hambergermenu

مقصد سفر های خارجی ایرانی ها کجاست ؟

تا سال های سال مقصد أول سفرهای خارجی ایرانیان کشورهای عراق و سوریه بوده است. ناآرامی ده ساله عراق هم از میزان سفر ایرانیها به این کشور کم نکرده است تا جایی که ناامنی این کشور برای زائران شیعه آن قدر شد که مراجع رسمی ایران هم مسافران به این کشور را نهیب زد که عواقب سفر پای خودشان است. همین موضوع از میزان سفر ایرانی ها به عراق کاست، مشابه همین قضیه را با ناآرام شدن اوضاع داخلی سوریه شاهد بودیم.
به شکلی که اکنون نه به طور رسمی و نه حتی غیررسمی این کشور شاهد گردشگران ایرانی نیست.
اما همیشه جایگزین این دو کشور در سفرهای خارجی ایرانیان کشورهای امارات و ترکیه بوده است.

حتی با وجود آرام بودن اوضاع خاورمیانه نیز تعداد سفرهای خارجی ایرانیان به کشورهای ترکیه و امارات بسیار بالا بوده است.
همین است که بسیاری از بازارهای کشورهای همسایه نیز با وجود ظرفیت سفرهای خارجی مردم ایران دست به کار شدند و خواسته های گردشگران ایرانی را در بازارهای خود تدارک دیدند.

ترکیه، اولین مقصد ایرانیان

تب بالای سریال های معمولا مبتذل ترکی میان ایرانی ها فارغ از نهیبی که می تواند برای اهالی رسانه و فرهنگ ایران داشته باشد، نشان از اقبال ایرانی ها به فرهنگ همسایه شمال غربی خود است. ترکیه از دیرباز به دلیل تشابهات فرهنگی فراوان جزو اولین مقاصد سفر خارجی ایرانی ها بوده است. بازار گردشگری ایران برای ترکیه آن قدر مهم و البته پولساز بوده و هست که ایرانی ها به این کشور جدا شده از شوروی سابق.

اما این تب هم خیلی زود فرونشست تا همچنان ترکیه به عنوان یکی از مهم ترین مقاصد سفر خارجی ایرانی ها باقی بماند.

هند در سالهای دور

سرزمین هزار فرهنگ هنوز هم که هنوز است برای ایرانی ها جذاب است، اما نه به اندازه یک دهه پیش، خواستاران تماشای این کشور بخشی از یک طبقه اجتماعی در ایران بودند که بیش از تماشای پاساژهای مدرن و مغازه های نوین، خواهان تماشای فرهنگ و چگونگی زندگی مردم در این کشور بودند.

هند نه تنها برای ایرانی ها که یکی از کشورهای پرجاذبه برای تمام گردشگران جهان است.

همین نکته میزان سفر ایرانی ها را به این کشور در اندازه معقول و میانه نگه داشته است به شکلی که نه هجوم گردشگران ایرانی به این کشور را شاهد بودیم و نه هیچ گاه گردشگران ایران با این کشور قهر کرده اند.

اما نکته دیگری که باعث می شد تعداد زیادی از ایرانیان راهی این کشور شوند، تعداد بالای دانشجوهای ایرانی در این کشور بوده و هست.

هنوز هم شهر پونا در هند میزبان تعداد بالای ایرانیانی است که برای تحصیل این کشور را انتخاب کرده اند.

اقبال به این کشور آن قدر بود که در سال های میانه دهه ۷۰ یکی از پرطرفدارترین سریال های تلویزیون هم به نام «مسافری از هند» بسیار مورد توجه قرار داشت.

دبی، همچنان جذاب برای ایرانی ها

دبی مدت ها جذاب ترین مقصد مسافران ایرانی بوده؛ هم برای تفریح و هم برای سرمایه گذاری. با مصادف شدن هر روز تعطیل دیگر پیدا کردن جا کاری است دشوار و اگر تعطیلی مثل روزهای تعطیل نوروز باشد، برای رزرو جا باید از هفته ها قبل اقدام کرد.

سفر به دبی برای بسیاری هم سفر به خارج است و هم نیست. دبی با نزدیک به ۲۵ درصد ایرانی تقریبا شهری خودی است.
دبی امروز به یکی از بزرگترین مراکز جذب سرمایه در جهان تبدیل شده است. این شیخ نشین که حدود استان یزد وسعت (۷۳۴۶۷ کیلومتر مربع) و نزدیک به استان آذربایجان غربی 2.5 میلیون نفر جمعیت دارد، یکی از امیر نشین های تشکیل دهنده امارات متحده عربی است.
وجود تفریحگاه های مختلف و پاساژها و نمایشگاه های بسیار این شهر را به یکی از مقاصد اصلی سفر ایرانی ها تبدیل کرده است.

گرجستان، مد سال ایرانی ها

دو سه روز آرامش در کنار سواحل خزر برای یک ایرانی حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان آب می خورد. حال همین استراحت چندروزه در برخی کشورهای همسایه کمتر از این عدد تمام میشود.
گرجستان از این دست مقاصد است که برنامه ویژه ای برای جذب گردشگران ایرانی تدارک دیده است.

در شرایطی که واحدهای خدماتی گردشگری در ایران میلی به رقابت با هم ندارند که در نهایت به کاهش قیمت و افزایش کیفیت خدمات منجر می شود؛ همسایگان غربی و شمال غربی مساء در رقابت برای جذب گردشگران ایرانی گوی سبقت از هم ربوده اند و هر روز مقاصدی جدید با امکاناتی بیشتر و قیمتی ارزان تر ارائه می کنند.
از مقاصد ارزان قیمت جدیدی که در عرصه رقابت برای جذب گردشگران ایرانی وارد شده، کشور گرجستان در همسایگی ارمنستان و ترکیه است.
مقصد عمده مسافران ایرانی نیز که عازم گرجستان می شوند بندر باتومی در جنوب غربی گرجستان و هم مرز با ترکیه است.
بندر باتومی با داشتن حدود ۱۴۰ هزار نفر جمعیت در کنار دریای سیاه قرار دارد و مرکز خودمختاری آجاریا در گرجستان است.

 

مطالب پیشنهادی گردشگری

عکس شهر رمعکس فلورانسعکس سیدنی استرالیا
عکس ونیزعکس ونکوور کاناداعکس شهر سن سباستین
عکس سویل اسپانیاعکس ریو دو ژانیرو برزیلعکس مونیخ آلمان
عکس پاریسعکس لندنعکس تفلیس گرجستان
عکس استانبول ترکیهعکس شهر میلان ایتالیاعکس پکن چین

 

منبع : مجله چمدان

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی