hambergermenu

سنگ تراورتن و سنگ گرانیت چه تفاوت هایی با هم دارند؟

 

سنگ تراورتن و سنگ گرانیت چه تفاوت هایی با هم دارند؟

 

سنگ یک متریال طبیعی است که از طریق معادن سطح و گاهی از اعماق زمین استخراج می‌گردد. همان‌طور که می‌دانید سنگ‌ها از زیبایی ظاهری شگفت‌انگیزی برخوردار هستند.

 

به همین دلیل انواع سنگ در حوزه ساختمان‌سازی، کاربردها و مصارف متعددی دارند. سنگ تراورتن و گرانیت دو نمونه از پرکاربردترین سنگ‌هایی هستند که در ساختمان‌سازی برای نماهای داخلی و خارجی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

 

این دو سنگ تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که سبب متمایز شدن آن‌ها شده است. ازاین‌رو پیمانکاران با توجه به ویژگی این سنگ‌ها و سلیقه مشتریان از آن‌ها استفاده می‌کنند.

 

قطعاً استفاده از این دو سنگ سبب ایجاد ظاهر زیباتر و جذاب‌تری برای سازه شما می‌شوند که تنوع زیادی در رنگ دارند.

 

معرفی سنگ‌های تراورتن

برای ‌آنکه بتوانیم به تفاوت‌های میان سنگ‌های تراورتن و سنگ‌های گرانیت پی ببریم، در ابتدا باید به‌صورت جداگانه با آن‌ها آشنا شویم.

 

سنگ‌های تراورتن نیز همچون دیگر سنگ‌های مرمر و اونیکس در طبیعت یافت می‌شوند.

 

این سنگ به‌طور طبیعی در رنگ‌های برنزه تیره و روشن، سفید، قرمز، کِرِمی و خاکستری موجود است. یادتان باشد که رنگ سنگ‌های تراورتن با میزان مرغوبیت آن ارتباط مستقیمی دارد. یعنی هرچه رنگ آن روشن‌تر باشد، از مرغوبیت بیشتری برخوردار است.

 

سنگ‌های تراورتن به‌صورت پرشده و پر نشده مورداستفاده قرار می‌گیرند. از سنگ‌های تراورتن پرشده برای بخش‌هایی از ساختمان که آبریزش بیشتری دارند، استفاده می‌شود‌.

 

معمولاً توصیه می‌شود این سنگ برای سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه مورداستفاده قرار نگیرد. به‌طورکلی این سنگ در نماهای روکار داخلی و بیرونی و سنگفرش ‌کردن به کار برده می‌شود.

 

این سنگ مزیت‌های بسیاری دارد که شامل مواردی همچون زیبایی، مقاومت خوب، صیقل‌پذیری بالا، عایق حرارتی و صوتی و قابلیت برش‌کاری می‌شوند. سنگ‌های تراورتن گرما را به خود جذب نمی‌کنند و به همین دلیل همیشه سطح خنکی دارند. رنگ این سنگ ثابت است و در اثر گذر زمان کم‌رنگ نخواهد شد.

 

درون این سنگ حفره‌هایی وجود دارد که سبب نفوذپذیری بهتر آن در برابر سیمان و افزایش خاصیت چسبندگی آن شده است.

 

دیرتر کثیف ‌شدن نیز یکی دیگر از مزیت‌های این سنگ است. در کنار مزیت‌ها خوب است تا به معایب این سنگ نیز اشاره شود. عدم یکنواخت بودن رنگ و طرح، مقاومت پایین در برابر سرما و جذب آب نسبتاً بالا ازجمله معایب این سنگ به شمار می‌آیند.

 

ایران معادن متعددی برای استخراج این سنگ دارد. می‌توان بیان نمود که شهرستان محلات بزرگ‌ترین ذخایر تراورتن خاورمیانه را در خود جای‌ داده است. از انواع این سنگ می‌توان به تراورتن دره بخاری و تراورتن تکاب اشاره نمود.

 

گرانیت نوعی سنگ آذرین محسوب می‌شود

 

سنگ گرانیت چیست؟

گرانیت نوعی سنگ آذرین محسوب می‌شود. این سنگ یکی از سخت‌ترین سنگ‌های طبیعی به شمار می‌آید؛ بنابراین به علت مقاومت بالا در مقابل فشار و همچنین ماندگاری بالایی که دارد، برای مکان‌های مختلف به کار برده می‌شود.

 

گرانیت به دلیل رنگ‌ها و فشردگی زیاد، یکی از سنگ‌های ایده‌آل به‌حساب می‌آید.

 

خوب است بدانید که این سنگ در لیست سنگ‌های نفوذناپذیر قرار دارد و بر اثر فشار و ضربه ترک نمی‌خورد.

 

استحکام گرانیت به‌گونه‌ای است که از لحاظ سختی بعد از الماس قرار دارد. این سنگ به‌صورت توپر بوده و در بافت آن هیچ‌گونه سوراخی وجود ندارد. درصورتی‌که این سنگ را به‌طور اصولی و صحیح نصب کنید، از دوام و طول عمر بالایی برخوردار خواهد بود.

