hambergermenu

چگونه سنگ‌ها را رنگ کنیم | آیا سنگ‌های طبیعی قابلیت رنگ‌آمیزی دارند؟

ممکن است شما هم از خود پرسیده باشید که چگونه سنگ‌‌‌ها را رنگ کنیم و آیا سنگ‌‌های طبیعی قابلیت رنگ‌آمیزی دارند؟

 

برای پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، شما می‌توانید سنگ‌های طبیعی مانند سنگ تراورتن، سنگ مرمر، سنگ گرانیت و سایر سنگ‌های ساختمانی را با استفاده از روش‌ صحیح و رنگ مناسب رنگ کنید.

 

ما در ادامه مقاله 《چگونه سنگ‌ها را رنگ کنیم | آیا سنگ‌های طبیعی قابلیت رنگ‌آمیزی دارند؟》به طور کامل درباره انواع رنگ‌های سنگ طبیعی و نحوه رنگ کردن انواع سنگ‌‌‌ها صحبت می‌کنیم، بنابراین تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

 

چگونه سنگ‌ها را رنگ کنیم آیا سنگ‌های طبیعی قابلیت رنگ‌آمیزی دارند؟

 

آیا می شود سنگ را رنگ کرد؟ 

بله، همانطور که در مقدمه به این موضوع اشاره کردیم، سنگ‌های طبیعی بسته به نوع و شرایط اقلیمی منطقه قابلیت رنگ‌آمیزی دارند و شما می‌توانید برای تغییر رنگ، بهبود رنگ، بالا بردن مقاومت سنگ و زیباتر جلوه دادن آن، سنگ مورد نظرتان را رنگ کنید.

 

آشنایی با انواع رنگ‌های سنگ طبیعی

مناسب‌ترین رنگ‌ها برای رنگ‌‌آمیزی انواع سنگ‌ مرمر، مرمریت، گرانیت، تراورتن و چینی (کریستال) شامل موارد زیر می‌شود:

 

  • رنگ‌ روغنی؛
  • رنگ‌ رزین؛
  • رنگ اپوکسی؛
  • رنگ جوتن؛
  • رنگ کنیتکس؛
  • رنگ اکریلیک؛
  • رنگ سنگ سه جزئی.

 

ما در ادامه درباره هر کدام از این رنگ‌ها توضیحات بیشتری را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

 

رنگ‌ روغنی:

رنگ روغنی نوعی رنگ صنعتی است که استفاده از آن نیاز به مهارت بالایی داشته و معمولا توسط ابزارهای مخصوص، سطح سنگ با استفاده از آن رنگ می‌شود.

 

رنگ روغنی سرعت خشک شدن بالایی دارد و در اثر تماس با هوا به سرعت خشک می‌شود، بنابراین لایه سختی را به وجود می‌آورد و جلوه درخشانی به سنگ می‌دهد.

 

در صورتی که سنگ مورد نظرتان در معرض هوای آزاد یا سایش زیادی قرار دارد، رنگ روغن می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

 

رنگ‌ رزین:

رنگ رزین یک ماده شفاف است که خاصیت ضد آب و عایق بودن دارد و برای افزایش پایداری و زیبایی سنگ مورد استفاده قرار میگیرد. با قرار گرفتن رنگ رزین روی سطح سنگ‌های ساختمانی، تخلخل سنگ کاهش و مقاومت آن افزایش می‌یابد؛ بنابراین بهترین گزینه برای سنگ‌های تراورتن محسوب می‌شود.

 

همچنین رنگ‌های رزین می‌تواند از کمرنگ شدن سطح سنگ‌های حساس مانند مرمریت که به سرعت در نور تغییر رنگ می‌دهند، جلوگیری کند.

 

یکی از رنگ‌های رزین پر استفاده، رنگ رزین ماستیک مشکی است که از آن برای همرنگ سازی بند سنگ مشکی کف، نما و سنگ اسلب استفاده می‌شود و رنگ مشکی آن در اثر پرداخت‌های نهایی تغییر رنگ نمی دهد.

 

رنگ اپوکسی: 

ترکیب اصلی رنگ اپوکسی بر پایه رزین‌های اپوکسی و سخت‌کننده‌های پلی آمید تهیه می‌شود و می‌تواند منجر به افزایش مقاومت، استحکام و طول عمر سطح کار شود.

