hambergermenu

تاثیر مدل ذهنی در موفقیت?? [پیشنهاد ویژه]

تاثیر مدل ذهنی در موفقیت : کسانی که مدل ذهنی خاصی دارند و این مدل ذهنی عموما این هست من مرکز دنیا هستم من مهمترین فرد هستم و همه باید به من توجه داشته باشند !

این دیدگاه رفتارهای مختلفی دارد مثلا اینکه همه صحبت ها در مورد خودشون است.

 

شما وقتی یک ساعت باهاشون صحبت می کنید فقط راجع به خودشون صحبت می کنند از مشکلات خودشون میگن از علایق خودشون میگن و هیچ چیزی راجع به شخص مقابل مطرح نمی کنند خوب مسلما جواب هم مشخص است بقیه خسته می شوند چون همه ما به خودمون علاقه داریم و نیازی به تعریف دیگران از خودشون نداریم.

 

انسان هنرمند و جذاب کسی است که ارتباط را دو طرف کنه و کمی از خودش بگه و کمی هم از طرف مقابل افرادی که بسیار جذاب هستند این کار را بیشتر انجام می دهند یعنی اگر یک مقدار راجع به خودشون صحبت می کنند دو برابر یا بیشتر در مورد طرف مقابل صحبت می کنند یا اینکه از طرف مقابل می خواهند که در مورد خودش صحبت کند و این باعث میشه که این افراد جذاب و جذاب تر شوند.

 

مورد بعدی این افراد این هست که می خواهند درستی صحبت خودشون رو به همه اثبات کنند.

 

یعنی اگر اعتقاداتی دارند همه باید طبق اون اعتقادات باشند اگر علایقی دارند همه باید طبق این علایق عمل کنند مثلا وقتی با چنین فردی رستوران میروید مجبور هستید غذایی را سفارش بدید که اونها سفارش می دهند.

جالب هست که انتخاب رستوران هم به پیشنهاد این افراد است و ما انتخابی نداشتیم.

 

زمان قرار هم ایشون انتخاب کردند.

خوب مسلما وقتی ما با فردی روبه رو هستیم که هیچ حق انتخابی برای ما قرار نداده است و ازادی برای ما قائل نیست و میخواد درستی و قدرت خودش را به ما اثبات کنه و به ما نشون بده که هرچه او میگه درسته قطعا این فرد جذابیتی نداره.

 

این افراد یک ویژگی دیگری هم دارند اینکه اشتباهاتشان را نمی پذیرند فکر می کنند که عار بزرگی است که اشتباهات خودشون رو بپذیرند.

در حالی که افراد جذاب راحت میگن که آره من اینجا اشتباه کردم حق با شماست امیدوارم من رو ببخشید و من قصد دارم که جبران کنم.

 

جالب اینجاست که وقتی شما چند بار عذرخواهی می کنید با توجه به اینکه هیچ انسانی کامل نیست و همه انسانها طبیعی هست که اشتباه می کنند وقتی اشتباهی انجام میدیم میتونیم راحت عذرخواهی کنیم و بعد از یک مدت وقتی یک کاری هم انجام شده و به نظر خودمون اشتباه نکردیم میتونیم خیلی راحت بگیم که به نظر من، من اینجا اشتباه نکردم بقیه افراد این طور با ما برخورد می کنند که چون این فرد وقتی که اشتباه مرتکب می شد خودش اعتراف می کرد پس حتما این بار حق با او هست واشتباهی مرتکب نشده است و این اعتبار شما را به شدت بالا میبره.

 

پس فکر نکنیم که عذرخواهی کردن اعتبار و ارزش ما رو پایین میاره بلکه این کار بزرگ منشی بودن ما را نشون میده و عزت نفس بالای ما را نشون میده و اینکه اعتبار حرف ما رو بالا میبره و دفعات بعد اگر واقعا اشتباهاتی نکرده باشیم بقیه خیلی راحت اون رو می پذیرند.

 

منفی نگری محض 

افرادی که به همه چیز منفی نگاه می کنند.

مثلا ازشون می پرسیم چه خبر: در جواب میگه که هیچی، بدبختی، گرفتاری مگه تو این مملکت میشه زندگی کرد.

حالا وقتی که این افراد به خارج از کشور میرند باز هم می نالند و میگن که این جا یک غذای درست و حسابی نیست آب و هواش خوب نیست، دارم برمیگردم ایران، اینجا هم غربت رو داریم همه بیچارگی و بدبختی! یعنی در هر حالتی این ها منفی هستند و در هر موضوعی و هر کاری منفی نگر هستند.

 

بدون شک این افراد باعث پژمرده شدن و پایین آمدن انرژی یک جمع خواهند شد.

 

قضاوت کردن دیگران 

این تخصص همه ماست.

اصلا امکان نداره که ما قضاوت نکنیم همه ما در حال قضاوت کردن هستیم اما نکته مهم اینه که قضاوتمون رو بلند اعلام نکنیم و اجازه بدهیم که اطلاعاتمون در مورد موضوع یا شخص بالا بره و بعد اون رو اعلام کنید .

 

بدون اطلاع صحبت کردن 

افراد خسته کننده افرادی هستند که بدون اطلاع صحبت می کنند مثلا شایعه ها را خیلی راحت بیان می کنند.

همینطور این خبرها را انتشار می کنند بدون اینکه از درست بودن این اخبار مطمئن باشند.

 

پس ما باید یاد بگیریم وقتی شایعه ای رو میشنویم اگر خیلی مهم است پیگیر آن باشیم، دقیق اخبار رو بررسی کنیم و بعد اگر لازم باشه اون رو منتشر می کنیم و حرف بی محتوایی رو نگیم.

 

بحث نبود دانش 

در مورد موضوعی که اطلاعات کافی نداریم نباید صحبت کنیم یا اینکه اون رو ارجاع بدیم به افراد آگاه.

مثلا بگیم از این افراد شنیدیم که این اتفاق می افتد یا به نظر من اینطوری است ولی من تخصص اون رو ندارم که این باعث میشه به حرف شما اعتبار ببخشد.

 

وقتی شما چند بار بگید من راجع به چند موضوع تخصص کافی ندارید زمانی که یکبار بگویید این تخصص من هست و من در این موضوع آگاهی کامل دارم قطعا بقیه حرف شما رو می پذیرند.

 

با توجه به اینکه قبلا در چند مورد اعلام کرده بودید که تخصص ندارید افراد میگن این فرد وقتی چیزی رو ندونه در موردش حرف نمیزنه پس مطمئن میشن و حرف شمارو می پذیرند و اینجاست که اعتبار شما بالا میره.

 

افرادی هستند که اشتباهات افراد رو به سرشان می کوبند!

یادته امروز چه کار کردی؟ خودم بودم تو رو جمع کردم و گرنه این شکلی نمی شدی.

این مدل صحبت کردن ها حس فوق العاده بدی در افراد ایجاد میکنه و افراد جذاب نه تنها اشتباهات شما رو به شما یادآوری نمی کنند بلکه نقاط مثبت و کارهای مثبت شما رو یادآوری می کند و این حس خیلی خوبیه که کاملا دو طرف است و منتقل خواهد شد یعنی به شما حس خوبی میدهند و شما هم اونها رو دوست خواهید داشت.

 

بنابراین اگر شما اشتباهی را از فردی دیدید اولا اینکه مطمئن باشید به قدر کافی بقیه اون رو سرزنش کردند دوم اینکه خود اون فرد به اندازه کافی متوجه این موضوع است دیگه لازم نیست ما اون رو براش تکرار کنیم لازم هست که ویژگیهای خوبش رو بگیم تا فرد حس خوبی رو داشته باشه.

 

شروع منفی 

هنگام آغاز گفت و گو تا قبل از سلام کردن نباید با به کار بردن عباراتی موجب بشیم تا حس منفی و حس بدی به طرف مقابل دست بده و باید مواظب عبارات که به کار میبریم باشیم وقتی یک مرتبه یک چیز منفی رو بگیم ذهن افراد یک چارچوبی رو ایجاد میکنه و میگه که این فرد یک فرد دوست داشتنی نیست پس ما باید خیلی مراقب باشیم.

 

آخرین نکته نصیحت کردن 

ما به هیچ عنوان اجازه نداریم کسی رو نصیحت بکنیم همه به اندازه کافی نصیحت می کنند تا زمانی که از شما نپرسیده اند اجازه نصیحت وجود ندارد.

افراد جذاب نصیحت نمی کنند بلکه به پرسش های دیگران پاسخ درست می دهند با کسب اجازه.

 

این را باید خیلی دقت کنیم که ما نباید بابا بزرگ های دوست نداشتنی باشیم که فقط کارشون نصیحت کردن است.

 

کسانی باشیم که هر وقت از ما کمک می خواهند نصیحت بکنیم این کمک میکنه که ارزش خودمون رو هم بالا ببریم پس یک جمع بندی بکنیم ما اینجا در مورد ویژگی های افراد خسته کننده صحبت کردیم و هر کدام از این ویژگی ها را سعی کنیم نداشته باشیم به افراد جذابی تبدیل خواهیم شد :

 

۱-اثبات درستی چیزی یا همه چیز رو نداشته باشیم.

۲-اشتباهات خودمون رو بپذیریم.

۳-منفی نگر نباشیم.

۴-قضاوت نکنیم.

۵-بدون اطلاع راجع به موضوعی صحبت نکنیم.

۶-اشتباهات دیگران رو بهشون گوشزد نکنیم و ویژگی های خوبشون رو بگیم.

۷-با عبارات و جملات منفی ارتباط را شروع نکنیم

۸- نصیحت کردن ممنوع است.

 

در اینجا میخواهیم در مورد چند ویژگی که افراد جذاب دارند به آنها اشاره کنیم .

البته یکسری ویژگی های عمومی هست که اکثر افراد با آنها آشنایی دارند.

مثلا یادمون باشه اگر می خواهیم جذاب باشیم یادمون باشه که مثلا دندون هامون تمیز باشه ، ظاهرمون تا حد استاندارد تمیز و مرتب باشه.

 

قرار نیست خیلی خاص باشیم و یک حداقل هایی را باید رعایت کنیم .

لباسی که می پوشین تا حدی قابل قبول و زیبا باشه علت رعایت این موارد شاید اصلی ترین دلیل برای جذابیت یک فرد نباشه اما حداقل های آنها برای جذاب به نظر رسیدن می باشد.

 

اما یک موضوع بسیار متداول و بسیار کاربردی که همه می دونیم اما خیلی کم اجرا می کنیم بحث لبخند زدن است.

البته اینکه میگیم لبخند بزنید یک چیز کاملا عادیه و خیلی از افراد فکر می کنند که این رو قبلا میدونستن اما خیلی از افراد هستند که از اون استفاده نمی کنند.

 

خودتون هم دقت کنید ببینید در روز چند بار لبخند می زنید پس ما باید یاد بگیریم لبخندی بر لب داشته باشیم البته این گونه هم نباید باشه که تا فردی رو دیدیم لبخند بزنیم چون که این یک حالت مصنوعی دارد ابتدا باید فردی رو که می بینیم بشناسیم و بعد از مدتی که با او رابطه گرفتیم به و لبخند بزنیم و دقت کنیم که چهره عبوس نداشته باشیم.

 

تکنیک بعدی که فوق العاده عالی هست اینه که هر فردی رو که می بینید و ملاقات می کنید طوری باهاش رفتار کنید انگار یک دوست بسیار قدیمی که بعد از سالیان سال اون رو دیدید در نظر بگیرید که چقدر خوشحال میشید و چقدر عاشقانه با او ارتباط برقرار می کنید و به حرف هایش گوش میدید صبر می کنید و از اطلاعات استفاده میکنید و سوالاتی را از او می پرسید و منتظرید تا از او جواب های را با عشق گوش کنید در حقیقت اگر اینطور رفتار کنید خواهید دید که چه قدر می تونید جذاب باشید.

 

شاید تعجب کنید و بگید که جذاب بودن این نیست که ما وایسادیم و او داره داره صحبت میکنه! اما باور کنید که قسمت عمده جذابیت حرف نزدن و گوش دادن دقیق به مخاطب است .

حتما تست کنید افراد خانواده یا افرادی که با آنها رابطه دارید.

 

در ارتباط بعدی سعی کنید جوری با آنها برخورد کنید که انگار بعد از سالیان سال آنها را می بینید اون وقت ببینید چه حسی به فرد منتقل میشه.

 

مورد بعدی توجه به علائم ظاهری است.

مثلا اگر شخص دائما در حال تکان دادن پا است یا مدام به ساعت خودش نگاه می کنه، بی حوصله جواب میده ، مسلما ما داریم زیاد صحبت میکنیم یا خسته کننده هستیم . باید یاد بگیریم به علائم ظاهری فرد مقابل توجه کنیم.

پس وقتی این علائم رو دیدید باید سعی کنید با پرسش سوالات و پرسیدن نظرات جهت گفت و گو رو عوض کنید و اجازه ندید که مخاطب خسته بشه.

 

مورد بعدی حسن جویی یا تعریف کردن است یکی از بهترین تکنیک ها برای دوست داشتنی بودن است.

اینکه ما حس خوبی رو به شخص بدیم یک ویژگی خوب شخص رو انتخاب کنیم، تعریف بکنیم ، اول نام شخص رو میگیم بعد تعریف می کنیم و سپس دلیل این تعریف رو می گیم.

 

گفتن دلیل تعریف بسیار مهم است و اون رو از حالت تملق و چاپلوسی خارج میکنه مثلا ما بگیم سعید تو واقعا مهربون هستی چون من دیدم که تو چه طور با پدر و مادرت برخورد می کنی.

یا محمد تو واقعا آدم خوش قلبی هستی هیچ وقت ندیدم تو به بچه هایی که کنار خیابان هستند بی تفاوت باشی همیشه بهشون توجه می کنی کار خوبی می کنی بهشون توجه می کنی یا نوازششون میکنی.

وقتی دلیل یک چیزی رو میگیم شخص حس بسیار خوبی داره و میدونه که تملق نیست و نکته مهم این است که هنر ماست که از افرادی که سطح اجتماعی پایین تری از ما دارند ازشون تعریف کنیم.

ما معمولا از مدیر مون تعریف می کنیم چون برامون مهمه که جایگاه مون رو از دست ندیم.

اما وقتی شما از یک گارسون رستوران هم تعریف و تمجید می کنید یا از چای یک آبدارچی تعریف می کنید از یک رفتگر تعریف میکنید دیگران می بینند که این تعریف شما حالت تملق نداشته و در تعریف های بعدی شما رو می پذیرند.

 

می دانند که این ذات شماست و شما علاقه مند هستید که از دیگران به شکل واقعی تعریف کنید.

تکنیک بعدی یافتن علاقه های افراد هست ما معمولا به علایق خودمون توجه می کنیم اما مهم اینه که بدونیم علایق دیگران چی هست و اون هارو مد نظر قرار دهیم و صرفا نظر خودتون رو بر آنها تحمیل نکنید.

با این کار دیگران عاشق شما خواهند شد.

 

علایق دیگران را در دفترچه یادداشت کنید و طبق علایق رفتار کنید.

فروشنده های حرفه ای نیز از این روش استفاده می کنند علایق فرد رو متوجه میشوندو بر اساس علاقه به اون فرد پیشنهاد میدهند.

 

آخرین تکنیک نوشتن است .

اینکه تشکرها و حسن جویی ها و احساسات خودمون رو برای دیگران بنویسید.

ما معمولا در این موضوع خساست به خرج میدیم.

منظورم من اس ام اس دادن و این جور کارها نیست این ها هم خوب است اما وقتی شما با دست خط خودتون مینویسید همسر عزیزم واقعا دوستت دارم و ممنونم از اینکه پا به پا با من همراه بود و این رو شب میزارید توی جیب همسرتون، حال شما فرض کنید فردا اون شخص دست میکنه تو جیبش و این نوشته رو میبینه ببینید چه حس خوبی به فرد دست میده.

هر کسی رو که دوست دارید می تونید با یک کاغذ شگفت زده کنید و حس بسیار خوبی را به فرد منتقل کنید.

 

باحال مگ برای مخاطبین عزیزمون کلی مطلب روانشناسی-انگیزشی در مورد موفقیت گلچین کرده که در صورت تمایل می تونید از طریق لینک های زیر تعدادی از این مقاله ها رو مطالعه کنید.

 

مطالب پیشنهادی موفقیت

میلیاردر های جهان IT5 کار ساده برای شاد تر زیستنترفندهای افزایش اعتماد به نفس
ترفندهای  واضح تر صحبت کردنآشنایی با فن بیان۱۰ نشانه بلوغ و رشد شخصیتی
کارهایی که نباید به خاطر آن ها عذر خواهی کنیمتاثیر مدل ذهنی در موفقیت نقش اعتماد به نفس در موفقیت
رمز پنهان موفقیتبرنامه ریزی و مدیریت زمان برای موفقیتتوصیه های خواندنی برایان تریسی برای موفقیت

 

منبع : باحال مگ

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *