چگونه حضانت فرزند را از پدر بگیریم؟ + شرایط سلب حضانت
چکیده : حضانت نیاز به فرد مسئولیت پذیر دارد، زیرا پس از مشخص شدن این مورد که فرزند در کنار چه کسی زندگی کند، تمام مواردی که به فرزند مربوط می شود اعم از (مراقبت، تربیت، خوراک، پوشاک و آموزش، و…) گردن پدر یا مادری است که دادگاه مشخص کرده است، فرزند پیش آن بماند.
هنگامی که زوجی دارای فرزند باشند و تصمیم به طلاق بگیرند، دیگر دو نفر نیستند که طرف قضیه باشند بلکه باید تمام جوانب را از نظر فرزند خودشان چه بزرگ باشد چه کوچک نگاه کنند و سپس دست به این انتخاب بزنند. مهم ترین بخش طلاق این است که فرزند پیش چه کسی بماند؟ پدر یا مادر؟ حتی در برخی موارد پیش می آید که پدر حضانت را قبول می کند و به مادر اجازه دیدن فرزند را نمی دهد و یا برعکس.
البته که در اینجور مواقع سپردن این پرونده ها به وکیل تهران که در دعاوی خانواده تخصص دارد، می تواند کمک بسیاری به حل پرونده و پایان کشمکش ها بکند. با این حال برای کمک و آگاهی شما عزیزان، در این مقاله می خواهیم موضوع چگونه حضانت فرزند را از پدر بگیریم را برایتان بررسی کنیم و راه حل های موجود را در اختیار شما مادران قرار دهیم تا در صورت نیاز بتوانید با راه حل های قانونی فرزندتان را در کنار خودتان نگه دارید.
آیا سن و جنسیت فرزند در حضانت تاثیر دارد؟
زمانی در زندگی پیش می آید که زوجین بر اثر برخی اختلافات دیگر قادر به کنار هم زندگی کردن نیستند و ترجیح می دهند از هم جدا شوند. از این پس فرزندشان باید با یکی از والدین خود، یعنی پدر یا مادر زندگی کند و این امر که بچه باید در کنار پدر یا مادر بماند به دلیل اهمیت بالایی که دارد، در دادگاهی که برای طلاق زوجین برگزار می شود، با توجه به شرایط و قانون های تصویب شده در مجلس، قاضی دادگاه تصمیم می گیرد که فرزند در چه شرایطی و در چه سنی و تا چه حدودی می تواند پیش مادر یا پدرش باشد که به این امر حضانت گفته می شود.
مادران می توانند برای اینکه نتیجه دلخواهشان را در دادگاه بگیرند و دادگاه حضانت فرزند را به خودشان بدهد، از وکیل طلاق تهران که تجربه و سابقه پرونده های مشابه را داشته است، کمک بگیرند.
حضانت نیاز به فرد مسئولیت پذیر دارد، زیرا پس از مشخص شدن این مورد که فرزند در کنار چه کسی زندگی کند، تمام چیزهایی که به فرزند مربوط می شود (مراقبت، تربیت، خرج و مخارج، مشکلات و…) گردن پدر یا مادری است که دادگاه مشخص کرده است، فرزند پیش آن بماند. حال می خواهیم بدانیم شرایط سنی و جنسیتی که در قوانین دادگاه ها وجود دارد شامل چه مواردی می شود:
سن قانونی:
طبق ماده 1169 که وجود دارد، زمانی که زوجین از هم جدا شده باشند و جدا از هم زندگی می کنند، در این شرایط تا 7 سالگی فرزند تحت حضانت مادر است و بعد از 7 سالگی حق حضانت با پدر است. اما اگر بعد از 7 سالگی والدین دچار اختلاف شوند دادگاهی برگزار می شود که تشخیص دهد حضانت فرزند از این پس بر عهده چه کسی باشد. نکته حائز اهمیت برای مادرانی که می خواهند حضانت فرزند خود را داشته باشد،این است که مادری که بخواهد ازدواج مجدد کند، حق حضانت فرزند را ندارد و در صورت ازدواج مجدد پدر می تواند فرزندش را طبق ماده 1170، حتی اگر زیر 7 سال باشد حق حضانت او را بگیرد.
جنسیت فرزند:
در مورد جنسیت باید بگوییم که فرق آن در سن است، یعنی اگر فرزند دختر باشد در سن 9 سالگی و رسیدن به سن بلوغ، و فرزند پسر در سن 15 سالگی سن بلوغ پیش پدر هستند پس از آن و رسیدن به سن بلوغ می توانند خودشان تصمیم بگیرند که در کنار پدر یا مادر بمانند. مورد مهمی که در نظر گرفته نشده، سن قانونی است. بچه 9 ساله و 15 ساله همچنان توانایی درست تصمیم گرفتن را ندارد و ممکن است انتخاب آن از روی ترس یا اجبار باشد، اما وقتی در سن 18 سالگی تصمیم به دست خودشان واگذار شود تصمیمات بهتر و موفق تری خواهند گرفت.
چگونه حضانت فرزند را از پدر بگیریم؟
گاهی مادران به علت نگرانی های مادرانه سعی دارند برای همیشه فرزندشان را در کنار خودشان نگه دارند و نگران این موضوع هستند که اگر بعد از 7 سالگی فرزندشان از حضانت آن ها در بیاید، آیا می توانند باز هم او را ببینند یا ن؟ و یا با شناختی که از همسر خود دارند نمی دانند می تواند آنطور که باید از فرزندشان مراقبت کند یا خیر؟ بنابراین به دنبال راه حلی برای چگونه گرفتن حضانت فرزند از پدر هستند.
مواردی هست که با ارائه مدارک معتبر به دادگاه، مادر می تواند حضانت فرزند خودش را بگیرد. به طور مثال اگر پدر معتاد باشد و این مسئله باعث شود بچه از هر لحاظی ( جسمی، روحی) در خطر باشد حق حضانت با مادر است و یا سایر موارد که در قسمت بعدی خدمتتان عرض خواهیم کرد. اما این موارد برعکس هم صدق می کند، یعنی اگر مادر هم یکی از این موارد گفته شده را داشته باشد حق حضانت از او گرفته می شود.
پیشنهادی که می توان به مادران کرد برای گرفتن حضانت فرزند این است که به یک وکیل خوب مراجعه کنند. با مراجعه به وکیل خانواده تهران می توانند با توجه به تجربیاتی که یک وکیل در این زمینه ها دارد استفاده کنند و اگر در کار های قانونی و دادگاه ها، از افرادی که از قانون سر در میاورند استفاده شود بهتر است. این کار باعث می شود افراد زود تر نتیجه بگیرد، زیرا وکیل ها هم درس این کار را خوانده اند و هم چندین موارد شبیه به این مورد را انجام داده اند، پس قطعا می توانند نتیجه دلخواه شما را برای گرفتن حضانت فرزند از پدر به دست آورند.
موارد سلب شدن حضانت از پدر
در چه شرایطی ممکن است حضانت فرزند از پدر سلب شود؟ این موارد که در قانون گفته شده، در دادگاه نیز در هنگام تصمیم گیری مورد توجه قاضی است و مادر برای گرفتن حق حضانت باید این موضوع را در نظر داشته باشد. موارد نام برده شده در قسمت پایین از کار هایی است که باعث سلب حضانت از پدر می شود که خدمتتان عرض خواهیم کرد:
- اعتیاد (الکل، مواد مخدر و…)
- آزار و اذیت فرزند
- بیماری واگیر دار
- داشتن بیماری های روحی و روانی
- اجبار کردن فرزند به انجام کار های غیر قانونی
- رسیدگی کافی نداشتن به فرزند به هر دلیل
- تشخیص دادگاه بر صلاحیت نداشتن والدین در نگهداری فرزند
- ارتکاب فساد اخلاقی
مدارک لازم برای سلب حضانت از پدر :
- شناسنامه
- کارت ملی
- سند طلاق
- مدرک معتبر
منظور از مدرک معتبر این است، زمانی که مادر می خواهد حق حضانت را برعهده بگیرد و مدعی بر این است که پدر حتی یکی از موارد سلب حضانت را دارد باید مدرکی مبنی بر آن موارد داشته باشد تا به دادگاه ارائه دهد و بتواند حق حضانت را بگیرد. برای انجام پروسه موارد سلب حضانت فرزند از پدر می توانید از وکیل زن تهران کمک بگیرید تا شما را بهتر در این مسیر راهنمایی کنند.
کلام آخر
در آخر باید گفت که طلاق گرفتن باید آخرین و تنها ترین راه حل پیشنهادی برای زوجین باشد در مشکلات پیش آمده. به دلیل اینکه علاوه بر پروسه پیچیده ای که خود زوجین درگیرش می شوند، آسیب های بسیار زیادی به فرزندان نیز وارد می شود، که هرگز جبران پذیر نخواهد بود.
اما وقتی طلاق اتفاق می افتد، حال پدر و مادر مسئول این هستند که حواسشان باشد فرزندشان بیشتر از این آسیب نبیند.
ما در این مقاله برای والدین معنای حضانت فرزند را توضیح دادیم، همچنین سعی کردیم به طور کامل شرایط سلب شدن حضانت از پدر و مادر را که در قانون قرار گرفته شده را بیان کنیم و در مورد موضوع اصلی مقاله که برای مادرانی است که قصد دارند حضانت فرزند خود را بگیرند توضیح دادیم که چگونه حضانت فرزند را از پدر بگیریم؟.
امیدواریم با مطالب گفته شده توانسته باشیم شما را در گرفتن حق حضانت از پدر و آشنا شدن با موارد سلب شدن حضانت راهنمایی کرده باشیم.