 

این رنگ از بروز واکنش‌های شیمیایی جلوگیری می‌کند و در صورتی که سنگ شما در معرض خوردگی قرار دارد، با استفاده از رنگ اپوکسی می‌توانید جلوی این اتفاق را بگیرید یا سرعت آن را کم کنید.

 

آشنایی با انواع رنگ‌های سنگ طبیعی

 

رنگ جوتن:

رنگ جوتن یکی از رنگ‌های ضد آلرژی و حساسیت است که امکان استفاده از آن برای رنگ کردن سطح انواع سنگ‌های طبیعی وجود دارد و ضمن مقاومت بالا در برابر رطوبت، تغییرات آب و هوا، لکه و ضربه، خواص آنتی استاتیک دارد و ظاهر شفافی را ایجاد می‌کند.

 

این ویژگی سبب می‌شود ذرات آلودگی به سطح سنگ نچسبد و از کثیف شدن آن جلوگیری می‌کند. از ویژگی‌های دیگر رنگ جوتن قابلیت شستشوی آن است، بنابراین یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین رنگ‌ها برای رنگ‌آمیزی سنگ‌های طبیعی به حساب می‌آید.

 

رنگ کنیتکس:

یکی از پراستفاده‌ترین رنگ‌ها برای رنگ‌آمیزی سنگ‌های طبیعی که به عنوان‌ دیوار پوش مورد استفاده قراررگرفته‌اند، رنگ کنیتکس است.

 

این رنگ بافت سخت و مقاومی را ایجاد می‌کند و ظاهر برجسته‌ای دارد. از ویژگی‌های رنگ کنیتکس می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر رطوبت اشاره کرد.

 

رنگ کنیتکس

 

رنگ اکریلیک:

رنگ اکریلیک یکی از رنگ‌های مناسب برای سنگ‌های طبیعی است که سطح خشک و ماتی را ایجاد می‌کند و در رنگ آمیزی سطوح مختلف سنگی از جمله نمای ساختمان، تزئینات سنگی و مانند آن کاربرد دارد.

 

رنگ سنگ سه جزئی:

رنگ سنگ سه جزئی یکی از رنگ‌های مخصوص سنگ گرانیت سفید و مشکی است که بر پایه فرمولاسیون اسپانیایی ساخته می‌شود و می‌تواند تا عمق ۴ میلی متر نفوذ کرده و ظاهر طبیعی را به وجود آورد. استفاده از رنگ سنگ سه جزئی موجب افزایش دوام سنگ گرانیت می‌شود.

 

رنگ کردن انواع سنگ

برای رنگ کردن انواع سنگ‌های ساختمانی باید از رنگ مخصوص و سازگار با همان سنگ استفاده کنید، توجه داشته باشید که روش‌ رنگ کردن سنگ مرمر، سنگ تراورتن، سنگ گرانیت و غیره شبیه به هم است؛ ازاین‌رو ما در ادامه به بررسی روش سنگ مرمر می‌پردازیم و شما با استفاده از آن می‌توانید سایر سنگ‌ها را به همین صورت رنگ‌آمیزی کنید.

 

رنگ کردن سنگ مرمر

سنگ مرمر یکی از سنگ‌های ساختمانی پرفروش است که در نمای داخلی ساختمان، کف سالن، سنگ پشت تی وی روم و اپن کاربرد زیادی دارد و برای رنگ کردن آن از رنگ اپوکسی یا روغنی استفاده می‌شود.

 

برای رنگ کردن سنگ مرمر ابتدا باید سنگ را کاملا تمیز کنید تا آلودگی روی آن باقی نماند، سپس سطح آن را سمباده بکشید تا بافت ایجاد شود، توجه داشته باشد که رنگ روی سطح صیقلی نمی‌چسبد بنابراین انجام این مرحله ضروری است.

 

در قدم بعدی باید با یک دستمال مرطوب، پودرهای تراشیده شده را از سطح سنگ مرمر پاک کنید و در دو مرحله از پرایمر روغنی استفاده کنید؛ ۶ الی ۸ ساعت زمان دهید تا پرایمر خشک شود و در نهایت سنگ مرمر را رنگ آمیزی کنید.

 

خشک شدن سطح رنگ آمیزی شده از ۱۶ الی ۴۸ ساعت زمان نیاز دارد، بعد از گذشت زمان و خشک شدن رنگ روی سنگ مرمر می‌توانید از رزین، برای براق کردن سنگ استفاده کنید. توجه داشته باشد که رنگ کردن سنگ‌های دیگر مانند سنگ گرانیت و سنگ تراورتن هم به همین روش انجام می‌شود.

 

رنگ کردن سنگ گرانیت:

از سنگ گرانیت به عنوان سنگ کف، سنگ پله، سنگ کابینت، سنگ کانتر، سنگ نمای داخلی و سنگ نمای بیرونی استفاده می‌شود، بنابراین این هم هم در معرض سایش و تغییر رنگ قرار دارد و برای برگرداندن جلوه اولیه آن از رنگ‌های مخصوص سنگ گرانیت مانند رنگ اکریلیک لاتکس (نیمه براق) استفاده کرد.

 

رنگ‌های مخصوص سنگ گرانیت حاوی مواد براق‌کننده هستند که موجب درخشندگی و براق شدن سطح سنگ می‌شوند و طرح‌های سنگ برجسته‌تر نشان داده می‌شوند.

 

شما می‌توانید برای سنگ‌های گرانیت پولیش خورده، پولیش نخورده و سنگ‌های گرانیت خام از این رنگ استفاده کنید و بعد از رنگ‌آمیزی سطح سنگ را پرداخت نموده و پولیش بزنید.

 

رنگ کردن سنگ تراورتن:

سنگ تراورتن یکی دیگر از سنگ‌های پرکاربرد در نمای ساختمان، کف پوش، دیوار پوش، کفپوش استخر، حیاط و پاسیو، مسیرهای رانندگی، پله‌ها و راه پله‌ها، راهروها، مسیرهای راهپیمایی، شومینه و کابین حمام است که در معرض سایش و تغییر رنگ زیادی قرار می‌گیرد.

 

بهترین و بادوام‌ترین رنگ‌های مخصوص سنگ تراورتن شامل رنگ اکریلیک نما، رنگ جوتن، رنگ کنیتکس، رنگ اکرولیک، رنگ سنگ سه جزئی مشکی سنگ گرانیت، واکس سنگ مشکی و واکس سنگ شفاف می‌شود که این رنگ‌ها کیفیت بالایی دارند و ضمن ترمیم فرسودگی و کدر یا ماتی سنگ تراورتن، موجب استحکام سنگ تراورتن در طولانی مدت می‌شود.

 

رنگ کردن سنگ مرمریت:

در صورتی که تمایل داشتید تغییراتی را در رنگ سنگ مرمریت ایجاد کنید، می‌توانید از رنگ رزین ماستیک مشکی کمک بگیرید.

 

این رنگ برای همرنگ کردن بندکشی سنگ مورد استفاده قرار میگیرد و ضمن دوام بالا تغییر رنگ نمی‌دهد. توجه داشته باشید که از رنگ رزین ماستیک مشکی برای سنگ مرمریت‌هایی که زمینه مشکی دارند، استفاده می‌شود.

 

رنگ کردن سنگ چینی (کریستال):

سنگ چینی یا کریستالی که زمینه مشکی دارد هم مانند سنگ مرمریت با استفاده از رنگ رزین ماستیک مشکی رنگ‌آمیزی و بازسازی می‌شوند و امکان صیقل دادن آن بعد از رنگ کردن وجود دارد.

 

خلاصه مطلب

درباره این موضوع که آیا سنگ‌ها رنگ می‌شوند و مناسب‌ترین رنگ موجود در بازار برای رنگ کردن سنگ‌ها به‌طور کامل صحبت کردیم و چگونگی رنگ کردن انواع سنگ را هم شرح دادیم.

 

در صورتی که می‌خواهید سنگ مورد نظر خود را رنگ کنید باید ضمن توجه به کیفیت رنگ و انجام مراحل رنگ کردن، شرایط آب و هوایی و مدت زمان لازم برای خشک شدن پرایمر سنگ و رنگ سنگ را هم مد نظر قرار دهید و اجازه دهید سطح سنگ شما کاملا خشک شود، این کار موجب افزایش دوام رنگ سنگ و ایجاد جلوه‌ای دلخواه می‌شود.

 

منبع: ایران کانتر

دسته بندی :

محمد محمدی

علاقه مند به سئو ، تولید محتوا ، دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای آنلاین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی