چطور برای اولین بار سفر خارجی برویم ؟

سفر خارجی همیشه هیجانانگیز است، اما وقتی قرار است برای اولین بار پا به کشوری دیگر بگذارید، ترکیبی از اشتیاق و نگرانی سراغتان میآید. سوالات زیادی ذهنتان را درگیر میکند: از گرفتن ویزا و انتخاب مقصد گرفته تا بستن چمدان و مدیریت هزینهها. اگر شما هم در آستانه این تجربه ناب هستید و نمیدانید از کجا باید شروع کنید، وقت آن رسیده که قدمبهقدم جلو بروید. در این مطلب قرار است به این سوال پاسخ دهیم: چطور برای اولین بار سفر خارجی برویم؟ با ما همراه باشید تا تمام نکاتی که باید بدانید را ساده، کاربردی و بدون پیچیدگی یاد بگیرید و سفری بیدغدغه را آغاز کنید.
با بخش گردشگری مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.
برنامه ریزی برای سفر
وقتی صحبت از برنامهریزی برای سفر خارجی میشود، منظور این نیست که خودتان را با استرس و نگرانی خسته کنید؛ بلکه کافیست چند مرحله مهم را با دقت طی کنید تا سفری بدون دردسر داشته باشید. گرفتن پاسپورت اولین قدم است. اگر پاسپورت ندارید، باید هرچه زودتر برای دریافت آن اقدام کنید، چون صدور آن ممکن است بین ۴ تا ۶ هفته زمان ببرد. اگر هم از قبل پاسپورت دارید، مطمئن شوید که تاریخ انقضای آن کمتر از ۶ ماه نباشد، چراکه برخی کشورها در این شرایط به شما ویزا نمیدهند.
در ادامه، بررسی شرایط ویزا ضروریست. بعضی کشورها عضو برنامه ویزا ویور هستند و نیازی به دریافت ویزا ندارند. اما برای بسیاری دیگر، باید از قبل ویزای توریستی بگیرید که این کار ممکن است زمانبر و پرهزینه باشد. حتی برخی کشورها هزینهای بابت ورود یا خروج از کشور دریافت میکنند، پس بهتر است از این موضوع هم مطمئن شوید. یکی دیگر از نکاتی که نباید فراموش کنید، واکسیناسیونهای لازم است. برخی کشورها واکسنهایی را برای ورود اجباری میدانند، پس لازم است از چند ماه قبل با مراجعه به وبسایت مرکز کنترل بیماریها، فهرست واکسنهای مورد نیاز را بررسی کنید.
در نهایت بهتر است بیمه مسافرتی و درمانی را از قلم نیندازید. اگر بیمه درمانی شما خدمات خارج از کشور را پوشش نمیدهد، باید بیمهای معتبر برای کشور مقصد تهیه کنید. همچنین بیمه مسافرتی میتواند در صورت لغو یا تأخیر سفر، هزینهها و مشکلات شما را تا حد زیادی کاهش دهد.
ارز مورد نیاز را تهیه کنید
هر کشور واحد پول خاص خود را دارد، اما در بسیاری از مقاصد گردشگری، دلار نیز پذیرفته میشود. با این حال، بهتر است پیش از سفر ارز مورد نیازتان را تهیه کرده و آن را در بخشهای مختلفی از کیف، چمدان یا وسایل شخصی خود قرار دهید. این کار باعث میشود در صورت گم شدن یکی از چمدانها، همه پولتان از بین نرود.
بررسی میزان بار مجاز
پیش از بستن چمدان، بررسی کنید که ایرلاین انتخابیتان چه میزان بار رایگان مجاز برای مسافر در نظر گرفته است. پس از آن، چمدانها را بر اساس این محدودیتها ببندید تا هنگام تحویل بار، مجبور به پرداخت هزینه اضافه نباشید.
با آدابورسوم بینالمللی آشنا شوید
حالا که برنامهریزیهای اصلی سفر را انجام دادهاید، وقت آن است که کمی هم درباره آداب، فرهنگ و ارتباطات بینالمللی مقصد خود اطلاعات کسب کنید. این کار به شما کمک میکند تا تجربهای دلپذیرتر و حرفهایتر در سفر داشته باشید، بهویژه اگر این اولین سفر خارجی شما باشد.
برای شروع، آشنایی با زبان بینالمللی، یعنی انگلیسی، میتواند بسیار کارآمد باشد. یاد گرفتن چند عبارت ساده مثل سلام، لطفاً، ممنونم، اسم من … است، اسم شما چیست؟ یا سرویس بهداشتی کجاست؟ میتواند در موقعیتهای روزمره به کمک شما بیاید. هر چقدر توانایی شما در درک و صحبت کردن به زبان انگلیسی بیشتر باشد، در تعاملات روزمره راحتتر خواهید بود.
اگر نمیدانید از کجا شروع کنید، میتوانید در دورههای مقدماتی زبان شرکت کنید، از اپلیکیشنهای آموزش زبان مثل Duolingo استفاده کنید یا یک کتاب ترجمه ساده با خود به همراه داشته باشید. این ابزارها بهویژه برای افرادی که میپرسند چطور برای اولین بار سفر خارجی برویم، بسیار مفید هستند. همچنین بهتر است پیش از سفر، فضای فرهنگی و اجتماعی مقصد را بررسی کنید. پیشنهاد میکنیم یک روزنامه آنلاین انگلیسیزبان مربوط به کشور مقصد را دنبال کنید و درباره رویدادها و اخبار جاری اطلاعات به دست آورید. این کار نهتنها باعث میشود از اتفاقات مهم محلی مطلع شوید، بلکه شما را با موضوعات حساس فرهنگی یا اجتماعی که باید از آنها دوری کنید نیز آشنا میکند.
علاوه بر این، بررسی رویدادها و جشنوارههایی که ممکن است در طول اقامتتان برگزار شود، فرصتی عالی برای تجربه فرهنگ بومی و آداب خاص آن منطقه خواهد بود.
توجه به شرایط آبوهوایی مقصد
اگر بدون اطلاع از وضعیت آبوهوای کشور مقصد سفر کنید، ممکن است با شرایطی کاملاً متفاوت از ایران روبرو شوید و لباسهای همراهتان مناسب آن منطقه نباشد. در این صورت چارهای جز خرید لباس جدید نخواهید داشت که ممکن است هزینهبر باشد. بنابراین بهتر است پیش از سفر، درباره آبوهوای مقصد تحقیق کرده و لباس مناسب را در چمدان خود بگذارید.
رزرو پرواز و محل اقامت
برای ورود به بسیاری از کشورها لازم است پیش از سفر، بلیط رفتوبرگشت و محل اقامت خود را رزرو کرده باشید. این موضوع به سفارت کمک میکند تا بداند برنامه سفر شما چگونه است، چند روز در کشور مقصد میمانید و در کجا اقامت خواهید داشت. رزرو بهموقع پرواز و هتل، نظم و اعتبار بیشتری به درخواست ویزای شما میدهد.
آمادگی برای اقلام ضروری سفر
پیش از سفر، بررسی کنید که کشور مقصد از چه نوع پریز برق و ولتاژی استفاده میکند. ممکن است به آداپتور یا مبدل برق نیاز داشته باشید. برخی وسایل مانند سشوار که حرارت تولید میکنند، حتی با مبدل هم ممکن است بهدرستی کار نکنند. همچنین باتری لپتاپ یا دیگر تجهیزات الکترونیکی ممکن است در ولتاژهای متفاوت دچار اختلال شوند.
اطلاعرسانی به بانک
حتماً بانک یا شرکت صادرکننده کارت اعتباری خود را از سفر آگاه کنید. در غیر این صورت ممکن است به دلایل امنیتی تراکنشهای شما را مشکوک تلقی کرده و کارت را مسدود کنند. تماس با خدمات مشتریان و اعلام مقصد و مدتزمان سفر از بروز این مشکل جلوگیری میکند.
برقراری ارتباط در طول سفر
قبل از حرکت، با اپراتور تلفن همراه خود تماس بگیرید و درباره فعالسازی طرحهای تماس بینالمللی یا رومینگ اطلاعات لازم را کسب کنید. در برخی کشورها تلفن همراه شما ممکن است بدون تنظیمات مناسب قابل استفاده نباشد. همچنین میتوانید از کارتهای اعتباری تلفن یا خدمات تلفن هتل برای تماس استفاده کنید. راه دیگر، بهرهگیری از اپلیکیشنهایی مثل واتساپ یا اسکایپ است که با اتصال اینترنتی امکان تماس یا ارسال پیام رایگان را فراهم میکنند.
جمعبندی
برای اولین سفر خارجی، ابتدا درباره مقصد، شرایط آبوهوایی و قوانین آن کشور تحقیق کنید. سپس بلیط پرواز، اقامت و مدارک لازم را از قبل آماده کرده و از بانک و اپراتور تلفن همراهتان هماهنگ شوید. همراه داشتن کپی مدارک، وسایل ضروری و آگاهی از نکات ارتباطی، سفر شما را امنتر و آسانتر میکند.