تبلیغاتی

طرز تهیه شله زرد [غذای اصیل ایرانی]

طرز تهیه شله زرد : توی این پست باهم طرز تهیه این غذای خوشمزه رو مرور می کنیم. با مجله اینترنتی باحال مگ همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه شله زرد

  • برنج نيم دانه محلى ١ پيمانه
  • آب ٨ پيمانه
  • شكر بين ١/٥ الى ٣ پيمانه ( متناسب با ذائقتون شكر بريزين )
  • كره ٢٠ گرم
  • روغن مايع ٢ قاشق غذاخوری
  • گلاب ١/٢ پيمانه
  • دانه ى هل ٣ عدد

 

طرز تهیه شله زرد

قبل از توضيح دستور بگم كه از هر چيز بعنوان پيمانه ميتونيد استفاده كنيد.

مثلاً اگر يك ليوان دسته دار بعنوان پيمانه استفاده كرديد كل مواد اوليه رو بايد طبق دستور با همون ليوان اندازه بزنيد.مراحل تهيه ى شله زرد رو همراه با عكس و توضيح تو قسمت هايلايت ميتونيد ببينيد.

 

برنج رو حتماً از يك روز قبل خيس كنيد. يك پيمانه برنج رو بشوريد و با ٨ پيمانه آب خيس كنيد و بذاريد يك روز كامل بمونه.

 

سپس برنج رو با همون ميزان آبى كه خيس خورده تو قابلمه بريزيد و بذاريد رو حرارت ملايم. حدود يك ساعت زمان ميبره كه برنج كاملاً پخته بشه و دونه هاش از هم شكفته بشه.

 

بستگى به نوع برنجى كه استفاده ميكنيد حتى ممكنه قبل از پخت كامل برنج، آبش كاملاً كشيده بشه كه شما بايد كمى آب جوش اضافه كنيد .

 

وقتى برنج بقدر كافى پخت ، زعفران غليظ دم شده رو بهش اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. رنگ شله زرد به زعفرانى هست كه بهش ميزنيد ، پس بهتره دست و دلباز باشيد.

 

بعد از اين مرحله بايد شكر رو به تدريج به شله زرد اضافه كنيد و هم بزنيد. اندازه ى شكر دست خودتون هست، اگر خيلى نميخوايين شيرين باشه بنظرم ١/٥ پيمانه شكر كافيه.

 

اينو هم در نظر داشته باشيد وقتى دارين شله زرد رو ميچشين ، كه كاملاً داغه ولى وقتى سرد ميشه از ميزان شيرينيش كم ميشه.

 

شكر كه اضافه شد، شله زرد آب ميندازه،بعد از اضافه كردن شكر نوبت به خلال بادام (كه با كمى گلاب خيس كرديد)،كره و روغن ميرسه، يه مقدار كه رو حرارت موند، در نهايت هل و گلاب رو اضافه كنيد.

 

براى اضافه كردن هل ، سه تا دونه هل رو بكوبيد و بندازيد تو قورى و چند قاشق آب جوشيده روش بريزيد و بذاريد دم بكشه. از صافى رد كنيد و به شله زرد اضافه كنيد.

 

آخرين مرحله دم دادن شله زرد هست. بهتره يه دم كن رو قابلمه بذاريد و حدود ده دقيقه تا يه ربع بذاريد شله زرد دم بكشه. مواظب باشيد ته نگيره. غلظت شله زرد نه خيلى سفت و نه خيلى شل باشه.

 

چنتا نكته هم بگم كه حتماً اول زعفران رو به شله زرد اضافه كنيد و بعدش شكر بريزيد، به اين علت كه اگر اول شكر بريزيد،دانه هاى شكر نميذارن برنج به خوبى رنگ زعفرون بگيره.

 

وقتى ميخوايين شكر رو اضافه كنيد، شله زرد زيادى آب دار نباشه كه با اضافه كردن شكر بازم آب ميندازه . حتماً سعى كنيد برنج محلى نيم دانه استفاده كنيد.

 

منبع: samira_forouzan

 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه آش شله قلمکار (خوش طعم و بی‌نظیر)

 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه باقالی پلوی اصیل ایرانی!

 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه استیک فلفل [یک شام خوشمزه]

 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سمبوسه گوشت [یک شام بی نظیر]

 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سوپ قارچ و مرغ [دلچسب و لذیذ]

 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه عدس پلو (مواد لازم + دستور پخت)

 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کوکو مرغ و پنیر [یک بار امتحان کنید!]

 

وبگردی