طرز تهیه ماهی شکم پر [مرحله به مرحله!]
طرز تهیه ماهی شکم پر : این غذا را بسیاری از ایرانی ها و به خصوص جنوبی ها بهش خیلی علاقه دارن. با ما همراه باشید تا طرز تهیهاش رو آموزش بدیم.
برای مزه دار کردن ماهی ابتدا کمی سرکه که فرق نمیکنه چه نوع سرکه ای باشه کنار دستمون میذاریم و با فرچه مخصوص آشپزی به ماهی بدون استخوان سرکه میزنیم بعد نمک و پیاز و سیر خلالی اضافه میکنیم.
روش سلفون میکشیم و میذاریم چند ساعتی بمونه.
بعد برای مواد میانی نصف تمر هندی رو توی یک لیوان آب جوشیده حل میکنیم میذاریم نیم ساعتی بمونه و بعد از صافی رد میکنیم اون آب رو نگه میداریم تا بهتون بگم کجا اضافه کنید.
سیر رنده شده رو توی مقداری کره تفت میدین، بهش پیاز سرخ شده اضافه میکنید بعد ادویه میزنیم مثل زردچوبه ، فلفل سیاه، کمی فلفل قرمز و خیلی کم پودر زنجبیل یک قاشق هم شنبلیله خشک اضافه میکنید و تفت میدیم مرحله ی بعد گردو و گشنیز خرد شده رو اضافه میکنیم.
یک قاشق رب انار و در آخر هم آب تمرهندی رو به مواد اضافه و با حرارت خیلی کم اجازه میدیم آب اضافش تبخیر بشه و مزه ها با هم ترکیب بشن.
میربم سراغ ماهی پیاز ها و سیر ها رو از روش برمیداریم و داخل شکمش رو از موادی که آماده کردیم پر میکنیم و با خلال دندون شکمش رو میبندیم به صورت ضربدری.
توی فر میذارم گریل رو روشن میکنم با حرارت ملایم هر طرف ماهی ۲۰ دقیقه احتیاج داره که سرخ بشه واسه برگردوندنش به یه کوچولو مهارت و هماهنگی دستاتون احتیاج دارین.
من از دوتا کفگیر استفاده میکنم و سریع برمیدونمش چون اگه دستاتون باهم هماهنگ نباشه ممکنه یه دستتون جا بمونه و باعت بشه ماهی از وسط نصف بشه چون پخته شده و نرم هست.
*بنظرم اگه شکل ماهی براتون مهمه اینکارو نکنید و بیخیال برگردوندنش بشید چون ممکنه خراب بشه.
*واسه اینکه ماهی به ظرفتون نچسبه اون پیاز و سیر ها رو زیر ماهی بریزید نمیذارن ماهی به ظرف بچسبه.
*اگر کلا بیخیال برگردوندنش شدین حرارت رو خیلی ملایم کنید و دور ترین طبقه بذارینش نسبت به حرارت گریل و حدود ۳۰ دقیقه یا ۴۵ دقیقه بذارید بمونه تا کاملا پخته بشه و روش طلایی.
نوش جان
مطالب پیشنهادی در مورد آشپزی
منبع: ashpazi.khoonegi