hambergermenu

انواع ریدایرکت برای بهبود سئو سایت

انواع ریدایرکت برای بهبود سئو سایت در مجله باحال مگ در ادامه بررسی می کنیم.

 

ریدایرکت (Redirect) سایت در واقع روشی است که با استفاده از آن می‌توان کاربران و موتورهای جستجو را از سایتی به سایت دیگر منتقل کرد. اغلب، ریدایرکت کردن سایت به دلایل متعددی انجام می‌شود.

 

از رایج‌ترین این دلایل می‌توان به تغییر آدرس وب‌سایت و یا تغییر محتوای آن، حذف یک صفحه از سایت، تغییر ساختار URL، یکسان‌سازی دامنه و مدیریت خطاها اشاره کرد.

 

درست تنظیم کردن ریدایرکت‌های سایت برای گوگل بسیار اهمیت دارد، چراکه علاوه بر این‌که به بهبود سئو سایت کمک می‌کند، تجربه کاربری بهتری برای افراد نیز فراهم می‌کند. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع ریدایرکت و بررسی ویژگی‌ها و تاثیرات هرکدام بر سئو سایت بپردازیم.

 

انواع ریدایرکت

 

انواع ریدایرکت

ریدایرکت‌ها در واقع به دو نوع اصلی ریدایرکت‌های دائمی و ریدایرکت‌های موقت تقسیم می‌شوند. هر کدام از این ریدایرکت‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فرد و کاربردهای متفاوتی دارند.

 

ریدایرکت دائمی در واقع به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که صفحه قدیمی دیگر وجود نداشته و تمام اعتبار و ترافیک سئو باید به صفحه جدید منتقل شود.

 

به این منظور یک URL به صورت دائمی به یک URL جدید منتقل می‌شود. در حالی که ریدایرکت‌های موقت به صورت موقت URL سایت را به یک URL جدید منتقل می‌کنند.

 

موتورهای جستجو با بررسی آن متوجه می‌شوند که صفحه قدیمی به طور کامل حذف نشده و امکان دارد مجدد فعال شود. هرکدام از این ریدایرکت‌ها انواع متفاوتی دارند که در ادامه رایج‌ترین آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

 

ریدایرکت‌های دائمی

ریدایرکت‌های 301 و 308 جزو دسته ریدایرکت‌های دائمی محسوب می‌شوند. البته ریدایرکت‌ 301 نسبت به نوع 308 مرسوم‌تر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ریدایرکت 301

در ابتدا به شما توصیه می‌شود که تا حد امکان سایت خود را به‌روزرسانی کنید، در غیراین‌صورت می‌توانید با استفاده از ریدایرکت 301 بخش عظیمی از اعتبار سایت قدیمی را به سایت جدید منتقل کنید.

 

این روش با سرعت بالا انجام می‌گیرد به همین دلیلی به عنوان بهترین ریدایرکت دائمی شناخته می‌شود.

 

ریدایرکت 308

ریدایرکت 308 نوع دیگری از ریدایرکت‌های دائمی است. این ریدایرکت نسبت به ریدایرکت 301 کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

با استفاده از این ریدایرکت می‌توانید علاوه بر این‌که تغییرات دائمی بر دامنه سایت اعمال می‌کنید، امنیت دامنه را بالا ببرید و از HTTP به HTTPS منتقل کنید.

 

این نوع ریدایرکت از برخی مرورگرها پشتیبانی نمی‌کند، به همین دلیل محدودیت‌هایی را برای کاربران ایجاد می‌کند.

 

 انواع ریدایرکت‌ موقت

از رایج‌ترین انواع ریدایرکت‌های موقتی که توسط متخصصین سایت استفاده می‌شوند، شامل ریدایرکت‌های 302، 303 و 307 می‌شوند.

 

ریدایرکت 302

یکی از ریدایرکت‌های موقت و شناخته‌شده، ریدایرکت 302 است که با استفاده از آن می‌توان برای مدت کوتاهی از یک سایت جدید و یا یک تغییر مسیر استفاده کرد به طوری که بتوان در آینده صفحه قدیمی را بازگرداند. به علت پیچیدگی تنظیم و نگهداری این نوع ریدایرکت، کمتر استفاده می‌شود.

 

ریدایرکت 303

ریدایرکت 303 اغلب برای فرم‌های ارسال اطلاعات استفاده می‌شود که با استفاده از آن مرورگر درخواست بعدی را دوباره ارسال نمی‌کند و در نتیجه از ارسال‌های تکراری جلوگیری می‌کند. از آن‌جایی که این ریدایرکت موقتی است، تاثیر چندانی بر روی رتبه سایت نخواهد داشت.

 

ریدایرکت 307

ریدایرکت 307 تا حدودی شبیه به ریدایرکت 302 است، با این تفاوت که روش ارسال درخواست را تغییر نمی‌دهد، در حالی که ریدایرکت 302 ممکن است روش درخواست را از POST به GET تغییر دهد.

 

ریدایرکت های مختلف در سئو

 

روش‌های اجرای انواع ریدایرکت

ریدایرکت کردن صفحات به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد که بسته به شرایط، یکی از این روش‌ها انتخاب می‌شود. در ادامه رایج‌ترین روش‌های ریدایرکت کردن و کاربرد هر یک را برای شما توضیح می‌دهیم.

 

استفاده از فایل htaccess

در صورتی که سایت بر روی Apache قرار داشته باشد، می‌توان از طریق فایلی به نام htaccess. قوانین مربوط به تغییر مسیر صفحات را تغییر داد. از این روش زمانی استفاده می‌شود که بخواهیم مسیر سایت را از HTTP به HTTPS تغییر دهیم و یا کل سایت را به دامنه‌ای جدید انتقال دهیم.

 

ریدایرکت با PHP

یکی دیگر از روش‌های انواع ریدایرکت کردن سایت، اعمال تغییرات در کد PHP آن است که باعث می‌شود پس از بارگذاری صفحه، کاربر به صورت خودکار به صفحه جدید منتقل شود. این روش در صورت عدم وجود فایل htaccess انجام می‌گیرد و عملکرد آن کندتر خواهد بود.

 

ریدایرکت با وردپرس

اگر سایت شما با استفاده از وردپرس ساخته شده‌ است و قصد تغییر فایل‌های سرور را ندارید، یک روش ساده و بدون کدنویسی استفاده از افزونه‌های مخصوص ریدایرکت است. با استفاده از این روش می‌توانید در هر لحظه سایت خود را ویرایش کنید و به راحتی آن را مدیریت کنید.

 

ریدایرکت با Meta Refresh

از روش‌های قدیمی و نامناسب ریدایرکت سایت، استفاده از Meta Refresh بوده که با قرارگیری تگ متا در کد HTML سایت، پس از گذشت چند ثانیه کاربر به صفحه جدید منتقل خواهد شد.

 

از معایبی که باعث شده تا خیلی کم مورد استفاده قرار گیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گاهی ممکن است پیش از آن‌که صفحه ریدایرکت شود، کاربر از صفحه خارج شود.
  • برخی از مرورگرها این روش‌ را مسدود کرده و پشتیبانی نمی‌کنند.
  • برای سئو بسیار ضعیف و کند عمل می‌کند.

 

در ادامه خلاصه‌ای از مصالب ذکر شده در این بخش را به‌صورت خلاصه و جامع در قالب جدول برای شما ارائه می‌دهیم.

روشمناسب برایمزایامعایب
htaccessانتفال دائمی یا موقتی صفحاتسریع، مناسب برای سئونیاز به دسترسی به هاست
PHPسایت‌های پویاقابل برنامه‌ریزی، امکان کترل شرایطنیاز به برنامه‌نویسی، کندتر از htaccess
افزونه وردپرسسایت‌های وردپرسیآسان، عدم نیاز به کدنویسیممکن است سرعت را کاهش دهد
Meta Refreshتغییر مسیر بسیار سادهعدم نیاز به تغییر سرورمضر برای سئو، تجربه کاربری ضعیف، کند

 

سخن پایانی

ریدایرکت از مهم‌ترین روش‌های بهینه سازی و مدیریت سایت است که به دلایل متعددی انجام می‌گیرد. انتخاب یکی از روش‌های انواع ریدایرکت به نیاز شما بستگی دارد.

 

اگر قصد انتقال همیشگی سایت خود را دارید، می‌توانید از ریدایرکت‌های دائمی استفاده کنید. در مقابل وظیفه ریدایرکت‌های موقت انتقال سایت به سایتی دیگر برای مدتی کوتاه است.

 

روش‌های رایج انجام ریدایرکت شامل htaccess، PHP، JavaScript و Meta Refresh می‌شود که پیش‌تر مزایا و کاربرد آن‌ها توضیح داده شد. در نتیجه استفاده از ریدایرکت‌ها بر اعتبار سئو می‌تواند تاثیر مثبتی شود، به شرطی که به صورت کاملا درست اجرا شده باشد.

 

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *