hambergermenu

کاربرد پروفیل چیست ؟ ( توضیح کامل کاربرد پروفیل )

کاربرد پروفیل چیست

اگر به فولاد با روش های مختلفی مثل نورد، کشش یا فشرده‌شدن شکل داده شود، محصولی به نام پروفیل با انواع و اشکال مختلف تولید خواهد شد. پروفیل، یک مقطع فولادی و توخالی بوده که با استفاده از ورقه‌های فلزی و در اشکال مختلف ساخته می‌شود.

 

پروفیل‌ها به دلیل تنوع در شکل و داشتن ویژگی‌های فیزیکی عالی، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف و به‌خصوص ساختمان‌سازی دارند. پروفیل‌ها بر طبق مواردی مثل شکل، وزن و… به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند و هر کدام کاربرد متفاوتی دارند. در این مطلب، ضمن بررسی  انواع پروفیل، کاربرد پروفیل را نیز به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

 

کاربرد پروفیل چیست

 

انواع پروفیل از نظر شکل ظاهری

پروفیل بسته

پروفیل بسته می‌تواند با دو روش مختلف تولید شود. در روش اول با استفاده از غلتک نورد به ورقه‌ها شکل داده و سپس لبه‌های لوله مانند آن‌ها را به هم جوش می‌دهند.

 

در روش دوم، دما را بالا برده و با عبوردادن قطعات از یک حفره مخصوص، به آن شکل می‌دهند. کاربرد این نوع پروفیل به طور معمول در ساخت درب و پنجره و یا کرکره‌های برقی است.

 

پروفیل باز

پروفیل باز، نوعی است که دهانه بزرگ و گسترده‌ای داشته باشد. این پروفیل تنوع بالایی دارد و از جمله آن می‌توان به تیرآهن، نبشی، میل‌گرد و ناودانی اشاره کرد. انواع پروفیل‌های باز به دلیل داشتن مقاومت بالا، وزن سبک و قیمت نسبتاً پایین، کاربرد بسیار گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند.

 

انواع پروفیل از نظر وزن

پروفیل سنگین

پروفیل‌های سنگین، انواعی هستند که ضخامت یک و نیم میلی‌متر و بیشتر دارند. این پروفیل‌های مربع یا مستطیل‌شکل، در دو نوع صنعتی و ساختمانی تولید می‌شوند.

 

پروفیل سبک

پروفیل سبک، بین ۰.۴ تا ۱.۵ میلی‌متر ضخامت داشته و کاربردهای متنوعی دارد.

 

انواع پروفیل از نظر جنس

پروفیل‌ها تنوع بالایی از نظر جنس دارند و عمدتاً به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند.

 

پروفیل استیل

پروفیل استیل دارای میزان زیادی کروم بوده و به همین دلیل کاملاً ضدزنگ است. این پروفیل خود به انواع مختلفی از جمله نبشی و تسمه‌ای تقسیم می‌شود و در ساختمان‌سازی بیشترین کاربرد را دارد. این پروفیل نسبت به سایر مدل‌ها، دوام و عمر طولانی‌تری نیز دارد. پروفیل استیل، به‌وفور در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استفاده می‌شود.

 

پروفیل کامپوزیتی

پروفیل کامپوزیتی دارای وزن سبک و مقاومت بسیار بالا در برابر مواردی مانند خوردگی و ارتعاش است. این پروفیل قیمت پایینی دارد؛ اما امکان چندانی برای سوراخ‌کاری نداشته و همچنین تنوع آن از نظر سطح مقطع کم است. این پروفیل‌ها جنس خوبی داشته و عمر سازه را افزایش می‌دهند. یکی از موارد کاربرد پروفیل کامپوزیتی در مکان‌هایی است که رطوبت بالایی دارند.

 

پروفیل گالوانیزه

این پروفیل از معروف‌ترین و کاربردی‌ترین انواع پروفیل بوده و مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی دارد. پروفیل گالوانیزه به روش های مختلف تولید شده و از کاربردی‌ترین مواد اولیه در صنایع مختلف است.

 

پروفیل آلومینیمی

پروفیل آلومینیمی به دلیل داشتن ویژگی‌های بسیار خوبی از جمله مقاومت بالا، وزن مناسب و رسانایی، گسترده‌ترین کاربرد را در بین انواع پروفیل دارد. از جمله کاربردهای این پروفیل می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • ساخت سیستم تهویه‌مطبوع و سینک‌های گرمکن
  • ساخت انواع میز و صندلی، مبل و کابینت
  • ساخت پنل‌های خورشیدی

 

تصویری از پروفایل

 

پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی دارای استحکام بالا و مقاومت زیاد در برابر خوردگی است. این نوع پروفیل وزن کمی داشته و به‌سادگی با مواد دیگر جوش می‌خورد. به همین دلایل، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع دفاعی و خودروسازی داشته و استانداردهای خاصی در تولید آن رعایت می‌شود.

 

پروفیل ساختمانی و کاربرد پروفیل ساختمانی

پروفیل ساختمانی یکی دیگر از اصلی‌ترین انواع پروفیل بوده و خود انواع مختلفی دارد که در زیر به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 

پروفیل آبرو

این پروفیل کاربردی در ساختمان‌سازی، از جنس ورقه‌های فولادی گالوانیزه بوده و آب باران و برف را از سقف ساختمان تخلیه می‌کند.

 

پروفیل تسمه

پروفیل تسمه از اصلی‌ترین موارد در ساختمان‌سازی است و در تولید گاردریل و برخی سازه‌های فلزی نیز کاربرد دارد. این محصول با عرض کمتر از ۱۶۰ میلی‌متر ساخته شده و در نقشه سازه‌ها با نماد PL نمایش داده می‌شود.

 

پروفیل ناودانی

پروفیل ناودانی، خود در دو مدل C و U شکل ساخته می‌شود. این پروفیل می‌تواند از جنس فولاد، استیل و یا آلومینیم بوده و در قسمت‌های مختلف سازه به کار رود.

 

پروفیل نبشی

پروفیل نبشی یکی دیگر از پرکاربردترین انواع پروفیل ساختمانی بوده و در نقشه‌ها با نماد L نمایش داده می‌شود. عمده کاربرد پروفیل نبشی، در تقویت اتصالات ساختمان و ورق‌های فولادی است.

 

سایر پروفیل‌های ساختمانی

پروفیل‌های ساختمانی تنوع بسیار بالایی دارند و از سایر مدل‌های آن‌ها می‌توان به نوع سپری، زد، تیرآهن و میل‌گرد اشاره کرد.

 

انواع کاربرد پروفیل چیست؟

یکی از اصلی‌ترین موارد استفاده از پروفیل، در ساخت انواع در و پنجره آلومینیمی یا آهنی است. در واقع انواع مختلف پروفیل‌ها برای ساخت چهارچوب در و پنجره استفاده می‌شوند.

 

تولید انواع نرده‌های فلزی، از دیگر موارد استفاده از پروفیل به شمار می‌رود. انواع مختلف پروفیل مربع یا مستطیل‌شکل با سطح مقطع کوچک و متوسط، به‌عنوان نرده فلزی برای قسمت‌های مختلفی از جمله در و پنجره خانه‌ها، کنار راه‌پله، جلوی تراس و برای نرده‌کشی زمین‌ها و کارخانه‌ها استفاده می‌شوند.

 

برای ساخت ستون و اسکلت فلزی ساختمان‌ها نیز از پروفیل‌های مربع و مستطیل‌شکل با مقاطع بزرگ استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها در تولد شاسی تریلر و ماشین‌های نفت‌کش نیز کاربرد دارند.

 

صنعت خودروسازی، یکی دیگر از صنایعی است که در آن از پروفیل‌ها به‌وفور استفاده می‌شود. علاوه بر تولید خودرو، انواع پروفیل در تولید میز و صندلی هم کاربردی است.

 

پروفیل‌ها در صنایع پزشکی و برای تولید تخت‌های بیمارستانی و لوازم آزمایشگاهی نیز کاربرد دارند.

 

از سایر کاربردهای پروفیل، می‌توان به استفاده در تولید پوشش سقف سوله، ساخت قالب‌های فلزی، انواع ماشین‌آلات صنعتی و یا ساخت درهای کرکره‌ای اشاره کرد.

 

جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی انواع پروفیل و کاربردهای آن پرداختیم. مشاهده کردید که این سازه‌های فولادی، انواع مختلفی از نظر وزن، جنس و شکل دارند و بسته به نوعشان، می‌توانند کاربردهای گسترده‌ای نیز در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌سازی، خودروسازی و… داشته باشند.

 

پروفیل‌ها نقش حیاتی در بسیاری از سازه دارند و به همین دلیل ضروری است که انواع باکیفیت و مناسب آن‌ها خریداری شود. شما برای دریافت مشاوره و پرسیدن هرگونه سؤال در خصوص انواع و کاربرد پروفیل، می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

دسته بندی :

هم اکنون دیگران می خوانند

سینا منصوری

فعال در حوزه سئو و علاقمند به مجله اینترنتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی