کانال اسپیرال گالوانیزه
چکیده : کانال اسپیرال، ابزاری است که هوای تازه تهویه شده توسط دستگاههای تهویه ساز ساختمان را تأمین کرده و به تنظیم دمای داخلی محیط میپردازد.
کانال اسپیرال ساختمان ابزاری است که هوای تازه تهویه شده توسط دستگاههای تهویه ساز ساختمان را تأمین کرده و به تنظیم دمای داخلی محیط میپردازد.
استفاده از این کانالها مصرف انرژی را کاهش میدهد و شرایطی آسوده را برای ساکنان و کاربران ساختمان فراهم میکند.
در این مقاله قصد داریم شما را با کانال اسپیرال، کاربردها و ویژگیهای این محصول آشنا کنیم پس اگر خرید کانال اسپیرال را دارید با ما همراه باشید.
خرید کانال اسپیرال
کانال اسپیرال یکی از انواع کانالهای انتقال هوای تهویهمطبوع و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی که از ورق گالوانیزه ساخته شده است.
این ورقها که باعث استحکام و مقاومت کانال در برابر عوامل محیطی و فرسایش میشوند بهصورت مارپیچ روی یکدیگر قرار گرفته و کانال اسپیرال دایرهای را تشکیل میدهند.
کانال اسپیرال تقریباً در تمامی محیطها نظیر مسکونی، تجاری، اداری، ورزشی، انبارها و… مورداستفاده قرار میگیرد و دارای اتصالات و متعلقات بسیاری است؛ سهراهی، چهارراهی، دمپرها، هود، رابط، ساپورت و… نمونههایی از این متعلقات هستند.
در پروژههای کانالکشی وجود لوازم جانبی و قطعات همراه با خود کانال ضرورت دارد. کانال اسپیرال در متراژ، سایز دهنه و ضخامت ورق گالوانیزه برای کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد.
جنس این کانالها متنوع است و در قطرهای مختلفی تولید و عرضه میشوند. قطر کانال اسپیرال عموماً از 100 تا 2500 میلیمتر و طول آن از ۵/۰ تا ۶ متر متغیر است؛ اما اغلب طبق استاندارد در طول 3 متر تولید میشوند.
نحوه تولید کانال اسپیرال
طراحی کانال اسپیرال به شکلی است که در فرایند ساخت آن ورق گالوانیزه مورداستفاده بهصورت مارپیچ و دورانی اطراف محور لولهای گرد میچرخد؛ در مرحله بعد لبههای نوار ورق بهوسیله فناوری دوخت و پرس مارپیچ به یکدیگر متصل شده و موجب ایجاد برآمدگیهایی روی سطح بیرون کانال میشود.
این برآمدگیها باعث میشوند کانال اسپیرال نسبت به سایر کانالها از استحکام بیشتری برخوردار باشد.
این لبهها و درزها با ایجاد هوابندی مناسب میزان نشتی را کاهش میدهند و ظاهری زیبا و دکوراتیو را برای کانال اسپیرال به ارمغان میآورند.
این کانال همانند سایر کانالها میتواند در انواع جنسها تولید و ساخته شود که البته باید توجه داشت هر جنس خواص و کاربریهای خاص خود را دارد.
اگر قصد خرید کانال اسپیرال را دارید باید جنسهای مختلف آن را بشناسید. جنسهای مختلف ورق این کانال شامل موارد زیر میشود:
- ورق گالوانیزه
- ورق مس
- ورق آلومینیوم
- ورق استنلساستیل
مزایای استفاده از کانال اسپیرال
نام اسپیرال از لغت انگلیسی “spiral” گرفته شده که به معنی جسمی مارپیچ و دورانی است.
ویژگی گرد و مارپیچی بودن کانال اسپیرال به این محصول مزایای زیادی بخشیده و باعث شده نسبت به مدلهای دیگر کانالهای هوا مزایا و محاسن بسیاری داشته باشد. از جمله این مزایا میشود به موارد زیر اشاره کرد:
- این کانال بهآسانی در بازار قابلدسترس است.
- اگر به دنبال خرید کانال اسپیرال هستید باید بدانید قیمت مقرونبهصرفه این کانال باعث صرفهجویی در هزینههای نهایی ساختوساز میشود.
- نصب و اجرای کانال اسپیرال بسیار آسان است و نصابان متخصص میتوانند بهراحتی و کمترین زمان آن را انجام دهند.
- ساختار مستحکم و زیبای این کانال موجب شده است که از آن بهصورت اکسپوز و روکار در فضاهای مختلف استفاده شود.
- کانال اسپیرال دارای انعطافپذیری زیادی در تولید است؛ یعنی علاوه بر محدوده سایز متنوع، در ضخامت، انواع اتصالات و همچنین قابلیت تولید سفارشی نیز دارند.
حالا که قبل از خرید کانال اسپیرال با مزایای آن آشنا شدید بد نیست درباره معایب آن هم اطلاعاتی داشته باشید.
https://marpichsanat.com/product-category/canal/کانال-اسپیرال/
معایب کانال اسپیرال
کانال اسپیرال علاوه بر مزایای فراوانی که ذکر کردیم دارای معایب اندکی نیز است. البته این معایب بهاندازهای نیست که در علاقه طرفداران در استفاده از آن اختلال زیادی ایجاد کند؛ اما آگاهی از آنها باعث میشود در هنگام خرید بادقت بیشتری محصول موردنظر خود را انتخاب نمایید.
این معایب شامل موارد زیر میشوند:
- وزن نسبتاً بالای کانال اسپیرال باعث شده حملونقل آن کمی دشوار شود.
- کانال اسپیرال امکان پیش عایق شدن ندارد و در فقط هنگامی که تولید و نصب شود میتوان آن را عایق کرد؛ البته انجام این کار نیز سخت است.
تفاوت های کانال اسپیرال و کانال چهارگوش
کانالهای انتقال هوای اسپیرال و کانال چهارگوش با وجود این که در ویژگیهایی نظیر جنس متریال مورداستفاده در ساخت با یکدیگر شباهتهایی دارند؛ بر اساس تفاوتهایی که با هم دارند برای استفاده در محیطهای مختلفی مناسب هستند. این تفاوتها شامل موارد زیر میشوند:
- 1. شکل ظاهری: کانالهای اسپیرال از نظر شکل هندسی نسب به کانالهای چهارگوش بازدهی بیشتری دارند؛ اما به دلیل اینکه در ساختمانها به علت نبود فضای کافی، مشکلات اجرایی و انشعابات چندان مناسب استفاده نیستند از آنها بیشتر در کارخانهها، سولهها و ساختمانهای بزرگ استفاده میشود.
- 2. نشت هوا: شکل گرد کانال اسپیرال موجب میشود که اصطکاک هوا در آن کمتر شود و در نهایت نشت هوای در آن نیز کاهش مییابد.
- 3. تولید صداهای ناهنجار: اصطکاک کمتر کانال اسپیرال در مقایسه با کانال چهارگوش و همینطور داشتن ساختار مستحکم و مقاوم آن موجب میشود میزان تولید صداهای ناهنجار در آن نیز کمتر باشد.
- 4. عایقکاری حرارتی و صوتی: هر دو مدل این کانالهای هوا دارای قابلیت عایقکاری هستند. یعنی میشود برای عایقکاری آنها از عایق مناسب مثل عایقهای الاستومری استفاده نمود؛ البته کانال چهارگوش دارای ویژگی منحصربهفردی است که میشود آن را از داخل عایقکاری کرد.
با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی و فناوری امروزه کانال اسپیرال بهعنوان نسل جدید از کانالهای تهویه هوای مطبوع وارد بازار شده است.
این کانالها به دلیل وجود ویژگیهای منحصربهفرد در خود قابلیت استفاده در انواع مکانها را دارند.
کانال اسپیرال در انواع کیفیت و با قیمت مقرونبهصرفه در بازار کشور موجود است و کاربران میتوانند بهراحتی برای خرید کانال اسپیرال به سایت مارپیچ صنعت نوین پویا مراجعه نمایند.