hambergermenu

نمای کرتین وال یا لامل چیست و چه انواعی دارد.؟

در دنیای پیشرفته و پویای معماری و ساختمان‌سازی، نمای کرتین وال به‌عنوان یک روش نوآورانه به تغییر و بهبود فضاهای داخلی و خارجی ساختمان‌ها پیشنهاد می‌شود.

 

این روش اجرای نمای شیشه ای که از مزایای بی‌نظیری نظیر عایق‌های حرارتی و صوتی قوی، انعطاف‌پذیری در طراحی، و قابلیت افزایش کارایی انرژی برخوردار است، در سال‌های اخیر و خصوصا در معماری مدرن نمای کرتین وال انتخاب اول افرادی بوده است که قصد اجرای نمای شیشه ای را دارند.

 

اما روش اجرای نمای شیشه ای کرتین وال به چه صورت است و سازه آن از چه اجرایی تشکیل شده است؟ مقالات بسیاری در سطح اینترنت وجود دارند که به معرفی نمای کرتین وال پرداخته اند؛ اما ما قصد داریم به بررسی نصب نمای شیشه ای با این روش به همراه تمامی جزئیات اجرایی بپردازیم.

 

از مرحله اول فاز اجرایی نمای کرتین وال یعنی زیر سازی تا خدمات مهندسی پروژه کرتین وال مواردی هستند که در این مقاله قصد بررسی‌شان را داریم. چه در این صنعت فعالیت دارید، چه به دنبال کسب اطلاعاتی از نحوه اجرای نمای کرتین وال هستید و چه قصد اجرای آن را دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم که این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و پاسخ سوالات خود در این زمینه را دریافت کنید.

 

نمای کرتین وال یا لامل چیست و چه انواعی دارد.؟

 

نمای کرتین وال چیست؟

همانطور که احتمالا تا به اینجای مقاله متوجه شده اید، نمای کرتین  وال، یکی از انواع روش‌های اجرای نمای شیشه ای است که در کنار نمای اسپایدر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

در لغت نمای کرتین وال به معنای دیوار پرده ای است اما در صنعت ساختمان سازی به سازه ای خود ایستا گفته می‌شود که بدون انتقال بار مرده به سازه اصلی ساختمان، بار شیشه را انتقال می‌دهد.

 

نمای کرتین وال مزایای بسیار زیادی دارد و با توجه به اینکه یکی از روش‌های کم دردسر اجرای نمای شیشه ای است، مورد استقبال کارفرمایان بسیار زیادی واقع شده است.

 

علاوه بر این موضوع با استفاده از نمای شیشه ای کرتین وال، انتقال نور به خوبی انجام می‌شود؛ به همین دلیل است که چه در ساختمان‌های مسکونی، چه در ساختمان‌های تجاری و خصوصا در ساختمان‌های اداری شاهد استفاده از این نوع نمای شیشه ای هستیم.

 

سیستم کلی نمای کرتین وال

سیستم کرتین وال به عنوان سیستم خطی اجرای نمای شیشه ای شناخته می‌شود.

 

در این سیستم ما شاهد اجرای پروفیل‌های افقی و عمودی هستیم که نصب آن‌‌ها به روی یکدیگر سبب ایجاد شبکه بندی روی سطح نما شده است.

 

شیشه‌ها داخل این شبکه بندی ها قرار می‌گیرند و در مرحله نهایی وقتی به سطح شیشه کرتین وال نگاه می‌کنیم، انگار  شیشه‌هایی قاب بندی شده در سطح نما وجود دارند.

 

در ادامه همراه ما باشید تا بصورت جرئی‌تر به سازه این نوع نمای شیشه ای می‌پردازیم.

 

روش اجرای نمای کرتین وال

به صورت کلی سیستم اجرای کرتین وال شامل دو نوع، یونیتایز و استیک می‌شود که در ادامه به ‌آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

سیستم یونیتایز:

سیستم یونیتایز در اجرای نمای کرتین وال به عنوان یک روش پیشرفته و یکپارچه شناخته می‌شود که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، پانل‌ها در کارخانه به صورت کامل آماده می‌شوند.

 

در این سیستم، شیشه‌ها در داخل قاب‌ها قرار گرفته و پس از آماده‌سازی کامل، فقط پانل‌‌های کلی به محل پروژه آورده شده و در نمای ساختمان نصب می‌گردند.

 

این روش به دلیل سرعت بالا در اجرا، همچنین استحکام و پایداری فوق‌العاده، به عنوان یکی از بهترین روش‌های اجرای نمای کرتین وال شناخته می‌شود.

 

اما باید بگوییم در کشور ما این روش خیلی کمتر کاربرد دارد و افراد به سراغ روش کم‌هزینه‌تر مانند سیستم استیک می‌روند.

 

هرچند که سیستم یونیتایز به دقت بالایی نیاز دارد و هر خطایی در هر مرحله از فرآیند اجرا می‌تواند منجر به خسارت‌های مالی گردد، اما با توجه به مزایای آن در زمینه سرعت، کیفیت، و پایداری، این روش به عنوان یک گزینه متمایز و کارآمد مطرح می‌شود.

 

سیستم استیک

سیستم دیگر اجرای نمای کرتین وال سیستم استیک است که بر خلاف سیستم یونیتایز، آماده سازی و نصب قطعات در محل پروژه اتفاق می‌افتد.

 

در سیستم استیک در ابتدا زیر سازی کرتین وال انجام می‌شود و پس از آن پروفیل‌های افقی و عمودی که در ابتدای مقاله به آن‌ها اشاره کردیم نصب خواهند شد.

 

نمای کرتین وال استیک شامل سه نوع فیس کپ، فریم لس و سمی فریم لس می‌شود.

 

البته اجرا انواع نمای کرتین وال استیک تا یه مرحله ای ثابت است و تنها تفاوت آن‌ها در مرحله نهایی و اجرای درپوش روی لامل‌ها است. در ادامه به صورت کامل اجرای نمای کرتین وال استیک را توضیح خواهیم داد.

 

اجرای نمای کرتین وال به روش استیک

 

اجرای نمای کرتین وال به روش استیک

در اجرای نمای کرتین وال به روش استیک پس از زیر سازی در ابتدا لامل‌های عمودی که مولیون نام دارند به سازه پشتیبان متصل خواهند شد، اتصال این لامل‌ها به براکت‌ها با استفاده پیچ و مهره صورت می‌گیرد.

 

در مرحله بعد لامل‌های افقی که ترنزم، یا به صورت کشویی یا به صورت ثابت با یراقی به نام لقمه به مولیون‌ها متصل می‌شوند.

 

پس از اینکه اتصال لامل‌های افقی و عمودی به پایان رسید، شبکه‌بندی‌هایی ایجاد خواهد شد و شیشه‌ها درون این شبکه بندی‌ها قرار خواهند گرفت.

 

لارم به ذکر است که برای جلوگیری از تماس مستقیم شیشه با پروفیل‌های آلومینیومی لامل از لاستیک استفاده می‌شود.

 

اجزای تشکیل دهنده کرتین وال

اجزای تشکیل دهنده نمای کرتین وال شامل موارد زیر می‌شود:

 

لامل (Mullion)

پروفیل‌های آلومینیومی اکسترود شده که به عنوان سازه نگهدارنده پانل‌های شیشه‌ای عمودی عمل می‌کنند.

 

ترنزوم (Transom)

پروفیل‌های آلومینیومی اکسترود شده که به عنوان سازه نگهدارنده پانل‌های شیشه‌ای افقی در سیستم کرتین وال عمل می‌کنند.

 

براکت (Bracket)

قطعات فلزی که برای اتصال لامل‌ها به زیرسازی (ساختار اصلی) استفاده می‌شوند. دارای سوراخ‌های فیکس و لوبیایی برای رگلاژ کردن لامل‌ها به خود.

 

پانل شیشه‌ای (Glass Panel)

صفحات شیشه‌ای که در سیستم کرتین وال به عنوان پوشش نهایی نما استفاده می‌شوند. متناسب با مشخصات نقشه سفارش داده می‌شوند و به کارگاه برای نصب منتقل می‌شوند.

 

لقمه (تی کلیت) 

پروفیل‌های آلومینیومی با سطح مقطع خاص که پس از برش در ابعاد کوچک، جهت اتصال ترنزوم به مولیون استفاده می‌شوند.

 

نمای کرتین وال فریم لس و فیس کپ

 

نمای کرتین وال فریم لس و فیس کپ

در نمای کرتین وال فریم لس در انتها روی دماغه لامل با چسب مخصوص پوشانده می‌شود بنابراین ظاهر نما، یکدست‌تر خواهد بود.

 

در نمای کرتین وال فیس کپ، روی دماغه لامل، درپوشی آلومینیومی که به آن فیس کپ گفته می‌شود، استفاده می‌شود و در انتها سطح نمایی که مشاهده می‌شود، یکدست نیست و مشابه شیشه‌هایی است با قاب بندی اجرا شده اند.

 

قیمت نمای کرتین وال فریم لس کمی بیشتر از نمای کرتین وال فیس کپ است و دلیل این موضوع تفاوت نوع شیشه ای است که هر کدام از این روش‌ها دارند.

 

باید بگوییم که هر دوی این سیستم‌ها زیبایی خاص خود را دارند و به سلیقه کارفرما بستگی دارد که کدام یک را انتخاب کند.

 

کلام آخر

از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگذاریم، در این مقاله به بررسی نمای لامل یا همان کرتین وال و انواع سیستم‌های اجرای آن پرداختیم. همچنین اجزای نمای کرتین وال را معرفی کردیم تا بتوانید به صورت کامل با این موارد آشنایی داشته باشید.

 

در صورتی که پس از مطالعه این مقاله پرسشی دارید که پاسخ آن را دریافت نکرده اید، می‌توانید به وبسایت نمادیزاین به آدرس https://nama.design/ مراجعه کنید و از طریق راه‌های ارتباطی با کارشناسان این تیم با تجربه در زمینه طراحی و اجرای انواع نمای کرتین وال در ارتباط باشید.

 

 

دسته بندی :

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی