hambergermenu

درمان خانگی هموروئید با روش های کاربردی و موثر

چکیده : اگر شما با علائم سوزش، خارش، درد نبض دار ناحیه مقعدی و یا خونریزی مواجه هستید. متاسفانه باید بگیم که شما مبتلا به بیماری دردناک هموروئید شده اید. هموروئید در گویش محلی ما ایرانی ها به بواسیر معروف است. بعضی از گویش ها آنرا به باباسیل تلفظ می کنند. عامل اصلی هموروئید یبوست و خون کثیف سودایی است. که در اثر متورم شدن رگ های کانال مقعدی ایجاد می شود.

 

درمان خانگی هموروئید

 

شاید شما هم از داشتن بیماری هموروئید شرم دارید و نمی توانید آنرا پیش پزشک و یا خانواده خود مطرح کنید. هر چند ما میدانیم که هموروئید بیماری است که همه از گفتن آن شرم دارند.

 

اگر شما با علائم سوزش، خارش، درد نبض دار ناحیه مقعدی و یا خونریزی مواجه هستید. متاسفانه باید بگیم که شما مبتلا به بیماری دردناک هموروئید شده اید.

 

هموروئید در گویش محلی ما ایرانی ها به بواسیر معروف است. بعضی از گویش ها آنرا به باباسیل تلفظ می کنند.

 

عامل اصلی هموروئید یبوست و خون کثیف سودایی است. که در اثر متورم شدن رگ های کانال مقعدی ایجاد می شود.

 

ما در این بخش می خواهیم بررسی کنیم که علت و علائم هموروئید چیست؟ و روش های کاربردی درمان خانگی بواسیر همراه با لیست غذاهای مناسب و نامناسب برای درمان بیمارانی که به این وضعیت دردناک دچار شده اند با شما به اشتراک بگذاریم.

 

اگر می خواهید خودتان در منزل برای درمان وضعیت بیماری خود اقدام کنید حتما تا پایان این مقاله با من همراه باشید چون نکات مهم و کلیدی را می خواهم به شما آموزش بدهم.

 

نکته مهم بعدی اینه که هیچ گاه بدون نظارت کارشناس ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و به صورت خودسرانه در منزل اقدام به خود درمانی یا دارو درمانی نکنید.

 

چون این روش ها در مورد هر بیماری خاص است. و اگر نتوانید به دستورات بهداشتی ما درست عمل کنید ممکنه که نتیجه عکس بدهد و سرعت بهبودی شما را به تاخیر بیندازد.

 

هموروئید چیست؟

در طب سنتی هموروئید یا بواسیر توده ای است که بر سر رگهای مقعدی ایجاد می شود.که عامل اصلی آنر را خون غلیظ سودایی می دانند.

 

حاصل وارد شدن فشار بیش از حد به رگها و عضلات کانال مقعدی در اثر یبوست یا نشستن های طولانی را هموروئید می گویند.

 

انواع هموروئید

 

انواع هموروئید

 

هموروئید به 4 دسته طبقه بندی می شود. دو نوع آن هموروئید داخلی و دو نوع آن هموروئید خارجی است.

 

هموروئید گرید 1 بدون فرو افتادگی است در هموروئید نوع یک رگهای خونی برجسته می شوند.

 

هموروئید گرید 2 دارای فروافتادگی هنگام نشستن و با درد و خونریزی همراه است اما موقع دفع مدفوع بصورت اتوماتیک به داخل برمی گردد

 

هموروئید گرید 3 فروافتادگی هنگام نشستن و با درد و خارش و سوزش شدیدی همراه است و نیازمند بازگرداندن آن به داخل مقعد با دست است.

 

هموروئید نوع 4 یا گرید چهارم از نوع زائده گوشتی بیرون زده بوده و غیر قابل بازگشت به داخل مقعد است.

 

این نوع هموروئید به گوشت اضافه مقعدی معروف است که معمولا صورت زشت و ناخوشایندی دارد.

 

خبر خوش این است که در 80% بیماران که به این وضعیت مبتلا هستند با پماد برای درمان گوشت اضافه مقعدی قابل درمان و پیشگیری است.

 

علائم هموروئید چیست؟

بواسیر بیماری دردناکی است که معمولا با علائمی چون درد ضربان دار یا درد نبض دار، سوزش و خارش و خونریزی در ناحیه مقعد بیماران ظاهر می شود.

 

بیشتر بیماران که دچار این وضعیت دردناک هستند از وجود علائمی مانند خارش بعد از اجابت مزاج گله ای و شکایت دارند.

 

افرادی که دارای  مزاج  خشک هستند؛ و کسانی که اختلال گوارشی مانند یبوست یا اسهال طول کشیده دارند.

 

بیشتر از بقیه بیماران  با علائم هموروئید مانند سوزش و خارش مواجه هستند.

 

اگر شما هم با خارش مقعد بعد از دفع یا اجابت مزاج مواجه هستید حتما از مرهم گیاهی  رینای سبز به عنوان بهترین پماد برای خارش مقعدی استفاده کنید.

 

علت هموروئید

در این بخش می خواهیم بررسی کنیم که علت هموروئید چیست و چرا و به چه دلیلی در بعضی از افراد به هموروئید مبتلا می شوند.

 

علت هموروئید هر چه که باشد در لیست زیر آورده ایم.

 

  • اضافه وزن و چاقی
  • کم تحرکی
  • عدم مصرف فیبر کافی
  • نشستن و ایستادن های طولانی
  • استعمال سیگار و مواد مخدر
  • مصرف متادون و قرص های مخدر
  • مصرف داروهای روانگردان به مدت طولانی
  • خوردن غذاهای پرچرب و شیرین و کم تحرکی
  • عدم مصرف سبزیجات و میوه ها و غلات کامل
  • خوردن غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و انواع کنسروها

 

روش های درمان خانگی هموروئید

برای درمان خانگی هموروئید، بهترین  ابتدا باید به درمان یبوست پرداخت. هر چند می‌توانید از روش‌های زیر نیز استفاده کنید.

 

تغییرات اساسی در شیوه  و سبک زندگی

تغییرات در رژیم غذایی برای جلوگیری یا کاهش یبوست، مانند مصرف بیشتر فیبر و آب. همانطور که میدانید فیبر و آب دشمن بواسیر محسوب می شوند.

 

انجام ورزش‌های سبک و ملایمی مانند پیاده‌روی یا یوگا که می‌تواند به بهبود عملکرد روده کمک کند. اجتناب از نشستن طولانی در توالت یا در مقابل کامپیوتر.

 

استفاده از کمپرس

استفاده از کمپرس یخ یا کمپرس گرم برای تسکین درد و تورم می‌تواند مفید باشد.برای این کار مقدار یخ را داخل کیسه برزنتی مخصوص این کار ریخته و بر روی مقعد خود قرار دهید. برای کمپرس گرم هم می توانید از آجر داغ استفاده کنید. به این صورت که با قرار دادن آجر روی بخاری یا شوفاژ اجازه دهید خوب گرم و داغ شود بعد روی آن یک حوله کشیده و نشیمنگاه و محل درد خود را روی آن قرار دهید.

 

استفاده از ژل‌ها و کرم‌ها یا پمادهای گیاهی

استفاده از ژل‌ها و کرم‌های ضد التهاب و آرامش بخش مانند وازلین، آلوئه‌ورا، یا روغن چای سبز و روغن فندق جادوگر برای کاهش سوزش، درد، و التهاب.

 

تنقیه کردن یا استفاده از سوپاپ دوش

استفاده از سوپاپ دوش بجای استفاده از توالت برای تمیز کردن پس از دفع مدفوع می‌تواند به جلوگیری از تحریک بیشتر هموروئید کمک کند. در ایبن روش که در علم پزشکی به انما مشهور است با استفاده از فشار شیر توالت برای کمک به دفع مدفوع استفاده می شود.

 

استفاده از حمام‌های گرم

آبگرمی در حمام می‌تواند به تسکین علائم هموروئید کمک کند. این کار می‌تواند تورم را کاهش داده و درد را کاهش دهد. می توانید مقداری محلول بتادین را در وان آب گرم ریخته و به مدت نیم ساعت و روزانه دو نوبت داخل آن بنشینید.

 

تغییرات در روش دفع

از فشار زیاد در هنگام دفع خودداری کنید و از استفاده از کاغذ توالت نرم یا دستمال مرطوب برای تمیزی استفاده کنید.یا همانطور که در بالا بهش اشاره شد از تنقیه برای کمک به دفع مدفوع استفاده کنید.

 

همچنین، مهم است هرگونه تغییر در درمان هموروئید را با پزشک خود مطرح کنید، به ویژه اگر علائم شما بهبود نیافته یا شدت یافته است.

 

برای درمان هموروئید چه بخوریم؟

برای کاهش علائم هموروئید و جلوگیری از تشدید آن، مصرف برخی از غذاها و مواد غذایی مفید است. در زیر چند نکته در مورد رژیم غذایی مناسب برای درمان هموروئید آورده شده است

 

فیبر غذایی

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر غذایی بالا مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، و حبوبات، می‌تواند به جلوگیری از یبوست و تسهیل در دفع مدفوع کمک کند. فیبر غذایی باعث افزایش حجم مدفوع می‌شود و فشار در مقعد را کاهش می‌دهد.

 

مصرف آب

مصرف مقدار کافی آب برای حفظ آب‌رسانی به مدفوع و نرم شدن آن مهم است. این کار به جلوگیری از یبوست و خشکی مدفوع کمک می‌کند.توصیه ما اینه که روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید

 

میوه‌های که خاصیت مسهل و ملین دارند

میوه‌های ترش مانند آلو، زرشک، و زردآلو، الو بخارا، آلو خشک ، آلو سیاه و زرد انجیر،خاکشیر کمک زیادی به آسان شدن حرکت دستگاه گوارشی می کند.

 

مواد غذایی حاوی روغن‌های ارگانیک و طبیعی

مصرف مواد غذایی حاوی روغن‌های نباتی نرم‌کننده مثل روغن زیتون، آووکادو، و روغن‌های مغذی دیگر می‌تواند به نرم کردن مدفوع کمک کند.

 

همچنین، مصرف مواد غذایی با قند و چربی زیاد و مصرف زیاد غذاهای پرفیبر مثل موز، کیوی، و آووکادو باید به میزان مناسب و در چارچوب یک رژیم غذایی تعادل‌یافته صورت گیرد.

 

بهتر است قبل از اعمال تغییرات بزرگ در رژیم غذایی، با پزشک یا تغذیه‌شناس مشورت کنید.

 

کلام آخر

بیماری های ناحیه مقعد معمولا با نام هموروئید و شقاق شناخته می شوند که هر یک به نوبه خود می توانند بیماران را به دردسر بیندازند.

 

در این بخش ما به بررسی ابعاد بیماری هموروئید پرداختیم. اما اینکه شقاق چیست و چگونه بوجود می آید.

 

در حال حاضر خارج از این بحث است. اما طی مقالات آینده سعی می کنیم شما را با ابعاد و درمان خانگی شقاق مقعدی هم اشنا کنیم.

 

برای پیگیری روند درمان خانگی هموروئید بهتره که با نظارت کارشناس ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا اطباء طب سنتی این مهم را دنبال کنید.

 

اللهم اشف کل مریض

دسته بندی :

محمد محمدی

علاقه مند به سئو ، تولید محتوا ، دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای آنلاین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی