hambergermenu

ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد؟

چکیده : ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد؟ زمانی که فرد در واکنش به استرس و اضطراب شدید، دچار حملات پانیک می‌شود، فعالیت سیستم عصبی‌اش شدیدتر شده و در نتیجه آن، فشار خونش نیز افزایش پیدا می‌کند.

 

به نظر شما ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد؟ در طول یک حمله پانیک، مکانیسم فیزیولوژیکی “جنگ یا گریز” بدن فعال می‌شود. این مکانیسم باعث افزایش قابل توجه ضربان قلب، فرکانس تنفس، تعریق و فشار خون می‌شود. هدف این تغییرات، آماده‌سازی بدن برای مقابله با یک تهدید درک شده است.

 

زمانی که فرد در واکنش به استرس و اضطراب شدید، دچار حملات پانیک می‌شود، فعالیت سیستم عصبی‌اش شدیدتر شده و در نتیجه آن، فشار خونش نیز افزایش پیدا می‌کند.

 

ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد؟

 

ارتباط میان حملات پانیک و بالا رفتن فشار خون

حال برای این که متوجه شوید که ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد؟ بهتر است شما را با ارتباط میان این اختلال و افزایش فشار خون آشنا کنیم. تقریباً تمامی افرادی که دچار حمله پانیک می‌شوند، فشار خونشان نیز بالا می‌رود. همین مسئله نشان دهنده ارتباط بسیار مستقیم این دو با یکدیگر است. از جمله عواملی که موجب ارتباط فشار خون و حملات پانیک می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

فعالیت مربوط به سیستم عصبی اتونوم

اتونوم به بخشی از سیستم عصبی گفته می‌شود که وظیفه مدیریت عملکرد غیر ارادی بدن را دارد. در زمان حمله پانیک این بخش فعالیت بیش از حدی را تجربه می‌کند که باعث افزایش عملکردهای غیر ارادی بدن از جمله بالا رفتن تپش قلب، تنفس سریع‌تر و… می‌شود. هر یک از این عملکردها به طور مستقیم روی بالا رفتن فشار خون در فرد تأثیرگذار هستند. در واقع این تغییرات فیزیولوژی در مقابله با استرس و خطر کاملاً طبیعی هستند و تمامی افراد آن را تجربه می‌کنند.

 

استرس و اضطراب

پژوهش‌های انجام شده بر روی حملات پانیک و ارتباط آن با افزایش فشار خون نشان دهنده تأثیرات عوامل روان‌شناختی مانند استرس و اضطراب بر این اختلال هستند. زمانی که فرد در واکنش به استرس و اضطراب شدید، دچار حملات پانیک می‌شود، فعالیت سیستم عصبی‌اش شدیدتر شده و در نتیجه آن، فشار خونش نیز افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر این با افزایش استرس، هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول در بدن ترشح می‌شوند. این هورمون‌ها نیز به طور مستقیم بر بالا رفتن فشار خون فرد تأثیرگذار هستند. به گفته سایت goodrx.com در این مورد:

 

Periods of high stress, anxiety, or panic attacks can cause temporary rises in blood pressure and heart rate. But there’s not enough evidence to confirm that anxiety disorders cause long-term hypertension — though it has been suggested in certain studies.

 

تاثیر استرس و اضطراب بر فشار خون

 

روش‌های مدیریت حملات پانیک

بسیاری از افراد در زمان حمله پانیک دچار ترس می‌شوند و همین مسئله باعث بالا رفتن فشار خون و ایجاد احساس نامناسب در آن‌ها می‌شود. شما می‌توانید با شناخت روش‌های مختلف، حملات پانیک را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرده و از افزایش ناگهانی فشار خون خود جلوگیری کنید. شیوه‌های مدیریت حمله پانیک و فشار خون را به تفکیک در ادامه برای شما بیان می‌کنیم.

 

حال که متوجه پاسخ سؤال ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد، شدید، بهتر است روش‌های مدیریت این اختلال را نیز بیاموزید تا در زمان دچار شدن به این مشکل در سریع‌ترین زمان ممکن بتوانید خود را نجات دهید. از جمله مهم‌ترین روش‌ها برای مدیریت حملات پانیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • استفاده از تکنیک‌های تنفسی

برای این که بتوانید حملات پانیک را مدیریت کنید، بهتر است از تکنیک‌های تنفسی استفاده کنید. از جمله این تکنیک‌ها می‌توان به تنفس عمیق از طریق بطن شکم اشاره کرد. دکتر بهشتیان در سایت خود در این باره گفته است:

 

در سال ۲۰۱۷، ۴۰ نفر به دو گروه تقسیم شدند. تعدادی از شرکت کنندگان در گروه کنترل قرار گرفتند و دستۀ دیگر، در جلسات گروه درمانی شرکت کردند که شامل تمرین تنفس دیافراگمی بود. بعد از ۲۰ جلسه، تمرین تنفس به بهبود علایم اضطرابی کمک کرده بود.

 

  • انجام مدیتیشن

با انجام مدیتیشن و مراقبه می‌توانید به میزان زیادی استرس و اضطراب خود را کنترل کرده و از حملات پانیک پیشگیری کنید.

 

  • تغییر دادن تفکرات

داشتن تفکر مثبت نسبت به زندگی به شما کمک می‌کند تا حملات پانیک کمتری را تجربه کنید و کیفیت زندگی خود را به میزان زیادی بهبود ببخشید.

 

  • کمک از مشاوران مجرب روان‌شناختی

یکی از بهترین روش‌ها برای درمان و پیشگیری از حملات پانیک، استفاده از مشاوران روان‌شناختی است. این افراد باعث ایجاد تغییر در الگوهای رفتاری و فکری شما می‌شوند.

 

  • دارودرمانی

به گفته سایت درمانکده درباره استفاده از دارو:

وقتی از بهترین داروی حمله پانیک صحبت به میان می‌آید، می‌توان به داروهای ضد افسردگی مثل مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (پاروکستین و سرترالین) اشاره کرد. در بعضی موارد هم از بنزودیازپین‌ها (آلپرازولام و کلونازپام) هم به عنوان بهترین قرص حمله پانیک استفاده می‌شود.

 

روش‌های مدیریت فشار خون در زمان حمله پانیک

در بحث ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد، علاوه بر یادگیری روش‌هایی برای جلوگیری از حملات پانیک و مدیریت آن‌ها، بهتر است با شیوه‌های مدیریت فشار خون در زمان این حملات نیز آشنا شوید. بالا رفتن فشار خون در زمان این حملات ممکن است برای بسیاری از افراد ناراحت کننده باشد. برای مدیریت این مشکل می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

 

  • تغییر در رژیم غذایی: یکی از بهترین روش‌ها برای تنظیم فشار خون، سالم خوری است. بهتر است در رژیم غذایی خود از سبزیجات، پروتئین و… استفاده کنید.
  • مصرف کلسیم و ویتامین دی: ویتامین دی و کلسیم می‌توانند فشار خون را مدیریت کرده و آن را در سطح نرمال ثابت نگه دارند.
  • عدم مصرف دخانیات: سیگار و قلیان به طور مستقیم باعث افزایش فشار خون می‌شوند و با عدم استفاده از آن‌ها می‌توانید این مشکل را از بین ببرید.

 

اگر دچار حمله پانیک و افزایش فشار خون شدید و نتوانستید آن را کنترل کنید بهتر است به یک متخصص قلب مراجعه کنید. همچنین می توانید از خدمات ویزیت متخصص قلب در منزل یارا درمان هم استفاده کنید.

 

مرکز یارا درمان خدمات ویزیت متخصص قلب در منزل، نوارقلب و اکو قلب را با همکاری متخصصین متعهد و باتجربه ارائه می دهد. بهترین متخصصان قلب تهران برای انجام ویزیت در منزل با یک تماس به منزل شما مراجعه می کنند. جهت مشاوره ی رایگان و درخواست انجام نوار قلب در منزل و اکو قلب در منزل با کارشناسان مرکز یارا درمان در تماس باشید.

 

ویزیت متخصص قلب در منزل

 

جمع بندی

حال که به جواب پرسش ایا حملات پانیک فشار خون را بالا میبرد، پی بردید، بهتر است بدانید که برای درمان این اختلال می‌توانید به وب سایت یارا درمان مراجعه کنید و از مشاوره متخصصان این مجموعه بهره‌مند شوید. در صورتی که در منزل خود دچار حمله پانیک شدید، می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان از طریق وب سایت یا شماره‌های تماس از متخصص یارا درمان بخواهید در در محل زندگی شما حاضر شوند و شما را مورد معاینه قرار دهند تا از عدم وجود مشکل حاد و جدی اطمینان حاصل کنید.

 

دسته بندی :

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی