hambergermenu

روش شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه

روش شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه

 

آیا دوست دارید در خانه، کامپیوتر یا لپ تاپ خود را با سیستم دوستان خود شبکه کنید و به بازی تحت شبکه بپردازید؟ این روز‌ها بسیاری از افراد برای بازی‌های تحت شبکه به سراغ گیم نت نمی‌روند و با لپ تاپ خود به خانه یکی از دوستان خود رفته و با قرار دادن سیستم‌ها در یک شبکه، به انجام بازی می‌پردازند.

 

حال شاید شبکه کردن کامپیوتر‌ها با یکدیگر را بلد نباشید، این مورد می‌تواند باعث خراب شدن تمام برنامه‌های شما شود. اما نیاز نیست نگران باشید زیرا ما در این مطلب تصمیم داریم روش شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه را به شما آموزش دهیم.

 

در واقع شما در این محتوا با وسایل مورد نیاز برای شبکه کردن کاپمیوتر‌ها، مراحل و تنظیمات شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه آشنا خواهید شد. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مسیر هیجان انگیز با ما همراه باشید.

 

تعریف شبکه خانگی و کاربردهای آن

در ابتدا تصمیم داریم شما را با شبکه خانگی آشنا کنیم تا با درک بهتری ادامه محتوا را مطالعه کنید. شایان ذکر است بدانید شبکه خانگی به مجموعه‌ای از دستگاه‌های الکترونیکی و محاسباتی گفته می‌شود. شبکه خانگی به شما کمک می کند تا تبادل داده‌ها را به ساده ترین شکل ممکن انجام دهید.

 

شبکه‌ خانگی را می‌توان از طریق سیستم‌های فیزیکی و سخت‌افزاری و با استفاده از کابل‌های شبکه راه اندازی کرد. البته امکان راه اندازی سیستم بی سیم هم وجود دارد که در این صورت باید از تکنولوژی‌های بی‌سیم نوین مانند وایرلس استفاده کنید.

 

در شبکه‌های خانگی، دستگاه‌های مختلفی مانند کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها، تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی دستگاه‌های هوشمند خانگی به یکدیگر متصل می‌شوند تا بتوانند به صورت مشترک از منابع و اطلاعات استفاده کنند. این شبکه‌ها امکان اشتراک‌گذاری فایل‌ها، سخت‌افزارها و نرم‌افزارها را فراهم می‌آورند و به کاربران اجازه می‌دهند تا به راحتی و با سرعت بالا به اطلاعات دسترسی پیدا کنند.

 

در ادامه برخی از کاربرد های شبکه خانگی را درج خواهیم کرد تا متوجه شوید آیا این سیستم برای شما مناسب است یا راه اندازی آن هیچ کمکی به شما نمی کند.

 

  • برقراری ارتباطات سریع و مؤثر از طریق ارسال ایمیل، ویدئو و پیام‌های فوری
  • به اشتراک‌گذاری و استفاده مشترک از دستگاه‌های جانبی مانند چاپگر و اسکنر
  • انتقال و اشتراک‌گذاری فایل‌ها بین دستگاه‌های مختلف
  • دسترسی و استفاده از نرم‌افزارها و برنامه‌های کاربردی در سیستم‌های راه دور
  • دسترسی سریع و آسان به اطلاعات و داده‌ها و امکان ذخیره‌سازی و بازیابی آن‌ها

 

شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه

برای راه‌اندازی یک شبکه کامپیوتری خانگی باید ابتدا، برای خرید تجهیزات شبکه اقدام کنید. در ادامه باید به سراغ روش شبکه کردن چند کامپیوتر با هم در خانه بروید و در انتها هم مراحل راه‌اندازی طی کرده و تنظیمات را انجام دهید.

 

در ادامه هر یک از این موارد را به صورت کامل و مفصل توضیح خواهیم داد، این مورد را در نظر داشته باشید ما در این مقاله، اطلاعاتی را باقی نمی‌گذاریم تا شما آن را در محتوای دیگر جویا شوید.

 

در نتیجه این بخش از محتوا روش شبکه کردن چند کامپیوتر با هم در خانه را به دقت مطالعه کنید تا بتوانید به ساده‌ترین شکل مممن شبکه خانگی خود را راه‌اندازی کنید.

 

وسایل مورد نیاز

همانطور که در قسمت قبل ذکر کردیم، اولین گام برای راه اندازی شبکه کامپیوتری خانگی خرید تجهیزات شبکه است. برای ایجاد یک شبکه خانگی کارآمد و پایدار، نیاز به مجموعه‌ای از تجهیزات و ابزارهای تخصصی دارید که هر یک نقش مهمی در عملکرد صحیح شبکه ایفا می‌کنند.

 

این تجهیزات شامل دستگاه‌هایی هستند که امکان اتصال به اینترنت، ارتباط بی‌سیم و سیمی بین دستگاه‌ها و مدیریت پهنای باند را فراهم می‌کنند. در این راستا، انتخاب و استفاده از تجهیزات مناسب می‌تواند تأثیر بسزایی در کیفیت و کارایی شبکه خانگی داشته باشد.

 

یکی از این تجهزات که کاربردهای فراوانی دارد مودم است و شما با بررسی لیست انواع مودم میتوانید، مودم مورد نظر خود را انتخاب کرده و خریداری نمایید. در ادامه با مابقی تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی شبکه کامپیوتر خانگی اشنا خواهید شد.

 

  • روتر
  • اکسس پوینت
  • هاب یا سوئیچ اترنت
  • کابل‌های شبکه با اتصالات RJ45
  • کابل‌های تلفن با اتصالات RJ10
  • فیلترهای باند پهن

 

شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه

 

روش‌های شبکه کردن

برای شبکه کردن باید با روش های آن آشنا شوید زیرا در این صورت میتوانید بر اساس نیاز، یکی از روش ها را انتخاب کرده و برای اجرا کردن آن اقدام نمایید. در این بخش ما 4 روش شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه را ذکر خواهیم کرد و هر یک را به صورت مجزا بررسی خواهیم نمود.

 

برقراری ارتباط از طریق کابل: یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای شبکه کردن کامپیوترها، استفاده از کابل‌ شبکه اختصاصی است. کابل کراس اور اترنت (Ethernet Crossover Cable) به طور خاص برای اتصال مستقیم دو کامپیوتر به یکدیگر طراحی شده است. همچنین، استفاده از کابل‌های نال مودم سریالی (Null Modem Serial Cable) و کابل‌های موازی پیرامونی (Parallel Peripheral Cable) نیز امکان‌پذیر است.

 

برقراری ارتباط از طریق اترنت: روش اترنت یکی از سریع‌ترین و کارآمدترین روش‌ها برای شبکه کردن کامپیوترها است. این روش با کمترین پیکربندی قابل استفاده است و تکنولوژی آن در بسیاری از موارد دیگر نیز کاربرد دارد. اتصال چندین کامپیوتر از طریق اترنت به راحتی انجام می‌شود و در صورت نیاز می‌توان از تبدیل USB به Ethernet برای تبدیل پورت USB به پورت اترنت استفاده کرد.

 

برقراری ارتباط از طریق رابط‌های سری و موازی: استفاده از کابل‌های اتصال مستقیم (Direct Cable Connection) برای مواقعی که از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنید، مرسوم است. این کابل‌ها اگرچه سرعت کمتری نسبت به کابل‌های اترنت دارند، اما در مواقعی که سرعت شبکه اهمیت چندانی ندارد، می‌توانند گزینه مناسبی باشند. از کابل‌های سریالی (Serial Cables) و کابل‌های موازی (Parallel Cables) برای اتصال بیش از دو کامپیوتر استفاده نمی‌شود.

 

برقراری ارتباط از طریق USB: پورت‌های USB2.0 و اتصالات USB تیپ A برای اتصال مستقیم دو کامپیوتر به کار گرفته می‌شوند. این روش به دلیل نیاز به پیکربندی کمتر و عدم نیاز به آداپتورهای شبکه اترنت، بسیار مورد استقبال کاربران قرار گرفته است.

 

مراحل و تنظیمات شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه

 

مراحل و تنظیمات شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه

برای شبکه کردن چند کامپیوتر در خانه، ابتدا باید از صحت و سلامت اتصال درایو شبکه اطمینان حاصل کنید. این مرحله ابتدایی و حیاتی، تضمین می‌کند که تمامی دستگاه‌ها به درستی به شبکه متصل شده و قادر به تبادل اطلاعات هستند.

 

پس از بررسی و تأیید اتصال درایو شبکه، نوبت به برقراری ارتباط بین کامپیوترها و مودم یا روتر از طریق کابل اترنت می‌رسد. این اتصال سیمی، پایداری و سرعت بالای انتقال داده‌ها را تضمین می‌نماید. در ادامه، کابل شبکه را به پورت LAN لپ‌تاپ متصل کنید تا ارتباط فیزیکی بین دستگاه‌ها برقرار شود.

 

پس از برقراری اتصالات فیزیکی، باید به تنظیمات نرم‌افزاری بپردازید. ابتدا تنظیمات بخش Private را برای اشتراک‌گذاری فعال کنید. این تنظیمات به شما امکان می‌دهد تا فایل‌ها و منابع را به صورت امن و خصوصی بین دستگاه‌های شبکه به اشتراک بگذارید. سپس، تنظیمات بخش Guest or Public را فعال کنید تا دستگاه‌های مهمان نیز بتوانند به شبکه دسترسی داشته باشند.

 

در نهایت، تنظیمات بخش All Network را بررسی و فعال کنید تا تمامی دستگاه‌های موجود در شبکه بتوانند به راحتی و بدون مشکل به یکدیگر متصل شوند و از منابع مشترک استفاده کنند.

 

نتیجه گیری

در این مقاله به صورت کامل روش شبکه کردن چند کامپیوتر باهم در خانه را توضیح دادیم و ایمدواریم محتویات موجود در این مقاله بتتواند به شمتا کمک کند تا در ساده شکل ممکن، شبکه کامپیوتری خانگی خود را راه‌اندازی کنید.

 

دسته بندی :

محمد محمدی

علاقه مند به سئو ، تولید محتوا ، دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای آنلاین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *