hambergermenu

طرز تهیه شله زرد [غذای اصیل ایرانی]

طرز تهیه شله زرد : توی این پست باهم طرز تهیه این غذای خوشمزه رو مرور می کنیم. با مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه شله زرد

  • برنج نیم دانه محلى ١ پیمانه
  • آب ٨ پیمانه
  • شکر بین ١/۵ الى ٣ پیمانه ( متناسب با ذائقتون شکر بریزین )
  • کره ٢٠ گرم
  • روغن مایع ٢ قاشق غذاخوری
  • گلاب ١/٢ پیمانه
  • دانه ى هل ٣ عدد

 

طرز تهیه شله زرد

قبل از توضیح دستور بگم که از هر چیز بعنوان پیمانه میتونید استفاده کنید.

مثلاً اگر یک لیوان دسته دار بعنوان پیمانه استفاده کردید کل مواد اولیه رو باید طبق دستور با همون لیوان اندازه بزنید.مراحل تهیه ى شله زرد رو همراه با عکس و توضیح تو قسمت هایلایت میتونید ببینید.

 

برنج رو حتماً از یک روز قبل خیس کنید. یک پیمانه برنج رو بشورید و با ٨ پیمانه آب خیس کنید و بذارید یک روز کامل بمونه.

 

سپس برنج رو با همون میزان آبى که خیس خورده تو قابلمه بریزید و بذارید رو حرارت ملایم. حدود یک ساعت زمان میبره که برنج کاملاً پخته بشه و دونه هاش از هم شکفته بشه.

 

بستگى به نوع برنجى که استفاده میکنید حتى ممکنه قبل از پخت کامل برنج، آبش کاملاً کشیده بشه که شما باید کمى آب جوش اضافه کنید .

 

وقتى برنج بقدر کافى پخت ، زعفران غلیظ دم شده رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید. رنگ شله زرد به زعفرانى هست که بهش میزنید ، پس بهتره دست و دلباز باشید.

 

بعد از این مرحله باید شکر رو به تدریج به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید. اندازه ى شکر دست خودتون هست، اگر خیلى نمیخوایین شیرین باشه بنظرم ١/۵ پیمانه شکر کافیه.

 

اینو هم در نظر داشته باشید وقتى دارین شله زرد رو میچشین ، که کاملاً داغه ولى وقتى سرد میشه از میزان شیرینیش کم میشه.

 

شکر که اضافه شد، شله زرد آب میندازه،بعد از اضافه کردن شکر نوبت به خلال بادام (که با کمى گلاب خیس کردید)،کره و روغن میرسه، یه مقدار که رو حرارت موند، در نهایت هل و گلاب رو اضافه کنید.

 

براى اضافه کردن هل ، سه تا دونه هل رو بکوبید و بندازید تو قورى و چند قاشق آب جوشیده روش بریزید و بذارید دم بکشه. از صافى رد کنید و به شله زرد اضافه کنید.

 

آخرین مرحله دم دادن شله زرد هست. بهتره یه دم کن رو قابلمه بذارید و حدود ده دقیقه تا یه ربع بذارید شله زرد دم بکشه. مواظب باشید ته نگیره. غلظت شله زرد نه خیلى سفت و نه خیلى شل باشه.

 

چنتا نکته هم بگم که حتماً اول زعفران رو به شله زرد اضافه کنید و بعدش شکر بریزید، به این علت که اگر اول شکر بریزید،دانه هاى شکر نمیذارن برنج به خوبى رنگ زعفرون بگیره.

 

وقتى میخوایین شکر رو اضافه کنید، شله زرد زیادى آب دار نباشه که با اضافه کردن شکر بازم آب میندازه . حتماً سعى کنید برنج محلى نیم دانه استفاده کنید.

 

مطالب پیشنهادی در مورد آشپزی 

طرز تهیه کالباس خانگیطرز تهیه شیرینی گردو و شکلاتطرز تهیه دسر زعفرانیطرز تهیه کوکوی بامیه
طرز تهیه دسر کشکولطرز تهیه فیله مرغ سوخاریطرز تهیه کیک کرامبل سیبطرز تهیه حلوای هویج با شیر 
طرز تهیه کرم موزطرز تهیه سوپ شیرطرز تهیه فرنی پستهطرز تهیه نان روغنی مغزدار ترکی
طرز تهیه بادمجان شکم پاره با کوفتهطرز تهیه باقلوا ترکیطرز تهیه کرم انبهطرز تهیه لازانیا
طرز تهیه کیک موکا شکلاتیطرز تهیه دسر هویجطرز تهیه ژله رنگین کمانطرز تهیه فتوچینی با قارچ و مرغ

 

منبع: samira_forouzan

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *