hambergermenu

راهنمای سفر به میاندوآب ( هر آنچه برای سفر به میاندوآب نیاز دارید )

راهنمای سفر به میاندوآب

راهنمای سفر به میاندوآب، مکان های دیدنی میاندوآب، جاذبه های تاریخی میاندوآب، سوغات و … در ادامه برای شما قرار داده شده است.

 

میاندوآب، شهری با تاریخی کهن و طبیعتی چشم‌ نواز، در جنوب استان آذربایجان غربی قرار دارد. این شهر زیبا در میان دو رودخانه زرینه‌ رود و سیمینه‌ رود، در دشتی پهناور و حاصلخیز جای گرفته و به واسطه رودخانه‌ های پرآب، آب و هوایی معتدل و خاکی حاصلخیز دارد. این شهر به دلیل موقعیت بی نظیرخود، علاوه بر طبیعت چشم نواز، در طول تاریخ متوجه حکومت های بسیاری بوده و نقش مهمی در پیشرفت های تاریخی ایفا کرده است. در ادامه این مطلب، به بررسی هرآنچه که باید درباره سفر به میاندوآب بدانید، خواهیم پرداخت.

 

با بخش گردشگری مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

بهترین زمان سفر به میاندوآب

میاندوآب، که در جنوب دریاچه ارومیه و در یکی از حاصلخیزترین دشت‌ های ایران گسترده شده، آب و هوایی متغیر در فصل های مختلف دارد. این شهر، با وجود دشت‌ های حاصلخیز، از اقلیم کوهستانی آذربایجان نیز تأثیر می‌پذیرد. میاندوآب زمستان های سرد و تابستان های نسبتاً گرم دارد. با در نظر گرفتن این اقلیم، بهترین زمان سفر به میاندوآب را می‌توان فصل بهار و اوایل تابستان دانست. این موقعه از سال، هوا دلپذیر و طبیعت در اوج زیبایی خود قرار دارد.

 

جاذبه های گردشگری میاندوآب

فرقی نمی‌کند به دنبال چه باشید، از طبیعت بکر گرفته تا مکان‌ های تاریخی، میاندوآب دلیلی برای سفر به شما خواهد داد. میاندوآب، با بیش از 43 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران، گواه از تاریخ کهن خود می دهد. مهمترین دلایل سفر به این شهر عبارتند از:

 

پل میرزا رسول

پل میرزا رسول یادگار دوره قاجار که بر روی رودخانه سیمینه‌ رود در میاندوآب بنا شده، یکی از معروف‌ ترین جاذبه‌ های گردشگری این شهر است. این پل تاریخی، 52 متر طول دارد و در ابتدا با هفت دهانه ساخته شده بود که امروزه پنج دهانه از آن‌ ها سالم باقی مانده‌ اند.

 

پل میرزا رسول

 

پل کوسه لر

پل کوسه‌ لر (به معنی کوسه‌ ها در زبان ترکی)، یکی از آثار تاریخی به جای‌ مانده از دوره قاجار است که در 10 کیلومتری میاندوآب واقع شده است. پل کوسه‌ لر بر روی کانالی به نام آجی گوبی که از رودخانه زرینه‌ رود منشعب می‌ شود، بنا شده است.  این پل دارای دو پایه است که با لاشه سنگ و ملات آهک ساخته شده‌اند.

 

چشمه زندان سلیمان

چشمه زندان سلیمان، یکی از این جاذبه‌ های طبیعی است که بین روستای احمدآباد علیا و کوه معروف زندان سلیمان واقع شده. آب این چشمه گوگردی است و به دلیل داشتن املاح معدنی، خواص درمانی دارد و از دیرباز توسط اهالی محلی به عنوان حمام طبیعی استفاده می‌شود. آب این چشمه برای تسکین دردهای مفصلی و روماتیسمی توصیه می شود.

 

چشمه دوه اوچان

چشمه دوه اوچان یا حمام طبیعی حیدرباغی یکی از شگفتی‌های طبیعی میاندوآب که در روستای حیدرباغی باروق واقع شده است. این جاذبه زیبا در واقع چشمه‌ ای گوگردی است که در اثر جوشش آن رنگ‌ های تماشایی در اطرافش پدید آمده اند. آب این چشمه نیر مانند چشمه زندان سلیمان خواص درمانی دارد. بسیاری از گردشگران برای آبتنی و بهره مندی از خواص درمانی آن در درمان بیماری‌ های پوستی و دردهای مفصلی و روماتیسمی به این مکان می آیند.

 

حمام حیدر باغی

 

آبشار اوزان

آبشار اوزان در بخش باروق، در 70 کیلومتری میاندوآب واقع شده و فضایی بکر و سرسبز را پیش روی طبیعت‌دوستان و گردشگران فراهم می آورد. این آبشار از ارتفاع 15 متری به پایین سرازیر شده و به یک رودخانه می‌ریزد. آبشار اوزان، به‌ویژه در فصل بهار که پرآب‌ ترین حالت خود را دارد، یک جاذبه طبیعی فوق‌ العاده و بی‌ نظیر محسوب می شود.

غار جبیگلو

غار جبیگلو یکی از شگفتی‌ های طبیعی کمتر شناخته‌شده در منطقه و کشور است که در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد. ورودی این غار باریک است، از این رو، برای تجربه‌ ای به یادماندنی از بازدید، حتماً باید راهنمای محلی و تجهیزات کافی به همراه داشته باشید. غار جبیگلو دارای دو دالان است، یکی باریک و کوتاه اما دیگری عمیق و تاریک که برای پیمایش آن نیاز به تجهیزات خواهید داشت. همچنین، باید آمادگی مواجهه با خفاش‌ ها در این غار را داشته باشید.

 

مجموعه صخره‌ ای بی‌بی‌ کند

مجموعه صخره‌ ای بی‌بی‌ کند، در روستایی به همین نام، کمتر از یک ساعت با میاندوآب فاصله دارد. قدمت این سازه صخره‌ ای به هزاره اول بازمی‌گردد.   این مجموعه شامل سه طبقه از کف زمین و پنج اتاق تودرتو است که همگی با تونل‌هایی به هم متصل شده‌اند.

 

قلعه‌ های تاریخی میاندوآب

شهرستان میاندوآب علاوه بر جاذبه‌ های طبیعی، گنجینه‌ ای از قلعه‌ های باستانی است. از جمله این قلعه ها عبارتند از :

  • قلعه جان آقا: قدمت این قلعه به دوره مانایان (قوم مانا) برمی گردد و آن‌ ها از این قلعه برای کاربردهای نظامی استفاده می کردند.دژ این قلعه 250 متر طول و دیوارهایی با ارتفاع 80 تا 180 سانتی‌ متر دارد.
  • قلعه هلاکوخان:قدمت قلعه هلاکوخان یا قلعه حسن‌ آباد به دوره ساسانیان بر می گردد. این قلعه بر بلندای کوه در دریاچه ارومیه با سه پرتگاه خطرناک تنها یک راه ورودی دارد.
  • قلعه بخدک: قلعه بخدک یا بختک متعلق به دوره ساسانیان و نام آن از سردار انوشیروان ساسانی گرفته شده است.

 

غذای محلی میاندوآب

مانند سایر شهرهای ایران، میاندوآب نیز غذاهای رنگارنگ و خوشمزه دارد. از جمله آش های محلی معروف این شهر می توان به  آبغورا آشی (آش آبغوره)، اوماج آشی (آش اوماج)، آش ماست، آلو بوخارا آشی (آش آلوبخارا)، تندیر آشی (آش تنوری)،  ایمام زین العابدین آشی اشاره کرد.

در کنار غذاها، نوشیدنی‌ های محلی هم در میاندوآب بسیار خاص هستند. کهلیک اوتی چایی (چای آویشن)، گیلانار چایی (چای آلبالو)، ناریش چایی (چای نارنج) از جمله نوشیدنی های این منطقه هستند.

 

سوغات میاندوآب

میاندوآب، به دلیل خاک حاصلخیز، از قطب های تولید محصولات کشاورزی ایران بشمار میرود. از این رو، سوغاتی های این شهر عبارتند از:

  • محصولات قندی ( قند و نقل)
  • میوه‌های فصلی
  • فرش، گلیم و جاجیم
  • سفال

 

جمع بندی

میاندوآب، با ترکیبی بی‌نظیر از تاریخ، طبیعت مقصدی عالی برای گردشگرانی است که به دنبال تجربه های تازه هستند. امیدواریم این راهنمای سفر به میاندوآب، شما را برای سفری به‌یادماندنی و دلنشین به این شهر منحصربه فرد یاری کند.

 

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی