hambergermenu

راهنمای سفر به سیرجان ( تمامی اطلاعاتی که در سفر به سیرجان لازم دارید )

راهنمای سفر به سیرجان

راهنمای سفر به سیرجان، مکان های دیدنی سیرجان، جاذبه های تاریخی سیرجان و … در ادامه برای شما قرار داده شده است. سیرجان یکی از شهرهای مهم استان کرمان است که در جنوب‌ غربی این استان قرار دارد. این شهر به‌ دلیل موقعیت جغرافیایی، پیشینه تاریخی و وجود جاذبه‌های طبیعی، می تواند مقصدی مناسب برای سفر باشد. در این راهنمای سفر به سیرجان، مطالبی فراهم شده که به شما کمک می کند پیش از سفر، شناخت بهتری از این شهر زیبا داشته باشید.

 

با بخش گردشگری مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

چگونه به سیرجان سفر کنیم؟

برای رسیدن به سیرجان، کافی ست به سمت استان کرمان حرکت کنید. سیرجان در فاصله تقریباً 175 کیلومتری از شهر کرمان قرار دارد. سفر به سیرجان از طریق مسیرهای هوایی، قطار، اتوبوس و خودرو شخصی امکان پذیر است. فرودگاه سیرجان با پروازهای داخلی، سریع‌ ترین و راحت‌ ترین راه برای رسیدن به این شهر محسوب می شود. همچنین راه‌ آهن سراسری ایران از سیرجان عبور می‌کند که این امر، دسترسی ریلی به شهر را فراهم می آورد.

 

بهترین زمان سفر به سیرجان

بهترین زمان سفر به سیرجان، فصل های بهار و پاییز محسوب می شود. در این فصول، آب و هوا خنک و دلپذیر است که شرایط مناسبی را برای گشت و گذار در طبیعت و بازدید از جاذبه‌های تاریخی فراهم می‌کند و خبری از گرمای تابستان یا سرمای زمستان نیست.

 

جاذبه های گردشگری سیرجان

سیرجان، جاذبه‌ های فراوانی را در دل خود جای داده است. از اماکن مذهبی مانند امامزاده احمد (ع) و امامزاده علی (ع) گرفته تا بناهای تاریخی چون بادگیر چپقی، بازار قاجاریه، یخدان‌ های دوقلوی سیرجان، خانه‌ های قدیمی نظیر خانه حاج رشید، قلعه سنگ، باغ سنگی، بنای شاه فیروز و کاروانسراها. موزه‌ های شهر شامل موزه تاریخ و مردم‌ شناسی، موزه سنگ‌ های تزئینی و موزه دستبافته‌ های عشایری، پیشینه غنی سیرجان را به نمایش می‌گذارند. در بخش دیدنی های طبیعی نیز می‌توان به منطقه خوش آب و هوای اسلام‌ آباد چهارگنبد، منطقه حفاظت‌ شده سیاه‌ کوه، سرو کهنسال امامزاده احمد، طبیعت زیبای بلورد، کفه نمک و باغ‌ های پسته اشاره کرد. علاوه بر این‌ ها، گهر پارک به عنوان بزرگترین پارک گردشگری خاورمیانه، مجموعه‌ ای از دیدنی‌ ها را برای گردشگران فراهم آورده است.

 

باغ سنگی سیرجان

باغ سنگی سیرجان یکی از مرموز ترین و در عین حال تأمل‌ برانگیزترین جاذبه‌ های دیدنی این شهر است که داستانی غم‌ انگیز دارد. این باغ توسط مردی ناشنوا به نام درویش خان اسفندیارپور در اعتراض به اصلاحات ارضی دهه 1340 ساخته شد. درویش خان که زمین های کشاورزی خود را از دست داد، با اقدامی نمادین، درختان خشک‌ شده‌ ای را در زمین خود کاشت و به جای میوه، سنگ‌ هایی را از شاخه‌ های آن‌ ها آویزان کرد. این اقدام، بیانی بی‌ کلام از اعتراض و اندوه او بود. این اثر هنری، امروز گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

این باغ منحصر به فرد در جاده سیرجان بافت، پس از عبور از روستاهای بلور و میاندوآب قرار دارد.

 

باغ سنگی درویش خان سیرجان

 

یخدان‌ های دوقلوی سیرجان

یخدان‌ های دوقلوی سیرجان به عنوان یکی از مهم‌ ترین جاذبه های دیدنی و بناهای خشتی ایران شناخته می‌شوند که قدمت آن به دوره قاجار باز می گردد. این سازه‌ ها در گذشته، نقشی حیاتی در ذخیره و نگهداری یخ برای استفاده در فصول گرم سال ایفا می‌کردند. مردم سیرجان، یخ‌ هایی که در زمستان  گردآوری می‌شد را در این یخدان‌ ها نگهداری می‌ کردند تا در تابستان از آنها استفاده کنند. معماری این بنا ساختاری گنبدی شکل دارد و درساخت آن مصالح خشتی به کار رفته است.

این اثر تاریخی در خیابان شیخ فضل‌الله نوری سیرجان قرار دارد.

 

بازار سیرجان

بازار سیرجان، با قدمتی که به دوران قاجار بازمی‌گردد، در زمان محمد شاه قاجار احداث شده است. این بازار همچنان به عنوان یکی از مراکز مهم خرید و فروش در این شهر شناخته می‌شود. استاد غلام‌عباس معماریان، معمار برجسته سیرجانی، در سال 1332 شمسی، مسئولیت مرمت و بازسازی این بازار را انجام داد. این بازار نمادی از تاریخ و هنر معماری سیرجان است. بازار سیرجام در خیابان امام خمینی این شهر قرار دارد.

 

بادگیر چپقی سیرجان

بادگیر چپقی سیرجان، یکی از بناهای منحصربه فرد این شهر که مربوط به دوره پهلوی و بخشی از خانه دکتر سید علی اصغر رضوی، اولین پزشک سیرجان، بوده است. این بنا به دلیل طراحی خاص خود، توجه بسیاری از گردشگران و علاقه‌ مندان به معماری را به خود جلب می‌کند. بادگیر چپقی دارای شکل خاصی از لوله های خمیده، الهام گرفته از دودکش های کشتی های قدیمی است. این بنای تاریخی در بلوار دکتر صادقی شهر سیرجان قرار دارد.

 

بادگیر چپقی سیرجان

 

 گهر پارک سیرجان

گهر پارک سیرجان با امکانات متنوع خود، فضایی دلنشین برای گذران اوقات فراغت گردشگران فراهم کرده است. از جمله بخش های مختلف و امکانات این پارک می توان به دریاچه مصنوعی، شهربازی سرپوشیده و روباز کودک و بزرگسال، حیات وحش، پیست اسب سواری، رستوران و کافه، اقامتگاه بومگردی اشاره کرد. گهرپارک سیرجان در کیلومتر 20 جاده سیرجان شیراز قرار دارد.

 

گهر پارک سیرجان

 

 باغ بمید سیرجان

باغ بمید سیرجان، که در شمال سیرجان واقع شده، نه تنها یک باغ، بلکه پناهگاهی تاریخی است. این باغ در گذشته به ‌عنوان محلی امن برای در امان ماندن از حملات مهاجمان، مخصوصاً هجوم محمود افغان، مورد استفاده قرار می‌ گرفته است. پس از ویرانی شهر قدیم به دست ایدکو، سردار تیمور، اهالی در حوالی باغ بمید جمع شده و روستای سعیدآباد را بنا نهادند که بعدها به هسته اولیه شهر کنونی سیرجان تبدیل شد.

 

سوغات سیرجان

در سفر به سیرجان، پیشنهاد می‌ کنیم حتماً از محصولات متنوع و اصیل این شهر دیدن کنید و آن‌ ها را به عنوان سوغات و یادگاری خریداری نمایید. از جمله سوغات سیرجان می‌ توان به گلیم شیرکی پیچ، پته و قالی اشاره کرد. همچنین، محصولات باغی مانند بادام، انار، قیصی و زردآلو، و خوراکی‌ هایی چون مسقطی، پسته، قوتو (قاووت) و انواع شیرینی‌ های خانگی مانند باقلوا، کماچ سهن و کلمپه که طعم‌ های اصیل این منطقه را در پی دارد، از دیگر سوغاتی‌ های محبوب این شهر هستند.

 

غذاهای محلی سیرجان

غذاهای سنتی شهرستان سیرجان با طعمی لذیذ و دستور پخت اصیل، تجربه ای فراموش نشدنی از آشپزی کرمانی را برای شما به ارمغان می آورند. پیشنهاد می‌کنیم غذاهایی مانند پلو سیرجانی،قاتق بنه (سیر او بنه)، انواع آبگوشت شامل آبگوشت بادمجان و کشک و آبگوشت زیره، آش گندم شیر و اوماچ آش را امتحان کنید.  همچنین، خورشت بزقورمه، خورش به آلو، زیره‌ پلو و کشک کدو از دیگر غذاهای لذیذ و محبوب این شهر هستند.

 

جمع بندی

سیرجان، با جاذبه‌ های تاریخی و طبیعی متنوع، سوغات سنتی و غذاهای محلی لذیذ، و همچنین دسترسی‌ های حمل‌ونقل هوایی، ریلی، جاده‌ ای، مقصدی عالی برای هر سلیقه‌ ای است. امیدواریم این راهنمای سفر به سیرجان، شما را برای سفری خاطره انگیز به این شهر باستانی یاری کند.

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی