش گردشگری مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

چگونه به رفسنجان سفر کنیم؟

اگر قصد سفر به رفسنجان را دارید، کافی است به سمت کرمان حرکت کنید این شهر در فاصله 115 کیلومتری کرمان قرار دارد. سفر به رفسنجان از طریق مسیرهای هوایی، قطار، اتوبوس و خودرو شخصی امکان پذیر است. با استفاده از پرواز های فرودگاه رفسنجان می توانید مستقیماً به این شهر سفر کنید. برای رسیدن به شهر رفسنجان با قطار، باید از ایستگاه احمدآباد که در فاصله 40 کیلومتری شهر قرار دارد، استفاده کنید.

 

بهترین زمان سفر به رفسنجان

آب و هوای رفسنجان نیمه بیابانی (کویری) است. زمستان هایی سرد و تابستان هایی گرم دارد. در نتیجه، بهترین زمان برای سفر و بازدید از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی این شهر، فصل های بهار و پاییز به ویژه از اواخر اسفند تا اردیبهشت و مهر تا آبان است. در این زمان ها از سال هوا دلپذیر و خنک می شود و باغ های پسته جلوه تماشایی دارند.

 

جاذبه های گردشگری رفسنجان

رفسنجان، شهری غنی از جاذبه‌ های گردشگری است. از برجسته‌ ترین مقاصد گردشگری رفسنجان می توان به بزرگترین خانه خشتی جهان (خانه حاج‌ آقاعلی در قاسم‌آباد)، دهکده تاریخی و گردشگری اودرج، ییلاقات رفسنجان، امامزاده‌ها اشاره کرد. این شهر جاذبه‌ های طبیعی چشمگیری مانند دره راگه، تپه‌ های ماسه‌ بادی، و دریاچه شور در نوق را نیز دارد. علاوه بر آن، آثار تاریخی و بناهای باستانی رفسنجان عبارتند از: قیصریه رفسنجان، کاروانسرای کبوترخان، خانه حاج‌ آقاعلی، قلعه تاریخی صفاییه، بازار و آب‌ انبار حاج‌ آقاعلی، بادگیر معین، معبد آناهیتا، خانه باقری، عمارت کلاه‌ فرنگی، غار طوطیان در منطقه نوق، قلعه جنت‌ آباد نوق، روستای گردشگری شرقزا و چاه دریادرنوق. در ادامه به معرفی برخی از این جاذبه‌ها می‌پردازیم.

 

حصار قدیم رفسنجان

حصار قدیم رفسنجان که قدمت آن به دوره قاجار باز می‌گردد یکی از آثار تاریخی این شهر است. این حصار به دستور امیر مفخم بختیاری، حاکم گذشته کرمان، حدود 200 سال پیش در اطراف منطقه بهرام‌ آباد (رفسنجان کنونی) بنا شد.  ارتفاع دیوار این حصار 6 متر است و از خشت خام، لایه‌ هایی از گل دونم و لگدخورده و کاه‌ گل ساخته شده است. بخش‌های  باقی مانده از این حصار، در خیابان بنفشه رفسنجان قابل مشاهده است.

 

خانه حاج علی آقا رفسنجان

خانه حاج آقا علی، بزرگترین خانه خشتی جهان است و یکی از برجسته‌ ترین جاذبه‌ های تاریخی رفسنجان به شمار می‌رود. این عمارت باشکوه با زیربنای بیش از 7000 متر مربع، توسط حاج آقا علی زعیم‌الله رفسنجانی، تاجر مشهور دوره ناصرالدین شاه قاجار، در سال 1136 خورشیدی بنا شد. این خانه دارای 86 اتاق است که در چهار بخش اصلی حوض خانه، شاه‌ نشین، پاییزی و زمستانی سازماندهی شده‌اند. این بنا با حیاط‌ های متعدد، راهروها و هشتی‌ ها، نمونه‌ ای برجسته از معماری سنتی ایران به شمار می‌ رود. این اثر تاریخی در فاصله 6 کیلومتری شهر رفسنجان و در روستای قاسم‌ آباد واقع شده است.

 

خانه حاج علی آقا رفسنجان

 

عمارت باقری رفسنجان

عمارت باقری (خانه باقری) یکی دیگر از بناهای تاریخی مربوط به اواخر دوره قاجار در شهر رفسنجان است که به دلیل معماری زیبا و قدمت تاریخی خود توجه‌ ها را به خود جلب می‌ کند. این خانه با زیربنایی حدود 2600 متر مربع، در دو طبقه شامل زیرزمین و همکف ساخته شده است. از ویژگی‌ های بارز هنری آن، نقاشی‌ های سقف‌ ها و حاشیه‌ ی راهروهاست که توسط دو نفر از شاگردان کمال‌ الملک، نقاش شهیر ایرانی، کشیده شده‌ اند. این بنا در خیابان امام خمینی رفسنجان قرار دارد.

 

بادگیر معین رفسنجان

بادگیر معین یکی از آثار تاریخی شهر رفسنجان است که به دلیل معماری و طراحی خاص آن در اقلیم کویری، مورد توجه قرار دارد. قدمت این اثر به دوره قاجار بر می گردد. ارتفاع این بادگیر 16 متر است. بادگیر معین در خیابان بنفشه، بین خیابان‌ های عدالت و شریعتی قرار دارد.

 

کاروانسرای کبوترخان رفسنجان

کاروانسرای کبوترخان  با مساحتی بالغ بر دو هزار متر مربع، شامل حدود چهارصد متر مربع حیاط و مابقی فضای سرپوشیده است که در ساخت آن از آجرهایی با نقش‌ های زیبا و برجسته استفاده شده. گفته می‌ شود این بنا جزو کاروانسراهای شاه عباسی است که توسط گنج علی خان، والی کرمان، به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده. کاروانسرای کبوترخان در کیلومتر 35 جاده اصلی رفسنجان کرمان، در روستای کبوترخان واقع شده است.

 

دره راگه رفسنجان

دره راگه یکی از شگفتی‌ های طبیعی ایران است که در نزدیکی شهر رفسنجان قرار دارد. با پیاده‌ روی در این منطقه کویری زیبا، شاهد شاهکار فرسایش خاک خواهید بود. دیواره‌ های بلند (تا 70 متر)، ستون‌ ها، طاق‌ ها و تیغه‌ های راه‌ راه آن، جلوه‌ هایی چشم‌ نواز از اشکال طبیعی و برش‌ های کوچک و بزرگ را به نمایش می‌ گذارد.

 

تنگه راگه رفسنجان

 

سوغات رفسنجان

اگر به دنبال سوغاتی‌ های خاص و باارزش هستید، رفسنجان با محصولات منحصر به فردش به شما اجازه نمی‌ دهد دست خالی از این شهر برگردید. از مهم‌ ترین صنایع دستی رفسنجان می‌ توان به قلم‌ زنی روی مس، مس‌ گری، سفالگری، خراطی، قلاب‌ بافی، قالی‌ بافی، گلیم‌ بافی، جاجیم‌ بافی، گیوه‌ دوزی و پته‌ دوزی اشاره کرد. همچنین، محصولات خوراکی خوشمزه مانند پسته (انواع مختلف)، کره پسته، حلوای پسته، کلمپه و کماچ سهن ( دو شیرینی سنتی)، قوتو (قاووت) را می‌توانید به عنوان سوغات این شهر تهیه کنید.

 

شیرینی کلمپه رفسنجان

 

غذاهای محلی رفسنجان

در رفسنجان نیز، مانند دیگر شهرهای استان کرمان، می‌ توانید از غذاهای خوش‌ طعم محلی با طبخ خاص و اصیل لذت ببرید. برخی از غذاهای محلی و معروف رفسنجان عبارتند از:

  • کشک و پسته (کشک مغز)
  • کشک و بنه (بنه یک نوع پسته کوهی)
  • خورشت فسنجان با مغز پسته
  • بزقرمه (تهیه شده از کشک و گوشت)
  • دمپخت گوشت و نخود
  • چمال یا چنگمال (ترکیب خرما، نان و روغن)
  • حریره بادام
  • آب گرمو یا اشکنه ( غذای محلی ساده)
  • گور ماست (ترکیب ماست و شیر)
  • آب روغنو (غذایی شیرین و مقوی)

 

جمع بندی

رفسنجان، با زیبایی‌ های طبیعی و قدمت تاریخی، دسترسی‌ های آسان (هوایی، ریلی و زمینی)، و البته سوغات خاص و غذاهای محلی بی‌ نظیر، تجربه‌ ای کامل از سفر را برای گردشگران به ارمغان می آورد و می تواند مقصدی عالی برای سفر باشد. امیدواریم این راهنمای سفر به رفسنجان، شما را برای تجربه‌ا ی جذاب از سفر به این شهر یاری کند.

 

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی