hambergermenu

۵ تا ویژگی یک مهدک کودک خوب!

یکی از نگرانی ها و چالش های پدر و مادرها که نگرانی بسیار به جایی است، انتخاب مهدکودک مناسب است. مهد کودک اولین محیطی است که کودک ورود به دنیای اجتماعی بزرگتر را تجربه می‌کند و بیشتر مدت زمان دوره کودکی را در مهد کودک می‌گذراند. اثر تجربه های دوره کودکی به صورت مستقیم بر شخصیت فرد در دوره بزرگسالی اثر گذار است، بنابراین بسیار مهم است که مهدکودک را چطور و با چه معیارهایی انتخاب کنیم.

 

اگر پای صحبت افراد مختلف و به خصوص پدر و مادرهایی که دارای فرزند در سنین پیش از مدرسه هستند بنشینیم، هر یک با سلایق متفاوت، تعریفی از بهترین مهدکودک دارند. با این حال طبق استانداردهای جهانی، 5 ویژگی وجود دارد که در انتخاب مهد کودک باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر یک مهدکودک این 5 ویژگی را داشته باشد می‌تواند در لیست بهترین مهدکودک ها قرار بگیرد.

 

5 تا ویژگی یک مهدک کودک خوب!

 

5 ویژگی یک مهد کودک خوب

ایمن بودن

اعتماد به امن بودن یک محیط جدید، از بزرگترین دغدغه خانواده‌هایی است که می‌خواهند فرزند خود را برای ساعاتی به یک محیط جدید بسپارند. ایمن بودن را می‌توان مهم‌ترین ویژگی یک مهد کودک در نظرگرفت. مهدکودک خوب، باید فضایی ایمن برای کودکان باشد البته نه به این معنا که مهدکودک خوب به بهانه ایمنی، فضای تجربه و بازی کودکان را به حدی محدود کند که خلاقیت کودکان را در بازی آزاد تحت‌الشعاع قرار دهد.کودکان باید ناامنی را در یک فضای امن تجربه کنند.

 

مربیان و تسهیلگران حرفه‌ای

کودک در مهدکودک بیشترین زمان را با مربیان و تسهیلگران می‌گذراند. یک مربی و تسهیلگر خوب کودک، شناخت کافی از کودکان داشته و از لحاظ دانش و تجربه کار با کودک غنی است. برقراری ارتباط صحیح و راحت با کودکان، احترام گذاشتن به خواسته‌های کودکان و منحصر به فرد بودن آن‌ها، فراهم کردن شرایطی در راستای تجربیات متنوع و توانمندسازی کودکان نیز از ویژگی‌های یک تسهیلگر و مربی خوب به شمار می‎روند. مربیان و تسهیلگران به همراه کودکان، انرژی فضای بازی کودکان را شکل می‌دهند و اگر کودکان با مربیان و تسهیلگرانی پرانرژی، پرانگیزه و باحوصله در ارتباط باشند، انرژی خوبی از آن‌ها دریافت خواهند کرد.

 

برنامه آموزشی

نظر شما در مورد برنامه آموزشی چیست؟ شاید شما هم مانند بسیاری از افراد، معتقد باشید که در یک مهدکودک خوب، بچه ها نباید حتی یک ثانیه بدون برنامه آموزشی پیش بروند. جالب است که بدانید تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که رشد همه جانبه کودک در گرو فعالیت ها و انتخاب های خودش است که عواطف و هیجاناتش را درگیر می‌کند یک مهدکودک خوب، برنامه آموزشی ثابت برای همه کودکان ندارد. معنی نداشتن برنامه آموزشی مشخص این نیست که یک مهد کودک نباید برنامه آموزشی داشته باشد، چیزی که برای ما اهمیت دارد، نحوه نگاه مهد کودک به برنامه‌های آموزشی است که باید مهیا کردن بسترهای مختلف و تجربه فعالیت‌های متنوع با انتخاب خود کودک باشد.

 

بهبود ارتباط والدین و کودک

سلامت روان کودک قطعا مساله ای است که برای هر پدر و مادری اهمیت ویژه دارد و نکته مهم این است که این سلامت روان در گرو ارتباط کودک با والدین است. پدر و مادرها به دلیل شاغل بودن و یا گاهی به خاطر عدم مهارت و تجربه، ارتباط پایداری با کودک خود ندارند، یک مهدکودک اگر از نظر دانش فرزندپروری و والدپروری در جایگاه خوبی باشد، این ارتباط را بهبود می‌بخشد و با طراحی و ارائه فعالیت مشترک بین والد و فرزند مانند کارگاه مادر و کودک، این ارتباط را ارتقا می‌دهد.

 

محیط و فضای مناسب

مهدکودک خانه دوم کودک شماست! بنابراین مهم است که این خانه چه  فضا و محیطی داشته باشد. در مهدکودک برای انجام فعالیت های مختلف کارگاهی، باید فضاهای اختصاصی و تفکیک شده در نظر گرفته شود. در یک مهد کودک استاندارد برای هر یک از بازی‌های شناختی، حرکتی، کتاب خواندن ، استراحت و … یک بخش جداگانه در نظر گرفته می‌شود. یک نکته بسیار مهم در مورد مهد کودک خوب، این است که به یکی از اصلی‌ترین نیازهای رشدی کودکان که حضور در طبیعت و فضای باز است، با فراهم کردن فضای آزاد و طبیعی پاسخ می‌دهند و فعالیت هایی را نیز در این فضا در کنار فضای کارگاهی طراحی می‌کنند تا فرصت تجربه و ارتباط با طبیعت را به بچه ها هدیه دهند.

 

منبع: مهدکودک پرچین

 

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *