⚡️ نحوه محاسبه مهریه به نرخ روز برای پول نقد چگونه است؟
مهریه از جمله حقوق زن است که بعد از خواندن خطبه عقد نکاح زن به آن مالکیت پیدا می کند. او هر زمانی بخواهد می تواند آن را مطالبه کند و مرد نیز موظف است در زمان درخواست زن مبلغ آن را به او بپردازد. صداق می تواند هر مالی باشد و در قانون عدد خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است، ولی باید توجه کرد که اگر وجه نقد باشد در زمان مطالبه باید به نرخ روز پرداخت شود. نحوه محاسبه مهریه نیز به این صورت است که بر اساس شاخص تعیین شده بر اساس تورم که بوسیله بانک مرکزی تعیین شده محاسبه آن صورت می گیرد.
مهریه چه چیزی می تواند باشد؟
مهریه می تواند اموال منقول و غیر منقول مانند سکه، طلا، خانه، ماشین، زمین، پول نقد و غیره باشد. به طول کلی باید چیزی باشد که قابل تبدیل به پول بوده و متعارف باشد. در مورد سکه نیز باید عنوان کرد که اگر سکه تا ۱۱۰ عدد باشد قانون زوج را ملزم به پرداخت آن می کند. لذا در صورت امتناع از پرداخت، زوج مجرم و محکوم به حبس خواهد شد. ولی اگر صداق بیشتر از ۱۱۰ عدد باشد در مورد مقدار اضافی قاضی بسته به توانایی مالی مرد تصمیم گیری می کند.
محاسبه مهریه به نرخ روز
در کشور ما به دلیل تورم می بینیم که ارزش پول سالانه در حال کاستن است. به طوری که با پولی که پنج سال پیش می شد یک خانه خریداری کرد در حال حاضر با آن پول یک ماشین هم نمی شود خرید. لذا به دلیل بی ارزش شدن پول، مهریه ای که زن بعد از گذشت سالها مطالبه می کند نیز باید به نرخ روز پرداخت شود تا آن ارزش مالی را داشته باشد. شاید از خود بپرسید مهریه ۳۰ سال پیش چگونه محاسبه می شود؟ مثلا اگر خانمی در سال ۷۲ با صداق ۴۰۰ تومان عقد کرده باشد و در سال ۱۴۰۲ آن را مطالبه کند. مرد با پرداخت عینا ۴۰۰ هزار تومان بری الذمه نخواهد شد بلکه باید نرخ روز آن را پرداخت کند.
مهریه در طلاق
- در طلاق توافقی مبلغ مهریه به صورت توافقی تعیین می شود و دادگاه نیز به همان مبلغ حکم می دهد.
- در طلاق خلع زن به دلیل کراهتی که از شوهر خود دارد مالی به او پرداخت می کند و طلاق می گیرد. این طلاق به دلیل بائن بودن به زن حق رجوع نمی دهد. لذا به دلیل اینکه زن مهرش را بخشیده مبلغی به او پرداخت نمی شود.
فرمول محاسبه مهریه
صداق اگر وجه نقد باشد با فرمول خاصی محاسبه می شود. فرمول محاسبه مهریه به نرخ روز به این صورت است که عدد شاخص سال درخواست صداق را بر شاخص سال ازدواج تقسیم می کنند و نتیجه کسب شده را بر مبلغ درج شده در سند ازدواج ضرب خواهند کرد.