 

به‌طور معمول سنگ‌ گرانیت در رنگ‌های سفید، صورتی، خاکستری، قرمز، سبز، آبی و سیاه وجود دارد. درواقع رنگ این سنگ به کانی‌های پدیدآورنده آن وابسته است. از انواع سنگ گرانیت می‌توان به گرانیت مروارید مشهد، گرانیت سبز اردستان، گرانیت پرتقالی و گرانیت خرم‌دره اشاره نمود.

 

از این سنگ برای بخش‌های مختلفی همچون سنگفرش، میزهای آشپزخانه، کابینت، پوشش کف، نمای خارجی ساختمان و پله‌ها استفاده می‌شود. جذب آب پایین، عدم نفوذپذیری در برابر آلودگی و گردوغبار، مقاومت بالا و عدم تغییر رنگ در برابر مواد اسیدی و شیمیایی و مقاومت بالا در برابر حرارت و آتش برخی از مزیت‌های سنگ گرانیت هستند.

 

این سنگ از دوام و طول عمر بالایی برخوردار است؛ بنابراین سبب افزایش طول عمر ساختمان می‌گردد‌. ساطع کردن امواج رادیواکتیو، وزن بالا و چسبندگی سخت ازجمله معایب این سنگ هستند.

 

تفاوت‌های میان سنگ‌های تراورتن و سنگ‌های گرانیت

سنگ‌ گرانیت و تراورتن با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که سبب شده مقداری در ویژگی‌ها، مزیت‌ها و کاربردها با هم متفاوت باشند. ازاین‌رو آشنایی با تفاوت‌های میان این دو سنگ موجب می‌شود تا راحت‌تر از آن‌ها استفاده کنید.

 

سنگ‌های تراورتن به‌آسانی برش داده می‌شوند؛ اما سنگ‌های گرانیتی به‌راحتی برش نمی‌خورند. تراورتن عایق حرارتی و صوتی است. درصورتی‌که سنگ گرانیت عایق حرارت و صوت نیست.

 

یکی از تفاوت‌های میان این دو سنگ بر سر قیمت آن‌ها است. سنگ‌های گرانیتی از قیمت بیشتری در برابر سنگ‌های تراورتن برخوردار هستند‌. همان‌طور که اشاره شد سنگ‌های تراورتن درون خود حفره‌هایی دارند.

 

برخلاف تراورتن، سنگ‌های گرانیتی فاقد هرگونه سوراخ و بخش‌های توخالی است.

 

تفاوت‌های میان سنگ‌های تراورتن و سنگ‌های گرانیت

 

به دلیل اینکه سنگ‌های گرانیتی درون خود هیچ‌گونه سوراخی ندارند، در مقابل نفوذ آب نیز بسیار مقاوم هستند. در مقابل امکان نفوذ آب به سنگ‌های تراورتن وجود دارد.

 

با توجه به اینکه سنگ‌های تراورتن دارای حفره‌هایی هستند، نفوذ سیمان در آن‌ها راحت‌تر بوده و فرایند چسبیدن آن به سطح سریع‌تر انجام می‌شود‌. این در حالی است که فرایند چسباندن سنگ‌های گرانیتی به زمان بیشتری نیاز دارد.

 

دیگر تفاوت میان این دو سنگ در نوع شکل‌گیری و محل استخراج آن‌ها است. گرانیت از سرد شدن مواد مذاب در اعماق زمین ساخته می‌شود؛ اما تراورتن از انباشت رسوب‌های گوناگون در کنار یکدیگر بر روی سطح زمین و کنار غارها تولید می‌گردند.

 

کدام یک از سنگ‌های تراورتن و گرانیت برای نمای خارجی مناسب‌تر است؟

با توجه به تمام ویژگی‌ها، مزیت‌ها، معایب و تفاوت‌های این دو سنگ باید بیان نمود که کدام یک برای نمای خارجی مناسب‌تر است.

 

سنگ‌‌های تراورتن در برابر گرما، سرما، اشعه UV نور خورشید و رطوبت از مقاومت بسیار خوبی در مقایسه با سایر سنگ‌ها برخوردار هستند.

 

قابل‌ذکر است که اکثر سنگ‌های گرانیتی نیز از این خصوصیات برخوردار هستند؛ اما معمولاً رطوبت هوا به‌مرور زمان می‌تواند سبب اکسید شدن کانی‌های آهن این سنگ‌ها شوند. ازاین‌رو زیبایی ظاهر سنگ کاهش پیدا می‌کند.

 

نور خورشید در گذر زمان موجب ایجاد تغییراتی در رنگ برخی از سنگ‌های گرانیتی که رنگ تیره‌ای دارند، می‌شود.

 

فرایند استخراج سنگ‌های گرانیتی سخت‌تر و پرهزینه‌تر از استخراج سنگ‌های تراورتن است.

 

این امر بر قیمت فروش سنگ‌ها اثر می‌گذارد. به همین دلیل است که برای خرید سنگ‌های گرانیتی باید هزینه بیشتری پرداخت نمود. با توجه به این موضوع سنگ‌های تراورتن مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند‌.

 

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی