hambergermenu

ضعیف شدن لامپ تصویر تلویزیون

ضعیف شدن لامپ تصویر تلویزیون

ضعیف شدن لامپ تصویر تلویزیون، مشکلی است که برای همه برندهای تلویزیون پیش می‌آید. در صورتی که شما هم با چنین مسئله‌ای مواجه شده‌اید، بهتر است هرچه سریع‌تر نسبت به رفع آن اقدام کنید. در این مقاله 6 علت سیاه شدن صفحه تلویزیون و همچنین ترفندهای رایج برای رفع آن‌ها را به شما می‌گوییم. لطفا تا پایان همراه با ما باشید.

 

ضعیف شدن لامپ تصویر تلویزیون

علت کم نور شدن لامپ تصویر تلویزیون

ضعیف شدن لامپ تصویر تلویزیون یا به عبارتی دیگر، کم نور شدن تصویر و حتی سیاه شدن بخشی از تصویر، از مشکلات رایج در تلویزیون‌های LCD و LED است. این مشکل آزاردهنده است و علاوه بر اینکه کیفیت تصویر را پایین می‌آورد، در برخی موارد، مشاهده تصاویر را سخت یا حتی غیرممکن می‌کند.

 

بهتر است بدانید در برخی موارد، ضعیف یا کم نور شدن صفحه نمایش به دلیل تنظیمات تلویزیون است؛ بنابراین با رفتن به قسمت تنظیمات و اِعمال تغییرات لازم، مشکل رفع شده و به تعمیرکار نیاز ندارد؛ اما اگر مشکل کم نور شدن صفحه نمایش تلویزیون، خرابی قطعات باشد، باید هرچه سریع‌تر نسبت به رفع مشکل قطعات یا حتی تعویض آن‌ها اقدام کنید.

 

منبع محتوا: نمایندگی تلویزیون ال جی در اصفهان

 

به‌‌طور کلی، عوامل مختلفی در کم نور شدن صفحه نمایش تلویزیون نقش دارند. در ادامه به بررسی 6 علت ضعیف شدن لامپ تصویر تلویزیون و کم نور یا سیاه شدن بخشی از تلویزیون می‌پردازیم. همچنین راهکارهای رفع آن را نیز بیان می‌کنیم.

 

1- تنظیمات نور و علت کم نور شدن صفحه تلویزیون

در تنظیمات تمام تلویزیون‌ها، بخشی برای تنظیم روشنایی تلویزیون، همچنین تنظیم میزان و نوع رنگ وجود دارد. در همین قسمت می‌توان کنتراست تصویر را نیز تغییر داد. بدین ترتیب اگر با مشکل کم نور شدن صفحه نمایش تلویزیون مواجه شده‌اید، اولین اقدام این است که به بخش تنظیمات تلویزیون بروید و تنظیمات مربوط به نور و روشنایی را تغییر دهید. اگر با تنظیمات نور، رنگ و روشنایی، مشکل رفع نشد، باید به سراغ گزینه‌های بعدی بروید.

 

علت کم نور شدن لامپ تصویر تلویزیون

2- ممکن است حالت Energy Saving یا ECO فعال باشد

در اکثر تلویزیون‌های جدید، قسمتی به عنوان ذخیره انرژی (Energy Saving) یا ECO وجود دارد. اگر قابلیت ذخیره انرژی یا اِکو فعال باشد، نور صفحه نمایش به‌‌طور خودکار با توجه به نور محیط تنظیم می‌شود؛ به این معنی که در محیط‌های روشن (ساعات روز)، نور صفحه نمایش را کم و در محیط‌های کم نور مثلا شب‌ها نور صفحه را بیشتر می‌کند. در صورتی که قابلیت مذکور به درستی کار نکند، ممکن است در زمان مناسب، نور صفحه تغییر نکند و با مشکل کم نور شدن نور مواجه شوید. راهکار حل این مشکل نیز رفتن به بخش تنظیمات و غیرفعال کردن حالت ECO یا همان ذخیره انرژی است.

 

3- خرابی بک لایت

مورد دیگری که می‌تواند علت سیاه شدن صفحه تلویزیون باشد، خرابی بلک لایت است. تلویزیون‌های جدید از خود نور ندارند و در واقع نور آن‌ها از قسمت بک لایت تأمین می‌شود. اگر بک لایت خراب شده باشد، نور تلویزیون کم و بخشی از تصویر یا تمام آن سیاه می‌شود. بهتر است بدانید که بک لایت یک قطعه مصرفی است و با مدت زمان استفاده از تلویزیون و به نوعی روشن ماندن آن، ارتباط مستقیم دارد؛ به عبارتی هرچه یک تلویزیون مدت زمان طولانی‌تر روشن بماند، از عمر بک لایت آن کم می‌شود.

 

اگر با مشکل ضعیف شدن تصویر تلویزیون روبه‌رو شده‌اید، به سراغ دفترچه راهنمای تلویزیون بروید و طول عمر بک لایت تلویزیون را مشاهده کنید. سپس از بخش منوی تلویزیون، تعداد ساعاتی که از اعتبار بک لایت گذشته را بررسی کنید و در نهایت اگر خرابی بک لایت یا بهتر بگوییم تمام شدن عمر بک لایت، دلیل سیاه شدن صفحه نمایش باشد، هرچه زودتر نسبت به تعویض این قطعه اقدام کنید.

 

توجه کنید که تعویض بک لایت تلویزیون، کاری بسیار تخصصی است و اگر با دقت و مهارت انجام نشود، ممکن است آسیب‌های جدی را به تلویزیون شما وارد کند. پس اگر با چنین مشکلی مواجه شده‌اید، حتما به تکنیسین متخصص نمایندگی تلویزیون سونی  مراجعه کنید.

 

خرابی بک لایت

 

4- ورودی‌ها و کابل‌های برق تلویزیون، یکی از دلایل ضعیف شدن لامپ تصویر تلویزیون

شاید اولین راهکار برای بررسی دلیل کم نور شدن تصویر تلویزیون، بررسی کابل‌ها باشد. کابل‌های صدا و تصویر و به‌طور کلی کابل‌های برق تلویزیون، وظیفه انتقال برق به تلویزیون را به عهده دارند. اگر در صورت روشن بودن پاور تلویزیون، نور صفحه نمایش ضعیف یا سیاه شده است، شاید کابل‌ها به درستی متصل نشده‌اند. در این صورت سیم‌های برق و کابل‌های تلویزیون را چک کنید و اگر مشکل همچنان وجود دارد، علت را در بخش‌های دیگر تلویزیون بجویید.

 

یک کابل برق مهم دیگر در تلویزیون‌های جدید، کابل HDMI است. این کابل صدا و تصویر را به طور همزمان به اجرا درمی‌آورد. اگر تلویزیون شما صدا دارد؛ اما تصویر ندارد، شاید علت سیاه شدن صفحه تلویزیون، خرابی کابل اچ‌دی‌ام‌ای یا شُل شدن اتصال آن باشد. می‌توانید کابل دیگری را به تلویزیون متصل کنید تا از بابت اینکه مشکل تلویزیون ارتباطی به کابل HDMI دارد یا خیر مطمئن شوید.

 

5- سوختن پیسکل‌ها

ممکن است علت سیاه شدن قسمتی از صفحه تلویزیون ال ای دی، سوختگی پیکسل‌ها باشد. صفحه نماش تلویزیون‌های جدید از میلیون‌ها پیکسل تشکیل شده‌اند. این پیکسل‌ها وظیفه به نمایش درآوردن نور و رنگ‌ها را به عهده دارند. در صورتی که هرکدام از آن‌ها خراب شوند، نقطه‌ مربوط به آن پیسکل تاریک خواهد شد. اگر هم تعدادی از پیسکل‌ها خراب شوند، قسمتی از صفحه نمایش سیاه می‌شود.

 

در تلویزیون‌های جدید، تکنولوژی‌های جدید از قبیل تکنولوژی QLED به کار برده شده است. این فناوری‌ها، میزان سوختگی پیکسل‌ها را به حداقل می‌رسانند. در هر صورت اگر با چنین مشکلی مواجه شده‌اید، بهتر است تعویض صفحه نمایش تلویزیون LED را به تعمیرکار حرفه‌ای بسپارید.

 

6- خرابی پنل تلویزیون

پنل تلویزیون حساس‌ترین، اصلی‌ترین و مهم‌ترین قطعه در تمام تلویزیون‌ها و مانیتورهاست. پنل تلویزیون از میلیون‌ها نقطه کوچک تشکیل می‌شود که با هم صفحه نمایش تلویزیون را تشکیل می‌دهند. وظیفه پنل، نمایش دادن تصویر است و اگر بخشی از آن خراب شود، در همان بخش، تصویر به خوبی دیده نمی‌شود.

 

اگر علت سیاه شدن قسمتی از صفحه تلویزیون ال ای دی خرابی پنل باشد، در آن صورت هزینه تعمیر سیاه شدن صفحه تلویزیون زیاد خواهد بود؛ زیرا این قطعه 70 تا 80 درصد قیمت تلویزیون را تعیین می‌کند. بهتر است بدانید که پنل تلویزیون نیز یک قطعه مصرفی است و با پایان یافتن عمر خود به صورت لکه‌های ابر مانند یا به طور کلی سیاه شدن تصویر تلویزیون ظاهر می‌شود.

 

هزینه تعمیر سیاه شدن صفحه تلویزیون

 

هزینه تعمیر سیاه شدن صفحه تلویزیون

هزینه تعمیر سیاه شدن صفحه تلویزیون با توجه به نیاز به تعمیر یا تعویض قطعه متفاوت است. به طور کلی هزینه تعمیر تلویزیون نسبت به هزینه خرید دوباره آن بسیار ناچیز است. پس اگر تلویزیون شما دچار مشکلاتی از قبیل سیاه شدن صفحه نمایش شد، بهتر است هرچه زودتر آن را تعمیر کنید و در صورت نیاز به قطعه، قطعه سالم، باکیفیت و اورجینال را جایگزین کنید.

 

کلام پایانی

فرقی ندارد تلویزیون شما از بهترین برندهای دنیا باشد یا یک برند معمولی؛ در هر صورت خراب شدن برخی قطعات تلویزیون یا پایان عمر این قطعات، کاملا عادی است. هرچند که تلویزیون‌های باکیفیت خارجی، از قطعات باکیفیت‌تر و با عمر مفید بیشتری برخوردار هستند. درهر صورت برای جلوگیری از هزینه‌های تعمیر یا خرید دوباره تلویزیون، بهتر است در استفاده و نگهداری از آن دقت زیادی داشته باشید.

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *